X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Dziewczyny czy macie owu naprzemiennie raz z lewego raz z prawego jajnika? Bo ja na dwoch cyklach z clo mialam z prawego i czy to jest jakiś powód do zmartwien jezeli w tym cyklu znow bedzie z prawego?

może z jednym jest coś nie tak i tylko z prawego idzie jajeczko??
    miałaś drożność badaną?

A wiecie, co... zeszły cykl bralam CLO, ten mam przerwę i raczej owu to nie było.
    dzisiaj 21dc a tylko raz chwilkę czułam jajniki. ogólnie lipa.. dzisiaj robię badania to coś się może wyklaruje.

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    w kwietniu mialas 14,5 mm? minelo juz prawie 2 tyg.. pecherzyk rosnie okolo 2mm na dobe wiec chyba juz troche za pozno.. nie chce Cie marwtic.. pregnyl podaje sie przy 18-22 mm...
    Co ja powiedzialam tfuuuu 30.04 to byl 2dc :) 08.05 byl dniem 10cyklu.

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no czyli 8 maja bylas i mialy 14,5 ? No to tak to spoko.. powinn byc dobrze:) jedz do lekarza i sprawdzaj co tam sie urodzilo :) testy owulacyjne wyrzuc do smieci- z doswiadczenia wiem ze sa do niczego :) i sprawdzaja sie tylko u kobiet 1000% zdrowych z regularnymi cyklami..

tulipanna lubi tę wiadomość

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    no czyli 8 maja bylas i mialy 14,5 ? No to tak to spoko.. powinn byc dobrze:) jedz do lekarza i sprawdzaj co tam sie urodzilo :) testy owulacyjne wyrzuc do smieci- z doswiadczenia wiem ze sa do niczego :) i sprawdzaja sie tylko u kobiet 1000% zdrowych z regularnymi cyklami..
    Tez tak mysle. Juz zrobie ten test dla swietego spokoju, ale skoro w ostatnich dwoch cyklach nie doszlo do owu pomimo dobrych wymiarow pecherzykow, to nie staram sie nie dziwic i lamac, ze teraz jest podobnie. Jutro ide do lekarza, mam tylko nadzieje ze choc jednen z trzech pecherzykow ma wystarczajaca wielkosc. Troche martwi mnie sluz, ktorego prawie nie mam...ale w 100% zadowole sie owulacja :)

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia mi sie sluz pojawil dopiero po pregnylu :)

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Asia mi sie sluz pojawil dopiero po pregnylu :)
    Uffffff....a w ktorym dniu zostal Ci podany? Owu wystapila faktycznie ok 24-36h pozniej?

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Uffffff....a w ktorym dniu zostal Ci podany? Owu wystapila faktycznie ok 24-36h pozniej?
    mi zostal podany w 16 dzien cyklu. Pecherzyki mialy 19 i 20,5 mm .Oba pekly. Owulacja wg mnie byla jeszcze tego samego dnia.. ale nie wiem dokladnie :) seks byl 3 dni przed owulacja i 7 dni po owulacji rano i wieczor :)

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    mi zostal podany w 16 dzien cyklu. Pecherzyki mialy 19 i 20,5 mm .Oba pekly. Owulacja wg mnie byla jeszcze tego samego dnia.. ale nie wiem dokladnie :) seks byl 3 dni przed owulacja i 7 dni po owulacji rano i wieczor :)
    No to jest nadzieja. Jutro bedzie u mnie 15dc no i dzis serduszkujemy, bo jutro mam test na wrogi sluz, wiec tez bedzie przed podaniem pregnylu. Teraz tylko odprawiam modly o wystarczajaco duze pecherzyki! A czy mialas sprawdzana droznosc jajowodow wczesniej? Ktory cykl z Clo byl taki szczesliwy?

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pcos. W grudniu mialam laparoskopie i kauteryzacje jajnikow. Ale droznosci nie sprawdzano bo cos tam wiec nie wiem czy oba jajowody sa drozne.. Przed laparoskopia mialam 2 cykle z podwojna dawka clo po ktorych nic nie roslo. Po laparoskopii pierwsze dwa cykle bez niczego ale slabo roslo i w 3 cyklu podano clo i pregnyl i byl to strzal w dziesiatke :)

Asiasia, Arizona_R, pabelka88 lubią tę wiadomość

• Paolaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie testy wychodza i raz owu byla nastepnego dnia a w poprzednim cyklu po dwoch dniach :)

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia zdaj relacje jutro :) i o Twojej sytuacji i jak wyglada to badanie.
    Wy macie serduszkowac dzien przed badaniem? Bo na ktorejs stronie czytalam zeby robic najszybciej po stosunku.... ale może co labo to inne wymagania.

4c3t9n73nr884ilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    A u mnie testy wychodza i raz owu byla nastepnego dnia a w poprzednim cyklu po dwoch dniach :)
    Spoko mi tez wychdozily :) piekne pozytywne testy owulacyjne... jechalam na monitoroing a tam nic.. ani jednego pecherzyka.. wiec wybacz ale w testy owu to ja nie wierze :)

tulipanna lubi tę wiadomość

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Asiasia zdaj relacje jutro :) i o Twojej sytuacji i jak wyglada to badanie.
    Wy macie serduszkowac dzien przed badaniem? Bo na ktorejs stronie czytalam zeby robic najszybciej po stosunku.... ale może co labo to inne wymagania.
    Serduszkowac na wieczor. Ja tez wyczytalam ze maksymalnie do 12godz przed, wiec pewnie mezusia bede musiala meczyc w nocy ;)

Arizona_R lubi tę wiadomość

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Spoko mi tez wychdozily :) piekne pozytywne testy owulacyjne... jechalam na monitoroing a tam nic.. ani jednego pecherzyka.. wiec wybacz ale w testy owu to ja nie wierze :)

ja tez mialam owulacje potwierdzana monitoringiem i byla :) takze na jednych dziala na innych nie i nie ma co sie upierac przy swoim zdaniu

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia to moze rano? Zostaje na noc ?
    Jak wyszly jego badania nasienia?

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Asiasia to moze rano? Zostaje na noc ?
    Jak wyszly jego badania nasienia?
    Tak, biedak zostaje na noc a o 5:00 rano pewnie bedzie ruszal :( Wiec atakowac bedziemy moze faktycznie z rana. Dzis niemniej zrobie ten jeszcze jeden test owu i zobaczymy co wyjdzie. Niemniej popatrzylam w necie i faktycznie to badanie PCT powinno sie tak robic aby do ok. max 8 godzin (niektore zrodla podaja 12godz). Wiec wskazana bylaby noc ;) aby nie martwic sie o kolejny wynik.
    Badanie wyszly b. dobre. Tylko uplynnienie 59 min :/ Od tego czasu mezus pije witamine c :)

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana spokojnie. U nas w poprzednim badaniu wyszlo b4ak uplynnienia do 60 min a teraz 30 min wiec bardzo dobrze :) moj pije codziennie sok z wycisnietej cytryny, je prawie codziennie awokado i zjada w tyg swiezego ananasa. Polecam :)

Asiasia lubi tę wiadomość

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A testami sie nie przejmuj. Jutro sie wszystko okaze. Mi testy ladnie wykrywaja owu a innym nie. Musisz sama sie przekonac jak jest w twojej sytuacji

Asiasia lubi tę wiadomość

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa dziekuje Ci naprawde za wszystkie podpowiedzi i wsparcie!! Tak, jutro sie wszystko rano okaze. Ty wiesz, ze modle sie tylko o wystarczajaco duzy pechrzyk i marze o zastrzyku ;) Chce miec wreszcie po prostu szanse...a ja jej nie mialam wogole od grudnia 14 :( Trzymaj kciuki kochana! Dam znac jutro co z tym badaniem pct.

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Dziewczyny czy macie owu naprzemiennie raz z lewego raz z prawego jajnika? Bo ja na dwoch cyklach z clo mialam z prawego i czy to jest jakiś powód do zmartwien jezeli w tym cyklu znow bedzie z prawego?
    ja na poczatku przy clo miałam ciagle z lewego, potem na zmiane..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ