CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaNieMama wrote:cześć dziewczyny,
właśnie rozpoczęłam cykl z clo, mam go brać od 5-9 dnia cyklu. Później już nie mam żadnych tabletek, luteiny nic. Czy któraś z Was stosuje samo clo ?
jest tu strasznie dużo postów więc nie mam szans tego przeczytać.
W grudniu straciłam moją córeczkę w 35 tc. od tamtego czasu mam późne owulacje i lekarz chce mi je przyśpieszyć i polepszyć. Powód straty nieznany - Lekarze rozkładają ręcę i mówią : tak się czasami zdarza...Samo clo też dziewczyny brały, także spokojnie. Na pewno jakieś badania miałaś ze sobą na wizycie i dlatego lekarz nie wypisywał Ci luteiny, bo dobry progesteron miałaś. Wtedy nie ma potrzeby. Pamietaj tylko, żeby na monitoring chodzić i sprawdzać, jak te pęcherzyki rosną. Powiem szczerze, że dziwi mnie taka reakcja lekarza, że zdecydował o clo. Skoro w ciążę zaszłaś to znaczy, że problemu nie było (no chyba że dłuuuugo się staraliście). Więc w sumie po 4 miesiącach od utraty ciąży i maleństwa wypisywać clo to trochę szybko moim zdaniem. Bo w sumie trudno mówić o problemach z zajściem w ciążę w Twoim przypadku a późne owulacje się zdarzają, taka Twoja uroda.
-
nick nieaktualnyAnia1986 wrote:Dziewczyny czy wszystkie miałyscie robione Hsg przed stymulacja?
Asiasia lubi tę wiadomość
-
izaboo wrote:Hej dziewczyny badanie powtórzone i niestety wynik taki sam AMH 0,1 załamka więc prawdopodobnie jedyna opcja dziecka to dawstwo jajeczek. Ale to wtedy już nie do końca moje prawda. To tak jak adopcja
-
Ania1986 wrote:Dziewczyny czy wszystkie miałyscie robione Hsg przed stymulacja?
Asiasia lubi tę wiadomość
-
MamaNieMama wrote:cześć dziewczyny,
właśnie rozpoczęłam cykl z clo, mam go brać od 5-9 dnia cyklu. Później już nie mam żadnych tabletek, luteiny nic. Czy któraś z Was stosuje samo clo ?
jest tu strasznie dużo postów więc nie mam szans tego przeczytać.
W grudniu straciłam moją córeczkę w 35 tc. od tamtego czasu mam późne owulacje i lekarz chce mi je przyśpieszyć i polepszyć. Powód straty nieznany - Lekarze rozkładają ręcę i mówią : tak się czasami zdarza... -
nick nieaktualnydoczytałam się gdzieś na forum, że po owulacji dziewczyny dalej skarżyły się na bolący jajnik/jajniki...czy któraś z Was też tak ma? spać nie mogę na brzuchu, nogi podnieść...no dzisiaj to już nawet nie pobolewa a boli jak...!
coś jak ból miesiączkowy tylko w okolicach jajnika i do tego uczucie jakbym sobie ciężarek do jajnika podwiesiła, rwie/pulsuje... -
Asiasia wrote:Dziekuje za odpowiedzi!
A czy pecherzyk na 18mm i 17mm kwalifikowalby sie juz do podania zastrzyku???? Takie mialam w ostatnich cyklach z Clo
MamaNieMama witamy na forumZycze powodzenia w staranich z Clo.
Paolaa glowa do gory! Cieszy sie ze rodza sie dzieciMoze Bozia da Ci blizniaki i przebijesz kolezanke
-
Arizona_R wrote:doczytałam się gdzieś na forum, że po owulacji dziewczyny dalej skarżyły się na bolący jajnik/jajniki...czy któraś z Was też tak ma? spać nie mogę na brzuchu, nogi podnieść...no dzisiaj to już nawet nie pobolewa a boli jak...!
coś jak ból miesiączkowy tylko w okolicach jajnika i do tego uczucie jakbym sobie ciężarek do jajnika podwiesiła, rwie/pulsuje... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyArizona_R wrote:doczytałam się gdzieś na forum, że po owulacji dziewczyny dalej skarżyły się na bolący jajnik/jajniki...czy któraś z Was też tak ma? spać nie mogę na brzuchu, nogi podnieść...no dzisiaj to już nawet nie pobolewa a boli jak...!
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyu mnie pol roku temu były 3 cykle z clo ale bez monitringu i pregnylu:( a wiec to było celowanie w ciemno teraz znow dostałam clo i postanowilam pojsc na monitring sama i lekarka powiedziała zeby zrobic hsg czyli w kolejnym cyklu bez stymulacji tylko z hsg, troche mi to nie na reke bo sie boje jak jasna cholerka chciałam chociaz 2 cykle na monitoringu z pregnylem zrobic a ta sie uparła na to hsg mimo ze byly ciaze.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnia1986 wrote:mnie tez i w pachwinie tak ciagnie, oby to był dobry objaw dla nas:)
-
Tuliapanna a czy mogę wiedzieć w jakim mieście chodzić do lekarza? I czy to jest gabinet ginekologiczny czy już Klinika?
Zdecydowałam się na wzięcie CLO od 3 dc ponieważ chciałabym mieć owulację szybciej. 21 albo 25 dc to późno, a to czekanie mnie dobija ...
Z resztą piszecie o niewartościowych pęcherzykach z później owulacji więc warto zrobić co się da aby owulacja wystapiła szybciej. -
nick nieaktualny