CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPaolaaa wrote:Ja w pierwszym cyklu z CLO owu miałam ok dwa tygodnie od dnia kiedy wzięlam pierwszą tabletkę. Gdyby liczyć, że byl to moj 5 dc (a w rzeczywistości 60 dc) to owu była w 19 dc. W drugim cyklu wzięlam w 5 dc i owu dopiero w 25 dc czyli później o prawie tydzień.
W tych dwóch cyklach CLO brałam przez 3 dni po 1 tabletce.
Teraz CLO wzięlam szybciej bo w 3 dc i przez 5 dni po jednej tabletce. W 9 dc nie było jeszcze pęcherzyka dominującego, największy na prawym jajniku 10 mm, ale podobno nie można go nazwać dominującym bo jest za mały.
Nie jest regułą, że w cyklach stymulowanych owulacja będzie występować tak samo. Może też nie wystąpić wcale.
dziękuję. zobaczymy w poniedziałek czy jest jakiś pecherzyk.
u mnie też zawsze jest pecherzyk na prawym jajniku. nigdy na lewym. nie wiem od czego to zależy. kiedyś pytałam ginekologa i mówił , że to nic niepokojącego
Linka05- ja też w dwóch cyklach miałam owu z prawego jajnika. W tym póki co na prawym był pęcherzyk 10 mm a na lewym cisza więc najprawdopodobniej znów będzie z prawego. Dla mnie to też dziwne i niepokojące .... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Picja wrote:Nie martw się. Ja w 11 dniu miałam 0,86 i jeden niewiele większy:). I owulacja byla:).
Wow z 0,86 w 11 dc do owulacji w 17 dc? Strasznie szybko urosł Ci pęcherzyk !
-
mersiak wrote:Ja pierwszy cykl na CLO, w 10dc pęcherzyk 10mm więc kiepsko
Mam przyjść po tygodniu...
Ja to samo tylko w 9 dc. Ale to jeszcze nic straconego więc głowa do góry -
Dziewczyny ktoras z Was pisała kiedys,że brała CLO bez okresu. ja mam taką sytuację,że nie kazała mi odstawiać luteiny az do plaminia co wydluzylo mi cykl o tydzien, wczoraj wystailo plamienie cos jakby brazowy sluz, bete zrobilam w ciazy nie jestem i nie wiem czy brac na 3 dzien od tego plamienia? bo zawsze brałam od 3 do 7. Myślicie ze urosna mi pecherzyki? bo tak de facto nie miałam w tym cyklu okresu i nie wiem co robić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 18:45
-
nick nieaktualnyWszystko zależy od Twojego organizmu, u mnie np. pękł sam choć w normalnych cyklach wiem, że cześć nie pękała (choćby po torbielach) w sumie chyba tylko monitoring może lekarza nakierować...i najczęściej stracony cykl,
wówczas wiadomo czy same pękają czy nie, wielu lekarzy podaje po to właśnie żeby nie stracić cyklu...indywidualna sprawa -
Paolaaa wrote:Wow z 0,86 w 11 dc do owulacji w 17 dc? Strasznie szybko urosł Ci pęcherzyk !
Ja w 9 dc miałam już dwa dojrzałe jajka poprzednim razem po clo, biorąc 1 tabletkę, to się nazywa SZYBKOi w 9 dc pregnyl
-
Amarylis wrote:Dziewczyny ktoras z Was pisała kiedys,że brała CLO bez okresu. ja mam taką sytuację,że nie kazała mi odstawiać luteiny az do plaminia co wydluzylo mi cykl o tydzien, wczoraj wystailo plamienie cos jakby brazowy sluz, bete zrobilam w ciazy nie jestem i nie wiem czy brac na 3 dzien od tego plamienia? bo zawsze brałam od 3 do 7. Myślicie ze urosna mi pecherzyki? bo tak de facto nie miałam w tym cyklu okresu i nie wiem co robić
-
Betty Boop wrote:Dziewczyny powiedzcie mi, czy jak bierzecie Clo to trzeba wziąć po nim pregnyl lub inny lek na pekniecie czy zazwyczaj same pękają?
Betty Boop lubi tę wiadomość
-
tulipanna wrote:Ja zawsze dostaję..profilaktycznie, by była pewnośc, że pęcherzyki pękają...W cyklu stymulowanym szkoda by było ryzykowac, że zrobią się torbiele i cykl będzie w plecy, więc pregnyl podaje sie jako "gwarancję" że pękną pęcherzyki. Ja dostaję zawsze. I nawet nigdy z ginem nie dyskutowałam o tym, on po prstu przepisuje i koniec. Nie musiałam sie prosic.
jeszcze trochę i powinna być @, nowy cykl już z CLO, drugi.. jeszcze 201.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
nick nieaktualny
-
Picja wrote:Jesli od kolejnego cyklu czeka mnie podwojna dawka- brać dwie tabletki rano czy jedna rano a druga wieczorem? Jak bralyscie?
byłaby ciągłość leku w organizmie01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
nick nieaktualny
-
tulipanna wrote:Bardzo normalnie urósł ten pęcherzyk..Baaaardzo...policz od 11 dc 2 mm na dobę, w 17 dc wychodzi ponad 20 mm, czyli piękny pecherzyk...
Ja w 9 dc miałam już dwa dojrzałe jajka poprzednim razem po clo, biorąc 1 tabletkę, to się nazywa SZYBKOi w 9 dc pregnyl
Jakoś tak w głowie została mi wielkość moich pęcherzyków czyli 24-25 mm. Ale przecież mogą pękać mniejszeA ty to jesteś widzę rakieta z tym 9 dc
U mnie dziś 13 dc i drugi monit. Jest pęcherzyk dominujący ok 16 mm więc HURAAAJeżeli pęcherzyki będą rosnąć podobnie do dwóch poprzednich cykli to owu czeka mnie w weekend więc dla mnie idealnie jeśli chodzi o
bo w tygodniu czasem bywa ciężko
Trzymajta kciuki dziewczęta bo to ostatni cykl na CLO !!!Asiasia, tulipanna lubią tę wiadomość