CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymam kciuki dziewczyny za pracowitą końcówkę tygodnia i weekend
aż zazdroszczę!!!
ja mam teraz calutki tydzień ślubnego a tu @ na dniach... chociaż w sumie jeżeli była owu to się przesunęła.
dzisiaj 29dc, cisza jak przed burzą, nawet piersi wręcz sflaczałe mama przeważnie były nabrzmiałe!! czekam na @ i znów CLO i monitoring
Biaziczka a jakie badania miałaś zlecone?01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, czy mogę dołączyć do grona staraczek na clo?
To mój pierwszy cykl, wczoraj przyjęłam piątą dawkę a w piątek idę na monitoring. Nie jestem zbyt optymistycznie nastawiona, dlatego że powodem przyjmowania clo przeze mnie jest wysokie FSH w tym cyklu. W przyszłym cyklu idę powtórzyć to badanie oraz zrobić AMH ale cały czas myślę o tym jak o wyroku, że kończą mi się jajeczka i wogóle. W poprzednim cyklu rósł jeden pęcherzyk bez żadnego wspomagania, dlatego ten wynik FSH spadł na mnie jak grom z jasnego nieba. -
Paola, dzięki za wsparcie kochana
! Melduj się tutaj jak postępy i kiedy ta owulka w końcu była
Ja teraz idę w piątek do lekarza i zobaczymy co z tym pęcherzykiem. Po wstępnej radości wróciłam znów do stresowania się czy nie zaczął się może kurczyć albo nie wiadomo co. No ale nie ma co nad tym dywagować, lepiej poczekać spokojnie (taaaa) do piątku. Kiedy chcesz testować? Czy w ogóle nie testujesz tylko czekasz na @?
Maialen, też jestem bardzo podeksctowana tym pierwszym cyklem na clo i jak widać mam powodyZ pęcherzyków po 6mm nagle zrobił się piękny 16 mm
Nawet jak ciąży z tego nie będzie, to i tak fajnie. Witamy!
asienka_wisienka, nie zamartwiaj się - skoro pęcherzyk rósł i tak, to znaczy że organizm jakoś obchodzi ten poziom FSH. W którym dc będziesz w piątek? Daj znać koniecznie co na tym monitoringu. -
Peggy nie martw się, pęcherzyk na pewno ładnie rośnie. Popatrz jak wystrzelił więc dlaczego miałby się zatrzymać? Trzeba być dobrej myśli i tyle. Jutro wszystko się okaże
U mnie już dwa dni jest wodnisty śluz i zauważyłam, że po CLO mam więcej dni z płodnym śluzem bo wychodzi ponad tydzień, a kiedyś było to ok 3 dni. Od dziś zaczynamy starankaW poniedziałek będąc u innego gin powiedział mi (jak każdy poprzedni gin) aby serduszkować co drugi dzień. Czy Wam lekarze też coś mówią na ten temat? Bo wychodzi na to, że 4 lekarzy powiedziało mi to samo.
Asienka_wisienka- a czy powtarzałaś te badania FSH kilkukrotnie? Bo nigdy nie wolno się opierać na jednym badaniu, a podobno jeżeli wyniki wychodzą złe to trzeba powtórzyć badanie kilkukrotnie. Jeżeli FSH będzie złe to zrób AMH. Chociaż zarówno dziewczyny z wysokim FSH jak i małym AMH zachodzą w ciążę dlatego nie spisuj niczego od razu na stratyDaj znać co po monitoringu.
-
Biziczka, 6 cykli z CLO to dużo. Mój gin powiedział, że maksymalnie 3 i przerwa. I w zależności od reakcji zobaczymy co dalej. Jeżeli nie reagowałaś na CLO w pierwszym cyklu lekarz powinien Ci dać większą dawkę. Jeżeli po większej dawce również byś nie zareagowała to nie powinnaś brać CLO tylko lekarz powinien zaproponować coś innego.
Często zdarza się efekt odbicia po CLO. Czyli owu może wystąpić po odstawieniu. -
Hej dziewczyny mam pytanie odnośnie odstawienia clo w tym cyklu mam nie stosować clo moja @ trwa już 8 dzień czy któraś z Was tak miała?zaczynam sie niepokoićmysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Biaziczka wrote:nie..
pcos nie mam na pewno......co do endometriozy ....to nie wiem....mam nadzieję ze nie..tzn. objawów nie mam (oprócz problemu z zajściem w ciąże...), ale laparoskopii nie miałam
ogólnie ..podstawowa diagnoza u mnie....to brak owulacji... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyW piątek (jutro) bedzie mój 12 dc. FSH na razie badałam tylko raz w obecnym cyklu, dokładnie 2dc i wyszło 20,5. Gdy odebrałam wynik to było juz za późno aby zrobic badanie po raz drugi bo byłby to wtedy juz 4dc i badanie nie byłoby miarodajne. Na AMH zlecenie dostałam dopiero tydzień temu gdy poszłam do gina skonsultować ten wynik FSH. Kazał powtórzyć FSH i zrobic AMH w kolejnym cyklu wiec poki co czekam. Od 5dc biorę clo, w zasadzie żadnych skutków ubocznych nie mam, troche pogorszyła mi sie cera tzn. generalnie jestem z tych bezpryszczowych a teraz wyskoczyły mi dwa niewielkie. Dzis 11dc a śluzu płodnego niestety brak. W poprzednim cyklu niestymulowanym owu była w 13dc prawdopodobnie, potwierdził to test LH i czułam kłucie jajnika oraz tempka skoczyła 14 dc rano, a w 12 dc miałam pęcherzyk 21mm.
Oby sie okazało ze ten wynik FSH to taki jednorazowy skok. Wczoraj i dzisiaj test owu negatywny ale widoczna słaba druga kreska tak wiec LH chyba wzrasta.
Dam znac jak jutrzejszy monitoring. Oby cos urosło, bo od razu jestem na 2 tabl dziennie.
W środę odebrałam tez badanie nasienia meza, we wszystkich parametrach mieści sie w normie wiec chociaz z tym dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 19:24
-
hej hej, jestem nowa, z góry - wybaczcie, że tylko o sobie poki co ale strasznie dłuuuuuugi wątek - nie dam rady przeczytac
mam hiperprolaktynemie. od miesiaca jestem na norprolacu + clo od 5dc 2xdziennie, no i ku mojemu zdziwieniu wyhodowalam 2 jaja i 2 pekly. zaczynam wiec nie nastawiam sie od razu na ciaze i tak uwazam za wielki sukces pękniecie!pozdrawiam
-
nick nieaktualny
-
Maialen wrote:Część dziewczynki mogę wbić na wątek?
To będzie mój pierwszy cykl z Clojestem bardzo podekscytowana co to z tego będzie
Maialen, tulipanna, Płatek szkarłatny lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, pozytywny jakiś ten wątek - chyba clo naprawdę działa i jak nie ma innych problemów, to w końcu się z nim zachodzi
Idę jutro na drugi monitoring. To będzie mój 15 dc i mam wielką nadzieję, że pęcherzyk pękł lub ma się ku pęknięciu i nie będę musiała dostać zastrzyku! Ostro działaliśmy z mężem, więc zostanie już tylko czekanieWciąż proszę o kciuki, bo stresuję się tym monitoringiem!
Dobrej nocy -
Sowaa wrote:Tuli a co tam u Ciebie ? Dalej clo czy jakies inne kroki ?