CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiasia trzymamy za Ciebie kciuki
Ja w poprzednim cyklu miałam pierwszy raz szansę od prawie roku więc wiem jak strasznie się tej szansy wyczekuje.
Czekamy jutro na relacje. A teraz się wyluzuj bo na pewno jutro wszystko pójdzie dobrze. Zobaczysz, że pęcherzyk będzie ładny i dostaniesz coś na jego pęknięcie.
Ja dzisiaj wzięłam ostatnią tabletkę CLO. Pojutrze monitoring. Później w poniedziałek u innego gin. Martwi mnie ta owulacja z prawego jajnika, ale może niepotrzebnie. Będę naciskać nowego gin na HSG. A może sam coś zaproponuje.
Trzymajcie kciuki również za mnieAsiasia lubi tę wiadomość
-
Paolaa, czemu tak szybko monitoring po clo? W jakich dniach cyklu brałaś?
Dziewczyny, czy clo przyspiesza owulacje czy zostaje ona w te dni, w których była przed braniem? Normalnie wzrost LH miałam koło 20 dc, teraz mam pierwszy cykl z clo i biorę od 2 do 6 dc - jak myślicie, to przyspieszy owulację czy nie? Bo nie wiem czy sensownie mi lekarz kazał przyjść w 11-12dc, jeśliby to miało być 8 dni przed owulacją -
Tak, jeżeli miałaś swoją naturalną owulacje tylko po 20 dc to zapewne bierzesz CLO aby mieć ją szybciej. Dlatego monitoring w 11 dc jest jak najbardziej sensowny.
Ja brałam CLO 3-7 dc. Zaczynam monit od 9 dc czyli jutro. Lekarz kazał mi przyjść koło 10 dc więc tak idę -
nick nieaktualnyPeggyOlsen wrote:Paolaa, czemu tak szybko monitoring po clo? W jakich dniach cyklu brałaś?
Dziewczyny, czy clo przyspiesza owulacje czy zostaje ona w te dni, w których była przed braniem? Normalnie wzrost LH miałam koło 20 dc, teraz mam pierwszy cykl z clo i biorę od 2 do 6 dc - jak myślicie, to przyspieszy owulację czy nie? Bo nie wiem czy sensownie mi lekarz kazał przyjść w 11-12dc, jeśliby to miało być 8 dni przed owulacją -
Byłam u endokrynologa z powodu mojego tsh na poziomie 2.7. Ten zamiast skupić sie na mnie poprosił o wyniki badań partnera. Doczepił sie do wyniki plemniki prawidłowe, maź ma na poziomie 4.08. Stwierdził ze to poważna patospermie....ja juz nie wiem co robic czy to przez to nam nie wychodzi? Poradzicie cos bo mam strasznego dola
-
nick nieaktualnyMartka89 wrote:Byłam u endokrynologa z powodu mojego tsh na poziomie 2.7. Ten zamiast skupić sie na mnie poprosił o wyniki badań partnera. Doczepił sie do wyniki plemniki prawidłowe, maź ma na poziomie 4.08. Stwierdził ze to poważna patospermie....ja juz nie wiem co robic czy to przez to nam nie wychodzi? Poradzicie cos bo mam strasznego dola
-
ailatan wrote:a owulka potwierdzona? 2,7 tsh to za duzo, badalas ft4 ? Zmien endykrynologa. nie znam sie na meskich parametrach wiec w tym zakresie nie pomoge. Ale z pewnoscia tsh 2,7 to za duzo.. bierzesz cos na niedoczynnosc?
Owulka potwierdzona. Zaczęłam brać euthytox n 25
-
ailatan wrote:A widzisz i tu znowu się wtrące- ale nie koniecznie.. Twoj wzrost LH wcale nie musi świadczyć o owulacji- no chyba ze miałas monitoring i pecherzyki byly dojrzale i pekaly 20 dc- ale wtedy chyba bezsesnu byloby dawac clo. Clo pomaga tym co pecherzyki nie rosna prawidlwo i w tym przypadku najczesciej zamieniaja sie w torbielki.. clo stymuluje wzrost pecherzykow- ale po clo one wcale nie rosna w zawotnym tempie.. moje osiagnely okolo 20mm dopiero w 16 dc.. wg mnie najsensoweniej isc 13 dc na monitoring- tzn zalezy tez w jakich dniach cyklu bralas clo.. bo to tez wazne..
Napisala ze wziela 2-6 dc. Jest prawdopodobienstwo wystapienia owu szybciej niz w 20 dc. Kazda z nas reaguje inaczej i niestety musisz po prostu zobaczyc jaka bedzie reakcja u Ciebie. Lepiej isc na monit za szybko niz za pozno. No chyba ze placicie duzo to warto rozsadniej to wyliczyc. Ja mam na nfz 9 dc, 13 dc, 16 dc i 20 dc, 23 dc i 27 dc. Jezeli owu bedziw potwierdzona szybciej np w 16 dc to monitoringi konczymy po owulceWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 12:11
-
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi! Tak, biorę od 2 do 6 dc.
Paolaaa, ale luksus z tym NFZtem... Ja za każde USG będę płacić 100 zł, więc tak średnio to widzę, żeby iść 6 razy w miesiącu, jak TyMyślałam, że max 3 razy. Zobaczymy, co powie lekarz.
Może powinnam robić testy owulacyjne żeby wiedzieć kiedy do niego iść drugi raz, jeśli w tym 11 dc pęcherzyki będą malutkie? Jak myślicie? -
nick nieaktualnyWitajcie
Dawno mnie tu nie było bo uciekłam na inny wątek, ale chce powiać doza optymizmu:)
dziś zrobiłam test ciążowy (11dp) i wyszedł pozytywny:)
dla przypomnienia...jest/był to mój pierwszy cykl z Clo a w dniu owulacji pęcherzyk miał na pewno powyżej 2,47mm:)
Mam nadzieje, że dołączycie do mnie jak najszybciej, sobie i Wam tego życzę...
Zupełnie nie dowierzam więc dla pewności zrobię jeszcze kilka testów wieczorem a w weekend betę...wówczas będę miała pewnośćailatan, tulipanna, Asiasia, pabelka88, natalica06, orchideaa, APS lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaolaaa wrote:Napisala ze wziela 2-6 dc. Jest prawdopodobienstwo wystapienia owu szybciej niz w 20 dc. Kazda z nas reaguje inaczej i niestety musisz po prostu zobaczyc jaka bedzie reakcja u Ciebie. Lepiej isc na monit za szybko niz za pozno. No chyba ze placicie duzo to warto rozsadniej to wyliczyc. Ja mam na nfz 9 dc, 13 dc, 16 dc i 20 dc, 23 dc i 27 dc. Jezeli owu bedziw potwierdzona szybciej np w 16 dc to monitoringi konczymy po owulce
i we wszystkich chcesz byc najmoadrzejsza:) ale to tez nie na tym polega
troszke sie clo nabralam, troszke naczytalam.. latanie co po chiwle po leakrza na monitoring nie ma sensu.. w ogole nie rozumiem tej spiny.. nie lepiej ze spokojej isc i raz czy dwa a w miedzyczasie uprawiac duzo sesku i cieszyc sie zyciem ? im bardziej sie chce tym mniejsze szanse na osiagniecie sukcesu..
-
nick nieaktualnyArizona_R wrote:Witajcie
Dawno mnie tu nie było bo uciekłam na inny wątek, ale chce powiać doza optymizmu:)
dziś zrobiłam test ciążowy (11dp) i wyszedł pozytywny:)
dla przypomnienia...jest/był to mój pierwszy cykl z Clo a w dniu owulacji pęcherzyk miał na pewno powyżej 2,47mm:)
Mam nadzieje, że dołączycie do mnie jak najszybciej, sobie i Wam tego życzę...
Zupełnie nie dowierzam więc dla pewności zrobię jeszcze kilka testów wieczorem a w weekend betę...wówczas będę miała pewnośćGratulacje
a ja sie wczoraj dowiedziałam że czekam na CHŁOPAKAwidziałam małe rączki i paluszki.. i moja dzidzia ma juz prawie 7cm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 13:33
-
PeggyOlsen wrote:Paolaa, czemu tak szybko monitoring po clo? W jakich dniach cyklu brałaś?
Dziewczyny, bez nerwów - każda ma swoją strategię i chyba nie nam oceniać czy jest dobra czy zła. Jedne są wyluzowane i chcą zajść przy okazji, inne bardzo się tym przejmują i wolą mieć wszystko zbadane - niech każda robi jak potrzebuje
tulipanna, pójdę w 12dc właśnie, bo mam wtedy luźny dzień. Staram się nie nakręcać, że tym razem owulka będzie, no ale nadzieja jest
Arizona, ailatan, GRATULACJE! Cieszą takie wieści w tym wątkuPaolaaa lubi tę wiadomość
-
Hejka dziewczyny! Zdaje relacje.. Ten dzien jest dla mnie na 50% pozytywny. Okazalo sie ze mam pecherzyk na 21,5 mm i endo na 9,8 mm (alleluja!!!! byc moze dla inofemu i tej herbaty z lisci malin) Podano mi zastrzyk Brevacid 1500 (chwalmy Pana;) bo to wszystko czego pragnelam i do czego dazylam od ponad 4 miesiecy. Mamy serduszkowac jutro wieczorem i w pt rano i w pt wieczor (ok 40 godz po podaniu). W Pon (po przyjezdzie z PL) ide ponownie na sprawdzenie krwi i "dozastrzykowanie" gdyby sie dzidzia poczela. Niemniej te 50% to zle wiesci. Wiec mialam ten PCT test. Polega on na tym ze lekarz pobiera strzykawka sluz z szyjki macicy i patrzy czy jest wystarczajaco rozciagliwy i jak zachowuja sie w nim plemniki. I tu przychodzi moj
U nas, wedlug lekarza, po 7godz od stosunku nie porusza sie nic - cmentarz. Obejrzal lekarz spermiogram (ktory byl dobry), pytal czy byly uzywane jakies nawilzacze…Lekarz powiedzial, ze mamy jednak probowac. Jakby mialo nie wyjsc tfuuuu to wspomnial ze na nastepny cykl moze bedzie trzeba pomyslec nad czyms innym. Ja nie wiem czy w tym wypadku nie pozostaje tylko inseminacja.. Sama wiem ze przed ewentualnym kolejnym cyklem z uwagi na zabieg w dziecinswie chce isc na laparoskopie. Niemniej jak widzicie problemy sie mi pietrza…
Ciekawi mnie jak duzo z Was mialo przeprowadzony taki test PCT?
Czy inforem pije sie tez po owulacji?
Powiedzcie cos dobrego, proszetulipanna lubi tę wiadomość
Asiasia
-
nick nieaktualnyAsiasia wrote:Hejka dziewczyny! Zdaje relacje.. Ten dzien jest dla mnie na 50% pozytywny. Okazalo sie ze mam pecherzyk na 21,5 mm i endo na 9,8 mm (alleluja!!!! byc moze dla inofemu i tej herbaty z lisci malin) Podano mi zastrzyk Brevacid 1500 (chwalmy Pana;) bo to wszystko czego pragnelam i do czego dazylam od ponad 4 miesiecy. Mamy serduszkowac jutro wieczorem i w pt rano i w pt wieczor (ok 40 godz po podaniu). W Pon (po przyjezdzie z PL) ide ponownie na sprawdzenie krwi i "dozastrzykowanie" gdyby sie dzidzia poczela. Niemniej te 50% to zle wiesci. Wiec mialam ten PCT test. Polega on na tym ze lekarz pobiera strzykawka sluz z szyjki macicy i patrzy czy jest wystarczajaco rozciagliwy i jak zachowuja sie w nim plemniki. I tu przychodzi moj
U nas, wedlug lekarza, po 7godz od stosunku nie porusza sie nic - cmentarz. Obejrzal lekarz spermiogram (ktory byl dobry), pytal czy byly uzywane jakies nawilzacze…Lekarz powiedzial, ze mamy jednak probowac. Jakby mialo nie wyjsc tfuuuu to wspomnial ze na nastepny cykl moze bedzie trzeba pomyslec nad czyms innym. Ja nie wiem czy w tym wypadku nie pozostaje tylko inseminacja.. Sama wiem ze przed ewentualnym kolejnym cyklem z uwagi na zabieg w dziecinswie chce isc na laparoskopie. Niemniej jak widzicie problemy sie mi pietrza…
Ciekawi mnie jak duzo z Was mialo przeprowadzony taki test PCT?
Czy inforem pije sie tez po owulacji?
Powiedzcie cos dobrego, proszeJest juz dobrze:) i teraz bez myslenia o ruszaniu sie plemniwko i takei tam
one sobie poradza.. dodam cos z wlasnego doswiadczenia.. u mnie owulacja wystpila tego samego dnia po podaniu pregnylu.. oczywiscie zrobicie jak bedziecie chcieli ale ja bym na stosunek nie czekala do jutra wieczora.. tylko najpozniej jutro rano
ogolnie ja bym tak sie kochala rano i wieczorem- ale to szkoła moja i mojej lekarki
sprawdzila sie- tyle powiem
Inofem mozesz smialo pic po owulacjija pilam az do wizyty u lekarki na potwierdzenie ciazy- potem bralam witaminki prenatalne.. inofem ma ten kwas foliwoy w skaldzie wiec napewno nie zaszkodzi:) no Asiasia do DZIEŁA :d
-
ailatan wrote:Powiem cos dobrego
Jest juz dobrze:) i teraz bez myslenia o ruszaniu sie plemniwko i takei tam
one sobie poradza.. dodam cos z wlasnego doswiadczenia.. u mnie owulacja wystpila tego samego dnia po podaniu pregnylu.. oczywiscie zrobicie jak bedziecie chcieli ale ja bym na stosunek nie czekala do jutra wieczora.. tylko najpozniej jutro rano
ogolnie ja bym tak sie kochala rano i wieczorem- ale to szkoła moja i mojej lekarki
sprawdzila sie- tyle powiem
Inofem mozesz smialo pic po owulacjija pilam az do wizyty u lekarki na potwierdzenie ciazy- potem bralam witaminki prenatalne.. inofem ma ten kwas foliwoy w skaldzie wiec napewno nie zaszkodzi:) no Asiasia do DZIEŁA :d
/
Asiasia