CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
lipa wrote:Asiasia inofem, ktory pijesz, bardzo poprawia endo. Ja zawsze mialam 6-7 mm, 8 to juz bylo szalenstwo
a po inofolicu (odpowiednik inofemu) skoczylo mi na 11-12. Tak ze wydaje mi sie, ze co clo zabierze, inofem nadrobi
-
Kochane dziekuje Wam naprawde baaaardzo za rade i wsparcie. Tabletki wzielam do konca (3X2 Tabletki), wlasciwie wbrew temu co zalecil lekarz, bo dla mnie endo, (o ktorym same rowniez mowicie ze przy inofemie i naturalnych wspomagaczach) ma szanse rozowoj. U mnie to pierwszy taki cylk z inofemem, dlatego lekarz nie wie jakie endo bedzie w 13dc. Dotychaczas tak jak wiekszosc z Was bralam 5X1 Tabltka przez 5 dni. Zaskoczylo mnie, ze lekarz zaleca branie przez 3dni, niemniej wytlumaczyl to faktem, ze dzialanie Clo utrzymuje sie w ogranizmie przez 21dni po zazyciu. Czy poza mna i Paolaa (o ile sie nie myle) ma ktos takie doswiadczenie?
Widziecie jak nie endo to ilosc tabletek, ilosc dni brania...lista pytan nie zna konca.Linka05 lubi tę wiadomość
Asiasia
-
Paolaaa wrote:Poczekaj i może wstrzymaj się z dodatkowymi lekami. Zobacz jak Inofem zadziała. Ja jestem przykładem na to, że jednak pomaga, a dodam, że miałam podobną sytuację jak ty teraz czyli CLO od 60 dc i też strasznie panikowałam z tym endo bo w naturalnym cyklu 4 dni przed owu wynosiło tylko 4,6 mm. Jeszcze jak usłyszałam o tym, że CLO upośledza endo to w ogóle byłam załamana. A jednak niespodzianka ... poszło na CLO w drugą stronę- tą lepszą
Paolaa dziekuje Ci naprawde za wszystko!
Asiasia
-
lipa wrote:Asiasia inofem, ktory pijesz, bardzo poprawia endo. Ja zawsze mialam 6-7 mm, 8 to juz bylo szalenstwo
a po inofolicu (odpowiednik inofemu) skoczylo mi na 11-12. Tak ze wydaje mi sie, ze co clo zabierze, inofem nadrobi
Moja lista wspomagaczy endo i sluzu powoli zastrasza mojego mezusia. Lekow jak u lekomanaPo miesiacu bede miala pewno 5kg wiecej
Zestaw poranny: kwas foliowy, magnez z B6, wiesolek, szklanka lnu, INOFEM, a do tego na zagryzke: orzechy brazylijskie, migdaly, morele suszone... I jakas niemiecka herbata na polepszenie endo z lisci malin. Po sniadaniu jestem w spozywczej ciazy, a ja marze o takiej z bebikiem!
Asiasia
-
Hehe no faktycznie troszkę się tych wspomagaczy nazbierało
Jeżeli bierzesz i wiesiołek i len (zazwyczaj bierze się jedno z nich) pamiętaj aby pić dużo wody. Polecam także picie rano szklanki wody z wyciśniętą cytryną. Działa na nas odkwaszająco co jest ważne dla naszego organizmu, oczyszczająco no i dużo witaminki C dostarczamy naszemu organizmowi. Ja dołączam do tego grejpfruta a co najlepsze nigdy za nim nie przepadałam- czego człowiek nie zrobi dla osiągnięcia celu hehe. W połączeniu z cytrynką jest nawet smaczne
A on także dobrze wpływa na płodność (gdzieś jest nawet wątek tu na ovu). Ja zamiast tabletek z magnezem codziennie garść pestek dyni zagryzam albo ostatnio jem sporo sałatek to sobie taki mix ziaren wsypuje (pestki dyni, słonecznika, sezamu- wszystko bardzo zdrowe). Jestem jakoś bardziej za naturalnym dostarczaniem witamin ... ale to już wszystko zależy od nas samych
Asiasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsiasia wrote:Paolaaa jak zawsze dziekuje Tobie za wspacie. Twoje obecnosc tutaj jest bezcenna! Tak, wlasnie robie. Glupio moze, bo nie slucham lekarza, ale ostawic Clo po 2 dniach brania, to bzdura. Mnie bardziej zastanawia jego kompetencja, bo mowilam przy pierwszej wizycie jak zareagowalam na lek i porobilam nawet kopie swoich notatek dla tej kliniki. Uwazam, ze to malo powazne jednego dnia dac zielone swiatlo na lek, a nastepnego dnia je wstrzymac. Czyli wizyta w Pon i zapodanie jakis lekow moze malo pomoc?
-
nick nieaktualnyAsiasia wrote:U mnie tez bylo takie "zawsze" Dokladnie miedzy 6-7 mm, 11 mm byloby hitem! Inofemie magiczny proszku czyn cuda!
Moja lista wspomagaczy endo i sluzu powoli zastrasza mojego mezusia. Lekow jak u lekomanaPo miesiacu bede miala pewno 5kg wiecej
Zestaw poranny: kwas foliowy, magnez z B6, wiesolek, szklanka lnu, INOFEM, a do tego na zagryzke: orzechy brazylijskie, migdaly, morele suszone... I jakas niemiecka herbata na polepszenie endo z lisci malin. Po sniadaniu jestem w spozywczej ciazy, a ja marze o takiej z bebikiem!tak jak pisalam po clo powinnas przyjmowac estrofem lub inne tabletki z estrogenem..
-
Dziekuje za informacje aliatan. Teraz juz trudno bedzie mi uzyskac od lekarza recepte. Poczekam z wiara w inofem, naturalne srodki i wino
do monitoringu w pt
Nie mam wyjscia.
Paolaa a czy Ty tez bralas clo tylko 3 dni? Od czego to w sumie zalezy...3 a 5?Asiasia
-
nick nieaktualny
-
W Pt bedzie...dobre pytanie jako podano mi clo, bez wczesniejszej @, wiec liczy sie chyba, ze pierwszy dzien brania Clo jest 5tym dniem cyklu, wiec to bedzie dzien 13. W poprzednich cyklach z clo endo mialam na 7mm w pierwszym i 6,6 mm w drugim. Niestety nie podano mi zastrzyku wiec do owu nie doszlo, pomimo ze pecherzyki byly na 18mm i 17mm
(
Asiasia
-
nick nieaktualnyhmm no czytalam tu na forum ze lekarze podaja tutaj te clo bez okresu.. ale ciagle wydaje mi sie to troche dziwne.. wszak ciezko oceniac wszytskich jedna miara.. no to endo jest to podbudowania.. ja dzien przed owulka mialam 11mm i mi lekarka powiedziala ze to przecietnie.. no ale wsytarczylo
tylko ze ja tak jak pisalam estrofem przyjmowalam jeszcze po owulacji i przed tez.. potem dupka..
Asiasia lubi tę wiadomość
-
Asiasia wrote:Dziekuje za informacje aliatan. Teraz juz trudno bedzie mi uzyskac od lekarza recepte. Poczekam z wiara w inofem, naturalne srodki i wino
do monitoringu w pt
Nie mam wyjscia.
Paolaa a czy Ty tez bralas clo tylko 3 dni? Od czego to w sumie zalezy...3 a 5?
Ja miałam naturalne owulacje (choć nie wiem czy w każdym cyklu) więc lekarz zaczął chyba ostrożnie od 3 tabletek. Fakt, że owu była po dwóch tygodniach więc gdyby liczyć, że też brałam od 5 dc to wypadła w 19 dc więc późno. Teraz owu w 25 dc dlatego jeżeli przyjdzie okres wezmę normalnie 5 tabletek i zobaczymy czy przyjdzie szybciej. A ponieważ dzisiaj temp spadła jestem pewna na 100%, że @ przyjdzie -
nick nieaktualny
-
Paolaaa wrote:Ja miałam naturalne owulacje (choć nie wiem czy w każdym cyklu) więc lekarz zaczął chyba ostrożnie od 3 tabletek. Fakt, że owu była po dwóch tygodniach więc gdyby liczyć, że też brałam od 5 dc to wypadła w 19 dc więc późno. Teraz owu w 25 dc dlatego jeżeli przyjdzie okres wezmę normalnie 5 tabletek i zobaczymy czy przyjdzie szybciej. A ponieważ dzisiaj temp spadła jestem pewna na 100%, że @ przyjdzie
Ja normalnie bralam tak jak wiekszosc 5X1. Teraz sie troche ponownie martwie, bo ten lekarz zalecil mi 3X2 Tabletki. Dla mnie to dziwne, ze tylko trzy dni, ale jesli Clo dziala kolejne 21dni, no to moze cos w tym jest. Jak wiesz w dwoch poprzednich cyklach nie mialam owu. Teraz zarzylam juz o jedna tabletke wiecej co mnie jakos lepiej nastraja, ale z koleji martwi mnie ze tylko 3 dni. Widzisz…jak nie endo to tabletki etc. Sama nie chce brac nic na swoja reke wiecej, bo mam pco i nie wiem czy decydujac sie na cos takiego nie doporwadze do jakis problemow.Asiasia
-
nick nieaktualnyMartoszka wrote:Aby potwierdzic owu nie musi byc nic widac, plyn moze byc, a juz nie musi. Wazne by pecherzykow nie bylo.
A pecherzyki rownie dobrze moga sie wchłonąć a nie pęknac.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 10:37
-
nick nieaktualny
-
Asiasia wrote:Ja normalnie bralam tak jak wiekszosc 5X1. Teraz sie troche ponownie martwie, bo ten lekarz zalecil mi 3X2 Tabletki. Dla mnie to dziwne, ze tylko trzy dni, ale jesli Clo dziala kolejne 21dni, no to moze cos w tym jest. Jak wiesz w dwoch poprzednich cyklach nie mialam owu. Teraz zarzylam juz o jedna tabletke wiecej co mnie jakos lepiej nastraja, ale z koleji martwi mnie ze tylko 3 dni. Widzisz…jak nie endo to tabletki etc. Sama nie chce brac nic na swoja reke wiecej, bo mam pco i nie wiem czy decydujac sie na cos takiego nie doporwadze do jakis problemow.
-
tulipanna wrote:Na Ciebie clo zadzialalo, tylko przez brak pregnylu owu nie bylo. Wiec nie wiem skad decyzja o braniu 3 dni po 2 tabletki..clo utrzymuje sie nawet dluzej, bo dziala tez w kolejnych cyklach.Ja tam na tyle co jestem tu w tym watku to jeszcze nie slyszalam takich akcji zeby 3 dni brac.Powtarzam-ja zaczynalam od mikro dawki bo pol tabletki bralam i naturalnie mialam owulacje, wiec pol tabletki to malutko.Ale 5 dni..No ale jak tam chcesz Asia...byle tym razem pregnyl Ci podaliAsiasia