X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka najlepiej co 2-3dni chyba ze Macie super parametry nasienia to możecie codziennie. Wiadomo będzie go trochę mniej ale jak jest duża ilość plemników i są dobre to może być.

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dzięki. Ja też staram się za dużo temu mojemu nie mówić. Tym bardziej, że jest bardzo wrażliwy, a my już jesteśmy po jednej stracie. Nasienia nie badał bo miał grype jakoś pod koniec kwietnia i Pani Doktor powiedziała, że musi odczekać 12 tyg.
    Mnie tylko denerwuje i w następnym cyklu się nie dam! że moja Ginka robi jeden monitoring. Powiedziala 14 dc są dwa pecherzyki 16mm, 20mm będą dwie owulacje(?) Proszę postarać się przez 5 dni.
    Koniec! Zero przyjdzie Pani za dwa dni :( a dzisiaj jest 18 dc.
    Boli mnie ciągle podbrzusze, ale dzisiaj jakby upławy mniejsze. Ja nie wiem jak "boli" owulacja..

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Dzięki, dzięki. Ja też staram się za dużo temu mojemu nie mówić. Tym bardziej, że jest bardzo wrażliwy, a my już jesteśmy po jednej stracie. Nasienia nie badał bo miał grype jakoś pod koniec kwietnia i Pani Doktor powiedziała, że musi odczekać 12 tyg.
    Mnie tylko denerwuje i w następnym cyklu się nie dam! że moja Ginka robi jeden monitoring. Powiedziala 14 dc są dwa pecherzyki 16mm, 20mm będą dwie owulacje(?) Proszę postarać się przez 5 dni.
    Koniec! Zero przyjdzie Pani za dwa dni :( a dzisiaj jest 18 dc.
    Boli mnie ciągle podbrzusze, ale dzisiaj jakby upławy mniejsze. Ja nie wiem jak "boli" owulacja..

Renka, ja też nie wiedziałam, jak boli owulacja dopóki jej nie miałam - całe podbrzusze rwało, miałam trudnosci z siadaniem bo kuły jajniki ale sluz byl normalny. Mój gin mówił, ze nie pękają kilka dni po sobie, bo jedna owulacja blokuje drugą, więc jak masz dominujący pecherzyk (ten 20mm) to prawdopodobnie on pękł - u mnie była różnica tylko 1mm więc oba mniej wiecej w tym samym czasie mogły wystrzelić. Powinnaś teraz isć do Gin. sprawdzić, czy pęcherzyk pękł i czy czasami sie torbiele nie robią.

oar83e3k7nkpecth.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie bolały tak dwa dni temu i byłam wzdęta.. a teraz mnie tak kują przestają i nie wiem czy jestem przed czy po..

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Kamila1980 Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 28dc, temperatura 37.11 puli co jest dobrze. - trzymajcie kciuki.

megimeg lubi tę wiadomość

ovufriend.pl
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    A mnie bolały tak dwa dni temu i byłam wzdęta.. a teraz mnie tak kują przestają i nie wiem czy jestem przed czy po..

wydaje mi się, ze mozesz być po bo w 14dc 20mm to już dużo- ja też byłam wtedy cała wzdęta i gin. mnie pytał właśnie czy wzdęcie było i po jakimś czasie samo puściło. U mnie boleści trwały jakieś 10h potem jak ręką odjął, choć po 2 dniach "kuło" mnie po drugiej stronie wiec myślalam, że może drugi pęcherzyk pęka ale lekarz wyprowadził mnie z błedu- czasami mogą to być inne organy i dają mylne wrażenie. Zapisz sie na wizytę, żeby potwierdzić owulację i sprawdzić jajniki.

oar83e3k7nkpecth.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila - 3mam kciuki :)
    Ja z kolei skończyłam duphaston i w ogole brzuch mnie nie pobolewa na @. Chyba długi cykl przede mna...oczywiście gdzieś tam z tyłu głowy - a może, a może ;)

oar83e3k7nkpecth.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    wydaje mi się, ze mozesz być po bo w 14dc 20mm to już dużo- ja też byłam wtedy cała wzdęta i gin. mnie pytał właśnie czy wzdęcie było i po jakimś czasie samo puściło. U mnie boleści trwały jakieś 10h potem jak ręką odjął, choć po 2 dniach "kuło" mnie po drugiej stronie wiec myślalam, że może drugi pęcherzyk pęka ale lekarz wyprowadził mnie z błedu- czasami mogą to być inne organy i dają mylne wrażenie. Zapisz sie na wizytę, żeby potwierdzić owulację i sprawdzić jajniki.

Jejku obyś miała racje! Dzisiaj też mnie bolą, tyle, że M niedostępny :(
    Ja zwykle cykle mam 37-40 dni wiec nie mam zielonego pojęcia kiedy i czy w ogóle mogę miec owulacje.
    Hiperprolaktynemia opanowana bromkiem, a tu ciągle masa pytań..

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • marti34 Znajoma

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo liczę na Wasza pomoc ....
    Dziś 15dc i pecherzyk 25 mm. Gin mówi ze szansa jeszcze jest na pekniecie ale pól na pól. Dzieki za takie podejscie (to mój 6 cykl z CLO wiec nie jest mi do smiechu)...

Co mówili wasi lekarze na takie pecherzyki? Czym mozna je "pobudzic" do pekniecia (prócz pregnylem bo na to recepty nie mam) ? Czytałam gdzies ze luteina dopochwową? Jak myslicie?

Faszeruje sie ta chemia i nie chce zeby ten cykl znów poszedł na zmarnowanie :( pomózcie

zem3sg18cmtr0oyr.png

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti34 wrote:
    Bardzo liczę na Wasza pomoc ....
    Dziś 15dc i pecherzyk 25 mm. Gin mówi ze szansa jeszcze jest na pekniecie ale pól na pól. Dzieki za takie podejscie (to mój 6 cykl z CLO wiec nie jest mi do smiechu)...

Co mówili wasi lekarze na takie pecherzyki? Czym mozna je "pobudzic" do pekniecia (prócz pregnylem bo na to recepty nie mam) ? Czytałam gdzies ze luteina dopochwową? Jak myslicie?

Faszeruje sie ta chemia i nie chce zeby ten cykl znów poszedł na zmarnowanie :( pomózcie
    A skąd opór lekarza by podać pregnyl? Takie pęcherzyki to już raczej przerośnięte, chociaż podobno i z takich dzieci były :) Mój gin zawsze bezwzględnie daje pregnyl, bo skoro juz własnie faszerujemy sie i cykl jest stymulowany to juz chociaż miejmy jako taką pewność ze te jajka pękają...

marti34 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam do Was pytanie :) (znowu)
    Jest cykl, krwawienie, następnie okres suchy, póżniej zaczynają się dni płodne jest ten cały śluz przezroczysty rozciągliwy.. i tu pytanie(?) w trakcie wystąpienia śluzu jest owulacja? czy śluz ustępuję jest owulacja i zaczynają się dni niepłodne?

Przeczytałam ostatnio artykuł jakiegoś profesora i tak to zostało opisane, że gdy śluz ustępuje pojawia się owulacja?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie zawsze wydawało, że śluz jest razem z owulacją bo przecież ma dać lepszy poślizg nasieniu w drodze do celu ;)

oar83e3k7nkpecth.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dość dziwną wizytę u gina przed wakacjami.
    generalnie chodzę do swojej lekarki prywatnie, ale akurat trafiła mi się wizyta państwowa więc skorzystałam z niej.

Wiedziała dobrze, że jadę na wakacje i jeszcze głupia ja zapytałam się jej przed usg czy prawdą jest, że nie po każdym cyklem z clo jest owulacja. Odpowiedziała oczywiście, że tak.
    Po tym mnie zbadała nie komentują nic. ( a zawsze w 11dc mówiła o śluzie, endometrium itd.)
    Stwierdziła, że na tym sprzęcie mało co widać. Jeden jajnik śpi, a na drugim coś jest, ale chyba za małe pęcherzyki. I na ten cykl mam się nie nastawiać. I mam wyluzować- Cieszyć się wakacjami.

Mam wrażenie, że nie mówiła mi prawdy. Tak jakby zrobiła to celowo, żeby odpuściła. A z drugiej strony dlaczego miała by mnie kłamać?

No nic seruszkowaliśmy w wakacje tylko 3 razy. Odpuściłam, ale przed wyjazdem było mi bardzo smutno bo to już mój 3 cykl z clo. Lekarka twierdzi, że jakby się nie udało to zwiększy dawkę...

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• Kamila1980 Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety po wizycie dowiedziłam się że nic z tego, endometrium zmalało, temperatura spadła więc odstawiam luteinę. Czekam na @, na razie wznawiam łykanie wiesiołka. Wprowadzam magne b6 bo skórze mnie łapią.

ovufriend.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos dziwnych wizyt u ginów to ja ostatnio pomyslałam sobie, ze skoro co miesiąc tyle kasy z moich składek idzie na ZUS to skorzystam i zapisze sie na wizytę do gina na NFZ. Wiem, ze jestem w ciazy i pomyslałam, ze pójdę, zrobi mi usg i zleci badania krwi i jakiez było moje zaskoczenie gdy u lekarza nawet nie było aparatu do usg. Zbadał mnie tylko na fotelu i dał skierowanie na usg. Z ciekawości zadzwoniłam, zeby zobaczyc jakie terminy oczekiwania sa na usg- 2 tygodnie. Czyli 2 tygodnie czekałam na wizytę u gina, 2 czekałabym na usg i kolejne 2 na wizytę kontrolna gdzie lekarz obejrzy mój wynik usg. Masakra! Pierwszy i ostatni raz poszłam do gina na NFZ.

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy skoro pekly mi 3 pecherzyki to bialego kremowego sluzu bedzie wiecej? czy to nie ma znaczenia? jakos tak go wiecej jest niz zwykle :/

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też taki zauważyłam u siebie, i ciągłe boli mnie podbrzusze, ale to niekoniecznie jest objaw ciąży.. więc.. nie ma co sobie głowy zawracać i robić nadziei.. Dzisiaj 20dc..

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Dziewczyny czy skoro pekly mi 3 pecherzyki to bialego kremowego sluzu bedzie wiecej? czy to nie ma znaczenia? jakos tak go wiecej jest niz zwykle :/
    niekoniecznie...ja nie widziałam żadnych różnić między tym jak miałam jedno jajeczko a dwa..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    niekoniecznie...ja nie widziałam żadnych różnić między tym jak miałam jedno jajeczko a dwa..

Ale wg Was to może być ciąża?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Ale wg Was to może być ciąża?
    tez niekoniecznie.. jest za wcześnie by to stwierdzić..ja byłam w 26 dc na usg i nic nie było widac a co dopiero po samym śluzie wróżyć. Na razie trzeba czekac, bądz dobrej mysli, chociaż ja doskonale wiem jak to jest z tym czekaniem na testowanie..ciągnie się jak guma do majtek...

Renka88 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 953 954 955 956 957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ