X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Ja w pierwszym cyklu z CLO owu miałam ok dwa tygodnie od dnia kiedy wzięlam pierwszą tabletkę. Gdyby liczyć, że byl to moj 5 dc (a w rzeczywistości 60 dc) to owu była w 19 dc. W drugim cyklu wzięlam w 5 dc i owu dopiero w 25 dc czyli później o prawie tydzień.
    W tych dwóch cyklach CLO brałam przez 3 dni po 1 tabletce.
    Teraz CLO wzięlam szybciej bo w 3 dc i przez 5 dni po jednej tabletce. W 9 dc nie było jeszcze pęcherzyka dominującego, największy na prawym jajniku 10 mm, ale podobno nie można go nazwać dominującym bo jest za mały.
    Nie jest regułą, że w cyklach stymulowanych owulacja będzie występować tak samo. Może też nie wystąpić wcale.

dziękuję. zobaczymy w poniedziałek czy jest jakiś pecherzyk.
    u mnie też zawsze jest pecherzyk na prawym jajniku. nigdy na lewym. nie wiem od czego to zależy. kiedyś pytałam ginekologa i mówił , że to nic niepokojącego

Linka05- ja też w dwóch cyklach miałam owu z prawego jajnika. W tym póki co na prawym był pęcherzyk 10 mm a na lewym cisza więc najprawdopodobniej znów będzie z prawego. Dla mnie to też dziwne i niepokojące .... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach źle skopiowalam. s środku jest moja wypowiedź :)

• Paolaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w pon mam znow monit ale u innego lekarza. Bede go naciskac z tum tematem i ogolnie ze sprawdzeniem droznosci jajowodow.

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszy cykl na CLO, w 10dc pęcherzyk 10mm więc kiepsko :( Mam przyjść po tygodniu...

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersiak wrote:
    Ja pierwszy cykl na CLO, w 10dc pęcherzyk 10mm więc kiepsko :( Mam przyjść po tygodniu...
    Nie martw się. Ja w 11 dniu miałam 0,86 i jeden niewiele większy:). I owulacja byla:).

• PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, widzę że u każdej inaczej z tym clo :) Nie nastawiam się więc na nic. Przyjdę tu do was we wtorek z raportem z mojego pierwszego monitoringu, ale boję się strasznie, że znów nic :/

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Paolaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Nie martw się. Ja w 11 dniu miałam 0,86 i jeden niewiele większy:). I owulacja byla:).

Wow z 0,86 w 11 dc do owulacji w 17 dc? Strasznie szybko urosł Ci pęcherzyk !

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersiak wrote:

Ja to samo tylko w 9 dc. Ale to jeszcze nic straconego więc głowa do góry :)

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Amarylis Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktoras z Was pisała kiedys,że brała CLO bez okresu. ja mam taką sytuację,że nie kazała mi odstawiać luteiny az do plaminia co wydluzylo mi cykl o tydzien, wczoraj wystailo plamienie cos jakby brazowy sluz, bete zrobilam w ciazy nie jestem i nie wiem czy brac na 3 dzien od tego plamienia? bo zawsze brałam od 3 do 7. Myślicie ze urosna mi pecherzyki? bo tak de facto nie miałam w tym cyklu okresu i nie wiem co robić :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 18:45

f2w3krntoe238by8.png
    381e78656e.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi, czy jak bierzecie Clo to trzeba wziąć po nim pregnyl lub inny lek na pekniecie czy zazwyczaj same pękają?

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zależy od Twojego organizmu, u mnie np. pękł sam choć w normalnych cyklach wiem, że cześć nie pękała (choćby po torbielach) w sumie chyba tylko monitoring może lekarza nakierować...i najczęściej stracony cykl,
    wówczas wiadomo czy same pękają czy nie, wielu lekarzy podaje po to właśnie żeby nie stracić cyklu...indywidualna sprawa

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Wow z 0,86 w 11 dc do owulacji w 17 dc? Strasznie szybko urosł Ci pęcherzyk !
    Bardzo normalnie urósł ten pęcherzyk..Baaaardzo...policz od 11 dc 2 mm na dobę, w 17 dc wychodzi ponad 20 mm, czyli piękny pecherzyk...
    Ja w 9 dc miałam już dwa dojrzałe jajka poprzednim razem po clo, biorąc 1 tabletkę, to się nazywa SZYBKO :P i w 9 dc pregnyl :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarylis wrote:
    Dziewczyny ktoras z Was pisała kiedys,że brała CLO bez okresu. ja mam taką sytuację,że nie kazała mi odstawiać luteiny az do plaminia co wydluzylo mi cykl o tydzien, wczoraj wystailo plamienie cos jakby brazowy sluz, bete zrobilam w ciazy nie jestem i nie wiem czy brac na 3 dzien od tego plamienia? bo zawsze brałam od 3 do 7. Myślicie ze urosna mi pecherzyki? bo tak de facto nie miałam w tym cyklu okresu i nie wiem co robić :(
    nigdy plamienia się nie liczy za 1 dc, liczy się od pojawienia żywej krwi. Do plamienia luteina, potem już przerwać i nastapi @. I od normalnej @ liczyć..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi, czy jak bierzecie Clo to trzeba wziąć po nim pregnyl lub inny lek na pekniecie czy zazwyczaj same pękają?
    Ja zawsze dostaję..profilaktycznie, by była pewnośc, że pęcherzyki pękają...W cyklu stymulowanym szkoda by było ryzykowac, że zrobią się torbiele i cykl będzie w plecy, więc pregnyl podaje sie jako "gwarancję" że pękną pęcherzyki. Ja dostaję zawsze. I nawet nigdy z ginem nie dyskutowałam o tym, on po prstu przepisuje i koniec. Nie musiałam sie prosic.

Betty Boop lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Ja zawsze dostaję..profilaktycznie, by była pewnośc, że pęcherzyki pękają...W cyklu stymulowanym szkoda by było ryzykowac, że zrobią się torbiele i cykl będzie w plecy, więc pregnyl podaje sie jako "gwarancję" że pękną pęcherzyki. Ja dostaję zawsze. I nawet nigdy z ginem nie dyskutowałam o tym, on po prstu przepisuje i koniec. Nie musiałam sie prosic.
    no właśnie ja nie miałam. niby pęcherzyk pękł, ale nie jestem przekonana, czy nie byłoby bezpieczniej wziąć pregnyl. pogadam z ginem.

jeszcze trochę i powinna być @, nowy cykl już z CLO, drugi.. jeszcze 2

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli od kolejnego cyklu czeka mnie podwojna dawka- brać dwie tabletki rano czy jedna rano a druga wieczorem? Jak bralyscie?

• Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Jesli od kolejnego cyklu czeka mnie podwojna dawka- brać dwie tabletki rano czy jedna rano a druga wieczorem? Jak bralyscie?
    jeżeli czułaś się w miarę dobrze to brałabym po 1 rano i wieczorem.
    byłaby ciągłość leku w organizmie

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znoszę lek świetnie. Nie mam objawów uprzykrzających życie:)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Znoszę lek świetnie. Nie mam objawów uprzykrzających życie:)
    mnie gin mowił ze clo trzeba brac miedzy 6 a 10 rano, nawet na kartce mi napisał zebym pamietała. ma to zwiazek z naturalnym wydzielaniem hormonów w ciagu doby.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Bardzo normalnie urósł ten pęcherzyk..Baaaardzo...policz od 11 dc 2 mm na dobę, w 17 dc wychodzi ponad 20 mm, czyli piękny pecherzyk...
    Ja w 9 dc miałam już dwa dojrzałe jajka poprzednim razem po clo, biorąc 1 tabletkę, to się nazywa SZYBKO :P i w 9 dc pregnyl :)

Jakoś tak w głowie została mi wielkość moich pęcherzyków czyli 24-25 mm. Ale przecież mogą pękać mniejsze :) A ty to jesteś widzę rakieta z tym 9 dc :D

U mnie dziś 13 dc i drugi monit. Jest pęcherzyk dominujący ok 16 mm więc HURAAA :) Jeżeli pęcherzyki będą rosnąć podobnie do dwóch poprzednich cykli to owu czeka mnie w weekend więc dla mnie idealnie jeśli chodzi o <3 bo w tygodniu czasem bywa ciężko :P
    Trzymajta kciuki dziewczęta bo to ostatni cykl na CLO !!!

Asiasia, tulipanna lubią tę wiadomość

4c3t9n73nr884ilb.png
‹‹ 899 900 901 902 903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ