X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia : http://mamo-tato.pl/phpBB3/viewtopic.php?f=14&t=8489

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy zaobserwowalas u siebie w ogole plodny sluz? :)

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! nie, u mnie takiego sluzu nie bylo. Lekrarz jednak wydobyl go strzykawka. No nic...dziekuje za linka...staram sie myslec pozytywnie o naszej piewszej probie :) Pozniej bede sie martwic, jak trzeba bedzie za 2 tyg...

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Hejka dziewczyny! Zdaje relacje.. Ten dzien jest dla mnie na 50% pozytywny. Okazalo sie ze mam pecherzyk na 21,5 mm i endo na 9,8 mm (alleluja!!!! byc moze dla inofemu i tej herbaty z lisci malin) Podano mi zastrzyk Brevacid 1500 (chwalmy Pana;) bo to wszystko czego pragnelam i do czego dazylam od ponad 4 miesiecy. Mamy serduszkowac jutro wieczorem i w pt rano i w pt wieczor (ok 40 godz po podaniu). W Pon (po przyjezdzie z PL) ide ponownie na sprawdzenie krwi i "dozastrzykowanie" gdyby sie dzidzia poczela. Niemniej te 50% to zle wiesci. Wiec mialam ten PCT test. Polega on na tym ze lekarz pobiera strzykawka sluz z szyjki macicy i patrzy czy jest wystarczajaco rozciagliwy i jak zachowuja sie w nim plemniki. I tu przychodzi moj :/ U nas, wedlug lekarza, po 7godz od stosunku nie porusza sie nic - cmentarz. Obejrzal lekarz spermiogram (ktory byl dobry), pytal czy byly uzywane jakies nawilzacze…Lekarz powiedzial, ze mamy jednak probowac. Jakby mialo nie wyjsc tfuuuu to wspomnial ze na nastepny cykl moze bedzie trzeba pomyslec nad czyms innym. Ja nie wiem czy w tym wypadku nie pozostaje tylko inseminacja.. Sama wiem ze przed ewentualnym kolejnym cyklem z uwagi na zabieg w dziecinswie chce isc na laparoskopie. Niemniej jak widzicie problemy sie mi pietrza…
    Ciekawi mnie jak duzo z Was mialo przeprowadzony taki test PCT?
    Czy inforem pije sie tez po owulacji?
    Powiedzcie cos dobrego, prosze :/
    Asia,masz prawdopodobnie tzw wrogi śluz-czyli w śluzie przeciwciała przeciwplemnikowe.inseminacja to dobre rozwiazanie,omijasz cześć drogi dla plemnikow. Pęcherzyk piekny!co do serduszkowania to rożne są szkoly-mnie gin kazał jak tobie-po dobie...
    A ja słuchajcie dziś znów miałam ból owulacyjny..w 12dc bolało i był sex i dziś na szkoleniu myślałam ze oszaleje (bez przegnały i clo)sex był ostatnio przedwczoraj..:/ i nie wiem sama....

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia a czy ty w ogole nie miewasz plodnego sluzu? Może sprobuj żelu conceive albo proseed (nie wiem czy dobrze napisałam).

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Paolaaa :) Teraz to juz musimy sobie jakos poradzic...ja juz nic nie chce uzywac, aby bron Boze nie zaburzyc nic w sluzie. Chce wierzyc ze nadal mam szanse...

Paolaaa lubi tę wiadomość

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze jest szansa :) wiele par już udowodnilo że nie ma rzeczy niemożliwych. Dobre nastawienie to połowa sukcesu :)

Ja mam dzisiaj pierwszy monitoring. Ciekawe czy coś się już wykluło :P

4c3t9n73nr884ilb.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przez szkolenie chyba przegapiłam owu...wczoraj mega ból prawego jajnika a dziś rano płodny śluz.. Ale to już drugi raz tak w tym miesiącu..ale wczoraj bolało mocno...dużo mocniej niż 12dc..ostatni sex 13dc...chyba marne szanse żeby armia jeszcze pływała wczoraj nie? (15dc)..Ehhhhh te szkolenia :/:/:/
    Paola co tam uhodowalas???
    Arizona-zaciskam kciuki

Arizona_R lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki ja jestem po stymulacji CLO własnie dziś miałam pęcherzyk 24mm i dostałam pregnyl zobaczymy czy sie uda mam nadzieje ze w końcu tak:)

lipa, Kamilam8, Arizona_R lubią tę wiadomość

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka w jakich dniach brałaś clo i w którym dc ten pęcherzyk miałaś 24 mm?

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Paolaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna nie jednej dziewczynie armia przetrwała 2 dni :) Wszystko zależy od plemniczków i od warunków jakie im stwarzamy. Podobno jeżeli wszystko jest OK to spokojnie przeżyją 3 dni więc te 2 dni nie są nieżliwe. Tylko jeden dzień masz płodny śluz? Może dzisiaj będziecie mogli zaserduszkować? :)

U mnie narazie największy pęcherzyk 10mm na prawym jajniku czyli marnie. Ale to dopiero 9 dc. Martwi mnie to, że znów ruszyło coś tylko na prawym jajniku. Zapytałam lekarza czy to normalne, a odpowiedział tylko, że nie do końca. I tyle !!! Kazał przyjść nie w przyszłym tygodniu jak myślałam, a dopiero 25 maja. Twierdził, że będę już po owu, że powinna wystąpić za tydzień na week (chociaż nie wiem jakim cudem), ale nie bardzo wiem skąd to może wiedzieć :P U mnie po CLO nie ma reguły kiedy jest owu.
    W poniedz będę u innego gin więc zobaczę czy coś jeszcze podrosło, to będzie 13 dc. Będę troche naciskać z tym hsg albo laparoskopią bo widzę, że po CLO większość z Was to ma, ale na samą myśl się boję. Liczę na to, że może sam coś zaproponuje bo z tego lekarza do którego chodzę obecnie jestem co raz bardziej niezadowolona :(

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen wrote:
    Dziewczyny, bez nerwów - każda ma swoją strategię i chyba nie nam oceniać czy jest dobra czy zła. Jedne są wyluzowane i chcą zajść przy okazji, inne bardzo się tym przejmują i wolą mieć wszystko zbadane - niech każda robi jak potrzebuje :)

tulipanna, pójdę w 12dc właśnie, bo mam wtedy luźny dzień. Staram się nie nakręcać, że tym razem owulka będzie, no ale nadzieja jest :)

Arizona, ailatan, GRATULACJE! Cieszą takie wieści w tym wątku :)

BARDZO DOBRZE NAPISANE :-)

4c3t9n73nr884ilb.png
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen wrote:
    sylka w jakich dniach brałaś clo i w którym dc ten pęcherzyk miałaś 24 mm?
    Od 3 do 7 ale 3 tabletki dziennie a pęcherzyk byl w 14dzc

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    Od 3 do 7 ale 3 tabletki dziennie a pęcherzyk byl w 14dzc
    to bardzo szybko Ci urósł ten pęcherzyk :)

a naturalnie miałaś owulację??

ja jeszcze trochę do @ i nowy cykl z CLO. zostały jeszcze 2, a potem podejdę do IUI

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Releaseme wrote:
    to bardzo szybko Ci urósł ten pęcherzyk :)

a naturalnie miałaś owulację??

ja jeszcze trochę do @ i nowy cykl z CLO. zostały jeszcze 2, a potem podejdę do IUI
    nie nie mialam. no lekarz tez powiedział ze strasznie szybko rośnie dostałam zastrzyk a czy pęknie to zobaczymy:) No to życzę powiedzenia;)

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój w 15dc miał 24,47 a Clo brałam 4 dni od 2dc

Paolaaa lubi tę wiadomość

• Linka05 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój np w zeszłym cyklu w 14dc miał 23mm, a biorę od 3-7dc. A w tym dopiero w 17 dc miał 22mm a biorę tak samo :) to chyba nie ma reguły... tylko, że cały czas prawy jajnik i zastanawia mnie to...

zem3wn15az3szllg.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i biorę jedną tabletkę dziennie

zem3wn15az3szllg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mozliwe jest to, ze jednym miesiacu po 1 tabletce clo pecherzyk dominujacy byl w 14 dc w nastepnym w 19 dc a w tym cyklu mozego w ogole nie byc?

• Paolaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszym cyklu z CLO owu miałam ok dwa tygodnie od dnia kiedy wzięlam pierwszą tabletkę. Gdyby liczyć, że byl to moj 5 dc (a w rzeczywistości 60 dc) to owu była w 19 dc. W drugim cyklu wzięlam w 5 dc i owu dopiero w 25 dc czyli później o prawie tydzień.
    W tych dwóch cyklach CLO brałam przez 3 dni po 1 tabletce.
    Teraz CLO wzięlam szybciej bo w 3 dc i przez 5 dni po jednej tabletce. W 9 dc nie było jeszcze pęcherzyka dominującego, największy na prawym jajniku 10 mm, ale podobno nie można go nazwać dominującym bo jest za mały.
    Nie jest regułą, że w cyklach stymulowanych owulacja będzie występować tak samo. Może też nie wystąpić wcale.

Linka05- ja też w dwóch cyklach miałam owu z prawego jajnika. W tym póki co na prawym był pęcherzyk 10 mm a na lewym cisza więc najprawdopodobniej znów będzie z prawego. Dla mnie to też dziwne i niepokojące .... :(

4c3t9n73nr884ilb.png
‹‹ 898 899 900 901 902 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ