X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W trzecim cyklu mam jedna tabletke wiecej (3X2), wiec moze cos pomoze...Niemniej tabletki bralam wieczorem, mi nikt nie powiedzial ze powinno sie rano :/

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszym cyklu z CLO brałam rano, ale w drugim już popołudniu i tak mi coś właśnie świtało, ze lekarz mówił aby brać rano. To będę brać rano :)

lipa- tak, ja zaczęłam brać CLO w 60 dc. Asiasia też brała tak późno. Tylko my nie brałyśmy duphastonu. Poczekaj spokojnie, widzę że jesteś w 7 dniu po odstawieniu dupka, a okres powinien przyjść do 14 dni więc masz jeszcze trochę czasu. Ile tabletek dziennie brałaś? Biorąc CLO po progesteronie możesz sobie namieszać.

Asiasia ja trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę :-) o której godzinie idziesz?

Bejka możesz polecić lekarza z Wrocławia?

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    A czy któraś z Was leczy/leczyła się we Wrocławiu?

Ja lecze się we Wrocławiu.

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    18 mm bylo w pierwszym cyklu z Clo w 14dc., a 17mm w 16dc w drugim...wiec o ile Clo na mnie ponownie zadzwiala to naprawde mam wielka nadzieje na owu! 2 cykle z Clo bez owu to po prostu : // a cykle pozniej ponownie jak niekonczaca sie historia:( Mysle, ze po 3 cyklu z Clo, poddam sie laparoskopi, aby nie tacic kolejnych ewentualnych szans na Clo.

Jestem w bardzo podobnej sytuacji. To mój drugi cykl z clo- i potwierdzona owulacja na monitoringu, ale pierwszy cykl stracony, choć wszystko ładnie samo pękło- zobaczymy teraz. Już chyba bym wolała wiedzieć, że wcale nie ma owulacji niż mieć ją i wciaż nieudaną:( W trzecim cyklu mam brać dwie tabletki. Choc mam nadzieje, że teraz coś zaskoczy, to już bym chciała ten 3 cykl, potem laparoskopia i może coś się wyklaruje.

Asiasia lubi tę wiadomość

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Ja w pierwszym cyklu z CLO brałam rano, ale w drugim już popołudniu i tak mi coś właśnie świtało, ze lekarz mówił aby brać rano. To będę brać rano :)
    Stresujecie mnie :/ Mam nadzieje jednak ze czas spozycia nie ma takiego wplywu na skutecznosc Clo :/
    Paolaaa wrote:

Asiasia ja trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę :-) o której godzinie idziesz?
    Godzina zero jest o 07:50 rano , jutro!

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    A czy któraś z Was leczy/leczyła się we Wrocławiu?
    Ja tez Wrocław

• Paolaaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Wroc mozecie napisac do kogo chodzicie ?

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia czekam z niecierpliwoscia na wiesci :)

4c3t9n73nr884ilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza nam się trochę podłamała...mocno tulę! Nie martw się, wszystko się poukłada!

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam Ariozona?

Sluchajcie dziewczyny..jak juz stawiamy takie doglebne pytania ;) Powiedzcie mi jak u Was jest ze sluzem? Ja pije len 2 razy dziennie, lykam 5tabletek wiesiolka, pije ponad 1,5 litra wody no i niby mam jakis tam sluz, ale nie super duzo. U mnie jest w sumie jak woda …mhm…

Wiecie co czekam na ta wizyte jak na wyrok. Tyle sie tu nasluchalam. Jesczcze wiecej wdrozylam w zycie: Inofem, orzechy, wino etc. Mam wielka nadzieje ze po tej dziwacznej dawce 3X2 Tabletki cos sie tam porobilo i ze endo bedzie takie ze lekarzowi kopara spadnie! Stresa mam…Najgorsze to, ze w weekend mam mezulka (pracuje w tyg. w innym miescie) no i jak lekarz poda zastrzyk dopiero w Pon, to on biedula bedzie musial na gwalt we Wt wracac do domu 200km, bo owu jest ok 30-36 godzin pozniej tak?

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie endo po 2 miesiącu stymulacji Clo w 11 dniu cyklu (mam 29 dniowe) wynosiło 3 mm! a 17 dnia cyklu już 8 :-). Wino w zasadzie piłam tylko 2 razy- nie znoszę wytrawnego. Migdały mi z kolei stają na żołądku:(. Mam cicha nadzieję, że to herbatka mama & baby na 2 fazy cyklu pita od 2 miesięcy to sprawiła...

Co do śluzu- w zeszłym miesiącu ledwo co:( ale w tym juz lepiej- wiesiołek i syrop z gwajafenyzyną (ok. 3-4 dni przed owulacją)- wyczytałam o nim w książce D.S Feingold i D. Gordon "Chcę miec dziecko"- i dosłownie płynęłam w tym miesiącu. Do tego jeszcze conceive plus i mam nadzieję, że sie uda:(.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaasia- ja tez pije guazjazyl na śluz, po niem pierwszy raz wizdziałam ten mityczny rozciągliwy śluz:) Mityczny, bo ja u siebie nigdy go nie widziałam.
    Picja, co do wina, to wysztraczy półsłodkie, półwytrawne, ważne że ma być czerwone.
    A, właśnie, Asiaaisa, owu po pregnylu następuje tak jak napisalaś po jakiś 30 godzinach od podania, zatem jak dostaniesz w poniedziałek, to we wtorek musisz grzać do męża wieczorem albo on do Ciebie :P

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, to nie wiedziałam- mam dość picia wytrawnego z grymasem:)

Arizona_R lubi tę wiadomość

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli a możesz mi napisać ile dni po zastrzyku dostawałas @?
    Bo nie wiem czy 1/5 ampułki Ovitrelle w ubiegła niedziele długo będę czekać.....

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile? 1/5 ampułki Sówko? Coś mało? Ja po pregnylu najczesciej po 14 dniach dostawałam @. Raz mi sie zdarzyło po 9 dniach

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza sie miałam 1/5 ampułki 2x, raz w piątek i raz w niedziele. To nie nie było na pęknięcie pęcherzyka bo juz było po owu, tylko gin mi tłumaczyła ze na druga fazę owulacji i lepsza prace jajników....

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak, tak, ktos już tak miał. kieeeeedys dawnoooooo o tym pisała jakaś dziewczyna..hmmm, no to tak jak mówię, ja miałam na pęknięcie ale po 14 dniach @. Pamiętam, że zamiast duphastonu tamta dziewczyna dostawała pregnyl. Na pęknięcie jeden i chyba po 3 dniach drugi czy jakoś tak. Żeby wspomagał ciałko żółte

Sowaa lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli m.in tak mi tłumaczyła gin. Zastanawiam sie natomiast czy nie ma jeszcze innej metody. W klinice gin mi powiedziała ze po clo dają luteine/dupka lub właśnie Ovitrelle na druga fazę cyklu. Tylko ja chyba źle znoszę te zastrzyki. Pomijając to ze przeżywałam niezły stres ze musiałam sie sama kłuć, to w dodatku dziwnie sie czuje. Od tej drugiej dawki mam mega mdłości i zjadłabym konia z kopytami, cos niemożliwego. Zapytam przy okazji gin czy jest jeszcze jakis specyfik jako dodatek do clo na ta druga fazę, jak nie to trudno...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moze byc luteina albo duphaston. Ja w pierwszych cyklach z pregnylem miałam takie jazdy z jedzeniem - pożerałam mase słodyczy, mamb i było mi niedobrze...Ty wziełas 2/5 ampułki...pomysl co sie działo jak dostałam 5000j pregnylu :P dasz rade, moze to dobry znak :* zaciskam kciuksy :*

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 892 893 894 895 896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ