CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
A... co prawda temat zupełnie inny, ale może któraś z Was będzie znać odpowiedź.
Nie wiecie w jakiej dawce mężczyźni przyjmują np. mucosolvan jeżeli mają zwiększoną lepkość nasienia? Dodam, że reszta parametrów OK, tylko lepkość ++ więc musiałby od jutra a może nawet od dzisiaj pić, ale nie mogę nigdzie znaleźć jak dużo.
Mam w domu ACC 200 tabletki musujące, może któraś z Was wie czy działanie mają podobne? -
tzn najpierw było plamienie a potem na drugi dzien plamienie z krwią więc potraktowałam je za 1 dc..mam nadzieję,że nie wziełam o dzien za szybko, wszytsko sie okaze za jakiś czas na monitoringu.tulipanna wrote:nigdy plamienia się nie liczy za 1 dc, liczy się od pojawienia żywej krwi. Do plamienia luteina, potem już przerwać i nastapi @. I od normalnej @ liczyć..
-
Picja wrote:Jesli od kolejnego cyklu czeka mnie podwojna dawka- brać dwie tabletki rano czy jedna rano a druga wieczorem? Jak bralyscie?
ja brałam 2 tabletki na raz. Nie mogłam nigdzie zanleżć jak to dawkować aż znalazłam informację w internecie,że trzeba brać jednocześnie przepisaną dawkę także jeśli ktoś ma brać 2 tabletki to jednocześnie, ale nie wiem na ile to pewne informacje. ja tak brałam. -
Paolaaa, mocno trzymam kciuki, ładnie pęcherzyk rośnie
Sama jutro idę na pierwszy monitoring w 12 dc i wiele bym dała za pęcherzyk 16 mm 
Biorę 2 tabletki dziennie i lekarz kazał mi rano i wieczorem brać.
Jestem bardzo ciekawa czy da mi zastrzyk czy każe czekać.
A jak badacie śluz? Nigdy tego nie robiłam. Dzisiaj pojawił mi się taki ciągnący, to chyba dobrze, co? -
Oby owulacja była do niedzieli bo w poniedziałek rano mam ostatni monitoring. Miałam mieć więcej, ale to będzie jednak ostatni.
Lekarz powiedział, że pęcherzyk pod względem swojej budowy jest ładny. Nawet bardzo ładny
Endo póki co słabe bo 6 mm ale zauważyłam, że dopiero przy samej owulacji rośnie więc pewnie będzie tak samo. Oby.
Mój od dzisiaj pije ACC i łyka witaminkę C. Oby się w końcu udało bo to mój ostatni cykl na CLO. Lewy jajnik wygląda do dup*, jest cały w małych pęcherzykach, prawy nadrabia. Martwi mnie to, ale narazie trzeba się skupić na staraniach.
Peggy powodzenia jutro
Asiasia lubi tę wiadomość
-
PeggyOlsen wrote:Uff, mój monitoring mnie zachwycił
Po dwóch bezowulacyjnych cyklach teraz mam 16mm pęcherzyk w 12 dc
W piątek idę znów - albo sam pęknie albo dostanę zastrzyk. Dzięki za kciuki, ale potrzymajcie jeszcze proszę do piątku 
To SUPER !!! Będziemy mieć owulację w podobnym czasie
Jeżeli u mnie analogicznie wszystko zadzieje się jak w poprzednich cyklach to owu powinnam mieć między sobotą a poniedziałkiem
Fajnie, bo będziemy razem czekać, a we dwójkę zawsze raźniej heh.
Trzymam kciuki.
Ja jadę w poniedziałek rano żeby potwierdzić owu. Oby było już po
Asiasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny
proszę o pomoc
mam za sobą już 6 cykli z CLO...niestety ciąży nadal nie ma.....tylko raz był pęcherzyk dominujący i była owulacja..w pozostałych cyklach albo nic albo brak pęcherzyka dominującego...
Mój lekarz proponuje zrobić 2 m-ce przerwy w stymulacji i potem wrócić albo do CLO albo ewentualnie PUREGON 50 (to już zupełnie inny kaliber)...
zapytałam lekarza czy jest jeszcze sens brania tego CLO...bo ja mam poważne wątpliwości...On twierdzi ze tak.....
z tego co czytam, większość lekarzy po pół roku bezowocnego brania CLO, odstawia ten lek na dobre
nie wiem co o tym myśleć...??? czy mój lekarz się nie myli??? czy jest sens brania tego leku dalej?
Biaziczka -
nick nieaktualnyJak nie idzie z CLO, to lekarze maja taki wybor : laparoskopia albo gonadotropiny.. i to zalezy od wielu czynnikow co wybrac.. jak z Clo nie idzie tyle cykli to bym to narazie odsatwila, a wrocilam dopiero po ewetualnej laparoskopii.. masz zdiagnozowane cos? w sesnie pcos, endometrioza?Biaziczka wrote:Dziewczyny
proszę o pomoc
mam za sobą już 6 cykli z CLO...niestety ciąży nadal nie ma.....tylko raz był pęcherzyk dominujący i była owulacja..w pozostałych cyklach albo nic albo brak pęcherzyka dominującego...
Mój lekarz proponuje zrobić 2 m-ce przerwy w stymulacji i potem wrócić albo do CLO albo ewentualnie PUREGON 50 (to już zupełnie inny kaliber)...
zapytałam lekarza czy jest jeszcze sens brania tego CLO...bo ja mam poważne wątpliwości...On twierdzi ze tak.....
z tego co czytam, większość lekarzy po pół roku bezowocnego brania CLO, odstawia ten lek na dobre
nie wiem co o tym myśleć...??? czy mój lekarz się nie myli??? czy jest sens brania tego leku dalej? -
nie..
pcos nie mam na pewno......co do endometriozy ....to nie wiem....mam nadzieję ze nie..tzn. objawów nie mam (oprócz problemu z zajściem w ciąże...), ale laparoskopii nie miałam
ogólnie ..podstawowa diagnoza u mnie....to brak owulacji...Biaziczka -
Biaziczka wrote:Dziewczyny
proszę o pomoc
nie wiem co o tym myśleć...??? czy mój lekarz się nie myli??? czy jest sens brania tego leku dalej?
A jaka miałaś dawkę tego clo? Może za mała i dlatego nie było reakcji? -
Paolaaa wrote:To SUPER !!! Będziemy mieć owulację w podobnym czasie
Jeżeli u mnie analogicznie wszystko zadzieje się jak w poprzednich cyklach to owu powinnam mieć między sobotą a poniedziałkiem
Fajnie, bo będziemy razem czekać, a we dwójkę zawsze raźniej heh.
Trzymam kciuki.
Ja jadę w poniedziałek rano żeby potwierdzić owu. Oby było już po
No to super dziewczyny, życzę owocnej owulki
-
Maialen wrote:Część dziewczynki mogę wbić na wątek?
To będzie mój pierwszy cykl z Clo
jestem bardzo podekscytowana co to z tego będzie 
Powodzenia kochana
oby clo pomogło
masz pcos czy z jakiś innych powodów zaczynasz stymulację?
Maialen lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRozumiem, ze mialam diagnostyke w kierunku pcos? Skoro mowisz ze nie masz na pewno.. a jaka przyczyne lekarz podal jako brak owulacji ? generalnie nie zaleca sie brania clo dluzej niz 3 miesiace bez przerwy..Biaziczka wrote:nie..
pcos nie mam na pewno......co do endometriozy ....to nie wiem....mam nadzieję ze nie..tzn. objawów nie mam (oprócz problemu z zajściem w ciąże...), ale laparoskopii nie miałam
ogólnie ..podstawowa diagnoza u mnie....to brak owulacji...

w tym cyklu