CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam nowe dziewczyny i trzymam kciuki za owulki!
Faktycznie warto poczytać to forum, ale jest z drugiej strony w samym tym wątku tyle stron, że czasem na bieżąco lepiej podpytać obecnie aktywne użytkowniczki.
U mnie hormony szaleją, albo sie nakręcam, czekam na testowanie i denerwuję się strasznie. Bardzo chciałabym fasolki, ale mam też problem - przez cały kwiecień, czyli 1 cykl z CLO starań, mam nawracające problemy z gardłem, jak na złość. Dziś to już czuję się jak przy anginie, taki straszny ból przy łykaniu czegokolwiek.. idę do lekarza w czwartek, wtedy też zrobię test, żeby wiedzieć czy mogę np. wziąć antybiotyk.. nie życzę Wam takiego zamieszania zdrowotnego przed testowaniem! -
nick nieaktualny
-
To ja też jako nowa witam się ze wszystkimi bo ostatnio tak od razu z grubej rury
Ania myślę że oba są z tego cyklu, naprawdę różnica w wielkości o niczym nie świadczy, zapewne oprócz tych dwóch masz tam jeszcze kilka innych mniejszych o których gin nawet Ci nie powiedział -
sylka0102 wrote:Tak 2razy dzień 2tabletki bo po 2x1 nic nie roslo lekarka stwierdzila ze ze względu na wagę podwaja mi dawkę.
ile cykli w ogóle jesteś na CLO??
Ania1986 z poprzedniego cyklu pęcherzyk nie może zostać.. raczej zmieniłby się w torbiel. w tym cyklu urosły 2 różnej wielkości i teoretycznie ten 26 pęknie a ten 15 się wchłonie01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
Myślę ze jak przez 5 cykli się nie rozstymulowaly to i podwojona dawka może nic nie zdziałać ja mam nadwagę duża po pierwsze a po drugie straszie gruba otoczkę jajnika no nic jak zjem 3x1 to nic się nie stanie myślicie że urośnie?
-
Sowaa wrote:Sylka masz jakas mega dawkę, moja gin daje clo max 2 tabletki raz dziennie. Ostatnio mi powiedziała, ze jak dwie tabletki nie działają na jajniki to lepiej wspomóc ich prace minimalna dawka zastrzyków na owu.
Tak jak dziewczyny piszą, tez bym skonsultowała tą Twoja dawkę z innym gin. -
Releaseme wrote:myślę, że nawet we względu na wagę nie jest wskazane brać tak dużą dawkę.
ile cykli w ogóle jesteś na CLO??
Ania1986 z poprzedniego cyklu pęcherzyk nie może zostać.. raczej zmieniłby się w torbiel. w tym cyklu urosły 2 różnej wielkości i teoretycznie ten 26 pęknie a ten 15 się wchłonie -
a jeszcze co do INOFEMU.
od początku tego cyklu, czyli już 8 dni piję po 2 saszetki. zamierzam tak do końca cyklu a potem po 1.
niby są już efekty (no chyba, że się nakręcam)- lepsza cera, @ przebiegła zadziwiająco spokojnie, samopoczucie jakby lepsze i nie mam ochoty na słodkie
dziewczyny, a jaką dietę polecacie przy braniu naszych wspomagaczy?? muszę koniecznie zejść kilka kg, bo zwariuję01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
sylka0102 wrote:5 teraz będzie 6
to za długo ciągiem!!
możesz sobie zaszkodzić, nie wspomóc Kochana.
zrób chociaż 2-3 miesiące przerwy01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
stymulacja CLO- -
Releaseme wrote:a jakąś przerwę miałaś???
to za długo ciągiem!!
możesz sobie zaszkodzić, nie wspomóc Kochana.
zrób chociaż 2-3 miesiące przerwy -
sylka0102 wrote:Miałam przerwę 3 miesiąc i sorki teraz będzie 5 nie 6 zle policzyłam. Chodziłam nawet jak nie brakam clo na monitoring przez 2miesiace a miesiąc to było przygotowania do laparoskopi
a w przerwie od brania była OWU?? podziałało coś na jajniki??01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
stymulacja CLO- -
sylka0102 wrote:Myślę ze jak przez 5 cykli się nie rozstymulowaly to i podwojona dawka może nic nie zdziałać ja mam nadwagę duża po pierwsze a po drugie strasznie gruba otoczkę jajnika no nic jak zjem 3x1 to nic się nie stanie myślicie że urośnie?
powiem Ci na swoim przykładzie-stymulacji Clo sama nie liczę już ile ich było...ale za każdym razem brałam 2x1 lub 1x1 tab.w każdym cyklu był 1 pęcherzyk lub 2 góra,a na tej samej dawce któregoś razu wyhodowałam na lewym 7 a na prawym w sumie 11 pęcherzyków!!!! na tej samej dawce!!!!! ja może nadwagi nie mam ale grubą otoczkę jajcorów owszem nawet przy okazji laparoskopii miałam elektropunkcję bo przy swoim pcos miałam mega skorupy na jajnikach.także jakby nie patrzeć nie ma reguły...zrobisz jak będziesz uważała za słuszne ,ja życzę powodzenia (: -
nick nieaktualnyReleaseme wrote:a jeszcze co do INOFEMU.
od początku tego cyklu, czyli już 8 dni piję po 2 saszetki. zamierzam tak do końca cyklu a potem po 1.
niby są już efekty (no chyba, że się nakręcam)- lepsza cera, @ przebiegła zadziwiająco spokojnie, samopoczucie jakby lepsze i nie mam ochoty na słodkie
dziewczyny, a jaką dietę polecacie przy braniu naszych wspomagaczy?? muszę koniecznie zejść kilka kg, bo zwariuję
Releasame...ja mam brać inofolic ciągiem...generalnie lepsze samopoczucie i dużo więcej energii również zaobserwowałam, myślałam początkowo, że cera też wygląda lepiej ale to co ostatnio pojawiło się na mojej twarzy przeczy
co do diety ja po sterydach kilka lat temu przytyłam 10kg w 2mc...i potem nie szło tego ruszyć...przeszłam na dietę dąbrowskiej i schudłam 4kg ale nie polecam jej w momencie starań o dziecko bo to dieta warzywno-owocowa (czułam się na niej rewelacyjnie)...teraz dużo z tej diety wciągnęłam w jadłospis, w sensie dużo owoców i warzyw na co dzień, mało przetworzonych produktów...i ten inofolic...wyszło ze w ciągu 11 dni mam 3kg mniej, ja pochłaniałam słodycze w nocy będąc na wpół senną ( w dzień nie ciągnie mnie do słodkiego), teraz raczej sporadycznie podjadam w nocy a w dzień też jakoś tak mniej jem -
Releaseme wrote:a to dobrze, bo już myślałam, że gin Ci ciągiem podawała CLO.
a w przerwie od brania była OWU?? podziałało coś na jajniki?? -
sylka0102 wrote:Nie nigdy nie bylo owulacji i ani jednego pęcherzyka dominującego nigdy to pewnie dlatego taka duza dawka clo
-
tulipanna wrote:Twoja waga nie ma znaczenia, gdyby clo mialo zadziqlac to by zadziałało.4 tabletki to za dużo, ewidentnie w ulotce pisza o maksymalnej dawce 3 tabletek.Skoro 3 nie bralas tylko Ci od razu gin podwoila to zobacz, my tu wszystkie radzimy jednak 3 a nie 4 tabletki.JAK 3 nie zadzialaja to znaczy ze ten lek nie jest dla ciebie.A co w ogole masz zdiagnozowane????
-
sylka0102 wrote:Na ulotce pisze ze lekarz indywidualnie dostosowuje dawkowanie w zależności od wrażliwość jajników i ze całkowita dawka nie powinna przekroczyc 750mg w cyklu
-
nick nieaktualnyMysza gdzie jesteś i gdzie są dobre wieści z monitoringu, się pytam?!
u mnie właśnie przyszła owulacja...matko z radości to się powyłam, jajniczek od dwóch dni pobolewał w sposób ciągły a ja myślałam, że coś poszło nie tak bo żadne metody nie chciały potwierdzić ovu a tu niespodzianką...idę szukać czegoś co się nie nazywa "bawełniane gacie" i mój mężczyzna nie pójdzie dzisiaj wcześnie spaćpabelka88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny