X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną CLOSTIBEGYT jakie są wasze opinie?
Odpowiedz

CLOSTIBEGYT jakie są wasze opinie?

Oceń ten wątek:
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen wrote:
    gorgeus, też chodzę prywatnie i płacę :/ co zrobić, wszystkie 3 cykle z clo chcę monitorować, więc mnie wydatki czekają. Lekarz powinien sprawdzić nie tylko czy pęcherzyki rosną ale też czy pękają - to bardzo ważne! Może uda Ci się na NFZ wbić na monitoring :)? Oj taaak, długie bezowulacyjne cykle - witam w klubie :D

Też chodzę prywatnie. Pierwszy monitoring między 10-14 dc a drugi pod koniec. Chodziłam na nfz to gin zlewał mnie i nie sprawdzał czy pęcherzyk pękł.

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen - a ile płacisz za jedną wizytę prywatnie? U nas teraz trochę ciężko, bo mąż kończy kurs i musi zdać egzamin, żeby dostać pracę, a ja kończę studia i od niedawna nie pracuję. Dlatego nie mogę pozwolić sobie na ciągłe wizyty u drogiego lekarza... O NFZ mogę sobie pomarzyć, bo w moim miasteczku robię usg raz w tygodniu w określony dzień na tak starym sprzęcie, że nie zauważyli nawet u mnie PCO, które jest widoczne gołym okiem.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JennyXS wrote:
    Przprszam że tak pytam, ale ile ważysz? Może być mniej więcej :) Chodzi mi o to że ja biorę po pół tebletki clo, bo mało ważę (niecałe 45 kg). Ginekolożka powiedziała że od kolejnego mogę brać całą, ale boi się że będzie za dużo pęcherzyków. Teraz jest jeden.

A branie CLO jest uzależnione od wagi? Ważę ok. 58kg.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    A branie CLO jest uzależnione od wagi? Ważę ok. 58kg.

No właśnie podobno od wagi. I za mało ważę na całą tabletkę. Ale jak chcę to mogę spróbować, tylko przy ilości większej niż 3 pęcherzyki muszę przestać się starać. POza tym powiedziała że w ciąży bliźniaczej tez mogłoby mi być cięzko.

A co do prywatnych wizyt to ja płacę za monitoring 80 zł a normalna wizyta 100 zł. Ale tyle płaciłam tylko za pierwszym razem. A za ostatni monitoring nie płaciłam wcale bo było opóźnienie :)

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płacę za USG 100zł.

Dziwne z tą wagą, ja ważę 50kg i lekarz od razu dał mi 2 tabletki dziennie clo. Nic strasznego się nie stało, ładnie urósł mi pęcherzyk do 24mm.
    Ciekawa jestem co będzie w następnym cyklu, może też mi się rozkręcą za bardzo te pęcherzyki i trzeba będzie zmniejszyć dawkę.

JennyXS, a Ty już po owulce? Pękł Ci ładnie pęcherzyk? Może gdzieś pisałaś, jeśli tak to zapomniałam, sorry :)

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• JennyXS Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen ja ważę no 42-43 kg i biorę pół tabletki CLO. Myślę że od kolejnego spróbuję całą, wtedy pewnie urosną 2 pęcherzyki. Ja chyba już po owulce. Ginnekolożka mówiła piątek-sobota. Wydaję mi się że była w sobotę/nidzielę, chociaż OF wyznaczyło na piątek. Pewnie w czasie wpisywania kolejnych temp jeszcze się to zmieni. Mam iśc na monit sprawdzić czy pękł. Wybieram się w czwartek lub kolejny wtorek.

Poprzednim razem pękł więc myślę że i tym razem tak będzie :)

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołaczę się do Was bo ja ważę 54kg i biorę największą możliwą dawkę CLO, bo 2x1,5 tabletki więc myślę, że dawkowanie nie zależy od wagi.

• PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co lekarz to inne dawkowanie - jedni są ostrożni, inni dowalają od razu max dawkę :) Mój jest maksymalistą decydowanie, od razu 2 tabletki, od razu zastrzyk a nie czekanie czy pęcherzyk pęknie. Podoba mi się to, bo ja też taka jestem :D

Idę jutro na monitoring, trzymajcie proszę kciuki żeby nie było torbieli-gigant :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy tej najwyższej dawce CLO miałam estradiol 2460 ng/ml! i w kolejnym cyklu lekarz powtarza tak dużą dawkę, co mnie trochę przeraziło, bo boję się przestymulować jajniki. Skoro jednak tak trzeba, żeby ciąża wskoczyła...będzie co ma być:) W każdym razie nie mam żadnych skutków ubocznych i chyba to jest najważniejsze. Życzę Wam wszystkim powodzenia:)

• PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaH, też nie miałam żadnych skutków ubocznych, dobrze się na tej dawce clo czułam. Dopytam dzisiaj lekarza czy w następnym cyklu też mam brać dwie tabletki - może się zlituje i każe po jednej brać.
    A bierzesz coś na tą hiperprolaktynemię? Też mi skacze PRL, ale lekarz na razie niczego nie zapisał.

• JennyXS Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen jak po monitoringu? :)

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12dc

1pęcherzyk prawie 17 mm a drugi 15mm.
    To mój drugi cykl z CLO.
    Ginekolog powiedział, że owulacja będzie.
    A Wy co sądzicie?

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen wrote:
    A bierzesz coś na tą hiperprolaktynemię? Też mi skacze PRL, ale lekarz na razie niczego nie zapisał.

Tak, cały czas jestem na bromergonie, który zbił mi prolaktynę do 5ng/ml.

• PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny, już chyba zdążyłaś przeczytać w innym wątku - do kitu :( W następnym cyklu dostanę większą dawkę zastrzyku.

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen, u mnie jedno usg to koszt 150zł :(

michasia-K, skoro gin powiedział, że owulacja będzie, to pewnie będzie :P

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    12dc

To mój drugi cykl z CLO.
    A Wy co sądzicie?

Według mnie wszystko dobrze wygląda. Mój lekarz byłby zadowolony :)

ih9kcbx.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    12dc

To mój drugi cykl z CLO.
    A Wy co sądzicie?
    też myślę, że jest ok. Przy pcos trudniej idzie stymulacja, ale jest ładnie. Ja teraz będę zaczynała 6 cykl z clo (gdzie ta @?)ale tym razem robimy inseminację.Ja naturlnie mam owulację, więc clo działa na mnie jak szalone, ostatnio w 9 dc już dostałam zastrzyk z pregnylu biorąc 1 tabletkę. Też zaczynałam od połówki. A ilość clo nie zależy od wagi tylko od odpowiedzi jajników na stymulację i dotychczasowych problemów. Np. dziewczyny, które po monitach wiedzą ze nie mają owu wcale, zazwyczaj jak widzę zaczynają od 1-2 tabletek.I jeśli odpowiedzi brak, to lekarze albo zwiększają do 3 tabletek albo zmieniają lek na lamettę. Ja w pierwszym cyklu z clo miałam 2 pęcherzyki biorąc połówkę tabletki, potem zawsze jeden, w ostatnim cyklu przy całej tabletce też były dwa.Więc różnie to jest. Trzeba monitorować cykle i koniec.
    Gadałyście o cenach monitów. Ja zawsze za wizytę płacę 50 zł, jest w tym wizyta, monit i jak trzeba to badanie gin...przerażają mnie te wasze ceny..za wizytę z cytologią wziął 100 zł i za pierwszą, gdzie robił ten mega długi wywiad.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadałyście o cenach monitów. Ja zawsze za wizytę płacę 50 zł, jest w tym wizyta, monit i jak trzeba to badanie gin...przerażają mnie te wasze ceny..za wizytę z cytologią wziął 100 zł i za pierwszą, gdzie robił ten mega długi wywiad.[/QUOTE]
    Ja muszę trochę zareklamować klinikę niepłodności, bo za monit - cały bez względu na ilość wizyt i USG zapłaciłam 135zł - miałam już 2 wizyty i czeka mnie następna w poniedziałek. Dziś nawet pielęgniarka zrobiła mi zastrzyk za free, tak się bałam kliniki, bo myślałam, że to zdzierstwo pieniędzy, a jak widać niekoniecznie

201602111680.png
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalcia06 gdzie ta klinika? :)

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chodzę do Invimed Gdynia, ale raczej wszystkie Invimedy tak mają :)

201602111680.png
‹‹ 27 28 29 30 31
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ