X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 nie martw się one rosną w różnym Temple dlatego to normalne, że są różnice w wielości. Ważne że jest pęcherzyk dominujący :-) ja ostatnio też miałam jeden 24mm drugi 16mm a po zastrzyku pękły oba :-)

zem3wn15az3szllg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka dziękuję kochana za odpowiedz, uspokoilas mnie :)

• Linka05 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen wrote:
    Dziewczyny, za parę dni zaczynam pierwszy cykl starań. Byłam na USG przy okazji wizyt u lekarza dwa ostatnie cykle z rzędu i nie miałam pęcherzyków tuż przed owulacją - miały raz 6mm raz 9mm. Dlatego też raz lekarz przepisał mi CLO.
    Nie wydaje wam się dziwne, że przepisał mi od razu 2 tabletki dziennie zamiast 1 i kazał brać 2-6 dc? Czy niepotrzebnie wnikam :)?

Jeżeli będziesz miała w cyklu monitoring to się okaże jak działa na Ciebie ta dawka, to będzie najlepsza odpowiedź na Twoje pytanie :-) wydaje mi się ze powinno się zaczynać od najmniejszej dawki a potem ewentualnie ja zwiększać ale widzę, że różnie lekarze zlecają.

zem3wn15az3szllg.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za błędy, słownik w telefonie mi szaleje ;-)

zem3wn15az3szllg.png
  • Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka05 wrote:
    Jeżeli będziesz miała w cyklu monitoring to się okaże jak działa na Ciebie ta dawka, to będzie najlepsza odpowiedź na Twoje pytanie :-) wydaje mi się ze powinno się zaczynać od najmniejszej dawki a potem ewentualnie ja zwiększać ale widzę, że różnie lekarze zlecają.
    Linka ma rację, monitoring rozwieje wszystko.
    może być tak, że ładnie urośnie 1 pęcherzyk, może nawet 9, albo i żaden :)
    trzeba sprawdzać

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Hej, poradzcie mi dziewczyny co robic :(( mam 3 pecherzyki na lewym jajniku wymiar 18 19 i 22 mm. Dostałam pregnyl No i lekarz każe działać, uprzedził mnie oczywiście o zwiększonym ryzyku ciąży mnogiej. Martwię sie, bo o ile z bliźniąt byłabym szczęśliwa, to ciąża trojacza mnie przeraża. Dr mowi ze prawdopodobienstwo trojaczków jest znikome, jednak jakieś jest. Co robic?
    hej, ja mialam 2 idelanej wielkosci, oba pekly a ciaza pojedyncza ;) wiec luzik ;) a tak chcialam blizniaki.. na trojaczki tez bym nie narzekala :) za jedym razem a co :)

Paolaaa lubi tę wiadomość

• Linka05 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy Wy pijecie przy clo inofolic albo coś w podobie? Jeżeli tak to w jakieś dawce? Bo mi gin mówił żebym sobie piła 1 saszetke dziennie a czytam na forum że raczej wszyscy piją po 2 i zastanawiam się czy to przez clo kazał pić 1 czy coś innego nim kierowało.

zem3wn15az3szllg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka05 wrote:
    Dziewczyny a czy Wy pijecie przy clo inofolic albo coś w podobie? Jeżeli tak to w jakieś dawce? Bo mi gin mówił żebym sobie piła 1 saszetke dziennie a czytam na forum że raczej wszyscy piją po 2 i zastanawiam się czy to przez clo kazał pić 1 czy coś innego nim kierowało.

ja od pierwszego dnia cyklu biorę inofolic w dawce 2x1 dziennie, lekarz uzasadnił to tak " nie będziemy się bawić w homeopatię", jednocześnie w określonych dniach brałam CLO, więc wydaje mi się Clo nie jest przeciwwskazaniem do dwój dawek inofolicu, napewno ani jedna ani dwie dawki nie zaszkodzą:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze mam wiadomość dla zainteresowanych:) monitoring w piątek (14dc-i tak trochę późno):), udało mi się wbić do szpitala do swojego lekarza a miałam z tym niezłe przeboje...eh
    od razu mi lepiej:)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    guajazyl? moje przekleństwo z dzieciństwa:) cóż popytam lekarza:)
    Guajazyl :P Guajazyl. Na śluz. Ja rekomenduję. U mnie bez tego całkowita susza. To już nawet nie kwestia mało - duzo ale jest bądź nie ma wcale. Przed owu zaczynam pić i piję tak do dnia, dwóch po owu. Na niektórych działa siemię, wiesiołek w duzych ilościach łykany do owulacji. Na mnie Guajazyl. Moze być w sumie i flegamina (chodzi o działanie na śluzówkę, skoro powoduje rozrzedzenie wydzieliny w oskrzelach i ułatwia odksztuszanie, to TAM tez mamy śluzówkę :P) Działa tak samo.Generalnie syropy wyksztuśne.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja właśnie zaczynam CLO gdzieś kolo piątku to juz 5 cykl z CLO a pomiędzy laparoskopia ten cykl ma 2x2 przez 5dni razem z tym mam metformax i inofolic.zobaczymy czy coś teraz zdziała

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Hej, dziewczyny jestem w cyklu na clo2x1 wczoraj w 10dc bylam na monitoringu i mam 2 pecherzyki jeden 26mm a drugi 15mm mam przyjsc jeszcze jutro na monitoring i po ewentualny zastrzyk, czy któraś z Was miala taka rozbieżności w wielkości pecherzy po clo? U mnie owulacja przeważnie jest w granicach 12-16 dc. Bylam juz na clo ale bez monitu teraz jest pierwszy z nim.
    Monit obowiązkowy, dobrze że poszłas. Poza tym, z tego pęcherzyka 15 mm raczej nic nie będzie, za to ten 26 mm to już spory i taki do pęknięcia. Szybciutko zastrzyk. W sumie nawet dobrze by było gdybyś ten zastrzyk dziś wzięła a nawet wczoraj. Ja ostatnio brałam w 9dc. A kiedyś w 11, 12. Ten 15 mm nie jest pęcherzykiem dominującym po prostu, urósł owszem, ale wybił się inny na prowadzenie. Czasem tak jest, że mają nierówna wielkość.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen wrote:
    Dziewczyny, za parę dni zaczynam pierwszy cykl starań. Byłam na USG przy okazji wizyt u lekarza dwa ostatnie cykle z rzędu i nie miałam pęcherzyków tuż przed owulacją - miały raz 6mm raz 9mm. Dlatego też teraz lekarz przepisał mi CLO.
    Nie wydaje wam się dziwne, że przepisał mi od razu 2 tabletki dziennie zamiast 1 i kazał brać 2-6 dc? Czy niepotrzebnie wnikam :)?
    U Ciebie Peggy trzeba owulacje wywołać, stąd ta dawka. Spokojnie słuchaj lekarza. Gdybyś owulację miała, to dawka byłaby z pewnością mniejsza. Jak np. u mnie. W sumie mi clo jedynie przyspiesza owulację i wspomaga, bo mam ją naturalnie i miałam nawet przed braniem clo. Ale ciąży nie było, stąd decyzja o clo. Te 6-9 mm pęcherzyki nie były obiecujące jak na czas owulacji, więc clo ma im dać kopa :) Zaczną rosnąć szybciej. Będzie dobrze, zobaczysz :) A że w dniu owu były tak małe stąd też 2-6 dc, będą teraz wcześniej i będa miały czas urosnąć do owu. Nie zapomnij o monitoringu. Przy CLO, ja ganiam każdą obecną tu Dziewczynkę jak nie chodzi na monity :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    Hej ja właśnie zaczynam CLO gdzieś kolo piątku to juz 5 cykl z CLO a pomiędzy laparoskopia ten cykl ma 2x2 przez 5dni razem z tym mam metformax i inofolic.zobaczymy czy coś teraz zdziała
    No sporo tego clo...2 razy dziennie 2 tabletki? Dobrze zrozumiałam??? Wydaje mi się, że w ulotce jest, że maksymalna dawka to 3 tabletki na dobę.. jak nie ma owulacji przy 3 to lekarz powinien rozważyć zmianę leku Sylko..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę od du...p...y strony, ale witam w naszym gronie wszystkie NOWE Dziewczyny :) Polecam poczytać nas wcześniej. Sporo tu opisywałyśmy bolączek, dramatów, radości, objawów. Zachęcam do lektury wątku :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak 2razy dzień 2tabletki bo po 2x1 nic nie roslo lekarka stwierdzila ze ze względu na wagę podwaja mi dawkę.

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    Tak 2razy dzień 2tabletki bo po 2x1 nic nie roslo lekarka stwierdzila ze ze względu na wagę podwaja mi dawkę.
    Ja bym 4 nie wzięła. Zobacz w ulotce maksymalna dawkę. Ja bym wzieła 3 dziennie maksymalnie.A potem zmieniła lek albo ginekologa.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka...nie wtrącam się ,ale moim skromnym zdaniem powinnas skonsultowac to z innym lekarzem! 4 tabletki to duuużo...zbyt dużo ! nie boich się przestymulowania!!? czasem w jednym cyklu 1x1 jajniki nie reagują,po to żeby w następnym cyklu zareagować na tej samej dawce.
    pozdrawiam -weteranka!

tulipanna lubi tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka masz jakas mega dawkę, moja gin daje clo max 2 tabletki raz dziennie. Ostatnio mi powiedziała, ze jak dwie tabletki nie działają na jajniki to lepiej wspomóc ich prace minimalna dawka zastrzyków na owu.
    Tak jak dziewczyny piszą, tez bym skonsultowała tą Twoja dawkę z innym gin.

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna, dziękuję za info, uspokoiłaś mnie :) Na monitoring oczywiście pójdę, muszę zobaczyć co tam się będzie działo!
    Poczytałam już parędziesiąt stron wątku, ale naprodukowałyście ;)

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

‹‹ 880 881 882 883 884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ