X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka05 wrote:
    Dziewczyny czy przy pęcherzyku między 18-19 mm można podać już Pregnyl? Wolno mi gdzieś rośnie w tym cyklu i w 14dc pęcherzyk dopiero 15,2 mm, jutro jadę do gina i się zastanawiam czy mi poda jak będzie miał taką wielkość.
    A to prawda, że pregnyl też stymuluje pęcherzyki do wzrostu?
    zatem 16 dc bedziesz gotowa na pregnyl, albo 17. Przypomnij jak bierzesz clo. Linka, pregnyl owszem stymuluje, ale inaczej sie go bierze wtedy, w ogóle moze byc uzywany zamiast clo do stymulacji.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę clo 1 tabletkę od 3 do 7, w zeszłym cyklu super rosło i owulacja juz 14-15 dc, w tym cyklu bardzo wolno rośnie i to tylko jeden pęcherzyk. Jutro jadę do gin i się zastanawiam czy pode pregnyl czy jeszcze nie, to już będzie mój 4 monitoring w tym cyklu bo tak wolno rośnie, ok 1mm na dobę :/

zem3wn15az3szllg.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka, od 17 mm podobno zdarza sie ze podaja pregnyl..no dobrze by było żeby jeszcze podrósł ten pęcherzyk

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Mam pytanie do tych co brały clo i udało im się zaciążyć. Ile pęcherzyków wam urosło i ile z nich pękło (czy była ciąża mnoga czy nie)?

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek wrote:
    Mam pytanie do tych co brały clo i udało im się zaciążyć. Ile pęcherzyków wam urosło i ile z nich pękło (czy była ciąża mnoga czy nie)?
    Te dziewczyny co brały clo i zaciążyły już raczej tu nie wpadają...raczej ciężko będzie z odpowiedzią..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy jest ktoras chetna dołaczyc do grupy na fb?

• Linka05 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Linka, od 17 mm podobno zdarza sie ze podaja pregnyl..no dobrze by było żeby jeszcze podrósł ten pęcherzyk
    jednak mój pęcherzyk się ogarnął i urósł do 22mm :-) dostał jakiegoś przyspieszenia ;-)

Asiasia, Arizona_R, tulipanna lubią tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek wrote:
    AKurat dzisiaj tu zajrzałam :).
    U mnie było 5 cykli z CLO, prawy jajnik reagował normalnie, lewy miał opóźnienia w owu (występowała dopiero koło 26dc), przez co 2 cykle w plecy bo już z lekarzem uznaliśmy, że lek nie zadziałał.
    Nie zaszłam w cyklu z CLO, tylko w następnym cyklu po CLO, kiedy byłam bez leków i miałam skierowania na HSG i inne bajery, potem miała być inseminacja.
    Pęcherzyki po dawce 1tabl rosły mi pojedynczo, pękały same, ciąża pojedyncza.

Dziewczyny jutro zaczynam drugi trymestr, wysyłam pozytywne wiruski! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 10:09

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek wrote:
    Ja jestem po Clo, normalnie miałam po nim jeden pęcherzyk... Problem tylko jest taki, że cykl w którym się udało był dla mnie przerwą na odsapniecie. Odstawilam Clo (które ponoć się kumuluje i miesiąc czy dwa jeszcze działa), nie chodziłam do lekarza, nie sprawdzalam temperatury... Ale moim zdaniem nie ma reguły. Każdy organizm jest inny i inaczej reaguje na leki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 11:03

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem 3 cykl na CLO i zobaczymy, poprzednio rósł zawsze 1 pęcherzyk, raz miałam Pregnyl. bo monitoring wykazał spory pęcherzyk, a drugim sam pękł pomiędzy 1 a 2 monitoringiem, także czekam co teraz wyjdzie - aby tylko rosły pęcherzyki - o to się boję jakoś....

Moje 2 znajome miały po 3 pęcherzyki duże, ale obie mają po 1 dziecku z tak "uzyskanej" ciąży :)

A mi by się marzyły bliźnięta, a tu tylko 1 pęcherz rośnie, więc szanse maleją...
    A z resztą - aby się w ogóle udało, to już będę szczęśliwa, a nie tu wymyślam takie :P

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny! No wiec dobialam sie do tego mojego lekarza mailowo i jest tak jak myslalam, ufffff. Wczorajszy test owu byl negatywny, wiec robie jeszcze dzis i jutro. Jesli do Wt wieczora nie bedzie pozytywnego testu, to tak czy siak mamy serduszkowac, aby mogl byc przeprowadzony w srode test na wrogi sluz no i lekarz (alleluja) poda mi zastrzyk, o ile wczesniej nie bedzie owu. Teraz tylko sie martwie o rosniecie pecherzykow i zeby byl wystarczajaco duzy, aby podac zastrzyk. Czy mozliwe wogole aby pecherzyki przestaly rosnac na pewnym etapie? No i jeszcze jedno…czy mozliwe ze u niektorych kobiet pecherzyki dominujace z natury kobiety zatrzymuja sie np na 18mm?

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek wrote:

Ja akurat też zajrzałam (wszystkim Wam bardzo bardzo kibicuję!), u mnie był jeden pęcherzyk, ale w cyklu po odstawieniu Clo, jak to lekarz mówił "z odbicia". No i musiał jeden pęknąć, ciąża pojedyncza :)

m3sx3e3kqurga36a.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Hejka dziewczyny! No wiec dobialam sie do tego mojego lekarza mailowo i jest tak jak myslalam, ufffff. Wczorajszy test owu byl negatywny, wiec robie jeszcze dzis i jutro. Jesli do Wt wieczora nie bedzie pozytywnego testu, to tak czy siak mamy serduszkowac, aby mogl byc przeprowadzony w srode test na wrogi sluz no i lekarz (alleluja) poda mi zastrzyk, o ile wczesniej nie bedzie owu. Teraz tylko sie martwie o rosniecie pecherzykow i zeby byl wystarczajaco duzy, aby podac zastrzyk. Czy mozliwe wogole aby pecherzyki przestaly rosnac na pewnym etapie? No i jeszcze jedno…czy mozliwe ze u niektorych kobiet pecherzyki dominujace z natury kobiety zatrzymuja sie np na 18mm?
    Asiaasia, zaktualizowałabyć swój wykresik co??? Nie każda z nas pamięta w którym dc jestes a nie piszesz, co czasem utrudnia odpowiedz na Twoje pytania. Lepiej żeby te pęcherzyki nie były za duże. Któraś dziewczyna pisała, chyba Lipa, że ona jak miała podawany pregnyl przy ponad 20mm pecherzyka to nie pękał ale 20 mm było ok. Więc to chyba moooocno osobnicza sprawa, jak wszsytko :P

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Moja lekarka twierdzi ze najlepsze przy stymulacji clo i przed podaniem pregnylu to 18-22...

Asiasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek wrote:
    Mi urosły piekne dwa pecherzyki po jednym na kazdym jajniku, dwa pekly i .. mialy byc blizniaki a jest ciaza pojedyncza:) wiec roznie to bywa:) Nie wiem.. moze mam jeden jajowod nie drozny, nie mialam tego sprawdzanego :)

• Paolaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie owu naprzemiennie raz z lewego raz z prawego jajnika? Bo ja na dwoch cyklach z clo mialam z prawego i czy to jest jakiś powód do zmartwien jezeli w tym cyklu znow bedzie z prawego?

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia dobrze nie wyszły Ci pozytywne testy. Oby było przed owu żebyś dostała zastrzyk. Dla Ciebie to najlepsze rozwiazanie :)

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Asiaasia, zaktualizowałabyć swój wykresik co??? Nie każda z nas pamięta w którym dc jestes a nie piszesz, co czasem utrudnia odpowiedz na Twoje pytania. Lepiej żeby te pęcherzyki nie były za duże. Któraś dziewczyna pisała, chyba Lipa, że ona jak miała podawany pregnyl przy ponad 20mm pecherzyka to nie pękał ale 20 mm było ok. Więc to chyba moooocno osobnicza sprawa, jak wszsytko :P
    Przepraszam, ale ja nie robie obserwacji/wykresu, bo po podaniu clo bez @ trudno mowic dokladnie jakie to dni. Zakladajac, ze 30.04 byl 10dc mialam pecherzyki 3 na okolo 14,5 mm. Teraz tylko mam nadzieje, ze bedzie wystarczajacy, aby podac zastrzyk.

tulipanna lubi tę wiadomość

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Asiasia dobrze nie wyszły Ci pozytywne testy. Oby było przed owu żebyś dostała zastrzyk. Dla Ciebie to najlepsze rozwiazanie :)
    Wczoraj nie wyszedl mi drugi rowniez. Dzis ostatnia proba i jutro ide do lekarza na badanie pct (opowiem jak bylo) i mam nadzieje na podanie zastrzyku. Swoja droga w tych testach probowalam cos tam wypatrzyc, leciutki kreski sa, ale duzo odbiegaja od koloru testowej. Lakarz napisal mi ze jesli do Sr nie bedzie owu, to on wywola...dlatego jedyne o czym teraz mysle to wielkosc pecherzyka do jutra rana. Paolaaa czy pecherzyk moze przestac rosnac w pewnym momencie, albo sie zmniejszac :/ ? Tylko o tym mysle...

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Przepraszam, ale ja nie robie obserwacji/wykresu, bo po podaniu clo bez @ trudno mowic dokladnie jakie to dni. Zakladajac, ze 30.04 byl 10dc mialam pecherzyki 3 na okolo 14,5 mm. Teraz tylko mam nadzieje, ze bedzie wystarczajacy, aby podac zastrzyk.
    w kwietniu mialas 14,5 mm? minelo juz prawie 2 tyg.. pecherzyk rosnie okolo 2mm na dobe wiec chyba juz troche za pozno.. nie chce Cie marwtic.. pregnyl podaje sie przy 18-22 mm...

tulipanna lubi tę wiadomość

‹‹ 895 896 897 898 899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ