CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Orchidea dobrze wiem co czujesz, również przez to przechodziłam niestety. Ale musisz być dobrej myśli, musisz! Teraz najważniejsze jest wasze zdrówko i zamartwianie nic nie da. Wiem, że pozytywne myślenie nie jest takie proste ale spróbuj
trzymam mocno kciuki
orchideaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLinka...niestety nie podpowiem Ci co do okresu po Clo bo to mój pierwszy cykl.
Cholernie się cieszę informacją Orchideii, od razu lepiej mi się zrobiło jak sobie uświadomiłam, że jedna z grona "problemowego" odskoczyła:)
taki pozytywny zastrzyk energii, normalnie mam ochotę tańczyć z radości:)orchideaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLinka...niestety nie podpowiem Ci co do okresu po Clo bo to mój pierwszy cykl.
Cholernie się cieszę informacją Orchideii, od razu lepiej mi się zrobiło jak sobie uświadomiłam, że jedna z grona "problemowego" odskoczyła:)
taki pozytywny zastrzyk energii, normalnie mam ochotę tańczyć z radości:) -
Orchideaa to wspaniale wiadomości! trzymamy kciuki aby ciaza się zdrowo rozwijala i zebys na dobry koniec starego roku albo dobry początek nowego trzymala na rekach swojego kochanego bobaska!
orchideaa lubi tę wiadomość
Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
Paolaaa wrote:Inofem i Inofolic to to samo. To pierwsze jest polskiego producenta dlatego jest tańsze. Chyba tylko skład dot. smaku jest inny.
Ja za pierwszym razem kupiłam w aptece. Inofem 30 saszetek kosztował 60 zł a Inofolic 20 sasz 70 zł.
Zamawiam teraz na allegro 60 saszetek Inofemu za 65 zł z wysyłka
Paolaa mam pytanko, jak przyjmowalas Inofolic? Dziewczyny pisaly o Inofemie 2 x dziennie, a jak to jest to samo to analogicznie inofolic tez 2 saszetki dziennie, a na ulotce mam napisane ze tylko 1 saszetka na dzien. No i zglupialamno i czy wtedy trzeba odstawić kwas foliowy czy nadal dodatkowo przyjmować?
i daj znac co u Ciebie, bo się ostatnio mniej udzielasz a my mamy nadzieje ze dolaczysz do OrchideiGabryś 11tc [*] 6.08.2015
22.7.16 IUI
nick nieaktualny
-
Orchideaa super wieści,gratuluje!
Tuli,kurcze miałam takie nadzieję że Ci się uda teraz,w końcu podwójna szansa byla...ehhhh ale mysl pozytywnie,bo musi byc dobrze!orchideaa, tulipanna lubią tę wiadomość
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...
-
orchideaa gratuluję i trzymam kciuki. Zatem drogie Panie, powołując się na niepodważalne prawo serii, sezon pozytywnych wieści uważam za OTWARTY!!!
Sowaa, APS, orchideaa, Megi87, tulipanna lubią tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Arizona_R wrote:APS...wcześniej pisałam, że ja biorę inofolic 2x1 (zalecenie lekarza co by się w homeopatę nie bawić) i kazał odstawić kwas foliowy bo nie ma potrzeby brać tego aż w takich ilościach.
aha to sorki, wydawalo mi się ze pisalas o inofemieto już wiem, dziekuje za info, tez tak zrobie
Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
22.7.16 IUI
nick nieaktualny
-
roma wrote:orchideaa gratuluję i trzymam kciuki. Zatem drogie Panie, powołując się na niepodważalne prawo serii, sezon pozytywnych wieści uważam za OTWARTY!!!
Tak jest. Teraz prosimy o kolejne pozytywy
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...
-
Linka jeżeli chodzi o @ to też mi się skróciła i osłabła z 6dni do 3. ale czy to zasługa CLO, czy innych wpomagaczy (bromek, wiesiołek witamy) to nie wiem.
ale plamienia zawsze są podejrzane
APS lepiej pić 2x dziennie, wtedy lepiej wpływa na organizm. jedna saszetka to typowo suplement, 2 "jak lek".
ORCHIDEA GRATULUJE!!! nie dziękuj i pisz na bieżąco o postępach!! będzie wszystko idealnie tym razem!01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
nick nieaktualnyorchideaa wrote:Cześć Dziewczyny!
Mam pozytywne, bardzo pozytywne wieści. Dziś 30 dc. i zrobiłam test, ewidentna druga kreska się pokazała!!!!))) Jeszcze nie wierzę we własne szczęście, a pisze to tu żeby dać Wam wiarę w to że może się udać, na pierwszym cyklu z CLO!!!
Dla nowych staraczek, które dołączyły niedawno dołączam mój profil medyczny:
Policystyczność jajników,
6 lat na antykoncepcji i od razu po odstawieniu ciąża we wrześniu zeszłego roku, poronienie w październiku 9 tc.,
długie cykle do 50 dni bez owulacji,
obecny cykl 1szy na CLO, w 20-27 brałam luteinę ze względu na cienkie endo (6 mm),
UDAŁO SIĘ!!!
POWODZENIA KOCHANE, wiara czyni cuda!Jestem całym sercem z Wami!!!
) terz juz musi byc dobrze:) ale tak swoja droga luteina nie jest na cienkie endo
na endo sie bierze estrofem
ale pewnie Ci sie samo podbudowało, wypoczywaj
-
Witajcie kobietki. Jestem tu nowa i mam nadzieję, że zadomowie się w waszym kąciku.
Od roku staram się z mężem o dziecko, od lutego b.r. staramy się z pomocą medyczną, chodzę do kliniki leczenia niepłodności i jestem pod opieką uważam, że świetnego fachowca...no ale niestety, dziś właśnie nie wyszedł nam drugi cykl z clo i duphastonemMęża nasienie jest ok, u mnie niby też jest wszystko ok bo pęcherzyki ładnie rosną dzięki clo, bardzo ładnie zareagowałam na ten lek. W pierwszym cyklu wyhodowałam dwa ładne pęcherzyki,endo też bardzo ładne, brałam clo od 5 do 9 dc i duphaston od 16 dc, dodatkowo dostałam zastrzyk Pregnyl na pęknięcie ale niestety
. Drugi cykl jak zwykle clo 1x1 od 5 do 9 dc i duphaston ale od 18 dc bo owulacja mi się przesunęła i tym razem bez zastrzyku bo same pękły no ale niestety...dziś przyszla @. Ech...niby wszystko jest ok, miałam raz robione wyniki ale wszystko ok także lekarz nie widział potrzeby kłucia mnie ponownie, ładne pęcherzyki, owulacja,endo, pękają pęcherzyki (nawet bez zastrzyku) no ale coś musi być nie tak
Jeszcze kilka takicvh cykli z clo i duphastonem i wszystko zmierza ku laparoskopi by ocenić czy moje jajowody są drożne a nie ukrywam, że wolałabym uniknąć aż takich ekscesów. Także dołączam do grona staraczek i mam nadzieje, że wspólnymi siłami każda z osobna będzie podtrzymywać się na duchu.
Asiasia, Arizona_R, tulipanna, pabelka88 lubią tę wiadomość
-
Hejka!
A ja Wasz caly czas w mileczeniu czytam…..Dzis skonczylam 14dni Infoemu (leczniczo 2 saczetki) i ide po poludniu do kliniki, bo wyniki mezusia tez przyszly. Moim zdaniem jego "naboje" sa superAle zobaczymy co powie mi lekarz. No i oczywiscie teraz zostaje wielkie pytanie…Poda Clo tak od razu (jako ze ostatnia @ mialam 10.03) czy bedzie znow wywolywana @. Ile trwa takie wywolywanie? Ostatnio 11dni
/
Asiasia
-
APS będe meldować na bieżąco i czytać co tam u was
Razem prześlemy sobie wiare i ciążowe fluidy i jakoś pozachodzimy w te ciąże...nawet siłą
Także po raz trzeci od 5-9 dc clo 1x1 i 16 maja mam wizytę u swojego gina i wtedy zobaczymy jak urosły pęcherzyki,możlwe, że dostanę pregnyl na pęknięcie chociaż lekarz o tym już zadecyduje bo w ostatnim cyklu pękły bez zastrzyku i przepisze mi duphaston i przyjdzie mi czekać na rezultaty po raz trzeci -
nick nieaktualny
-
Orchideaa strasznie się cieszę !!! I oczywiście gratuluję !!!
Obyś była początkiem dobrych wieści na tym wątku
Strasznie mi humor poprawiłaś dobrą nowiną !!!!Arizona_R, orchideaa lubią tę wiadomość
-
Linka05 wrote:Dziewczyny ja się chciałam Was jeszcze zapytać jak wyglądają Wasze @ z clo? Bo ja zwykle miałam 6 dni krwawienia od dużej intensywności do coraz mniejszej a teraz krwawienie mam 3 dni, nie jakieś obfite a potem następne 4 dni jeszcze jakieś plamienia ale takie ciemne, nie za ładne. Czy to normalne? Clo biorę od 3 do 7 dc po 1 tabletce.
Miesiaczka po CLO może wyglądać inaczej więc się zbytnio nie przejmuj.
Ja też ostatni dzień @ miałam tylko plamienia takie ciemno brązowe gdzie ogólnie w ogóle nie miewam plamień.