CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Linka05 wrote:Dziewczyny czy przy pęcherzyku między 18-19 mm można podać już Pregnyl? Wolno mi gdzieś rośnie w tym cyklu i w 14dc pęcherzyk dopiero 15,2 mm, jutro jadę do gina i się zastanawiam czy mi poda jak będzie miał taką wielkość.
A to prawda, że pregnyl też stymuluje pęcherzyki do wzrostu? -
Ja biorę clo 1 tabletkę od 3 do 7, w zeszłym cyklu super rosło i owulacja juz 14-15 dc, w tym cyklu bardzo wolno rośnie i to tylko jeden pęcherzyk. Jutro jadę do gin i się zastanawiam czy pode pregnyl czy jeszcze nie, to już będzie mój 4 monitoring w tym cyklu bo tak wolno rośnie, ok 1mm na dobę
-
Cześć dziewczyny
Mam pytanie do tych co brały clo i udało im się zaciążyć. Ile pęcherzyków wam urosło i ile z nich pękło (czy była ciąża mnoga czy nie)?Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 rokuSpodzewamy się synka
-
Marronek wrote:Cześć dziewczyny
Mam pytanie do tych co brały clo i udało im się zaciążyć. Ile pęcherzyków wam urosło i ile z nich pękło (czy była ciąża mnoga czy nie)? -
nick nieaktualny
-
tulipanna wrote:Linka, od 17 mm podobno zdarza sie ze podaja pregnyl..no dobrze by było żeby jeszcze podrósł ten pęcherzyk
dostał jakiegoś przyspieszenia
Asiasia, Arizona_R, tulipanna lubią tę wiadomość
-
Mam pytanie do tych co brały clo i udało im się zaciążyć. Ile pęcherzyków wam urosło i ile z nich pękło (czy była ciąża mnoga czy nie)?.
U mnie było 5 cykli z CLO, prawy jajnik reagował normalnie, lewy miał opóźnienia w owu (występowała dopiero koło 26dc), przez co 2 cykle w plecy bo już z lekarzem uznaliśmy, że lek nie zadziałał.
Nie zaszłam w cyklu z CLO, tylko w następnym cyklu po CLO, kiedy byłam bez leków i miałam skierowania na HSG i inne bajery, potem miała być inseminacja.
Pęcherzyki po dawce 1tabl rosły mi pojedynczo, pękały same, ciąża pojedyncza.
Dziewczyny jutro zaczynam drugi trymestr, wysyłam pozytywne wiruski!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 10:09
-
Mam pytanie do tych co brały clo i udało im się zaciążyć. Ile pęcherzyków wam urosło i ile z nich pękło (czy była ciąża mnoga czy nie)?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 11:03
-
Ja jestem 3 cykl na CLO i zobaczymy, poprzednio rósł zawsze 1 pęcherzyk, raz miałam Pregnyl. bo monitoring wykazał spory pęcherzyk, a drugim sam pękł pomiędzy 1 a 2 monitoringiem, także czekam co teraz wyjdzie - aby tylko rosły pęcherzyki - o to się boję jakoś....
Moje 2 znajome miały po 3 pęcherzyki duże, ale obie mają po 1 dziecku z tak "uzyskanej" ciąży
A mi by się marzyły bliźnięta, a tu tylko 1 pęcherz rośnie, więc szanse maleją...
A z resztą - aby się w ogóle udało, to już będę szczęśliwa, a nie tu wymyślam takieZanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... -
Hejka dziewczyny! No wiec dobialam sie do tego mojego lekarza mailowo i jest tak jak myslalam, ufffff. Wczorajszy test owu byl negatywny, wiec robie jeszcze dzis i jutro. Jesli do Wt wieczora nie bedzie pozytywnego testu, to tak czy siak mamy serduszkowac, aby mogl byc przeprowadzony w srode test na wrogi sluz no i lekarz (alleluja) poda mi zastrzyk, o ile wczesniej nie bedzie owu. Teraz tylko sie martwie o rosniecie pecherzykow i zeby byl wystarczajaco duzy, aby podac zastrzyk. Czy mozliwe wogole aby pecherzyki przestaly rosnac na pewnym etapie? No i jeszcze jedno…czy mozliwe ze u niektorych kobiet pecherzyki dominujace z natury kobiety zatrzymuja sie np na 18mm?Asiasia
-
Mam pytanie do tych co brały clo i udało im się zaciążyć. Ile pęcherzyków wam urosło i ile z nich pękło (czy była ciąża mnoga czy nie)?
Ja akurat też zajrzałam (wszystkim Wam bardzo bardzo kibicuję!), u mnie był jeden pęcherzyk, ale w cyklu po odstawieniu Clo, jak to lekarz mówił "z odbicia". No i musiał jeden pęknąć, ciąża pojedyncza
-
Asiasia wrote:Hejka dziewczyny! No wiec dobialam sie do tego mojego lekarza mailowo i jest tak jak myslalam, ufffff. Wczorajszy test owu byl negatywny, wiec robie jeszcze dzis i jutro. Jesli do Wt wieczora nie bedzie pozytywnego testu, to tak czy siak mamy serduszkowac, aby mogl byc przeprowadzony w srode test na wrogi sluz no i lekarz (alleluja) poda mi zastrzyk, o ile wczesniej nie bedzie owu. Teraz tylko sie martwie o rosniecie pecherzykow i zeby byl wystarczajaco duzy, aby podac zastrzyk. Czy mozliwe wogole aby pecherzyki przestaly rosnac na pewnym etapie? No i jeszcze jedno…czy mozliwe ze u niektorych kobiet pecherzyki dominujace z natury kobiety zatrzymuja sie np na 18mm?
-
nick nieaktualnyAsiasia wrote:Hejka dziewczyny! No wiec dobialam sie do tego mojego lekarza mailowo i jest tak jak myslalam, ufffff. Wczorajszy test owu byl negatywny, wiec robie jeszcze dzis i jutro. Jesli do Wt wieczora nie bedzie pozytywnego testu, to tak czy siak mamy serduszkowac, aby mogl byc przeprowadzony w srode test na wrogi sluz no i lekarz (alleluja) poda mi zastrzyk, o ile wczesniej nie bedzie owu. Teraz tylko sie martwie o rosniecie pecherzykow i zeby byl wystarczajaco duzy, aby podac zastrzyk. Czy mozliwe wogole aby pecherzyki przestaly rosnac na pewnym etapie? No i jeszcze jedno…czy mozliwe ze u niektorych kobiet pecherzyki dominujace z natury kobiety zatrzymuja sie np na 18mm?
Asiasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarronek wrote:Cześć dziewczyny
Mam pytanie do tych co brały clo i udało im się zaciążyć. Ile pęcherzyków wam urosło i ile z nich pękło (czy była ciąża mnoga czy nie)? -
Dziewczyny czy macie owu naprzemiennie raz z lewego raz z prawego jajnika? Bo ja na dwoch cyklach z clo mialam z prawego i czy to jest jakiś powód do zmartwien jezeli w tym cyklu znow bedzie z prawego?
-
tulipanna wrote:Asiaasia, zaktualizowałabyć swój wykresik co??? Nie każda z nas pamięta w którym dc jestes a nie piszesz, co czasem utrudnia odpowiedz na Twoje pytania. Lepiej żeby te pęcherzyki nie były za duże. Któraś dziewczyna pisała, chyba Lipa, że ona jak miała podawany pregnyl przy ponad 20mm pecherzyka to nie pękał ale 20 mm było ok. Więc to chyba moooocno osobnicza sprawa, jak wszsytko
tulipanna lubi tę wiadomość
Asiasia
-
Paolaaa wrote:Asiasia dobrze nie wyszły Ci pozytywne testy. Oby było przed owu żebyś dostała zastrzyk. Dla Ciebie to najlepsze rozwiazanie
? Tylko o tym mysle...
Asiasia
-
nick nieaktualnyAsiasia wrote:Przepraszam, ale ja nie robie obserwacji/wykresu, bo po podaniu clo bez @ trudno mowic dokladnie jakie to dni. Zakladajac, ze 30.04 byl 10dc mialam pecherzyki 3 na okolo 14,5 mm. Teraz tylko mam nadzieje, ze bedzie wystarczajacy, aby podac zastrzyk.
tulipanna lubi tę wiadomość