X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :-) jestes normalna :-)Bulgocze, ociera sie, kluje, pobolewa.Tak to wlasnie czuc.A sama owu przynajmniej to mnie bardziej promieniuje, ledwo da sie serduszkowac, mnie to wrecz boli wtedy jakby mi mial jajnik peknac

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Mi gin powiedzial ze lepiej brac antyki jak sie nie ma owu i duzo malych pecherzykow bo to wycisza jajniki i powoduje ze ona jakby nie pracuja a tak to wyczerpujemy nasza rezerwe jajnikową
    co do rezerwy to nie wiem jak to wplywa, niemniej mi tez w styczniu dali antyki bo powiedzieli ze po ilus tam stymulkach lepiej wyciszyc.

• Paolaaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja sie kłócić nie bede. Mi zostało pezekazane, ze w przypadku pcos lepiej brac antyki bo sie oszczędza jajniki wiec myślałam że o to chodzi ale byc moze nie :)

Tulipanna ja serduszkujac w okolicach owu tez czulam bol. Taki w srodku w jajnikach. Ciezko bylo ale zacisnelam zeby i dalam rade

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanko, czy po wzięciu zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka mam sie spodziewać czegoś szczególnego ? Niegdyś nie brałam i nie wiem, a jutro jak test owy bedzie ujemny mam iść na monit i gin powiedziała ze zleci zastrzyk. Tak sie składa ze jutro tez mnie czeka impreza weselna ( wiadomo 0 %) ale czy nie będę sie czuć po tym zastrzyku jakos " kulawo" ?

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Dziewczyny mam pytanko, czy po wzięciu zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka mam sie spodziewać czegoś szczególnego ? Niegdyś nie brałam i nie wiem, a jutro jak test owy bedzie ujemny mam iść na monit i gin powiedziała ze zleci zastrzyk. Tak sie składa ze jutro tez mnie czeka impreza weselna ( wiadomo 0 %) ale czy nie będę sie czuć po tym zastrzyku jakos " kulawo" ?
    Nic sie nie bedzie działo, tylko działajcie po podaniu zastrzyku 4 dni :) Alkohol tez nie zaszkodzi narazie ;)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:

Zastrzyk to hcg, czyli to, co produkuje sie i wylapuja testy ciazowe. Dostajesz z nim dawke hormonu ciazowego nie bedac w ciazy. Jak sie bedziesz czula to nikt nie wie :) mnie np nic nie bylo, a dawke dostawalam podwojna.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Amarylis Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wiecie może czy jest możliwe kłucie jajników bez owulacji? Gin potwierdzila mi,ze w tym cyklu CLo nie zadzialał mimo,że ja czułam i nadal czuje kłucie w jajnikach..mam też śluz płodny..zastnawiam się czy jest mozliwe żeby one tak po prostu kuły po leku czy może późniejsza owulacja? nie wiem czemu ale stwierdzila,ze owu nie bedzie na 100% i chce zmienic mi lek na odpowiednik CLO- femarę lub podejsc ostatni, 5ty raz do CLO i teraz sie bije z myslami co robic..dopadło mnie załamanie i mam ochote sie poddac :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 22:21

f2w3krntoe238by8.png
    381e78656e.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarylis już nie raz na tym forum miałyśmy dowody na to, że natura płata figle. Powtarzam zawsze że nasze cykle to nie matematyka wyższa, nie wszystko można wyliczyć, nie wszystko musi się zgadzać ze schematem... Jak wyglądają Twoje naturalne cykle? Masz naturalne owulacje? Ja mam PCO i bardzo długie cykle (2-3 miesiące) ale mam owulacje tylko bardzo późne. Z jednej takiej mam Synka :-) a przy staraniach o drugie dziecko gin włączyła clo. Mój przypadek opisywałam we wcześniejszych postach. Tak po krótce to brałam clo 3 cylke. W pierwszym zadziałało prawidłowo, w drugim gorzej, a w trzecim zaszłam w ciążę, tyle że owulacja była ok 30 dc. Oznacza to, że clo nie zadziałało, a owulacja była naturalna. Może i w Twoim przypadku tak jest? Jeśli organizm podpowiada Ci że coś się dzieje to próbuj - co masz do stracenia?

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • roma Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS co u Ciebie? Cały czas Was podczytuję ale mało się odzywasz. Jak się trzymasz?

Działajcie Dziewczynki, działajcie bo ja tu oczy wypatruję za dobrą nowiną. Jak już jednej się uda to potem pójdzie z górki - takie prawo serii ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 22:49

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• Amarylis Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma- ja właśnie też mam PCO stad gdybym nie miała żadnych wspomagaczy typu luteina to nie miałabym okresu po 2-3 miesiące, nie mam naturalnych owulacji niestety.. Z luteiną mam 28dniowe. Twój przypadek i innych dziewczyn daje mi nadzieję. Próbujemy, a nuż się uda.. A od przyszłego cyklu może ta femara? dzięki za dobre słowo :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 22:57

f2w3krntoe238by8.png
    381e78656e.png
  • never lose hope Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:

Mnie po zastrzyku przez 2 dni bolało miejsce po nakłuciu, ale poza tym nic się nie działo.

22.01.2020- punkcja, pobrano:
    °35 komórek wszystkie dojrzałe,
    °25 zapłodnione,
    °13 przetrwało do 5 doby

22.04.2020- ❄️
    7.05- 14dpt beta: <0.100 😔

21.08.2020- ❄️❄️
    27.08- 6dpt beta: 43,52
    31.08- 10dpt beta: 314, 80
    3.09- 13dpt beta : 1497,00 i
    14.09- 24dpt jest ❤️
    4.05.2021 nasz cud jest z nami 🥳

Wracamy po rodzeństwo ✊🏼
    19.05.2025 ❄️
    24.05- 5dpt beta 0,63
    26.05- 7dpt beta: 23,40
    28.05- 9dpt beta: 41,4 (79.5%)
    30.05- 11dpt beta 65 (57%) 😢
    2.06- 14dpt beta 301 (178.5%)🥹
    4.06- 16dpt beta 802 (132.6 %)
    11.06- 23 dpt jest ♥️
    28.07- I prenatalne+pappa dziecko zdrowe 🥰
    Mamy jeszcze:
    ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Amarylis już nie raz na tym forum miałyśmy dowody na to, że natura płata figle. Powtarzam zawsze że nasze cykle to nie matematyka wyższa, nie wszystko można wyliczyć, nie wszystko musi się zgadzać ze schematem... Jak wyglądają Twoje naturalne cykle? Masz naturalne owulacje? Ja mam PCO i bardzo długie cykle (2-3 miesiące) ale mam owulacje tylko bardzo późne. Z jednej takiej mam Synka :-) a przy staraniach o drugie dziecko gin włączyła clo. Mój przypadek opisywałam we wcześniejszych postach. Tak po krótce to brałam clo 3 cylke. W pierwszym zadziałało prawidłowo, w drugim gorzej, a w trzecim zaszłam w ciążę, tyle że owulacja była ok 30 dc. Oznacza to, że clo nie zadziałało, a owulacja była naturalna. Może i w Twoim przypadku tak jest? Jeśli organizm podpowiada Ci że coś się dzieje to próbuj - co masz do stracenia?

Roma, gin Ci powiedziała, że taka owulacja w 30dc jest już naturalną a nie pod wpływem CLO? Bo mi teraz wypadła w 25 dc więc jestem ciekawa czy mam podobną sytuację?

4c3t9n73nr884ilb.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak napisała wcześnie Anatolka, taka późna owu na clo powinna lekarza skłonic do wiekszej dawki clo.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem. Niestety lekarz powiedział że jeżeli się teraz nie uda to znowu mam wziac 3 tabletki 5-7 dc ale czasami zauważyłam że on nie pamięta że biore tylko 3 i mowi jakby o 5. Ja juz jakis czas temu postanowiłam że wezme 5 tabletek. Mam jednak nadzieję że nie będzie takiej potrzeby :)

4c3t9n73nr884ilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Wiem wiem. Niestety lekarz powiedział że jeżeli się teraz nie uda to znowu mam wziac 3 tabletki 5-7 dc ale czasami zauważyłam że on nie pamięta że biore tylko 3 i mowi jakby o 5. Ja juz jakis czas temu postanowiłam że wezme 5 tabletek. Mam jednak nadzieję że nie będzie takiej potrzeby :)
    3 tabletki w cyklu tylko? a jaki czas juz to clo bierzesz? Nie lepiej od razu wieksza dawke tzn normlana czyli 5 tabletek, albo po 2 dziennie wiec 10 i miec efekty niz sie podtruwac podtruwac i nic z tego nie miec..

• roma Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Roma, gin Ci powiedziała, że taka owulacja w 30dc jest już naturalną a nie pod wpływem CLO? Bo mi teraz wypadła w 25 dc więc jestem ciekawa czy mam podobną sytuację?
    Tak twierdzi moja gin. I myślę że ma rację. Jeśli clo działa, to owulacja musi być w określonym terminie, może ślizgnąć się kilka dni co najwyżej - tak myślę... Jeśli jest 2 tygodnie po czasie, jak w moim przypadku, to raczej lek nie zadziałał, a owulacja nastąpiła naturalnie. Tym bardziej, że ja mam naturalne owulacje, tyle że właśnie późne. I myślę, że ailatan ma rację. Brak prawidłowej reakcji na clo powinien skutkować natychmiastowym zwiększeniem dawki. Inaczej to strata czasu. Jak mi się nie uda po odstawieniu antyków i wrócę do clo to już mam zapowiedziane że dawka będzie większa.

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie:)
    wiele z Was opisuje tutaj, że podczas brania CLO odczuwała kłucie w jajnikach, bulgotanie:) chciałabym dopytać się czy tyczyło się to wyłącznie dni w których przyjmowałyście leki czy również po, i jakiego rodzaju są to odczucia...intensywne czy chwilowe krótkotrwałe?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    wiele z Was opisuje tutaj, że podczas brania CLO odczuwała kłucie w jajnikach, bulgotanie:) chciałabym dopytać się czy tyczyło się to wyłącznie dni w których przyjmowałyście leki czy również po, i jakiego rodzaju są to odczucia...intensywne czy chwilowe krótkotrwałe?
    Ja tam nic nie czułam :P a bralam 2 tabletki dziennie :) i urosly 2 piekne pecherzyki :) wiec regula to chyba nie jest :)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    U mnie są to chwilowe krótkotrwałe kłucia, kilka razy w ciągu dnia. Raczej na zmianę oba jejniki. Ale zauważyłam, że ten co zaczyna pobolewać pierwszy z tego jest owu :) I nic to intensywnego.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Ja zaczynałam od połowy tabletki, ale zawsze 5 dni..więc w sumie brałam mniej niż Ty, ale przez 5 dni jednak i efekt był. A w cyklach przez braniem clo miałam jeszcze 15 dc pęcherzyk, więc owu może było 16, może 17 dc..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 877 878 879 880 881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ