CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Paolaaa wrote:Dziewczyny czy macie owu naprzemiennie raz z lewego raz z prawego jajnika? Bo ja na dwoch cyklach z clo mialam z prawego i czy to jest jakiś powód do zmartwien jezeli w tym cyklu znow bedzie z prawego?
może z jednym jest coś nie tak i tylko z prawego idzie jajeczko??
miałaś drożność badaną?
A wiecie, co... zeszły cykl bralam CLO, ten mam przerwę i raczej owu to nie było.
dzisiaj 21dc a tylko raz chwilkę czułam jajniki. ogólnie lipa.. dzisiaj robię badania to coś się może wyklaruje.
01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
ailatan wrote:w kwietniu mialas 14,5 mm? minelo juz prawie 2 tyg.. pecherzyk rosnie okolo 2mm na dobe wiec chyba juz troche za pozno.. nie chce Cie marwtic.. pregnyl podaje sie przy 18-22 mm...
08.05 byl dniem 10cyklu.
Asiasia
-
nick nieaktualnyno czyli 8 maja bylas i mialy 14,5 ? No to tak to spoko.. powinn byc dobrze:) jedz do lekarza i sprawdzaj co tam sie urodzilo
testy owulacyjne wyrzuc do smieci- z doswiadczenia wiem ze sa do niczego
i sprawdzaja sie tylko u kobiet 1000% zdrowych z regularnymi cyklami..
tulipanna lubi tę wiadomość
-
ailatan wrote:no czyli 8 maja bylas i mialy 14,5 ? No to tak to spoko.. powinn byc dobrze:) jedz do lekarza i sprawdzaj co tam sie urodzilo
testy owulacyjne wyrzuc do smieci- z doswiadczenia wiem ze sa do niczego
i sprawdzaja sie tylko u kobiet 1000% zdrowych z regularnymi cyklami..
Asiasia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAsiasia wrote:Uffffff....a w ktorym dniu zostal Ci podany? Owu wystapila faktycznie ok 24-36h pozniej?
seks byl 3 dni przed owulacja i 7 dni po owulacji rano i wieczor
-
ailatan wrote:mi zostal podany w 16 dzien cyklu. Pecherzyki mialy 19 i 20,5 mm .Oba pekly. Owulacja wg mnie byla jeszcze tego samego dnia.. ale nie wiem dokladnie
seks byl 3 dni przed owulacja i 7 dni po owulacji rano i wieczor
Asiasia
-
nick nieaktualnyMam pcos. W grudniu mialam laparoskopie i kauteryzacje jajnikow. Ale droznosci nie sprawdzano bo cos tam wiec nie wiem czy oba jajowody sa drozne.. Przed laparoskopia mialam 2 cykle z podwojna dawka clo po ktorych nic nie roslo. Po laparoskopii pierwsze dwa cykle bez niczego ale slabo roslo i w 3 cyklu podano clo i pregnyl i byl to strzal w dziesiatke
Asiasia, Arizona_R, pabelka88 lubią tę wiadomość
-
Asiasia zdaj relacje jutro
i o Twojej sytuacji i jak wyglada to badanie.
Wy macie serduszkowac dzien przed badaniem? Bo na ktorejs stronie czytalam zeby robic najszybciej po stosunku.... ale może co labo to inne wymagania. -
nick nieaktualnyPaolaaa wrote:A u mnie testy wychodza i raz owu byla nastepnego dnia a w poprzednim cyklu po dwoch dniach
piekne pozytywne testy owulacyjne... jechalam na monitoroing a tam nic.. ani jednego pecherzyka.. wiec wybacz ale w testy owu to ja nie wierze
tulipanna lubi tę wiadomość
-
Paolaaa wrote:Asiasia zdaj relacje jutro
i o Twojej sytuacji i jak wyglada to badanie.
Wy macie serduszkowac dzien przed badaniem? Bo na ktorejs stronie czytalam zeby robic najszybciej po stosunku.... ale może co labo to inne wymagania.
Arizona_R lubi tę wiadomość
Asiasia
-
ailatan wrote:Spoko mi tez wychdozily
piekne pozytywne testy owulacyjne... jechalam na monitoroing a tam nic.. ani jednego pecherzyka.. wiec wybacz ale w testy owu to ja nie wierze
ja tez mialam owulacje potwierdzana monitoringiem i bylatakze na jednych dziala na innych nie i nie ma co sie upierac przy swoim zdaniu
-
Paolaaa wrote:Asiasia to moze rano? Zostaje na noc ?
Jak wyszly jego badania nasienia?Wiec atakowac bedziemy moze faktycznie z rana. Dzis niemniej zrobie ten jeszcze jeden test owu i zobaczymy co wyjdzie. Niemniej popatrzylam w necie i faktycznie to badanie PCT powinno sie tak robic aby do ok. max 8 godzin (niektore zrodla podaja 12godz). Wiec wskazana bylaby noc
aby nie martwic sie o kolejny wynik.
Badanie wyszly b. dobre. Tylko uplynnienie 59 minOd tego czasu mezus pije witamine c
Asiasia
-
Kochana spokojnie. U nas w poprzednim badaniu wyszlo b4ak uplynnienia do 60 min a teraz 30 min wiec bardzo dobrze
moj pije codziennie sok z wycisnietej cytryny, je prawie codziennie awokado i zjada w tyg swiezego ananasa. Polecam
Asiasia lubi tę wiadomość
-
A testami sie nie przejmuj. Jutro sie wszystko okaze. Mi testy ladnie wykrywaja owu a innym nie. Musisz sama sie przekonac jak jest w twojej sytuacji
Asiasia lubi tę wiadomość
-
Paolaaa dziekuje Ci naprawde za wszystkie podpowiedzi i wsparcie!! Tak, jutro sie wszystko rano okaze. Ty wiesz, ze modle sie tylko o wystarczajaco duzy pechrzyk i marze o zastrzyku
Chce miec wreszcie po prostu szanse...a ja jej nie mialam wogole od grudnia 14
Trzymaj kciuki kochana! Dam znac jutro co z tym badaniem pct.
Asiasia
-
Paolaaa wrote:Dziewczyny czy macie owu naprzemiennie raz z lewego raz z prawego jajnika? Bo ja na dwoch cyklach z clo mialam z prawego i czy to jest jakiś powód do zmartwien jezeli w tym cyklu znow bedzie z prawego?