X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie 14dc dwa pęcherzyki jeden 16mm drugi 20mm, endometrium prawidłowe. Zalecenie: serduszkować 5 dni bez przerw :) No to co trzeba mieć nadzieję :)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    uspokój sie. Ja nawet takiej opcji nie miałam. MOżesz sie nie zgodzic i wtedy Cie zamkną. Albo mozesz sie zgodzic na laparotomię ale bez usuwania macicy.jajników etc. Ze np. usuną Ci mięśniaki macicy jakby były i przez laparo by sobie nie poradzili. Uspokój sie. Masz sie wziąć w garść. A torbiele widać w usg
    Tak jest!! ;)
    Tuli,dzięki za odp, tego będę się trzymac:)
    i w ogóle - GRATULACJE!

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem po co ta maslanka, gdzies mi sie obilo o uszy ze na lpsze endometrium, gdzie idziej zas ze po to aby zmnaijszyc objawy przestymulowania. cholera wie :/

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po pierwszym cyklu z clo , pół tabletki od 3 do 7 dnia cyklu. Dodatkowo pije inofolic 2x1 dzięki czemu od pół roku mam cykle 28-29 dniowe. Owu niby występuje , ale żeby ją "podkręcić" dostałam clo. Dziś jest 29 dnień cyklu i nie zapowiada się na @. Nie miałam monitoringu bo mój gin miał urlop ale po testach owu , szyjce i śluzie myślę że owu była no ale nie jestem pewna bo nie widziałam tego na monitorze i nie mierzę temeratury.Nawet nie nastawiam się na ciążę , martwie się że urosła mi torbiel...pójde oczywiście do gina ale mam pytanie do dziewczyn którym nie pękł pęcherzyk , czy odczuwały jakieś dolegliwości ? Bo mnie kompletnie nic nie boli trochę jajniki zakują ale to może kilka razy się zdarzyło , zawsze w drugiej fazie pobolewał mnie brzuch , i miałam plamienia przez @ od 6 do 3 dni a teraz ani bóli ani plamień...

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie jestem pierwszy cykl nanClo dzis jest 9 dc i mam pęcherzy 9mm czy jest szansa ze urośnie ? Mam cykle długie pomad 30 i nie regularne .troche jestem podłamana bo 2,lata się staram i w marcu poroniłam..:-( i chyba szybko nie zajdę

• _analiza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Witajcie jestem pierwszy cykl nanClo dzis jest 9 dc i mam pęcherzy 9mm czy jest szansa ze urośnie ? Mam cykle długie pomad 30 i nie regularne .troche jestem podłamana bo 2,lata się staram i w marcu poroniłam..:-( i chyba szybko nie zajdę

Nie łam się, jak masz długie cykle to tym bardziej jeszcze jest czas! ;) mi kazali przy clo przychodzic na monitoring 12 dc i bywały po 14-15 mm wiec luz. Przyjmij ze rośnie 1-2 mm na dobę, jeszcze skoczy;) i pewnie owulki możesz się spodziewać kolo 15-16 dc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 15:18

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo bym chciała żeby byla ovu. A jak np będę miała te pech juz duże np w 17 dc to można w tedy zastrzyk dać bo pregnyl zakupiłam

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Tak jest!! ;)
    Tuli,dzięki za odp, tego będę się trzymac:)
    i w ogóle - GRATULACJE!
    No! I takie podejscie masz miec;)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy macie jakieś informacje jak długo dojrzewają pęcherzyki? Bo dzisiaj zaczełam sie zastanawiać będąc w 14 dc majac pecherzyki 20mm i 16mm ile czasu sobie dać na starania? Czy do niedzieli wystarczy czy ile by nie przegapić tego momentu (stad wcześniej pytanie o testy owu). Bo moj lekarz preferuje jeden monitoring, i potem sie starać albo czekac na okres albo dwie kreseczki.
    Bardziej chodzi mi o to, że mąż wyjeżdza :(
    Druga sprawa to czy współżyje się co drugi dzien czy codziennie, a lekarz twierdzi że codziennie ale przecież te plemniczki muszą się wzmocnić :P Jak Wasi lekarze do tego podchodzą??

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po ptakach w tym cyklu.14dc a już po owu- zawsze mialam ok 17... Ostatnie serduszka byly w sobote

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, sorry, ze tak nie w temacie, ale może Wy bedziecie mogły mi odpowiedzieć - czy po którymś leku: euthyrox, norprolac, clo, duphaston wypadały Wam włosy? Bo mi strasznie wychodzą, od kiedy zaczełam brać te leki wychodzą jeszcze gorzej i mam już prześwity :( a nie wiem który może to powodować...

oar83e3k7nkpecth.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    Dziewczyny, sorry, ze tak nie w temacie, ale może Wy bedziecie mogły mi odpowiedzieć - czy po którymś leku: euthyrox, norprolac, clo, duphaston wypadały Wam włosy? Bo mi strasznie wychodzą, od kiedy zaczełam brać te leki wychodzą jeszcze gorzej i mam już prześwity :( a nie wiem który może to powodować...

Mi też bardzo wypadają, po myciu zostaje mi garść włosów.. W sumie od niedawna tak się dzieje, już nawet zaczęłam stosować naturalne i domowe sposoby na wypadanie. Biorę clo i luteine i może faktycznie to jest powód skoro Ty też masz taki problem :/

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam clo, teraz biorę duphaston i luteinę i mi nie wypadają bardziej niz normalnie - z tym ze ja jestem w ciazy a podobno w ciazy włosy sie poprawiaja wiec moze dlatego nie odczułam takich skutków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 10:51

• megimeg Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia - tylko, ze kurcza clo bierzemu tylko kilka dni w cyklu, ja bym bardziej ten euthyrox obstawiała, choc niby przy niższym TSH nie powinno być takich problemów ;/

Asienka - w ciąży podobno trzymaja sie głowy baaaardzo mocno - w jak Ty się czujesz?

oar83e3k7nkpecth.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi czuję sie jak nie w ciąży - nie mam żadnych zachcianek, mdłości, bóli ;) niestety na jajniku zrobiła mi sie torbiel z niepękniętego pęcherzyka (sporo ich wyhodowałam w tym cyklu) i teraz faszerują mnie duphastonem i luteiną w końskiej dawce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    A czy macie jakieś informacje jak długo dojrzewają pęcherzyki? Bo dzisiaj zaczełam sie zastanawiać będąc w 14 dc majac pecherzyki 20mm i 16mm ile czasu sobie dać na starania? Czy do niedzieli wystarczy czy ile by nie przegapić tego momentu (stad wcześniej pytanie o testy owu). Bo moj lekarz preferuje jeden monitoring, i potem sie starać albo czekac na okres albo dwie kreseczki.
    Bardziej chodzi mi o to, że mąż wyjeżdza :(
    Druga sprawa to czy współżyje się co drugi dzien czy codziennie, a lekarz twierdzi że codziennie ale przecież te plemniczki muszą się wzmocnić :P Jak Wasi lekarze do tego podchodzą??
    zalezy kiedy Ci peknie, a to co innego, moze miec 16 mm i sie rozpadac-nie jest dojrzały a moze miec 20 mm i byc dojrzały i sie rozpasc. Jezeli chodzi o rozpad pecherzyka to trzeba potwierdzic na monitoringu -usg, a jezeli chodzi o dojrzałosc to badania hormonalne.

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pęcherzyki książkowo rosną 2 mm na dobę , ale różnie to bywa. Ja jutro rano robie test troche z przymusu , bo wieczorem wychodze . 31 dzień cyklu przy cyklach 28-29 dniowych powinno coś pokazać chociaż jak mówiłam nie nastawiam się na ciążę.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj robiłam test LH i mam dwie ciemne kreski. Nie nastawiam się na nic bo kiedyś już robiłam i też się nie udało. Ale pierwszy raz mam dużo śluzu i boli mnie podbrzusze. Wcześniej przez tą hiperprolaktynemie nie odczuwałam takich rzeczy :) Więc może to na plus, że leki działają :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Kamila1980 Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od jakiegoś czasu pieką sutki ? Normalnie jakbym się opaliła za mocno. Puki co mogę zrobić dopiero wtorek rano, to będzie mój 29dc, 14 dni od podania pregnylu, Biorę luteinę i tak myślę czy najpierw do gina i po usg albo odstawić luteinę albo dalej brać, czy rano nie wziąść i zrobić test i z testem do gina?

ovufriend.pl
  • goska1813 Debiutantka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zrobiłam test- 14 dni po pregnylu, oczywiście negatywny:( Jak dobrze pamiętam to mam teraz odstawić dupka.
    Coraz mniej sobie z tym radzę. Zauważyłam że jem coraz więcej, chyba zajadam stres... Pobeczałam się ostatnio
    Wizytę u gina mam za 2 tygodnie (niecałe bo w czwartek). Jestem dopiero nie cały rok po ślubie, wiem że niektórzy latami sie starli o dziecko i je mają, także wierzę że i mnie się uda i Wam oczywiście też.
    pozdrawiam

:)
‹‹ 951 952 953 954 955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ