CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
PeggyOlsen wrote:Dziewczyny, za parę dni zaczynam pierwszy cykl starań. Byłam na USG przy okazji wizyt u lekarza dwa ostatnie cykle z rzędu i nie miałam pęcherzyków tuż przed owulacją - miały raz 6mm raz 9mm. Dlatego też raz lekarz przepisał mi CLO.
Nie wydaje wam się dziwne, że przepisał mi od razu 2 tabletki dziennie zamiast 1 i kazał brać 2-6 dc? Czy niepotrzebnie wnikam?
Jeżeli będziesz miała w cyklu monitoring to się okaże jak działa na Ciebie ta dawka, to będzie najlepsza odpowiedź na Twoje pytaniewydaje mi się ze powinno się zaczynać od najmniejszej dawki a potem ewentualnie ja zwiększać ale widzę, że różnie lekarze zlecają.
-
Linka05 wrote:Jeżeli będziesz miała w cyklu monitoring to się okaże jak działa na Ciebie ta dawka, to będzie najlepsza odpowiedź na Twoje pytanie
wydaje mi się ze powinno się zaczynać od najmniejszej dawki a potem ewentualnie ja zwiększać ale widzę, że różnie lekarze zlecają.
może być tak, że ładnie urośnie 1 pęcherzyk, może nawet 9, albo i żaden
trzeba sprawdzać
01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
nick nieaktualnyMartka89 wrote:Hej, poradzcie mi dziewczyny co robic
( mam 3 pecherzyki na lewym jajniku wymiar 18 19 i 22 mm. Dostałam pregnyl No i lekarz każe działać, uprzedził mnie oczywiście o zwiększonym ryzyku ciąży mnogiej. Martwię sie, bo o ile z bliźniąt byłabym szczęśliwa, to ciąża trojacza mnie przeraża. Dr mowi ze prawdopodobienstwo trojaczków jest znikome, jednak jakieś jest. Co robic?
wiec luzik
a tak chcialam blizniaki.. na trojaczki tez bym nie narzekala
za jedym razem a co
Paolaaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a czy Wy pijecie przy clo inofolic albo coś w podobie? Jeżeli tak to w jakieś dawce? Bo mi gin mówił żebym sobie piła 1 saszetke dziennie a czytam na forum że raczej wszyscy piją po 2 i zastanawiam się czy to przez clo kazał pić 1 czy coś innego nim kierowało.
-
nick nieaktualnyLinka05 wrote:Dziewczyny a czy Wy pijecie przy clo inofolic albo coś w podobie? Jeżeli tak to w jakieś dawce? Bo mi gin mówił żebym sobie piła 1 saszetke dziennie a czytam na forum że raczej wszyscy piją po 2 i zastanawiam się czy to przez clo kazał pić 1 czy coś innego nim kierowało.
ja od pierwszego dnia cyklu biorę inofolic w dawce 2x1 dziennie, lekarz uzasadnił to tak " nie będziemy się bawić w homeopatię", jednocześnie w określonych dniach brałam CLO, więc wydaje mi się Clo nie jest przeciwwskazaniem do dwój dawek inofolicu, napewno ani jedna ani dwie dawki nie zaszkodzą -
nick nieaktualny
-
Arizona_R wrote:guajazyl? moje przekleństwo z dzieciństwa:) cóż popytam lekarza:)
Guajazyl. Na śluz. Ja rekomenduję. U mnie bez tego całkowita susza. To już nawet nie kwestia mało - duzo ale jest bądź nie ma wcale. Przed owu zaczynam pić i piję tak do dnia, dwóch po owu. Na niektórych działa siemię, wiesiołek w duzych ilościach łykany do owulacji. Na mnie Guajazyl. Moze być w sumie i flegamina (chodzi o działanie na śluzówkę, skoro powoduje rozrzedzenie wydzieliny w oskrzelach i ułatwia odksztuszanie, to TAM tez mamy śluzówkę
) Działa tak samo.Generalnie syropy wyksztuśne.
-
Ania1986 wrote:Hej, dziewczyny jestem w cyklu na clo2x1 wczoraj w 10dc bylam na monitoringu i mam 2 pecherzyki jeden 26mm a drugi 15mm mam przyjsc jeszcze jutro na monitoring i po ewentualny zastrzyk, czy któraś z Was miala taka rozbieżności w wielkości pecherzy po clo? U mnie owulacja przeważnie jest w granicach 12-16 dc. Bylam juz na clo ale bez monitu teraz jest pierwszy z nim.
-
PeggyOlsen wrote:Dziewczyny, za parę dni zaczynam pierwszy cykl starań. Byłam na USG przy okazji wizyt u lekarza dwa ostatnie cykle z rzędu i nie miałam pęcherzyków tuż przed owulacją - miały raz 6mm raz 9mm. Dlatego też teraz lekarz przepisał mi CLO.
Nie wydaje wam się dziwne, że przepisał mi od razu 2 tabletki dziennie zamiast 1 i kazał brać 2-6 dc? Czy niepotrzebnie wnikam?
Zaczną rosnąć szybciej. Będzie dobrze, zobaczysz
A że w dniu owu były tak małe stąd też 2-6 dc, będą teraz wcześniej i będa miały czas urosnąć do owu. Nie zapomnij o monitoringu. Przy CLO, ja ganiam każdą obecną tu Dziewczynkę jak nie chodzi na monity
-
sylka0102 wrote:Hej ja właśnie zaczynam CLO gdzieś kolo piątku to juz 5 cykl z CLO a pomiędzy laparoskopia ten cykl ma 2x2 przez 5dni razem z tym mam metformax i inofolic.zobaczymy czy coś teraz zdziała
-
sylka0102 wrote:Tak 2razy dzień 2tabletki bo po 2x1 nic nie roslo lekarka stwierdzila ze ze względu na wagę podwaja mi dawkę.
-
Sylka...nie wtrącam się ,ale moim skromnym zdaniem powinnas skonsultowac to z innym lekarzem! 4 tabletki to duuużo...zbyt dużo ! nie boich się przestymulowania!!? czasem w jednym cyklu 1x1 jajniki nie reagują,po to żeby w następnym cyklu zareagować na tej samej dawce.
pozdrawiam -weteranka!tulipanna lubi tę wiadomość
-
Sylka masz jakas mega dawkę, moja gin daje clo max 2 tabletki raz dziennie. Ostatnio mi powiedziała, ze jak dwie tabletki nie działają na jajniki to lepiej wspomóc ich prace minimalna dawka zastrzyków na owu.
Tak jak dziewczyny piszą, tez bym skonsultowała tą Twoja dawkę z innym gin.
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...