X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    A przy jakiej wielkosci pecherzyka zostal Wam kochane podany zastrzyk?

Ja od lipca co cykl mam podawany pregnyl (poza cyklem gdzie była laparoskopia, grudniowym i tym obecnym)Nigdy wielkość pęcherzyka nie przekraczała 23 mm

Asiasia lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dowiedziałam, się od swojego gin, że wówczas jak pęcherzyk miał 25mm to zastrzyk był już bezcelowy (pregnyl chyba zaczyna działać po 30h albo coś koło tego) więc jeśli nie pękł by sam to pregnyl tez byłby już za późno podany aby "uradować pęcherzyk"

Asiasia, tulipanna lubią tę wiadomość

• Paolaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie spotkałam kolezanke z liceum. Ciaza. Nieplanowana. 3 miesiac. Jest taka szczesliwa...
    Czy cos mnie jeszcze dzis dobije ? :(

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny,
    właśnie rozpoczęłam cykl z clo, mam go brać od 5-9 dnia cyklu. Później już nie mam żadnych tabletek, luteiny nic. Czy któraś z Was stosuje samo clo ?
    jest tu strasznie dużo postów więc nie mam szans tego przeczytać.
    W grudniu straciłam moją córeczkę w 35 tc. od tamtego czasu mam późne owulacje i lekarz chce mi je przyśpieszyć i polepszyć. Powód straty nieznany - Lekarze rozkładają ręcę i mówią : tak się czasami zdarza...

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za odpowiedzi!
    A czy pecherzyk na 18mm i 17mm kwalifikowalby sie juz do podania zastrzyku???? Takie mialam w ostatnich cyklach z Clo

MamaNieMama witamy na forum :) Zycze powodzenia w staranich z Clo.

Paolaa glowa do gory! Cieszy sie ze rodza sie dzieci :) Moze Bozia da Ci blizniaki i przebijesz kolezanke ;)

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore clo bez zadnych wspomagaczy czyli nic ba pekniecie pecherzyka bo sam peka i nic po owulacji bo mam odpowiednio grube endo i progesteron duzo powyzej gornej normy labolatoryjne

4c3t9n73nr884ilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a długo się staracie już z clo ??
    ja liczę na cud i na to że w pierwszym cyklu się uda...

• izaboo Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny badanie powtórzone i niestety wynik taki sam AMH 0,1 załamka więc prawdopodobnie jedyna opcja dziecka to dawstwo jajeczek. Ale to wtedy już nie do końca moje prawda. To tak jak adopcja

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej , ja wczoraj miałam monitoring potwierdzajacy owulacje i tak:wszystkie 3 pecherzyki pękły nawet ten gigant 34mm,plyn w zatoce,ciałko żółte-15mm, endo 11.2mm teraz czekamy, jesli sie nie uda w kolejnym cyklu hsg..
    Ginka powiedziała ze bardzo mozliwe ze u mnie w naturalnym cyklu pecherzyki aby peknac osiagaja taka wlasnie wiekosc ok 30mm i wtedy moga juz byc bezwartosciowe i to tez moze byc powod braku ciazy(dobrze ze tamte 2 miały max 20-22 mm w dniu zastrzyku, a wiec jest mała nadzieja)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 18:36

Arizona_R lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaboo...przestaniesz dziewczyno? Twoje będzie i tyle, co to za różnica czyje jajeczko...dziecko się liczy, uszy do góry!

Asia...to rzekłabym idealne pęcherzyki...skoro rosną od 1,5-3mm na dobę a pregnyl działa po około 30 więc wydaje mi się, że lepiej być nie może

• Paolaaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykl zakończony. Niecałą godzinę temu przyszła wstrętna @. Ale przynajmniej całe zło ze mnie zeszło. Moje napięcie przedmiesiączkowe to jakaś masakra. Dlatego przepraszam za moje wczorajsze narzekanie, ale emocje wczoraj sięgnęły zenitu !!!
    Dziś jestem gotowa do działania :) Nowy cykl- nowa szansa :)

Dziewczyny mam tylko jedno pytanie - postanowiłam już, że wezmę normalnie 5 tabletek Clo a nie 3. Owulację miałam późną bo 21 i w 25 dc, a na ulotce jest napisane, że powinna wystąpić między 11 a 15 dc ;/. Czy myślicie, że mogę wziąć clo szybciej niż w 5 dc? Na ulotce jest napisane, że od 3 dc przyjmuje się gdy ma się wczesne owulacje (ale to po co się w tedy bierze clo?) Czy nie kąbinować i wziąć od 5 dc?
    Czy któraś ma jakąś wiedzę co do tego dnia brania?

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    hej , ja wczoraj miałam monitoring potwierdzajacy owulacje i tak:wszystkie 3 pecherzyki pękły nawet ten gigant 34mm,plyn w zatoce,ciałko żółte-15mm, endo 11.2mm teraz czekamy, jesli sie nie uda w kolejnym cyklu hsg..
    Ginka powiedziała ze bardzo mozliwe ze u mnie w naturalnym cyklu pecherzyki aby peknac osiagaja taka wlasnie wiekosc ok 30mm i wtedy moga juz byc bezwartosciowe i to tez moze byc powod braku ciazy(dobrze ze tamte 2 miały max 20-22 mm w dniu zastrzyku, a wiec jest mała nadzieja)

Wow !!! 3 pęcherzyki :-) Zazdroszczę !!! życzę powodzenia.
    Brałaś tylko 1 tabletkę CLO? Bo tak masz na wykresie :-)

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia a czy Ty nie byłaś w Klinice w Niemczech? Dobrze kojarzę?
    Ja wolałabym pójść na 1-wszą wizytę właśnie sama. Mój od natłoku informacji pewnie wyszedłby blady i niedajboże zrezygnowany. Najpierw musimy powtórzyć badanie nasienia, ale tym razem z posiewem i zając się tą kwestią. A w między czasie będę szukać Kliniki.
    Daj znać co u Ciebie po monitoringu :-)

4c3t9n73nr884ilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Wow !!! 3 pęcherzyki :-) Zazdroszczę !!! życzę powodzenia.
    Brałaś tylko 1 tabletkę CLO? Bo tak masz na wykresie :-)
    Bralam 2x1 :-)

• Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaa możesz też wziąć 2-6dc- ja tak miałam i owulka była 2 dni wcześniej niż normalnie.
    myślę, że zmiana dnia nie wpłynie niekorzystnie na organizm

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Asiasia a czy Ty nie byłaś w Klinice w Niemczech? Dobrze kojarzę?
    Tak, skojarzenie dobre.
    Paolaaa wrote:
    Ja wolałabym pójść na 1-wszą wizytę właśnie sama. Mój od natłoku informacji pewnie wyszedłby blady i niedajboże zrezygnowany. Najpierw musimy powtórzyć badanie nasienia, ale tym razem z posiewem i zając się tą kwestią. A w między czasie będę szukać Kliniki.
    Ja tez poszlam sama. Wszyscy jednak byli w parach.
    Paolaaa wrote:
    Daj znać co u Ciebie po monitoringu :-)
    Napewno, dam znac.

Co do tych tabletek i ich brania, to naprawde nie wiem czy to jakikoliwek wplyw na cokolwiek. Bierze sie 2-6, 3-7, 5-9 i nie wiem czym do konca to jest podyktowane. Ja poszlam i dostalam bez @ od razu tego samego dnia. I teraz np. nie wiem czy ten dzien liczy sie jako dzien 2, czy 5? Monotring w Pt. czyli moze dzien 10dc, a moze 13dc? Trudno powiedziec.

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia dzis rano studiowalam ulotke i jest napisane ze w przypadku braku @ Clo należy wziąć w dowolnym dc.
    Teraz mam dylemat czy wziac od 3 dc czy poczekac do 5 dc ale sklaniam sie do tego 3 dnia. Teraz mialam cykl 39 dni i to stanowczo za duzo :(

4c3t9n73nr884ilb.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Cykl zakończony. Niecałą godzinę temu przyszła wstrętna @. Ale przynajmniej całe zło ze mnie zeszło. Moje napięcie przedmiesiączkowe to jakaś masakra. Dlatego przepraszam za moje wczorajsze narzekanie, ale emocje wczoraj sięgnęły zenitu !!!
    Dziś jestem gotowa do działania :) Nowy cykl- nowa szansa :)

Dziewczyny mam tylko jedno pytanie - postanowiłam już, że wezmę normalnie 5 tabletek Clo a nie 3. Owulację miałam późną bo 21 i w 25 dc, a na ulotce jest napisane, że powinna wystąpić między 11 a 15 dc ;/. Czy myślicie, że mogę wziąć clo szybciej niż w 5 dc? Na ulotce jest napisane, że od 3 dc przyjmuje się gdy ma się wczesne owulacje (ale to po co się w tedy bierze clo?) Czy nie kąbinować i wziąć od 5 dc?
    Czy któraś ma jakąś wiedzę co do tego dnia brania?
    Spokojnie możesz wziąć od 3 dc. Dziewczyny na wcześniejszych stronach sobie przestawiały i nie było problemu. Po prostu owulacja była wcześniej. Pamiętaj tylko żeby na monit wcześniej pójść.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Asiasia dzis rano studiowalam ulotke i jest napisane ze w przypadku braku @ Clo należy wziąć w dowolnym dc.
    Teraz mam dylemat czy wziac od 3 dc czy poczekac do 5 dc ale sklaniam sie do tego 3 dnia. Teraz mialam cykl 39 dni i to stanowczo za duzo :(
    Wcześniejsza owulacja to i szybciej @ nadchodzi o ile nie ma ciąży.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wszystkie miałyscie robione Hsg przed stymulacja?

‹‹ 889 890 891 892 893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ