X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama wrote:
    cześć dziewczyny,
    właśnie rozpoczęłam cykl z clo, mam go brać od 5-9 dnia cyklu. Później już nie mam żadnych tabletek, luteiny nic. Czy któraś z Was stosuje samo clo ?
    jest tu strasznie dużo postów więc nie mam szans tego przeczytać.
    W grudniu straciłam moją córeczkę w 35 tc. od tamtego czasu mam późne owulacje i lekarz chce mi je przyśpieszyć i polepszyć. Powód straty nieznany - Lekarze rozkładają ręcę i mówią : tak się czasami zdarza...
    Witaj w naszym gronie :) Samo clo też dziewczyny brały, także spokojnie. Na pewno jakieś badania miałaś ze sobą na wizycie i dlatego lekarz nie wypisywał Ci luteiny, bo dobry progesteron miałaś. Wtedy nie ma potrzeby. Pamietaj tylko, żeby na monitoring chodzić i sprawdzać, jak te pęcherzyki rosną. Powiem szczerze, że dziwi mnie taka reakcja lekarza, że zdecydował o clo. Skoro w ciążę zaszłaś to znaczy, że problemu nie było (no chyba że dłuuuugo się staraliście). Więc w sumie po 4 miesiącach od utraty ciąży i maleństwa wypisywać clo to trochę szybko moim zdaniem. Bo w sumie trudno mówić o problemach z zajściem w ciążę w Twoim przypadku a późne owulacje się zdarzają, taka Twoja uroda.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Dziewczyny czy wszystkie miałyscie robione Hsg przed stymulacja?
    ja miałam bo lekarz stwierdził, że skoro będzie stymulował to chce mieć pewność, że to ma sens abym nie brała leków tylko po to aby brać, ale wiem, że to nie reguła i większość kieruje na hsg wówczas gdy po clo jednak nie dochodzi do zapłodnienia

Asiasia lubi tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaboo wrote:
    Hej dziewczyny badanie powtórzone i niestety wynik taki sam AMH 0,1 załamka więc prawdopodobnie jedyna opcja dziecka to dawstwo jajeczek. Ale to wtedy już nie do końca moje prawda. To tak jak adopcja
    Izunia...bardzo mi przykro...owszem masz szansę mieć dzidziusia z komórki jajowej innej kobiety i z nasienia swojego męża..więc to nie do końca jak adopca...bo możesz sama urodzić takie maleństwo..co lekarz na to?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Dziewczyny czy wszystkie miałyscie robione Hsg przed stymulacja?
    Ja po 3 miesiącach clo miałam laparoskopię. Lekarz stwierdził, że od razu robić badania inwazyjne nie ma sensu, a z kolei po 3 miesiącach z clo stwierdził, że nie ma sensu dalej brać, tylko trzeba dokładnie sprawdzć co się dzieje. Więc zrobili mi takie 3 w 1- laparoskopię z oceną drożności jajowodów i histeroskopię.

Asiasia lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama wrote:
    cześć dziewczyny,
    właśnie rozpoczęłam cykl z clo, mam go brać od 5-9 dnia cyklu. Później już nie mam żadnych tabletek, luteiny nic. Czy któraś z Was stosuje samo clo ?
    jest tu strasznie dużo postów więc nie mam szans tego przeczytać.
    W grudniu straciłam moją córeczkę w 35 tc. od tamtego czasu mam późne owulacje i lekarz chce mi je przyśpieszyć i polepszyć. Powód straty nieznany - Lekarze rozkładają ręcę i mówią : tak się czasami zdarza...
    Robiłaś badania po tej stracie maluszka??? Toksoplazmozę, cytomegalię??? Moja koleżanka straciła córeczkę w 39 tygodniu ciąży właśnie z powodu póxnego zarażenia wirusem cytomegalii...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doczytałam się gdzieś na forum, że po owulacji dziewczyny dalej skarżyły się na bolący jajnik/jajniki...czy któraś z Was też tak ma? spać nie mogę na brzuchu, nogi podnieść...no dzisiaj to już nawet nie pobolewa a boli jak...!
    coś jak ból miesiączkowy tylko w okolicach jajnika i do tego uczucie jakbym sobie ciężarek do jajnika podwiesiła, rwie/pulsuje...

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Dziekuje za odpowiedzi!
    A czy pecherzyk na 18mm i 17mm kwalifikowalby sie juz do podania zastrzyku???? Takie mialam w ostatnich cyklach z Clo

MamaNieMama witamy na forum :) Zycze powodzenia w staranich z Clo.

Paolaa glowa do gory! Cieszy sie ze rodza sie dzieci :) Moze Bozia da Ci blizniaki i przebijesz kolezanke ;)
    W którym dniu cyklu takie były te pęcherzyki???Bo to jest ważne. Ciut za malutkie, ale tak na następny dzień cyklu od tego w którym były takiej własnie wielkości to już byłoby ok

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    doczytałam się gdzieś na forum, że po owulacji dziewczyny dalej skarżyły się na bolący jajnik/jajniki...czy któraś z Was też tak ma? spać nie mogę na brzuchu, nogi podnieść...no dzisiaj to już nawet nie pobolewa a boli jak...!
    coś jak ból miesiączkowy tylko w okolicach jajnika i do tego uczucie jakbym sobie ciężarek do jajnika podwiesiła, rwie/pulsuje...
    No to jest własnie objaw owulacji. Własnie to dziewczyny odczuwają w cyklach naturalnych. Ja zawsze tak miałam, nawet bez clo. Zawsze. To własnie ten płyn drażni zatokę douglasa. Ja czasami nawet no-spę brałam bo było nie do wytrzymania, a serduszkować wtedy to był koszmar. W cyklach stymulowanych i z pregnylem ja odczuwałam to jeszcze mocniej, poza ostatnim razem.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak jeszcze mocniej to współczuje,
    tylko ja już jestem 4 dp,fakt, że serduszkowanie nie jest już tak przyjemne wówczas

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    jak jeszcze mocniej to współczuje,
    tylko ja już jestem 4 dp,fakt, że serduszkowanie nie jest już tak przyjemne wówczas
    no niestety...mi to aż czasem łzy z bólu stawały...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    mnie własnie dzis zaczął bolec lewy jajnik

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    mnie własnie dzis zaczął bolec lewy jajnik

mnie to udo nawet boli:)
    nie spodziewałam się, że "normalne" kobiety mają tak co miesiąc...widzę, że tak jak ja wyczekujesz dnia testu:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę Aniu, że cykl zaczęłyśmy równo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie pol roku temu były 3 cykle z clo ale bez monitringu i pregnylu:( a wiec to było celowanie w ciemno teraz znow dostałam clo i postanowilam pojsc na monitring sama i lekarka powiedziała zeby zrobic hsg czyli w kolejnym cyklu bez stymulacji tylko z hsg, troche mi to nie na reke bo sie boje jak jasna cholerka chciałam chociaz 2 cykle na monitoringu z pregnylem zrobic a ta sie uparła na to hsg mimo ze byly ciaze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    mnie to udo nawet boli:)
    nie spodziewałam się, że "normalne" kobiety mają tak co miesiąc...widzę, że tak jak ja wyczekujesz dnia testu:)
    mnie tez i w pachwinie tak ciagnie, oby to był dobry objaw dla nas:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    mnie tez i w pachwinie tak ciagnie, oby to był dobry objaw dla nas:)
    Tobie i sobie tego życzę...jeśli chodzi o HSG to naprawdę nie bój się, bo wbrew pozorom nie było źle. Wcześniej naczytałam się o lewatywach i innych tego typu rzeczach związanych z HSG...jak się okazało nic z tego nie było prawdą, więc naprawę lepiej niż wypisują.

• Paolaaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliapanna a czy mogę wiedzieć w jakim mieście chodzić do lekarza? I czy to jest gabinet ginekologiczny czy już Klinika?

Zdecydowałam się na wzięcie CLO od 3 dc ponieważ chciałabym mieć owulację szybciej. 21 albo 25 dc to późno, a to czekanie mnie dobija ...
    Z resztą piszecie o niewartościowych pęcherzykach z później owulacji więc warto zrobić co się da aby owulacja wystapiła szybciej.

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę od 3 dnia

• lipa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez dwoch roznych lekarzy kazalo brac od 3dc. Cykle mam dlugasne. Dzis 59dc. Ale byl bezowulacyjny.

age.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a bierzecie rano czy wieczorem? :)

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
‹‹ 890 891 892 893 894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ