X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to mój pierwszy cykl z CLO, dzisiaj mam 13dc jutro będę miała monitoring.
    Moje cykle bez leków trwają 37,35, czasem 40 dni. Miałam podwyższoną prolaktynę teraz spadła do poniżej 0,5. Ciągle jestem na bromku 0,5 dziennie.
    Mąż się poświęcił został w domu, a ja sie obawiam, że ta owulacja będzie dluugo póżniej, a On mi wyjedzie w niedziele :(

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Wam ponownie! No wiec odczekalam bez brania tabletek na wywolanie @ do wczoraj (zmiana kliniki jesli ktos pamieta). Nowy lekarz wysluchal mnie, porobil notatki (wiec mam nadzieje, ze jakis plan dzialan mi jednak przedstawi) no i pobrano mi krew. Dzis dowiedzialam sie z wynikow, ze owu najprawdopodobniej nie bylo. Lekarz karze mi czekac jeden tydzien i jak @ nie przyjdzie to mam sie skontaktowac (i pewnie bedziemy wywolywac). Powiedzcie mi czy cykl bezowulacyjny moze sie skonczyk @ w przeciagu 28dni?Jesli sie bede trzymac jego zalecen, to liczac ze @ za tydzien sie nie pojawi + 10dni na wywolywanie to znow mam starania za 30dni!! Jest mi pownienie cholernie smutno, bo jestem w punkcie wyjscia, jako ze lekarz w statej klinice odrazu chcial wywolywac @ (a ten karze czekac)Nie wiem co robic, juz powoli kazdego lekarza podejrzewam o jakies du....ne nastawienie. Powoli nie mam sily i wiary w to ze cos sie moze zmienic. Od 1 miesiecy mialam jedna jedyna owu i negatywny test PCT, super co nie? Dajcie mi sily prosze!

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam dzis wzięłam 3 tabl clo jest to mój pierwszy cykl mam miec jeszcze pregnyl tylko nie wiem jak sie przygotować czy w tym tyg w czwartek ku piatek zrobi mi za trzy czy w przyszłym tyg w czwartek będzie mój 9 dc xhyba tak wcześnie nie da zastrzyk?

• Kamila1980 Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastrzyk z pregnylu po monitoringu jak ginekolog stwierdzi że jajeczko już jest gotowe do pęknięcia.

ovufriend.pl
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy robiłyście testy owulacyjne przy stosowaniu clo?
    Jeśli tak to od kiedy zaczynałyście. Czy CLO nie zaburza działania testów?

hiacynta99 lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zaczęłam jestem w 7 dc nigdy mi jeszcze test nie wyszedł pozytywny :) kupiłam z 30 szt to robię zobaczymy czy wyjdzie pozyt.
    Pozdrawiam

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) Dziś miałam monitoring cyklu bo brałam CLO od 3 do 7 dnia cyklu :)
    Na lewym jajniku urosły mi 3 pecherzyki 17mm, 18,7mm i 18,8mm a na prawym jeden 20mm.
    Oczywiscie nie załapałam się na inseminacje gdyż pecherzyków jest za dużo, ale dostalam zastrzyk Ovitrelle i mamy jutro i pojutrze sie starac aaaa i mam pić dużo maślanki hehe :)

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Beata1989 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Czesc Wam ponownie! No wiec odczekalam bez brania tabletek na wywolanie @ do wczoraj (zmiana kliniki jesli ktos pamieta). Nowy lekarz wysluchal mnie, porobil notatki (wiec mam nadzieje, ze jakis plan dzialan mi jednak przedstawi) no i pobrano mi krew. Dzis dowiedzialam sie z wynikow, ze owu najprawdopodobniej nie bylo. Lekarz karze mi czekac jeden tydzien i jak @ nie przyjdzie to mam sie skontaktowac (i pewnie bedziemy wywolywac). Powiedzcie mi czy cykl bezowulacyjny moze sie skonczyk @ w przeciagu 28dni?Jesli sie bede trzymac jego zalecen, to liczac ze @ za tydzien sie nie pojawi + 10dni na wywolywanie to znow mam starania za 30dni!! Jest mi pownienie cholernie smutno, bo jestem w punkcie wyjscia, jako ze lekarz w statej klinice odrazu chcial wywolywac @ (a ten karze czekac)Nie wiem co robic, juz powoli kazdego lekarza podejrzewam o jakies du....ne nastawienie. Powoli nie mam sily i wiary w to ze cos sie moze zmienic. Od 1 miesiecy mialam jedna jedyna owu i negatywny test PCT, super co nie? Dajcie mi sily prosze!

Asia- ja miałam jeden bezowulacyjny cykl 52 dni :( a drugi równiutkie 28 :) więc nie ma chyba reguły. Ale przynajmniej wiem, że może być bez owulacji cykl 28 :P

Asiasia lubi tę wiadomość

bbdaa08496ae85ea4dc36020f3fdd86a.png
  • goska1813 Debiutantka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zrobiłam test ciążowy, 12 dni po pregnylu. Niestety niegatywny:( zrobie jeszcze za kilka dni. Gdy będzie nadal negatywny to mam odstawić dupka??

:)
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska1813 wrote:
    Ja dziś zrobiłam test ciążowy, 12 dni po pregnylu. Niestety niegatywny:( zrobie jeszcze za kilka dni. Gdy będzie nadal negatywny to mam odstawić dupka??

mnie lekarz karze brać dupka przez 10 dni, po 2-3 dniach od odstawienia zrobić test i jak pozytywny to zacząć brać znowu.

zem3wn15az3szllg.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    hej :) Dziś miałam monitoring cyklu bo brałam CLO od 3 do 7 dnia cyklu :)
    Na lewym jajniku urosły mi 3 pecherzyki 17mm, 18,7mm i 18,8mm a na prawym jeden 20mm.
    Oczywiscie nie załapałam się na inseminacje gdyż pecherzyków jest za dużo, ale dostalam zastrzyk Ovitrelle i mamy jutro i pojutrze sie starac aaaa i mam pić dużo maślanki hehe :)

Powodzenia :) Hehe a czemu maślanke? :)

Mimi86 lubi tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • Kamila1980 Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też mnie tam maślanka zastanawia.

ovufriend.pl
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata1989 wrote:
    Asia- ja miałam jeden bezowulacyjny cykl 52 dni :( a drugi równiutkie 28 :) więc nie ma chyba reguły. Ale przynajmniej wiem, że może być bez owulacji cykl 28 :P
    Dziekuje. To juz jakas informacja. Wiesz moze ile trwa wywolywnie @? 10dni?

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neomi34 wrote:
    Ja miałam dwie laparoskopię i powiem tak, że może laparoskopia może się zakończyć operacją i otworzeniem powłoki brzusznej ale to zależy co w środku zobaczą, że tak prosto się wyrażę. Ja usłyszałam, że mam torbiel 5,6cm i jak podczas laparoskopii jeszcze coś wyjdzie to mnie otworzą i mogę się obudzić bez narządów rodnych. Bałam się jak nie wiem, ale udało się bez tej drastycznej opcji mnie zamknąć.

ja pierniczę, dziewczyny, jak czytam takie wpisy to mrozi mi się krew w żyłach - co się uspokoję psychicznie to znów przeczytam coś co mnie nastraszy :D

a torbiel widać w usg? u mnie niby na usg wygląda ładnie wszystko, a co będzie na kamerce widać to kto wie? :D

Mam nadzieję, że statystycznie rzadko "otwierają", co? O_o

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Beata1989 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia z doświadczenia nie wiem. Do mnie w końcu sama przyszła. Ale czytałam na forum coś o 10 dniach właśnie.

bbdaa08496ae85ea4dc36020f3fdd86a.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Asiu, ja Cię proszę, Ty po prostu zacznij z ttymi ginami, ze dwa trzy razy potwierdzać owulację monitoringami. Bo Ty po raz kojeny wiesz "chyba" owu nie było, "prawdopodobnie" nie było etc. Cykle bez owu również kończa się w ciągu 28 dni, czego ja jestem dowodem. To mit, że cykle bezowulacyjne się ciągną. Najczęsciej się ciągną, ale nie zawsze.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Ja dzis zaczęłam jestem w 7 dc nigdy mi jeszcze test nie wyszedł pozytywny :) kupiłam z 30 szt to robię zobaczymy czy wyjdzie pozyt.
    Pozdrawiam
    A po co testy owu skoro biorą clo trzeba na monitoringi chodzić???Szkoda kasy na testy...które oszukują...ja np. miałam fałszywie pozytywne. A jak dobrze idziesz na clo to i w 9 dc juz bedzie pęcherzyk pregnylowy. Ja miałam w raz w 9dc nawet dwa już gotowe :PAle trzeba to potwierdzić u ginekologa

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja w tym cyklu znowu to samo, clo Fostimon i pewnie cos dojdzie. Powiem wam ze ja juz nie mam siły, albo zajdę w tym cykl w ciaze albo odpuszczam starania przynajmniej na jakis czas. Smutno mi było jak dzis znow wyszłam z igłami strzykawkami itp z kliniki. Chyba ogarnął mnie jakis czas zobojętnienia bo wczesniej był nowy cykl nowa nadzieja i byłam gotowa do boju. Dzis miałam ochotę usiąść i płakać, w ogole juz nie mam wiary w sobie :-(
    Tyle razy sie nie udało wiec nie liczę ze ten cykl mógłby cos zmienić. Dla własnego spokoju postanowiłam w tym cyklu jeszcze sie stymulować mimo ze bardzo duzo mnie to kosztuje psychicznego wysyłku.

Tuli zrobiłam wykres specjalnie dla Was :-) oczywiscie temp. nie mierze. Zaznaczm jedynie leki. Mam nadzieje ze widac moj wykres :-)
    Trzymajcie sie kobity, kibicuje Wam tu wszystkim :-*

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    ja pierniczę, dziewczyny, jak czytam takie wpisy to mrozi mi się krew w żyłach - co się uspokoję psychicznie to znów przeczytam coś co mnie nastraszy :D

a torbiel widać w usg? u mnie niby na usg wygląda ładnie wszystko, a co będzie na kamerce widać to kto wie? :D

Mam nadzieję, że statystycznie rzadko "otwierają", co? O_o
    uspokój sie. Ja nawet takiej opcji nie miałam. MOżesz sie nie zgodzic i wtedy Cie zamkną. Albo mozesz sie zgodzic na laparotomię ale bez usuwania macicy.jajników etc. Ze np. usuną Ci mięśniaki macicy jakby były i przez laparo by sobie nie poradzili. Uspokój sie. Masz sie wziąć w garść. A torbiele widać w usg

_analiza lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    A po co testy owu skoro biorą clo trzeba na monitoringi chodzić???Szkoda kasy na testy...które oszukują...ja np. miałam fałszywie pozytywne. A jak dobrze idziesz na clo to i w 9 dc juz bedzie pęcherzyk pregnylowy. Ja miałam w raz w 9dc nawet dwa już gotowe :PAle trzeba to potwierdzić u ginekologa
    Tak masz zdecydowana racje! W tej nowej klinice to juz napewno nie odpuszcze monitoringu po!No i mam nadzieje ze @ przydzie, a nie ze znow 10 dni wywolywania.

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
‹‹ 950 951 952 953 954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ