X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Asiaasia- ja tez pije guazjazyl na śluz, po niem pierwszy raz wizdziałam ten mityczny rozciągliwy śluz:) Mityczny, bo ja u siebie nigdy go nie widziałam.
    Baaaardzo dziekuje Tobie i Picji za rade. Kupie napewno jak bede w PL. A ile tego sie pije? Pincja 3do 4 dni przed owu powiadasz?
    tulipanna wrote:
    A, właśnie, Asiaaisa, owu po pregnylu następuje tak jak napisalaś po jakiś 30 godzinach od podania, zatem jak dostaniesz w poniedziałek, to we wtorek musisz grzać do męża wieczorem albo on do Ciebie :P
    No nie ma co, bedziemy grzali ;) Powaga, ale 3ciego cyklu z Clo to juz nie przepuszcze!

Arizona_R lubi tę wiadomość

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Magdadziama Debiutantka

Wysłany: 8 maja 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam na. Sprzedaż 3 opakowania duphaston i 15 tab clo zapraszam

Madzia28
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Dziewczyny z Wroc mozecie napisac do kogo chodzicie ?
    Ja chodze do Agnieszki Koniecznej do medfeminy, szybciej chodzilam do Jakubowa do enel-medu on tez pracuje w invikcie ale u niego niestety nie mialam żadnego planu leczenia diagnozowania, a u dr Koniecznej juz na 2 wizycie monitoringowej mam plan ustalony.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    No nie ma co, bedziemy grzali ;) Powaga, ale 3ciego cyklu z Clo to juz nie przepuszcze!
    No jak trzeba to trzeba :) Ja piję guazjazyl 3 razy dziennie po 2 łyżki.I wiesz co, myślę, że na pewno jakiś odpowiednik dostaniesz tam u siebie. Zobacz skład i zapytaj w aptece. Chodzi o guajafenezynę.

Asiasia lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Co tam Ariozona?

Sluchajcie dziewczyny..jak juz stawiamy takie doglebne pytania ;) Powiedzcie mi jak u Was jest ze sluzem? Ja pije len 2 razy dziennie, lykam 5tabletek wiesiolka, pije ponad 1,5 litra wody no i niby mam jakis tam sluz, ale nie super duzo. U mnie jest w sumie jak woda …mhm…

Wiecie co czekam na ta wizyte jak na wyrok. Tyle sie tu nasluchalam. Jesczcze wiecej wdrozylam w zycie: Inofem, orzechy, wino etc. Mam wielka nadzieje ze po tej dziwacznej dawce 3X2 Tabletki cos sie tam porobilo i ze endo bedzie takie ze lekarzowi kopara spadnie! Stresa mam…Najgorsze to, ze w weekend mam mezulka (pracuje w tyg. w innym miescie) no i jak lekarz poda zastrzyk dopiero w Pon, to on biedula bedzie musial na gwalt we Wt wracac do domu 200km, bo owu jest ok 30-36 godzin pozniej tak?
    z tym prenylem to wiesz roznie bywa.. niby do 72 h, ale mi lekarka podala pregnyl w poniedzialek kolo 11 i tego samego dnia mialam juz owulacje wieczorem.. widocznie pregnyl ja po prostu przyspieszyl bo moje lh juz samo w siebie szlo w gore.. wiec gdybym miala cos radzic to w weekend bym ostro działała bo to do poniedzialku starczy i we wtorek tak jak napisalas- najlepiej rano i wieczorem :)) hehe my dzialaslismy 4 dni przed pregnylem i 5 dni po pregnylu w kolko :P hehe

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    z tym prenylem to wiesz roznie bywa.. niby do 72 h, ale mi lekarka podala pregnyl w poniedzialek kolo 11 i tego samego dnia mialam juz owulacje wieczorem.. widocznie pregnyl ja po prostu przyspieszyl bo moje lh juz samo w siebie szlo w gore.. wiec gdybym miala cos radzic to w weekend bym ostro działała bo to do poniedzialku starczy i we wtorek tak jak napisalas- najlepiej rano i wieczorem :)) hehe my dzialaslismy 4 dni przed pregnylem i 5 dni po pregnylu w kolko :P hehe
    A właśnie, i tak się zdarza. No ale ja z doświadczenia własnego i koleżanek tu na forum widze, ze lepiej go podawać nież nie podawać i ryzykować zmarnowanie cyklu faszerowanego clo. A pregnyl to naturalne hcg więc poza typowymi skutkami ubocznymi związanymi z działaniem leku, raczej trudno nim zrobić krzywdę.
    Ja to się śmieję, że w okresie takich intensywnych starań po 2 razy dziennie to trudno zaobserwować śluz :P Albo raczej trudniej odróżnić :P

Arizona_R, Asiasia lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    A właśnie, i tak się zdarza. No ale ja z doświadczenia własnego i koleżanek tu na forum widze, ze lepiej go podawać nież nie podawać i ryzykować zmarnowanie cyklu faszerowanego clo. A pregnyl to naturalne hcg więc poza typowymi skutkami ubocznymi związanymi z działaniem leku, raczej trudno nim zrobić krzywdę.
    Ja to się śmieję, że w okresie takich intensywnych starań po 2 razy dziennie to trudno zaobserwować śluz :P Albo raczej trudniej odróżnić :P

bardzo podoba mi się ostatnie zdanie:)
    ej a tak swoją drogą, nie za często, toć chodzi tez o jakoś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak swoją drogą zaczęłam się strasznie nakręcać, najpierw napierdzielał mnie jajnik ale tulipana sprowadziła mnie na ziemię tłumacząc ową sytuację, potem jajnik odpuścił i wzdęło mnie jak balonik, nie mówiąc już nic o bólu...spanie na brzuchu odpada, znalezienie odpowiedniej pozycji graniczy z cudem bo nawet wyciągnięcie się na plecach sprawia mi ból (jakby skóry było za mało i się wszystko naciąga)i wczoraj tak chodziła sobie uradowana bo w sumie co jak nie to?:)
    a dzisiaj ból trochę zelżał i myślę, że psychiatra by się przydał...Boże jeszcze tyle dni do testu, oszaleć można...niby nie liczę ich i nie czekam ale wystarczy, że pierdnę i już gdybam :D
    powinnam się leczyć na głowę:)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    tak swoją drogą zaczęłam się strasznie nakręcać, najpierw napierdzielał mnie jajnik ale tulipana sprowadziła mnie na ziemię tłumacząc ową sytuację, potem jajnik odpuścił i wzdęło mnie jak balonik, nie mówiąc już nic o bólu...spanie na brzuchu odpada, znalezienie odpowiedniej pozycji graniczy z cudem bo nawet wyciągnięcie się na plecach sprawia mi ból (jakby skóry było za mało i się wszystko naciąga)i wczoraj tak chodziła sobie uradowana bo w sumie co jak nie to?:)
    a dzisiaj ból trochę zelżał i myślę, że psychiatra by się przydał...Boże jeszcze tyle dni do testu, oszaleć można...niby nie liczę ich i nie czekam ale wystarczy, że pierdnę i już gdybam :D
    powinnam się leczyć na głowę:)
    Miałam to samo gdy zaczęłam brać clo, potem mi przeszło. Obyś szybko zaszła w ciążę :) Nie życzę doznania uczucia rezygnacji. Ja to już na chłodno biorę po niemal roku faszerowania się pregnylem, clo (5 razy), duphastonem i laparoskopią. A diagnozy brak....ja to na bank powinnam psychiatrę odwiedzić...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdaje raport dziewczyny i juz wspolczuje naprawde mojemu mezusiowi :/// To bedzie go kosztowac straszny naprawde wysilek :///
    Zaczne od dobrych wiesci! Mam az 3 rokujace pecherzyki po ok 14,5 mm (ale to chyba tak 10dc bo zaczynalam Clo bez wczesniejszej @) a endo nie jest narazie jakies krytyczne bo 6,6 mm (chwala wszystkiemu co jadlam i pilam). Od Niedz. mam robic 3 dni (do Wt) z rzedu testy na owulacje. Jak bedzie pozytywny to serduszkujemy. Wtedy nastepnego dnia stawiam sie rano w klinice i beda robic test na antyciala spermy (PCT test). Jesli test owulacyjny nie bedzie pozytywny do Wt, to i tak mam wspolzyc we Wtorek i stawic sie w klinice w Srode. Pewnie obojetnie w ktorym dniu, w zelznosci kiedy wypadnie pozytywny test, jak sie stawie w klinice rano na ten test pct to dostane tez hcg (tak mysle).
    No i teraz pomyslcie sobie ze istnieje w takim razie mozliwosc ze moj biedny mezulek bedzie musial jechac zarowno w pon, wt jak i sr do mnie 200km i do pracy spowrotem. Jak ja mu o tym powiem? Teraz modle sie o pozytywny test w niedziele!

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naprzemienne uczucie radości i strach przed rozczarowaniem, i ciągnę słyszę że muszę wyluzować, odpuścić bo na silę się nie da...od rana mam myśli w stylu...ogarnij się i nie wymyślaj, boje się swojej reakcji jeśli test będzie negatywny a w sumie i tak masę pozytywów w tym cyklu.
    Powoli oswajam się, z negatywnym wynikiem, łatwiej będzie jak coś:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Zdaje raport dziewczyny i juz wspolczuje naprawde mojemu mezusiowi :/// To bedzie go kosztowac straszny naprawde wysilek :///
    Zaczne od dobrych wiesci! Mam az 3 rokujace pecherzyki po ok 14,5 mm (ale to chyba tak 10dc bo zaczynalam Clo bez wczesniejszej @) a endo nie jest narazie jakies krytyczne bo 6,6 mm (chwala wszystkiemu co jadlam i pilam). Od Niedz. mam robic 3 dni (do Wt) z rzedu testy na owulacje. Jak bedzie pozytywny to serduszkujemy. Wtedy nastepnego dnia stawiam sie rano w klinice i beda robic test na antyciala spermy (PCT test). Jesli test owulacyjny nie bedzie pozytywny do Wt, to i tak mam wspolzyc we Wtorek i stawic sie w klinice w Srode. Pewnie obojetnie w ktorym dniu, w zelznosci kiedy wypadnie pozytywny test, jak sie stawie w klinice rano na ten test pct to dostane tez hcg (tak mysle).
    No i teraz pomyslcie sobie ze istnieje w takim razie mozliwosc ze moj biedny mezulek bedzie musial jechac zarowno w pon, wt jak i sr do mnie 200km i do pracy spowrotem. Jak ja mu o tym powiem? Teraz modle sie o pozytywny test w niedziele!
    niech weźmie urlop...bo zamęczysz chłopa a jego "dobry nastrój" jest potrzebny...jak tak czytam to przypominam sobie swoje 3-krotne podchodzenie do HSG i życie na styk z kalendarzem, mnie więcej kombinowałam tak jak Ty...dziesięć wersji zastępczych jakby pierwsza nie wypaliła:)

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    No jak trzeba to trzeba :) Ja piję guazjazyl 3 razy dziennie po 2 łyżki.I wiesz co, myślę, że na pewno jakiś odpowiednik dostaniesz tam u siebie. Zobacz skład i zapytaj w aptece. Chodzi o guajafenezynę.
    Biegne dzis do apteki zapytac! Dziekuje Tulipanna :*

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    niech weźmie urlop...bo zamęczysz chłopa a jego "dobry nastrój" jest potrzebny...jak tak czytam to przypominam sobie swoje 3-krotne podchodzenie do HSG i życie na styk z kalendarzem, mnie więcej kombinowałam tak jak Ty...dziesięć wersji zastępczych jakby pierwsza nie wypaliła:)
    Nie moze :/ Od 01.04 jest w nowej pracy grgrgrgrr …. Ja sie sama zastanawiam juz czy to ja nie zglosze w Pon choroby.

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze mogłaś się rozchorować, prawda? wówczas to Ciebie czekają dojazdy, jakby nie patrzeć nieźle Cię wymęczą

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    ...dziesięć wersji zastępczych jakby pierwsza nie wypaliła:)
    skad ja to znam. Ja jestem sama Master Planer :/

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia to super :) tylko co z pregnylem?

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje ze podadza jak przyjde na ten test na antyciala…na dzien dzisiejszy pecherzyki sa za male na to, to czy siak. Wiec po pozytywnym tescie owu, mam wspolzyc i nastepnego dnia przyjsc rano do praxis. Powiedzialam lekarzowi, ze chce miec podany zastrzyk, bo w ostatnich cyklach nie mialam owu, wiec mam nadzieje ze poda mi jak przyjde po serduszkowaniu.

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie lepiej isc na monitoring po week i dac lek na pekniecie pecherzyka skoro Ci same nie pekaja i zaczac serduszkowac po podaniu leku? Bo jezdzenie 200 km bo masz pozytywny test owu jest troche dziwne.

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze jedno pytanie :) ten test to antyciala plemnikowe czy wrogosc sluzu dla plemniczkow Twojego męża?

4c3t9n73nr884ilb.png
‹‹ 893 894 895 896 897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ