X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie 14dc dwa pęcherzyki jeden 16mm drugi 20mm, endometrium prawidłowe. Zalecenie: serduszkować 5 dni bez przerw :) No to co trzeba mieć nadzieję :)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    uspokój sie. Ja nawet takiej opcji nie miałam. MOżesz sie nie zgodzic i wtedy Cie zamkną. Albo mozesz sie zgodzic na laparotomię ale bez usuwania macicy.jajników etc. Ze np. usuną Ci mięśniaki macicy jakby były i przez laparo by sobie nie poradzili. Uspokój sie. Masz sie wziąć w garść. A torbiele widać w usg
    Tak jest!! ;)
    Tuli,dzięki za odp, tego będę się trzymac:)
    i w ogóle - GRATULACJE!

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem po co ta maslanka, gdzies mi sie obilo o uszy ze na lpsze endometrium, gdzie idziej zas ze po to aby zmnaijszyc objawy przestymulowania. cholera wie :/

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po pierwszym cyklu z clo , pół tabletki od 3 do 7 dnia cyklu. Dodatkowo pije inofolic 2x1 dzięki czemu od pół roku mam cykle 28-29 dniowe. Owu niby występuje , ale żeby ją "podkręcić" dostałam clo. Dziś jest 29 dnień cyklu i nie zapowiada się na @. Nie miałam monitoringu bo mój gin miał urlop ale po testach owu , szyjce i śluzie myślę że owu była no ale nie jestem pewna bo nie widziałam tego na monitorze i nie mierzę temeratury.Nawet nie nastawiam się na ciążę , martwie się że urosła mi torbiel...pójde oczywiście do gina ale mam pytanie do dziewczyn którym nie pękł pęcherzyk , czy odczuwały jakieś dolegliwości ? Bo mnie kompletnie nic nie boli trochę jajniki zakują ale to może kilka razy się zdarzyło , zawsze w drugiej fazie pobolewał mnie brzuch , i miałam plamienia przez @ od 6 do 3 dni a teraz ani bóli ani plamień...

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie jestem pierwszy cykl nanClo dzis jest 9 dc i mam pęcherzy 9mm czy jest szansa ze urośnie ? Mam cykle długie pomad 30 i nie regularne .troche jestem podłamana bo 2,lata się staram i w marcu poroniłam..:-( i chyba szybko nie zajdę

• _analiza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Witajcie jestem pierwszy cykl nanClo dzis jest 9 dc i mam pęcherzy 9mm czy jest szansa ze urośnie ? Mam cykle długie pomad 30 i nie regularne .troche jestem podłamana bo 2,lata się staram i w marcu poroniłam..:-( i chyba szybko nie zajdę

Nie łam się, jak masz długie cykle to tym bardziej jeszcze jest czas! ;) mi kazali przy clo przychodzic na monitoring 12 dc i bywały po 14-15 mm wiec luz. Przyjmij ze rośnie 1-2 mm na dobę, jeszcze skoczy;) i pewnie owulki możesz się spodziewać kolo 15-16 dc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 15:18

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo bym chciała żeby byla ovu. A jak np będę miała te pech juz duże np w 17 dc to można w tedy zastrzyk dać bo pregnyl zakupiłam

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Tak jest!! ;)
    Tuli,dzięki za odp, tego będę się trzymac:)
    i w ogóle - GRATULACJE!
    No! I takie podejscie masz miec;)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy macie jakieś informacje jak długo dojrzewają pęcherzyki? Bo dzisiaj zaczełam sie zastanawiać będąc w 14 dc majac pecherzyki 20mm i 16mm ile czasu sobie dać na starania? Czy do niedzieli wystarczy czy ile by nie przegapić tego momentu (stad wcześniej pytanie o testy owu). Bo moj lekarz preferuje jeden monitoring, i potem sie starać albo czekac na okres albo dwie kreseczki.
    Bardziej chodzi mi o to, że mąż wyjeżdza :(
    Druga sprawa to czy współżyje się co drugi dzien czy codziennie, a lekarz twierdzi że codziennie ale przecież te plemniczki muszą się wzmocnić :P Jak Wasi lekarze do tego podchodzą??

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po ptakach w tym cyklu.14dc a już po owu- zawsze mialam ok 17... Ostatnie serduszka byly w sobote

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, sorry, ze tak nie w temacie, ale może Wy bedziecie mogły mi odpowiedzieć - czy po którymś leku: euthyrox, norprolac, clo, duphaston wypadały Wam włosy? Bo mi strasznie wychodzą, od kiedy zaczełam brać te leki wychodzą jeszcze gorzej i mam już prześwity :( a nie wiem który może to powodować...

oar83e3k7nkpecth.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    Dziewczyny, sorry, ze tak nie w temacie, ale może Wy bedziecie mogły mi odpowiedzieć - czy po którymś leku: euthyrox, norprolac, clo, duphaston wypadały Wam włosy? Bo mi strasznie wychodzą, od kiedy zaczełam brać te leki wychodzą jeszcze gorzej i mam już prześwity :( a nie wiem który może to powodować...

Mi też bardzo wypadają, po myciu zostaje mi garść włosów.. W sumie od niedawna tak się dzieje, już nawet zaczęłam stosować naturalne i domowe sposoby na wypadanie. Biorę clo i luteine i może faktycznie to jest powód skoro Ty też masz taki problem :/

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam clo, teraz biorę duphaston i luteinę i mi nie wypadają bardziej niz normalnie - z tym ze ja jestem w ciazy a podobno w ciazy włosy sie poprawiaja wiec moze dlatego nie odczułam takich skutków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 10:51

• megimeg Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia - tylko, ze kurcza clo bierzemu tylko kilka dni w cyklu, ja bym bardziej ten euthyrox obstawiała, choc niby przy niższym TSH nie powinno być takich problemów ;/

Asienka - w ciąży podobno trzymaja sie głowy baaaardzo mocno - w jak Ty się czujesz?

oar83e3k7nkpecth.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi czuję sie jak nie w ciąży - nie mam żadnych zachcianek, mdłości, bóli ;) niestety na jajniku zrobiła mi sie torbiel z niepękniętego pęcherzyka (sporo ich wyhodowałam w tym cyklu) i teraz faszerują mnie duphastonem i luteiną w końskiej dawce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    A czy macie jakieś informacje jak długo dojrzewają pęcherzyki? Bo dzisiaj zaczełam sie zastanawiać będąc w 14 dc majac pecherzyki 20mm i 16mm ile czasu sobie dać na starania? Czy do niedzieli wystarczy czy ile by nie przegapić tego momentu (stad wcześniej pytanie o testy owu). Bo moj lekarz preferuje jeden monitoring, i potem sie starać albo czekac na okres albo dwie kreseczki.
    Bardziej chodzi mi o to, że mąż wyjeżdza :(
    Druga sprawa to czy współżyje się co drugi dzien czy codziennie, a lekarz twierdzi że codziennie ale przecież te plemniczki muszą się wzmocnić :P Jak Wasi lekarze do tego podchodzą??
    zalezy kiedy Ci peknie, a to co innego, moze miec 16 mm i sie rozpadac-nie jest dojrzały a moze miec 20 mm i byc dojrzały i sie rozpasc. Jezeli chodzi o rozpad pecherzyka to trzeba potwierdzic na monitoringu -usg, a jezeli chodzi o dojrzałosc to badania hormonalne.

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pęcherzyki książkowo rosną 2 mm na dobę , ale różnie to bywa. Ja jutro rano robie test troche z przymusu , bo wieczorem wychodze . 31 dzień cyklu przy cyklach 28-29 dniowych powinno coś pokazać chociaż jak mówiłam nie nastawiam się na ciążę.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj robiłam test LH i mam dwie ciemne kreski. Nie nastawiam się na nic bo kiedyś już robiłam i też się nie udało. Ale pierwszy raz mam dużo śluzu i boli mnie podbrzusze. Wcześniej przez tą hiperprolaktynemie nie odczuwałam takich rzeczy :) Więc może to na plus, że leki działają :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Kamila1980 Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od jakiegoś czasu pieką sutki ? Normalnie jakbym się opaliła za mocno. Puki co mogę zrobić dopiero wtorek rano, to będzie mój 29dc, 14 dni od podania pregnylu, Biorę luteinę i tak myślę czy najpierw do gina i po usg albo odstawić luteinę albo dalej brać, czy rano nie wziąść i zrobić test i z testem do gina?

ovufriend.pl
  • goska1813 Debiutantka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zrobiłam test- 14 dni po pregnylu, oczywiście negatywny:( Jak dobrze pamiętam to mam teraz odstawić dupka.
    Coraz mniej sobie z tym radzę. Zauważyłam że jem coraz więcej, chyba zajadam stres... Pobeczałam się ostatnio
    Wizytę u gina mam za 2 tygodnie (niecałe bo w czwartek). Jestem dopiero nie cały rok po ślubie, wiem że niektórzy latami sie starli o dziecko i je mają, także wierzę że i mnie się uda i Wam oczywiście też.
    pozdrawiam

:)
‹‹ 951 952 953 954 955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ