X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Kamila1980 Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goska1813 ja o drugą dzidzię walczę od 2011r z przerwami, teraz jestem pierwszy cykl na Clo, pregnyl, Luteina. Mam nadzieję że @ się nie zjawi, a gin potwierdzi ciążę.

ovufriend.pl
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wypadajacych wlosow to proponuje zaczac lukac wit D :-) zbadajcie jej poziom,jestem niemal pewna ze jak 98% spoleczenstwa macie niedobory

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Co do wypadajacych wlosow to proponuje zaczac lukac wit D :-) zbadajcie jej poziom,jestem niemal pewna ze jak 98% spoleczenstwa macie niedobory
    masz rację! w naszym położeniu geograficznym niestety występują niedobory tej witaminy. a skutki niedoboru są okropne... dużo różnych chorób.
    ciekawa jestem natomiast ile wit zostaje w organizmie jak suplementujemy

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zrobiłam właśnie test i .... dwie wyraźne krechy !! Nie wierze jeszcze w to ;) Dzwoniłam do ginki , duphaston 2x1 , magnez 3x1 , unikać słońca , nie denerwować się i przyjść 7 tyg od ostatniej miesiączki. Jeszcze w poniedziałek polece na bete ;) Mam jeszcze pytanie , zrobić sobie jeszcze poziom progesteronu, jeśli dzisiaj już wziełam duphaston ? Każdej z was się uda , trzymam kciuki ! ;)

Mimi86 lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila1980 wrote:
    A mnie od jakiegoś czasu pieką sutki ? Normalnie jakbym się opaliła za mocno. Puki co mogę zrobić dopiero wtorek rano, to będzie mój 29dc, 14 dni od podania pregnylu, Biorę luteinę i tak myślę czy najpierw do gina i po usg albo odstawić luteinę albo dalej brać, czy rano nie wziąść i zrobić test i z testem do gina?

luteina Ci nie zaszkodzi więc póki nie jestes pewna czy jest ciąża czy jej nie ma powinnaś ją brać. Zrób test przed wizytą bo może być za wcześnie żeby on mógł cos zobaczyć na usg

oar83e3k7nkpecth.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Dziewczyny, zrobiłam właśnie test i .... dwie wyraźne krechy !! Nie wierze jeszcze w to ;) Dzwoniłam do ginki , duphaston 2x1 , magnez 3x1 , unikać słońca , nie denerwować się i przyjść 7 tyg od ostatniej miesiączki. Jeszcze w poniedziałek polece na bete ;) Mam jeszcze pytanie , zrobić sobie jeszcze poziom progesteronu, jeśli dzisiaj już wziełam duphaston ? Każdej z was się uda , trzymam kciuki ! ;)

GRATULACJE!

oar83e3k7nkpecth.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:

zbadam...
    Tylko u mnie jest jeszcze jeden problem, gdyby one wypadały i odrastały to ok, ale moje nie chcą wyrastać a jak wyrosną to i te krótkie wychodzą...

oar83e3k7nkpecth.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka_wisienka wrote:
    Megi czuję sie jak nie w ciąży - nie mam żadnych zachcianek, mdłości, bóli ;) niestety na jajniku zrobiła mi sie torbiel z niepękniętego pęcherzyka (sporo ich wyhodowałam w tym cyklu) i teraz faszerują mnie duphastonem i luteiną w końskiej dawce.

to super, tylko się cieszyć,że nie masz dolegliwości, mdłości itp. obyś tak lekko całą ciąże przeszła:)
    Co do torbieli - na pewno się wchłonie, moja znajoma również miała torbielke i bez zadnych leków się wchłonęła także nie martw się.

oar83e3k7nkpecth.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja aktualnie biorę dupka, dzis ostatnie 2 tab. Poki co jedynie troszke piersi mnie bolą - brzuch w ogole, ciekawe kiedy @ przyjdzie. Choć nowy cykl spisuję na straty bo TŻ będzie miał operacje akurat mniej więcej w czasie owulacji. Myslałam juz nawet by sobie odpuścić w tym cyklu clo, ale nie wiem...jak myslicie?

oar83e3k7nkpecth.png
  • Kamila1980 Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megimeg
    "luteina Ci nie zaszkodzi więc póki nie jestes pewna czy jest ciąża czy jej nie ma powinnaś ją brać. Zrób test przed wizytą bo może być za wcześnie żeby on mógł cos zobaczyć na usg", No ale mówią że Luteina może zafauszować test - musiałabym zrobić przed wzięciem rannej tabletki, ale też czytałam, że działanie luteiny jeszcze może się utrzymywać w organiźmie.

ovufriend.pl
  • Amarylis Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy miałyście śluz z krwią w trakcie stymulacji. ja jestem w 9 dc i mam tkai śluz jakby płodny ale dość dużo żywej krwi inie wiem co to :(

f2w3krntoe238by8.png
    381e78656e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    to super, tylko się cieszyć,że nie masz dolegliwości, mdłości itp. obyś tak lekko całą ciąże przeszła:)
    Co do torbieli - na pewno się wchłonie, moja znajoma również miała torbielke i bez zadnych leków się wchłonęła także nie martw się.
    Obyś miała rację co do tej torbieli. Moja 1,5 tygodnia temu miała ponad 6cm, wiec jest powód do zmartwień. W przyszły piątek idę ponownie na usg, oby sie zmniejszała, bo lekarz powiedział, ze jesli bedzie rosła to moze dojść nawet do martwicy jajnika:( niestety u mnie to nie jedyny powód do zmartwień - wszystko okaże sie po kolejnym usg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mam pytanko to jest mój drugi cykl stymulowaniu clo. W tamtym cyklu czulam delikatnie jajniki przed owulacją no i na monitoringu miałam aż trzy pęcherzyki dominujące. W tym cyklu jest już 11dc jutro mam usg i nic nie czuje a gin twierdził że w tym cyklu jajniki z podwójna siłą powinny pracować. Czy to możliwe że w tym cyklu po clo nie urosły pęcherzyki?

• megimeg Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka_wisienka wrote:
    Obyś miała rację co do tej torbieli. Moja 1,5 tygodnia temu miała ponad 6cm, wiec jest powód do zmartwień. W przyszły piątek idę ponownie na usg, oby sie zmniejszała, bo lekarz powiedział, ze jesli bedzie rosła to moze dojść nawet do martwicy jajnika:( niestety u mnie to nie jedyny powód do zmartwień - wszystko okaże sie po kolejnym usg.

6cm? to faktycznie spora:( zobaczysz, zmniejszy się i będzie dobrze, musi byc!

oar83e3k7nkpecth.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maialenn wrote:
    hej mam pytanko to jest mój drugi cykl stymulowaniu clo. W tamtym cyklu czulam delikatnie jajniki przed owulacją no i na monitoringu miałam aż trzy pęcherzyki dominujące. W tym cyklu jest już 11dc jutro mam usg i nic nie czuje a gin twierdził że w tym cyklu jajniki z podwójna siłą powinny pracować. Czy to możliwe że w tym cyklu po clo nie urosły pęcherzyki?

U mnie w 1 cyklu z clo miałam 2 i 2 pekły, a w drugim cyklu nic nie wyhodowałam :( same maluszki - nie wiem od czego to zależy :( zobaczymy w 3 jak będzie.

oar83e3k7nkpecth.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pękły Ci dwa i nic? Zero ciąży?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Jestem po monitoringu z 4 pecherzyków pekły 3 :) oj oby chcoaz jeden sie zapłodnil.... proszę, proszę ;)

Renka88, megimeg, Asiasia lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wiem może że to nie ten wątek ale jak często należy współżyć?
    Mój M średnio radzi sobie z tą presją :(

Mimi86 trzymam kciuki! ;)

Mimi86 lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    To pękły Ci dwa i nic? Zero ciąży?

heh zero, bo szczerze mówiąc wiedziałam kiedy mam owu (bolało bardzo) i ze "strachu", że mogą być bliźniaki nie "celowaliśmy" ;)
    myslałam, że skoro tak super zareagowałam w 1 cyklu to w 2 też bd jajko i się uda, a tu dupa:) także liczę na sierpień ;)

oar83e3k7nkpecth.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    dziewczyny wiem może że to nie ten wątek ale jak często należy współżyć?
    Mój M średnio radzi sobie z tą presją :(

Mimi86 trzymam kciuki! ;)

niestety w naszych przypadkach przestaje być to przyjemnością i nie ma w ogole spontaniczności :( nie dziwię się mu, bo dla nas nie jest to problemem ale mężczyźni inaczej reagują.
    Chyba najbardziej optymalne jest co 2gi dzień - lepsza jakość nasienia.
    Ja mojemu nie mówię, kiedy ewentualnie mogło by coś być - mniej wie, lepiej spi ;) no i stresa nie ma. Jak jest w okolicy to sie przymilam sama ;)

Asiasia lubi tę wiadomość

oar83e3k7nkpecth.png
‹‹ 952 953 954 955 956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ