X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie chodzi o to, że ja mam go chyba za mało:)...myślę też, że rozpaczliwie się boje

• Myszka92 Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie panikuj ;) który to twój cykl z CLO?

eiktqqmzikxo0dgo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwszy:) wiem, wiem...ale zwyczajny strach mnie obleciał, wiem, że czasem pierwsze 3 cykle często są jak rozruch dla jajników...eh

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka...piszesz, że to Twój pierwszy cykl z CLO fajnie wiedzieć, że ktoś zaczyna "razem" ze mną:)...

• Myszka92 Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja jestem dobrej myśli dostałam CLO bo poprostu nie mam owulacji a moje cykle to trwają nawet ze 3 miesiące.... porażka mam nadzieje że CLO mi pomoże;)

eiktqqmzikxo0dgo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak, że gdybym nie brała luteiny to miesiączki mogłabym się nie doczekać do później starości...

• roma Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R dziewczyny są tutaj bardzo doświadczone i na pewno pomogą i doradzą jak ten śluz poprawić. Ja ze swojej strony mogę powiedzieć Ci, że dostałam razem z clo lek Estrofem który brałam bodajże 11-15 dc (clo brałam 3-7 dc) i to podobno miało pomóc na śluz. W rzeczywistości szału nie było, śluzu miałam na prawdę niewiele w porównaniu z naturalnymi cyklami, ale było go widocznie wystarczająco skoro zaszłam w ciążę. Ehhh... szkoda że tak to się skończyło. No w każdym razie nie spisuj cyklu na straty tylko dlatego, że śluzu nie wiele.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Myszka92 Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz wcześniej myślałam ze ja to jestem jakaś dziwna wszystkie dziewczyny normalnie mają okres a ja wiecznie jakieś problemy tak samo biore luteine... bo innaczej porażka jaki długi cykl i bezowulacyjny.... A okazuje sie że wiele dziewczyn ma takie problemy jak ja... wystarczy przejrzeć forum...

eiktqqmzikxo0dgo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idiotycznie to zabrzmi ale dobrze mieć wsparcie ludzi którzy mają podobne doświadczenia...

tulipanna lubi tę wiadomość

• APS Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za podpowiedzi :) w takim razie zdecyduje się na inofem, kupie na razie w aptece a jak mi podejdzie to będę zamawiac większe opakowanie przez neta :)

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Spojojnie mozesz suplementowac sie :-)Zobacz na moj wykres, ja i siemie pije (o ile mam motywacje)i na sluz polecam syrop guajazyl (mam ten sam problem)

dzięki za odpowiedź :-) a ten syrop powoduje że tego śluzu masz więcej? Czy jakieś inne ma działanie? :-)

p.s dziewczyny ja też dopiero mam początki z clo :-) teraz mój drugi cykl, w pierwszym ładnie działało także nie martwcie się u Was też będzie na pewno ładny efekt :-) oby w postaci fasolek :-)

Releaseme lubi tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie rację dziewczyny, że "w kupie raźniej" :)

nie wiem jak wy, ale o moich problemach wie baaardzo niewiele osób. i w sumie o poradę ich nie zapytam, bo nie mają pojęcia. a tak można zerknąć, porównać, wyżalić się i oczywiście czegoś dowiedzieć :)

ja ten cykl bez CLO, bo wiedziałam, że nie mam ślubnego, ale złożyło się idealnie, bo dzisiaj prolaktyna 49 to i tak cykl by był stracony.

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba żadna z nas nie chwali się zbytnio z tym, że o dziecko trzeba się starać, u mnie cała rodzina mojej połówki nie ma pojęcia i dlatego co chwilę słyszę dobre rady w stylu "macie swoje lata, nie ma co czekać itp." nic złośliwego bo to fajni ludzie ale to nie pomaga, z kolejki moi najbliżsi wiedzą, ale trudno rozmawia się z kobietami które na widok dziecięcych ubranek się rozklejają więc przyjmują taktykę "lepiej nie rozmawiać" a z nami trzeba rozmawiać! To działa tak samo jak w przypadku chorych na raka, najbliżsi nie umieją z takimi ludźmi rozmawiać a często tak jest, że rozmowa jest im niczym lekarstwo, czasem wystarczy wysłuchać...

APS lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guajazyl? moje przekleństwo z dzieciństwa:) cóż popytam lekarza:)

• PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, za parę dni zaczynam pierwszy cykl starań. Byłam na USG przy okazji wizyt u lekarza dwa ostatnie cykle z rzędu i nie miałam pęcherzyków tuż przed owulacją - miały raz 6mm raz 9mm. Dlatego też teraz lekarz przepisał mi CLO.
    Nie wydaje wam się dziwne, że przepisał mi od razu 2 tabletki dziennie zamiast 1 i kazał brać 2-6 dc? Czy niepotrzebnie wnikam :)?

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Myszka92 Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też prawie nikt nie wie bo chwalić to sie nie mam czym.... ale docinki że moglibyśmy się w końcu postarać potrafią zranić i to bardzo...

ale dziewczyny mówią że nie można mieć wszystkiego na zawołanie czasem na niektóre sprawy trzeba troche dłużej poczekać niż inni trzeba znaleźć w tym dobre strony no np. że ma się wspaniałego męża ;) a dzidziuś w końcu się pojawi wtedy kiedy się tego najmniej spodziewamy ;)

Asiasia lubi tę wiadomość

eiktqqmzikxo0dgo.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, poradzcie mi dziewczyny co robic :(( mam 3 pecherzyki na lewym jajniku wymiar 18 19 i 22 mm. Dostałam pregnyl No i lekarz każe działać, uprzedził mnie oczywiście o zwiększonym ryzyku ciąży mnogiej. Martwię sie, bo o ile z bliźniąt byłabym szczęśliwa, to ciąża trojacza mnie przeraża. Dr mowi ze prawdopodobienstwo trojaczków jest znikome, jednak jakieś jest. Co robic?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Hej, poradzcie mi dziewczyny co robic :(( mam 3 pecherzyki na lewym jajniku wymiar 18 19 i 22 mm. Dostałam pregnyl No i lekarz każe działać, uprzedził mnie oczywiście o zwiększonym ryzyku ciąży mnogiej. Martwię sie, bo o ile z bliźniąt byłabym szczęśliwa, to ciąża trojacza mnie przeraża. Dr mowi ze prawdopodobienstwo trojaczków jest znikome, jednak jakieś jest. Co robic?
    chyba nikt nie może zadecydować za Ciebie :)

przemyśl, czy w przypadku zaskoczenia wszystkich pęcherzyków jesteś w stanie podołać trojaczkom. i tak jak mówił lekarz, prawdopodobieństwo nie jest duże, nie wiadomo, ile pęknie.
    ja bym próbowała. lepsze trzy niż nic :D

orchideaa lubi tę wiadomość

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 ja w pierwszym cyklu z clo miałam 3 pecherzyki. Dzialalismy,ale nic z tego nie wyszło. Decyzja należy do Ciebie :-)

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny jestem w cyklu na clo2x1 wczoraj w 10dc bylam na monitoringu i mam 2 pecherzyki jeden 26mm a drugi 15mm mam przyjsc jeszcze jutro na monitoring i po ewentualny zastrzyk, czy któraś z Was miala taka rozbieżności w wielkości pecherzy po clo? U mnie owulacja przeważnie jest w granicach 12-16 dc. Bylam juz na clo ale bez monitu teraz jest pierwszy z nim.

‹‹ 879 880 881 882 883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ