CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPrzy clo mogą występować infekcje więc możliwe że to pęcherz. A jak zażywacie clo w dawkach podzielonych czy jednorazowo bo ja mam podzieloną dawke dwa razy po poltorej tabletki. Czy ma to jakis wpływ na skutecznosc dzialania clo takie dzielenie dawek?
-
nick nieaktualnybyle do poniedziałku, nie da się nie myśleć, że jest tak blisko...chyba warto zaniedbać niech będzie co ma być bo słabo sobie radzę z sytuacją.
w sumie ogromny pozytyw, że urosło:)
i czas tańczyć
Resztą "Hanka" musi załatwić sama:)
dziękuje za wsparcie, pomaga! -
Asiasia wrote:Hejka coolezanki! Dostalam wreeeeszcie zielone swiatlo na Clo! Paolaaa mialysmy racje, bez wywolywania @
) Mam brac 3dni po 2 tabletki, bo ostatnio przy 5X1 tabletka pecherzyk mial 17mm w 16dc....a mi teraz mega zalezy aby wszystkie
zastrzyki itd skonczyly sie przed 13.05 (wtedy jade do PL:))Monotring mam w 13dc...mam nadzieje ze to nie za pozno, co nie? Ale biorac pod uwage, ze przy piewszym cyklu z Clo pecherzyk mial 18mm w 14dc, a w drugim 17mm w 16dc...to moze ten monitoring w 13dc jest ok i moze juz dostane zastrzyk jakby mial z 16mm?
Super !!! Ja też brałam CLO przez 3 dni tylko po jednej tabletce także myślę, że jeżeli będziesz brać dwie to wszystko potoczy się po Twojej myśliJak widać można nie wywoływać @ czego jesteśmy przykładem. Myślę, że monitoring w 13 dc będzie ok.
Asiasia lubi tę wiadomość
-
PeggyOlsen wrote:Ech, ja to i tak wam tych pęcherzyków zazdroszczę. W 16 dc miałam "dominujący" pęcherzyk raz 6 a raz 9 mm, ech. No ale zobaczymy jak to z CLO będzie.
Sorry za głupie pytania, ale to mój pierwszy cykl z tym lekiem - będę brała od 2 do 6 dc, monitoring w 12. Co jeśli pęcherzyki nie pękną? Dostanę zastrzyk czy raczej lekarze czekają aż torbiel sama się wchłonie w kolejnym cyklu? To dopiero mój pierwszy cykl starań i lekarz o tym wie, więc pewnie żadnych mocnych środków nie będzie używał...
Pęcherzyk 6 albo 9 mm nie nazywa się pęcherzykiem dominującym
Jeżeli zrobi Ci się torbiel i nie wchłonie się podczas okresu to nie powinnaś braż CLO w kolejnym cyklu bo nie można przy torbielach. Lekarz powinien najpierw zrobić coś, aby pozbyć się torbieli, a dopiero później znów właczyć stymulację cyklu.
Ale spokojnie. Wiele z nas nie przyjmuje zastrzyków i pęcherzyki pękają. Trzeba być dobrze nastawionym -
Arizona_R wrote:właśnie wróciłam z monitoringu, pęcherzyk dominujący 2,5 cm, endometrium owulacyjne czyli Clo + infofolic działa u mnie rewelacyjnie:)
nie dostałam niestety pregnylu a w poniedziałek mam się zjawić na sprawdzenie czy pękł, ale jeśli nie pęknie sam to też chyba będzie już kandydatem na torbiel
to mnie czeka weekend ciągłego wyczekiwania, czego ja bym nie dała, żeby sam pękł
Kochana ja miałam podobną sytuacjęMoże rób sobie testy owu żebyś widziała czy jest skok LH? Bądź spokojna, pęknie na pewnooooo
-
Przyszlam sie wyzalic i pochlipac do ekranu
No wiec...mialam brac Clo 3dni po 2 Tabletki. Zaczelam w Czw. Cos mnie piklo i napisalam do doktora maila w Pt ze przy ostatnich 2 cyklach z Clo (nie pijac jednoczesnie Inofemu) mialam endo w 14dc na 7mm w piewszym, a w drugim 6,6mm. Czyli raczej cienko. Zapytalam czy w Pon moge przyjsc po recepte na lek, ktory tak jak Estrofem podnosci endo. Zaznacze ze bralam juz tabsy w Czw i Pt. A lekarz ni stad ni zawad pisze mi, ze w takim przypadku mam odstawic Clo! No i teraz...zdecydowalam, nie robie tego, bo tu czytam ze takie endo jeszcze nie jest meeega kryteczne. Teraz pije juz 15dzien Inofem, jem len, orzechy, czerwone wino, wiec nie mozna powiedziec jakie bedzie endo! Czy tez byscie tak postapily?Czy to moze miec jakies mega zle konsekwencje dla endo? No cholera by wziela ta sytuacje, bo jak mozna komus powiedziec ze ma przestac jak zaczal, a wiadomo ze liczba cykli z Clo jest ograniczona. Mam tylko nadzieje, ze tak czy siak lekarz bedzie postepowal tak jak w cyklach prawidlowych z Clo i poda mi pozniej zastrzyk (bo u mnie nic nie peka). Dobrze ze trzymam termin w innej jeszcze praxis w polowie czerwca.Zalamana jestem. Pomozcie
Asiasia
-
Moim zdaniem dobrze zrobiłaś, jak już brałaś 2 dni to ten jeden dzień myślę że nie spowoduje diametralnych zmian w endo. A kiedy masz monitoring? Wtedy się na pewno uspokoisz jak będziesz wiedziała co i jak. Wzmacniaj endo naturalnymi wspomagaczami i miejmy nadzieję, że będzie w porządku
który to Twój cykl z clo?
-
Przerywac Clo to zupelny nonsens skoro juz bralam dwa dni, a mam brac 3dni. Monitoring mam 08.05 czyli w 13dc. Niemniej dzis pisze maila do doka, ze bralam dalej i zobaczymy co on powie. Moim zdaniem, powinien mnie wziasc szybcjiej na monitoring i jakby co zapodac lek na endo. Nigdy jeszcze nie robilam czego na wlasna reke, ale dla mnie to bezsens co on mowi....tymardziej ze w tym cyklu biore wszystko dodatkowo jak Inofem etc...To moj 3 cykl z clo, dwa pierwsze bez owu, bo nie zostal podany zastrzyk. A tak sie cieszylam na 3cykl i to ze w koncu ktos mi fachowo pomoze i poda tez zastrzyk..tylko nadzieja mi pozostanie ze tak sie stanie!Asiasia
-
A wcześniej chodziłas do tego samego lekarza? Dziwne że skoro widział jaka jest sytuacja to kazał brać clo a teraz mówi żeby nie brać. Bez sensu przerywać juz w trakcie, mam nadzieje ze weźmie Cię szybciej na wizytę i wszystko się odbędzie jak należy
-
Nie, wczesniej chodzilam do ginki, ktora z koleji nie komentowala mojego endo, ale nie podawala zastrzykow. Dlatego trafilam do Klinki, i tu taki zawod :/Tez mam nadzieje, ze da mi wczesniej wizyte i zapoda jakis lek na endo. Mozesz powiedziec jak u Ciebie ksztaltuje sie sprawda z endo w cyklach z clo?Asiasia
-
Asiasia spokojnie. Wspomagaj się póki co Inofemem i innymi naturalnymi produktami takimi jak orzechy brazylijskie, pestki dyni i odrobina czerwonego wytrawnego wina.
Ja też miałam kiepskie endo, a w cyklu w którym piłam Inofem było już bardzo ładne. Więc może niepotrzebnie panikujeszJak już wzięłaś CLO dwa dni to bez sensu nie brać tego jednego dnia. A leki na poprawę endo bierze się na początku cyklu.
Badanie szybciej niewiele może zmienić. U mnie np. w ciągu tygodnia endo z 6 mm skoczyło na 11 mm więc idź tego 13 dc. Bierz pod uwagę grubość endo zawsze z dnia najbliższego owulacji. -
Paolaaa jak zawsze dziekuje Tobie za wspacie. Twoje obecnosc tutaj jest bezcenna! Tak, wlasnie robie. Glupio moze, bo nie slucham lekarza, ale ostawic Clo po 2 dniach brania, to bzdura. Mnie bardziej zastanawia jego kompetencja, bo mowilam przy pierwszej wizycie jak zareagowalam na lek i porobilam nawet kopie swoich notatek dla tej kliniki. Uwazam, ze to malo powazne jednego dnia dac zielone swiatlo na lek, a nastepnego dnia je wstrzymac. Czyli wizyta w Pon i zapodanie jakis lekow moze malo pomoc?Asiasia
-
Asiasia wrote:Nie, wczesniej chodzilam do ginki, ktora z koleji nie komentowala mojego endo, ale nie podawala zastrzykow. Dlatego trafilam do Klinki, i tu taki zawod :/Tez mam nadzieje, ze da mi wczesniej wizyte i zapoda jakis lek na endo. Mozesz powiedziec jak u Ciebie ksztaltuje sie sprawda z endo w cyklach z clo?
Ja miałam na razie jeden pełny cykl z clo i wtedy w granicach owulacji, ok 14dc miałam 9.6 mm, nic nie brałam. Podjadałam trochę migdały i odrobinę winkiem podlałam
Nie wiem nic na temat leków na endo ale spróbuj trochę naturalnie i bądź dobrej myślipowodzenia
-
Dziewczyny, bardzo dziękuję za wszystkie informacje. Czekam więc na @ (wczoraj powinien być) i biorę się za łykanie CLO i monitoring. Pewnie dostanę zastrzyk, skoro mam skłonność do torbieli. Zobaczymy co mój lekarz zdecyduje.
Asiasia, zrobiłabym dokładnie tak samoAsiasia lubi tę wiadomość
-
Asiasia nie wiem czy podanie jakiś leków w poniedz nie będzie za późno. Estrofem z tego co kojarzę zaczyna się brać na początku cyklu, a czy można zacząć później to nie mam zielonego pojęcia więc nie chciałabym wsprowadzać Cię w błąd.
Poczekaj i może wstrzymaj się z dodatkowymi lekami. Zobacz jak Inofem zadziała. Ja jestem przykładem na to, że jednak pomaga, a dodam, że miałam podobną sytuację jak ty teraz czyli CLO od 60 dc i też strasznie panikowałam z tym endo bo w naturalnym cyklu 4 dni przed owu wynosiło tylko 4,6 mm. Jeszcze jak usłyszałam o tym, że CLO upośledza endo to w ogóle byłam załamana. A jednak niespodzianka ... poszło na CLO w drugą stronę- tą lepsząAsiasia lubi tę wiadomość
-
PeggyOlsen wrote:Dziewczyny, bardzo dziękuję za wszystkie informacje. Czekam więc na @ (wczoraj powinien być) i biorę się za łykanie CLO i monitoring. Pewnie dostanę zastrzyk, skoro mam skłonność do torbieli. Zobaczymy co mój lekarz zdecyduje.
Asiasia, zrobiłabym dokładnie tak samo -
Asiasia wrote:Przerywac Clo to zupelny nonsens skoro juz bralam dwa dni, a mam brac 3dni. Monitoring mam 08.05 czyli w 13dc. Niemniej dzis pisze maila do doka, ze bralam dalej i zobaczymy co on powie. Moim zdaniem, powinien mnie wziasc szybcjiej na monitoring i jakby co zapodac lek na endo. Nigdy jeszcze nie robilam czego na wlasna reke, ale dla mnie to bezsens co on mowi....tymardziej ze w tym cyklu biore wszystko dodatkowo jak Inofem etc...To moj 3 cykl z clo, dwa pierwsze bez owu, bo nie zostal podany zastrzyk. A tak sie cieszylam na 3cykl i to ze w koncu ktos mi fachowo pomoze i poda tez zastrzyk..tylko nadzieja mi pozostanie ze tak sie stanie!