CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Paolaaa wrote:Dziewczyny czy macie owu naprzemiennie raz z lewego raz z prawego jajnika? Bo ja na dwoch cyklach z clo mialam z prawego i czy to jest jakiś powód do zmartwien jezeli w tym cyklu znow bedzie z prawego?
może z jednym jest coś nie tak i tylko z prawego idzie jajeczko??
miałaś drożność badaną?
A wiecie, co... zeszły cykl bralam CLO, ten mam przerwę i raczej owu to nie było.
dzisiaj 21dc a tylko raz chwilkę czułam jajniki. ogólnie lipa.. dzisiaj robię badania to coś się może wyklaruje.
01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO-
-
Co ja powiedzialam tfuuuu 30.04 to byl 2dcailatan wrote:w kwietniu mialas 14,5 mm? minelo juz prawie 2 tyg.. pecherzyk rosnie okolo 2mm na dobe wiec chyba juz troche za pozno.. nie chce Cie marwtic.. pregnyl podaje sie przy 18-22 mm...
08.05 byl dniem 10cyklu.
Asiasia

-
nick nieaktualnyno czyli 8 maja bylas i mialy 14,5 ? No to tak to spoko.. powinn byc dobrze:) jedz do lekarza i sprawdzaj co tam sie urodzilo
testy owulacyjne wyrzuc do smieci- z doswiadczenia wiem ze sa do niczego
i sprawdzaja sie tylko u kobiet 1000% zdrowych z regularnymi cyklami..
tulipanna lubi tę wiadomość
-
Tez tak mysle. Juz zrobie ten test dla swietego spokoju, ale skoro w ostatnich dwoch cyklach nie doszlo do owu pomimo dobrych wymiarow pecherzykow, to nie staram sie nie dziwic i lamac, ze teraz jest podobnie. Jutro ide do lekarza, mam tylko nadzieje ze choc jednen z trzech pecherzykow ma wystarczajaca wielkosc. Troche martwi mnie sluz, ktorego prawie nie mam...ale w 100% zadowole sie owulacjaailatan wrote:no czyli 8 maja bylas i mialy 14,5 ? No to tak to spoko.. powinn byc dobrze:) jedz do lekarza i sprawdzaj co tam sie urodzilo
testy owulacyjne wyrzuc do smieci- z doswiadczenia wiem ze sa do niczego
i sprawdzaja sie tylko u kobiet 1000% zdrowych z regularnymi cyklami..
Asiasia

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymi zostal podany w 16 dzien cyklu. Pecherzyki mialy 19 i 20,5 mm .Oba pekly. Owulacja wg mnie byla jeszcze tego samego dnia.. ale nie wiem dokladnieAsiasia wrote:Uffffff....a w ktorym dniu zostal Ci podany? Owu wystapila faktycznie ok 24-36h pozniej?
seks byl 3 dni przed owulacja i 7 dni po owulacji rano i wieczor
-
No to jest nadzieja. Jutro bedzie u mnie 15dc no i dzis serduszkujemy, bo jutro mam test na wrogi sluz, wiec tez bedzie przed podaniem pregnylu. Teraz tylko odprawiam modly o wystarczajaco duze pecherzyki! A czy mialas sprawdzana droznosc jajowodow wczesniej? Ktory cykl z Clo byl taki szczesliwy?ailatan wrote:mi zostal podany w 16 dzien cyklu. Pecherzyki mialy 19 i 20,5 mm .Oba pekly. Owulacja wg mnie byla jeszcze tego samego dnia.. ale nie wiem dokladnie
seks byl 3 dni przed owulacja i 7 dni po owulacji rano i wieczor 
Asiasia

-
nick nieaktualnyMam pcos. W grudniu mialam laparoskopie i kauteryzacje jajnikow. Ale droznosci nie sprawdzano bo cos tam wiec nie wiem czy oba jajowody sa drozne.. Przed laparoskopia mialam 2 cykle z podwojna dawka clo po ktorych nic nie roslo. Po laparoskopii pierwsze dwa cykle bez niczego ale slabo roslo i w 3 cyklu podano clo i pregnyl i byl to strzal w dziesiatke
Asiasia, nick nieaktualny, pabelka88 lubią tę wiadomość
-
Asiasia zdaj relacje jutro
i o Twojej sytuacji i jak wyglada to badanie.
Wy macie serduszkowac dzien przed badaniem? Bo na ktorejs stronie czytalam zeby robic najszybciej po stosunku.... ale może co labo to inne wymagania. -
nick nieaktualnySpoko mi tez wychdozilyPaolaaa wrote:A u mnie testy wychodza i raz owu byla nastepnego dnia a w poprzednim cyklu po dwoch dniach

piekne pozytywne testy owulacyjne... jechalam na monitoroing a tam nic.. ani jednego pecherzyka.. wiec wybacz ale w testy owu to ja nie wierze
tulipanna lubi tę wiadomość
-
Serduszkowac na wieczor. Ja tez wyczytalam ze maksymalnie do 12godz przed, wiec pewnie mezusia bede musiala meczyc w nocyPaolaaa wrote:Asiasia zdaj relacje jutro
i o Twojej sytuacji i jak wyglada to badanie.
Wy macie serduszkowac dzien przed badaniem? Bo na ktorejs stronie czytalam zeby robic najszybciej po stosunku.... ale może co labo to inne wymagania.
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
Asiasia

-
ailatan wrote:Spoko mi tez wychdozily
piekne pozytywne testy owulacyjne... jechalam na monitoroing a tam nic.. ani jednego pecherzyka.. wiec wybacz ale w testy owu to ja nie wierze 
ja tez mialam owulacje potwierdzana monitoringiem i byla
takze na jednych dziala na innych nie i nie ma co sie upierac przy swoim zdaniu
-
Tak, biedak zostaje na noc a o 5:00 rano pewnie bedzie ruszalPaolaaa wrote:Asiasia to moze rano? Zostaje na noc ?
Jak wyszly jego badania nasienia?
Wiec atakowac bedziemy moze faktycznie z rana. Dzis niemniej zrobie ten jeszcze jeden test owu i zobaczymy co wyjdzie. Niemniej popatrzylam w necie i faktycznie to badanie PCT powinno sie tak robic aby do ok. max 8 godzin (niektore zrodla podaja 12godz). Wiec wskazana bylaby noc
aby nie martwic sie o kolejny wynik.
Badanie wyszly b. dobre. Tylko uplynnienie 59 min
Od tego czasu mezus pije witamine c
Asiasia

-
Kochana spokojnie. U nas w poprzednim badaniu wyszlo b4ak uplynnienia do 60 min a teraz 30 min wiec bardzo dobrze
moj pije codziennie sok z wycisnietej cytryny, je prawie codziennie awokado i zjada w tyg swiezego ananasa. Polecam
Asiasia lubi tę wiadomość
-
A testami sie nie przejmuj. Jutro sie wszystko okaze. Mi testy ladnie wykrywaja owu a innym nie. Musisz sama sie przekonac jak jest w twojej sytuacji
Asiasia lubi tę wiadomość
-
Paolaaa dziekuje Ci naprawde za wszystkie podpowiedzi i wsparcie!! Tak, jutro sie wszystko rano okaze. Ty wiesz, ze modle sie tylko o wystarczajaco duzy pechrzyk i marze o zastrzyku
Chce miec wreszcie po prostu szanse...a ja jej nie mialam wogole od grudnia 14
Trzymaj kciuki kochana! Dam znac jutro co z tym badaniem pct.
Asiasia

-
ja na poczatku przy clo miałam ciagle z lewego, potem na zmiane..Paolaaa wrote:Dziewczyny czy macie owu naprzemiennie raz z lewego raz z prawego jajnika? Bo ja na dwoch cyklach z clo mialam z prawego i czy to jest jakiś powód do zmartwien jezeli w tym cyklu znow bedzie z prawego?