X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A... co prawda temat zupełnie inny, ale może któraś z Was będzie znać odpowiedź.
    Nie wiecie w jakiej dawce mężczyźni przyjmują np. mucosolvan jeżeli mają zwiększoną lepkość nasienia? Dodam, że reszta parametrów OK, tylko lepkość ++ więc musiałby od jutra a może nawet od dzisiaj pić, ale nie mogę nigdzie znaleźć jak dużo.
    Mam w domu ACC 200 tabletki musujące, może któraś z Was wie czy działanie mają podobne?

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, zaserwuj facetowi posiew nasienia jesli wyniki sa ok, a lepkosc zwiekszona. O ile nie robil jeszcze. Moze to miec zwiazek z bakteriami w nasieniu.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posiew zrobiony. Jest ujemny.

Anatolka lubi tę wiadomość

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile z Was mialo test PCT?

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Amarylis Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    nigdy plamienia się nie liczy za 1 dc, liczy się od pojawienia żywej krwi. Do plamienia luteina, potem już przerwać i nastapi @. I od normalnej @ liczyć..
    tzn najpierw było plamienie a potem na drugi dzien plamienie z krwią więc potraktowałam je za 1 dc..mam nadzieję,że nie wziełam o dzien za szybko, wszytsko sie okaze za jakiś czas na monitoringu.

f2w3krntoe238by8.png
    381e78656e.png
  • Amarylis Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Jesli od kolejnego cyklu czeka mnie podwojna dawka- brać dwie tabletki rano czy jedna rano a druga wieczorem? Jak bralyscie?

ja brałam 2 tabletki na raz. Nie mogłam nigdzie zanleżć jak to dawkować aż znalazłam informację w internecie,że trzeba brać jednocześnie przepisaną dawkę także jeśli ktoś ma brać 2 tabletki to jednocześnie, ale nie wiem na ile to pewne informacje. ja tak brałam.

f2w3krntoe238by8.png
    381e78656e.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa, mocno trzymam kciuki, ładnie pęcherzyk rośnie :) Sama jutro idę na pierwszy monitoring w 12 dc i wiele bym dała za pęcherzyk 16 mm :)

Biorę 2 tabletki dziennie i lekarz kazał mi rano i wieczorem brać.
    Jestem bardzo ciekawa czy da mi zastrzyk czy każe czekać.

A jak badacie śluz? Nigdy tego nie robiłam. Dzisiaj pojawił mi się taki ciągnący, to chyba dobrze, co?

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Paolaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby owulacja była do niedzieli bo w poniedziałek rano mam ostatni monitoring. Miałam mieć więcej, ale to będzie jednak ostatni.
    Lekarz powiedział, że pęcherzyk pod względem swojej budowy jest ładny. Nawet bardzo ładny :) Endo póki co słabe bo 6 mm ale zauważyłam, że dopiero przy samej owulacji rośnie więc pewnie będzie tak samo. Oby.

Mój od dzisiaj pije ACC i łyka witaminkę C. Oby się w końcu udało bo to mój ostatni cykl na CLO. Lewy jajnik wygląda do dup*, jest cały w małych pęcherzykach, prawy nadrabia. Martwi mnie to, ale narazie trzeba się skupić na staraniach.

Peggy powodzenia jutro :)

Asiasia lubi tę wiadomość

4c3t9n73nr884ilb.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki, trzymam kciukasy za Wasze <3 w tym cyklu :)

Asiasia, Paolaaa, pabelka88, Sowaa lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, mój monitoring mnie zachwycił ;) Po dwóch bezowulacyjnych cyklach teraz mam 16mm pęcherzyk w 12 dc :) W piątek idę znów - albo sam pęknie albo dostanę zastrzyk. Dzięki za kciuki, ale potrzymajcie jeszcze proszę do piątku :)

Paolaaa lubi tę wiadomość

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Paolaaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen wrote:
    Uff, mój monitoring mnie zachwycił ;) Po dwóch bezowulacyjnych cyklach teraz mam 16mm pęcherzyk w 12 dc :) W piątek idę znów - albo sam pęknie albo dostanę zastrzyk. Dzięki za kciuki, ale potrzymajcie jeszcze proszę do piątku :)

To SUPER !!! Będziemy mieć owulację w podobnym czasie :P Jeżeli u mnie analogicznie wszystko zadzieje się jak w poprzednich cyklach to owu powinnam mieć między sobotą a poniedziałkiem :) Fajnie, bo będziemy razem czekać, a we dwójkę zawsze raźniej heh.
    Trzymam kciuki.

Ja jadę w poniedziałek rano żeby potwierdzić owu. Oby było już po :)

Asiasia lubi tę wiadomość

4c3t9n73nr884ilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczynki mogę wbić na wątek?
    To będzie mój pierwszy cykl z Clo :) jestem bardzo podekscytowana co to z tego będzie :)

• Biaziczka Koleżanka

Wysłany: 20 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny

proszę o pomoc

mam za sobą już 6 cykli z CLO...niestety ciąży nadal nie ma.....tylko raz był pęcherzyk dominujący i była owulacja..w pozostałych cyklach albo nic albo brak pęcherzyka dominującego...
    Mój lekarz proponuje zrobić 2 m-ce przerwy w stymulacji i potem wrócić albo do CLO albo ewentualnie PUREGON 50 (to już zupełnie inny kaliber)...
    zapytałam lekarza czy jest jeszcze sens brania tego CLO...bo ja mam poważne wątpliwości...On twierdzi ze tak.....

z tego co czytam, większość lekarzy po pół roku bezowocnego brania CLO, odstawia ten lek na dobre
    nie wiem co o tym myśleć...??? czy mój lekarz się nie myli??? czy jest sens brania tego leku dalej?

Biaziczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biaziczka wrote:
    Dziewczyny

proszę o pomoc

mam za sobą już 6 cykli z CLO...niestety ciąży nadal nie ma.....tylko raz był pęcherzyk dominujący i była owulacja..w pozostałych cyklach albo nic albo brak pęcherzyka dominującego...
    Mój lekarz proponuje zrobić 2 m-ce przerwy w stymulacji i potem wrócić albo do CLO albo ewentualnie PUREGON 50 (to już zupełnie inny kaliber)...
    zapytałam lekarza czy jest jeszcze sens brania tego CLO...bo ja mam poważne wątpliwości...On twierdzi ze tak.....

z tego co czytam, większość lekarzy po pół roku bezowocnego brania CLO, odstawia ten lek na dobre
    nie wiem co o tym myśleć...??? czy mój lekarz się nie myli??? czy jest sens brania tego leku dalej?
    Jak nie idzie z CLO, to lekarze maja taki wybor : laparoskopia albo gonadotropiny.. i to zalezy od wielu czynnikow co wybrac.. jak z Clo nie idzie tyle cykli to bym to narazie odsatwila, a wrocilam dopiero po ewetualnej laparoskopii.. masz zdiagnozowane cos? w sesnie pcos, endometrioza?

• Biaziczka Koleżanka

Wysłany: 20 maja 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie..
    pcos nie mam na pewno......co do endometriozy ....to nie wiem....mam nadzieję ze nie..tzn. objawów nie mam (oprócz problemu z zajściem w ciąże...), ale laparoskopii nie miałam

ogólnie ..podstawowa diagnoza u mnie....to brak owulacji...

Biaziczka
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a lekarz robił jakieś badania dlaczego nie masz owulacji?

201602111680.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biaziczka wrote:
    Dziewczyny

proszę o pomoc

A jaka miałaś dawkę tego clo? Może za mała i dlatego nie było reakcji?

zem3wn15az3szllg.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    To SUPER !!! Będziemy mieć owulację w podobnym czasie :P Jeżeli u mnie analogicznie wszystko zadzieje się jak w poprzednich cyklach to owu powinnam mieć między sobotą a poniedziałkiem :) Fajnie, bo będziemy razem czekać, a we dwójkę zawsze raźniej heh.
    Trzymam kciuki.

Ja jadę w poniedziałek rano żeby potwierdzić owu. Oby było już po :)

No to super dziewczyny, życzę owocnej owulki :-)

zem3wn15az3szllg.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maialen wrote:
    Część dziewczynki mogę wbić na wątek?
    To będzie mój pierwszy cykl z Clo :) jestem bardzo podekscytowana co to z tego będzie :)

Powodzenia kochana :-) oby clo pomogło :-) masz pcos czy z jakiś innych powodów zaczynasz stymulację?

Maialen lubi tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biaziczka wrote:
    nie..
    pcos nie mam na pewno......co do endometriozy ....to nie wiem....mam nadzieję ze nie..tzn. objawów nie mam (oprócz problemu z zajściem w ciąże...), ale laparoskopii nie miałam

ogólnie ..podstawowa diagnoza u mnie....to brak owulacji...
    Rozumiem, ze mialam diagnostyke w kierunku pcos? Skoro mowisz ze nie masz na pewno.. a jaka przyczyne lekarz podal jako brak owulacji ? generalnie nie zaleca sie brania clo dluzej niz 3 miesiace bez przerwy..

‹‹ 900 901 902 903 904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ