X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie chodzi o to, że ja mam go chyba za mało:)...myślę też, że rozpaczliwie się boje

• Myszka92 Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie panikuj ;) który to twój cykl z CLO?

eiktqqmzikxo0dgo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwszy:) wiem, wiem...ale zwyczajny strach mnie obleciał, wiem, że czasem pierwsze 3 cykle często są jak rozruch dla jajników...eh

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka...piszesz, że to Twój pierwszy cykl z CLO fajnie wiedzieć, że ktoś zaczyna "razem" ze mną:)...

• Myszka92 Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja jestem dobrej myśli dostałam CLO bo poprostu nie mam owulacji a moje cykle to trwają nawet ze 3 miesiące.... porażka mam nadzieje że CLO mi pomoże;)

eiktqqmzikxo0dgo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak, że gdybym nie brała luteiny to miesiączki mogłabym się nie doczekać do później starości...

• roma Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R dziewczyny są tutaj bardzo doświadczone i na pewno pomogą i doradzą jak ten śluz poprawić. Ja ze swojej strony mogę powiedzieć Ci, że dostałam razem z clo lek Estrofem który brałam bodajże 11-15 dc (clo brałam 3-7 dc) i to podobno miało pomóc na śluz. W rzeczywistości szału nie było, śluzu miałam na prawdę niewiele w porównaniu z naturalnymi cyklami, ale było go widocznie wystarczająco skoro zaszłam w ciążę. Ehhh... szkoda że tak to się skończyło. No w każdym razie nie spisuj cyklu na straty tylko dlatego, że śluzu nie wiele.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Myszka92 Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz wcześniej myślałam ze ja to jestem jakaś dziwna wszystkie dziewczyny normalnie mają okres a ja wiecznie jakieś problemy tak samo biore luteine... bo innaczej porażka jaki długi cykl i bezowulacyjny.... A okazuje sie że wiele dziewczyn ma takie problemy jak ja... wystarczy przejrzeć forum...

eiktqqmzikxo0dgo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idiotycznie to zabrzmi ale dobrze mieć wsparcie ludzi którzy mają podobne doświadczenia...

tulipanna lubi tę wiadomość

• APS Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za podpowiedzi :) w takim razie zdecyduje się na inofem, kupie na razie w aptece a jak mi podejdzie to będę zamawiac większe opakowanie przez neta :)

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Spojojnie mozesz suplementowac sie :-)Zobacz na moj wykres, ja i siemie pije (o ile mam motywacje)i na sluz polecam syrop guajazyl (mam ten sam problem)

dzięki za odpowiedź :-) a ten syrop powoduje że tego śluzu masz więcej? Czy jakieś inne ma działanie? :-)

p.s dziewczyny ja też dopiero mam początki z clo :-) teraz mój drugi cykl, w pierwszym ładnie działało także nie martwcie się u Was też będzie na pewno ładny efekt :-) oby w postaci fasolek :-)

Releaseme lubi tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie rację dziewczyny, że "w kupie raźniej" :)

nie wiem jak wy, ale o moich problemach wie baaardzo niewiele osób. i w sumie o poradę ich nie zapytam, bo nie mają pojęcia. a tak można zerknąć, porównać, wyżalić się i oczywiście czegoś dowiedzieć :)

ja ten cykl bez CLO, bo wiedziałam, że nie mam ślubnego, ale złożyło się idealnie, bo dzisiaj prolaktyna 49 to i tak cykl by był stracony.

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba żadna z nas nie chwali się zbytnio z tym, że o dziecko trzeba się starać, u mnie cała rodzina mojej połówki nie ma pojęcia i dlatego co chwilę słyszę dobre rady w stylu "macie swoje lata, nie ma co czekać itp." nic złośliwego bo to fajni ludzie ale to nie pomaga, z kolejki moi najbliżsi wiedzą, ale trudno rozmawia się z kobietami które na widok dziecięcych ubranek się rozklejają więc przyjmują taktykę "lepiej nie rozmawiać" a z nami trzeba rozmawiać! To działa tak samo jak w przypadku chorych na raka, najbliżsi nie umieją z takimi ludźmi rozmawiać a często tak jest, że rozmowa jest im niczym lekarstwo, czasem wystarczy wysłuchać...

APS lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guajazyl? moje przekleństwo z dzieciństwa:) cóż popytam lekarza:)

• PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, za parę dni zaczynam pierwszy cykl starań. Byłam na USG przy okazji wizyt u lekarza dwa ostatnie cykle z rzędu i nie miałam pęcherzyków tuż przed owulacją - miały raz 6mm raz 9mm. Dlatego też teraz lekarz przepisał mi CLO.
    Nie wydaje wam się dziwne, że przepisał mi od razu 2 tabletki dziennie zamiast 1 i kazał brać 2-6 dc? Czy niepotrzebnie wnikam :)?

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Myszka92 Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też prawie nikt nie wie bo chwalić to sie nie mam czym.... ale docinki że moglibyśmy się w końcu postarać potrafią zranić i to bardzo...

ale dziewczyny mówią że nie można mieć wszystkiego na zawołanie czasem na niektóre sprawy trzeba troche dłużej poczekać niż inni trzeba znaleźć w tym dobre strony no np. że ma się wspaniałego męża ;) a dzidziuś w końcu się pojawi wtedy kiedy się tego najmniej spodziewamy ;)

Asiasia lubi tę wiadomość

eiktqqmzikxo0dgo.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, poradzcie mi dziewczyny co robic :(( mam 3 pecherzyki na lewym jajniku wymiar 18 19 i 22 mm. Dostałam pregnyl No i lekarz każe działać, uprzedził mnie oczywiście o zwiększonym ryzyku ciąży mnogiej. Martwię sie, bo o ile z bliźniąt byłabym szczęśliwa, to ciąża trojacza mnie przeraża. Dr mowi ze prawdopodobienstwo trojaczków jest znikome, jednak jakieś jest. Co robic?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Hej, poradzcie mi dziewczyny co robic :(( mam 3 pecherzyki na lewym jajniku wymiar 18 19 i 22 mm. Dostałam pregnyl No i lekarz każe działać, uprzedził mnie oczywiście o zwiększonym ryzyku ciąży mnogiej. Martwię sie, bo o ile z bliźniąt byłabym szczęśliwa, to ciąża trojacza mnie przeraża. Dr mowi ze prawdopodobienstwo trojaczków jest znikome, jednak jakieś jest. Co robic?
    chyba nikt nie może zadecydować za Ciebie :)

przemyśl, czy w przypadku zaskoczenia wszystkich pęcherzyków jesteś w stanie podołać trojaczkom. i tak jak mówił lekarz, prawdopodobieństwo nie jest duże, nie wiadomo, ile pęknie.
    ja bym próbowała. lepsze trzy niż nic :D

orchideaa lubi tę wiadomość

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 ja w pierwszym cyklu z clo miałam 3 pecherzyki. Dzialalismy,ale nic z tego nie wyszło. Decyzja należy do Ciebie :-)

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny jestem w cyklu na clo2x1 wczoraj w 10dc bylam na monitoringu i mam 2 pecherzyki jeden 26mm a drugi 15mm mam przyjsc jeszcze jutro na monitoring i po ewentualny zastrzyk, czy któraś z Was miala taka rozbieżności w wielkości pecherzy po clo? U mnie owulacja przeważnie jest w granicach 12-16 dc. Bylam juz na clo ale bez monitu teraz jest pierwszy z nim.

‹‹ 879 880 881 882 883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ