CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiasia wrote:A przy jakiej wielkosci pecherzyka zostal Wam kochane podany zastrzyk?
Ja od lipca co cykl mam podawany pregnyl (poza cyklem gdzie była laparoskopia, grudniowym i tym obecnym)Nigdy wielkość pęcherzyka nie przekraczała 23 mmAsiasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja dowiedziałam, się od swojego gin, że wówczas jak pęcherzyk miał 25mm to zastrzyk był już bezcelowy (pregnyl chyba zaczyna działać po 30h albo coś koło tego) więc jeśli nie pękł by sam to pregnyl tez byłby już za późno podany aby "uradować pęcherzyk"
Asiasia, tulipanna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycześć dziewczyny,
właśnie rozpoczęłam cykl z clo, mam go brać od 5-9 dnia cyklu. Później już nie mam żadnych tabletek, luteiny nic. Czy któraś z Was stosuje samo clo ?
jest tu strasznie dużo postów więc nie mam szans tego przeczytać.
W grudniu straciłam moją córeczkę w 35 tc. od tamtego czasu mam późne owulacje i lekarz chce mi je przyśpieszyć i polepszyć. Powód straty nieznany - Lekarze rozkładają ręcę i mówią : tak się czasami zdarza... -
Dziekuje za odpowiedzi!
A czy pecherzyk na 18mm i 17mm kwalifikowalby sie juz do podania zastrzyku???? Takie mialam w ostatnich cyklach z Clo
MamaNieMama witamy na forumZycze powodzenia w staranich z Clo.
Paolaa glowa do gory! Cieszy sie ze rodza sie dzieciMoze Bozia da Ci blizniaki i przebijesz kolezanke
Asiasia
-
Ja biore clo bez zadnych wspomagaczy czyli nic ba pekniecie pecherzyka bo sam peka i nic po owulacji bo mam odpowiednio grube endo i progesteron duzo powyzej gornej normy labolatoryjne
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhej , ja wczoraj miałam monitoring potwierdzajacy owulacje i tak:wszystkie 3 pecherzyki pękły nawet ten gigant 34mm,plyn w zatoce,ciałko żółte-15mm, endo 11.2mm teraz czekamy, jesli sie nie uda w kolejnym cyklu hsg..
Ginka powiedziała ze bardzo mozliwe ze u mnie w naturalnym cyklu pecherzyki aby peknac osiagaja taka wlasnie wiekosc ok 30mm i wtedy moga juz byc bezwartosciowe i to tez moze byc powod braku ciazy(dobrze ze tamte 2 miały max 20-22 mm w dniu zastrzyku, a wiec jest mała nadzieja)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 18:36
Arizona_R lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIzaboo...przestaniesz dziewczyno? Twoje będzie i tyle, co to za różnica czyje jajeczko...dziecko się liczy, uszy do góry!
Asia...to rzekłabym idealne pęcherzyki...skoro rosną od 1,5-3mm na dobę a pregnyl działa po około 30 więc wydaje mi się, że lepiej być nie może
Asiasia lubi tę wiadomość
-
Cykl zakończony. Niecałą godzinę temu przyszła wstrętna @. Ale przynajmniej całe zło ze mnie zeszło. Moje napięcie przedmiesiączkowe to jakaś masakra. Dlatego przepraszam za moje wczorajsze narzekanie, ale emocje wczoraj sięgnęły zenitu !!!
Dziś jestem gotowa do działaniaNowy cykl- nowa szansa
Dziewczyny mam tylko jedno pytanie - postanowiłam już, że wezmę normalnie 5 tabletek Clo a nie 3. Owulację miałam późną bo 21 i w 25 dc, a na ulotce jest napisane, że powinna wystąpić między 11 a 15 dc ;/. Czy myślicie, że mogę wziąć clo szybciej niż w 5 dc? Na ulotce jest napisane, że od 3 dc przyjmuje się gdy ma się wczesne owulacje (ale to po co się w tedy bierze clo?) Czy nie kąbinować i wziąć od 5 dc?
Czy któraś ma jakąś wiedzę co do tego dnia brania? -
Ania1986 wrote:hej , ja wczoraj miałam monitoring potwierdzajacy owulacje i tak:wszystkie 3 pecherzyki pękły nawet ten gigant 34mm,plyn w zatoce,ciałko żółte-15mm, endo 11.2mm teraz czekamy, jesli sie nie uda w kolejnym cyklu hsg..
Ginka powiedziała ze bardzo mozliwe ze u mnie w naturalnym cyklu pecherzyki aby peknac osiagaja taka wlasnie wiekosc ok 30mm i wtedy moga juz byc bezwartosciowe i to tez moze byc powod braku ciazy(dobrze ze tamte 2 miały max 20-22 mm w dniu zastrzyku, a wiec jest mała nadzieja)
Wow !!! 3 pęcherzykiZazdroszczę !!! życzę powodzenia.
Brałaś tylko 1 tabletkę CLO? Bo tak masz na wykresie -
Asiasia a czy Ty nie byłaś w Klinice w Niemczech? Dobrze kojarzę?
Ja wolałabym pójść na 1-wszą wizytę właśnie sama. Mój od natłoku informacji pewnie wyszedłby blady i niedajboże zrezygnowany. Najpierw musimy powtórzyć badanie nasienia, ale tym razem z posiewem i zając się tą kwestią. A w między czasie będę szukać Kliniki.
Daj znać co u Ciebie po monitoringu -
nick nieaktualny
-
Paolaa możesz też wziąć 2-6dc- ja tak miałam i owulka była 2 dni wcześniej niż normalnie.
myślę, że zmiana dnia nie wpłynie niekorzystnie na organizm01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
Paolaaa wrote:Asiasia a czy Ty nie byłaś w Klinice w Niemczech? Dobrze kojarzę?Paolaaa wrote:Ja wolałabym pójść na 1-wszą wizytę właśnie sama. Mój od natłoku informacji pewnie wyszedłby blady i niedajboże zrezygnowany. Najpierw musimy powtórzyć badanie nasienia, ale tym razem z posiewem i zając się tą kwestią. A w między czasie będę szukać Kliniki.Paolaaa wrote:Daj znać co u Ciebie po monitoringu
Co do tych tabletek i ich brania, to naprawde nie wiem czy to jakikoliwek wplyw na cokolwiek. Bierze sie 2-6, 3-7, 5-9 i nie wiem czym do konca to jest podyktowane. Ja poszlam i dostalam bez @ od razu tego samego dnia. I teraz np. nie wiem czy ten dzien liczy sie jako dzien 2, czy 5? Monotring w Pt. czyli moze dzien 10dc, a moze 13dc? Trudno powiedziec.Asiasia
-
Asiasia dzis rano studiowalam ulotke i jest napisane ze w przypadku braku @ Clo należy wziąć w dowolnym dc.
Teraz mam dylemat czy wziac od 3 dc czy poczekac do 5 dc ale sklaniam sie do tego 3 dnia. Teraz mialam cykl 39 dni i to stanowczo za duzoAsiasia lubi tę wiadomość
-
Paolaaa wrote:Cykl zakończony. Niecałą godzinę temu przyszła wstrętna @. Ale przynajmniej całe zło ze mnie zeszło. Moje napięcie przedmiesiączkowe to jakaś masakra. Dlatego przepraszam za moje wczorajsze narzekanie, ale emocje wczoraj sięgnęły zenitu !!!
Dziś jestem gotowa do działaniaNowy cykl- nowa szansa
Dziewczyny mam tylko jedno pytanie - postanowiłam już, że wezmę normalnie 5 tabletek Clo a nie 3. Owulację miałam późną bo 21 i w 25 dc, a na ulotce jest napisane, że powinna wystąpić między 11 a 15 dc ;/. Czy myślicie, że mogę wziąć clo szybciej niż w 5 dc? Na ulotce jest napisane, że od 3 dc przyjmuje się gdy ma się wczesne owulacje (ale to po co się w tedy bierze clo?) Czy nie kąbinować i wziąć od 5 dc?
Czy któraś ma jakąś wiedzę co do tego dnia brania?Asiasia lubi tę wiadomość
-
Paolaaa wrote:Asiasia dzis rano studiowalam ulotke i jest napisane ze w przypadku braku @ Clo należy wziąć w dowolnym dc.
Teraz mam dylemat czy wziac od 3 dc czy poczekac do 5 dc ale sklaniam sie do tego 3 dnia. Teraz mialam cykl 39 dni i to stanowczo za duzoAsiasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny