Czekając na styczeń ( IVF)....
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzeba mieć nadzieję, może jednak z tym programem uda się przedłużyć na kolejne lata, tylko trzeba zmobilizować siły w niedzielę. Może ja naiwna jestem, ale nadzieję zawsze trzeba mieć.
mysza89, Julita76, urocza, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
Ja się zastanawiam czy po zabraniu swoich 2 mrozaków jeśli się obudzą nie zwieje z tej pięknej invikty jeśli będą miejsca w innej klinice nawet z dalszym wyjazdem np .Kraków Opole itd ..nie będę się zastanawiać szkoda moim nerwów i zdrowia ...
A jeśli program faktycznie zostanie przedłużony na kolejne lata jak zapowiadają to się 2 razy zastanawiać nie będę zaraz piękna klinika wznowi kwalifikacje i będzie szał jak zawsze po łepkach byle zarobić byle więcej mieć ludzi itd ... poza tym wchodzi w życie ustawa o ivf więc też się nad nią zastanowię ,skoro daje Nam szanse leczenia za mniejsze koszty niż komercyjne ivf itd ale to na pewno nie w Invikcie Wrocław ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 19:26
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
-
nick nieaktualnyNadira wrote:Trzeba mieć nadzieję, może jednak z tym programem uda się przedłużyć na kolejne lata, tylko trzeba zmobilizować siły w niedzielę.
nie tylko swoje ale i najbliższej rodziny i przyjaciół
Nadira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć kobietki
Mi również zostało tylko zapłodnienie invitro
Niestety na program się już nie załapaliśmy z mężem. We wrześniu byłam u mojego Lekarza i powiedział że, już w ogóle nie przyjmują kolejnych pacjentów na refundacje. W Polsce nie ma już pieniędzy nawet na partnerów czekających którzy są już na liścienasza jedyna opcja to zrobić to prywatnie jedyne co jest refundowane to leki. Kazał nam się zastanowić i ewentualnie poczekać do lutego bo czekają jak to się u nas w kraju ułoży i czy nadal będą refundowali program invitro. Póki co i tak jesteśmy na etapie zbierania pieniędzy więc i tak poczekam do lutego.
Trzymam za was wszystkie mocno kciuki i oby się udałoadrenalina, urocza, mysza89 lubią tę wiadomość
-
ewlinaaa85 wrote:Cześć kobietki
Mi również zostało tylko zapłodnienie invitro
Niestety na program się już nie załapaliśmy z mężem. We wrześniu byłam u mojego Lekarza i powiedział że, już w ogóle nie przyjmują kolejnych pacjentów na refundacje. W Polsce nie ma już pieniędzy nawet na partnerów czekających którzy są już na liścienasza jedyna opcja to zrobić to prywatnie jedyne co jest refundowane to leki. Kazał nam się zastanowić i ewentualnie poczekać do lutego bo czekają jak to się u nas w kraju ułoży i czy nadal będą refundowali program invitro. Póki co i tak jesteśmy na etapie zbierania pieniędzy więc i tak poczekam do lutego.
Trzymam za was wszystkie mocno kciuki i oby się udałomysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
-
nick nieaktualnyDzień dobry i miłego dnia dziewczęta
mimo szarówki za oknem.
Tak sobie o tym wszystkim myślę i się zastawiam, czy jeśli nie będę miała szansy na rządówkę i zdecydowałabym się na prywatne podejście to czy też muszę czekać do nowego roku... W przyszłym miesiącu liczę że w końcu zrobią mi histero i hsg, i po otrzymaniu wyniku chciałabym jak najszybciej podjąć kolejne kroki, bo jak tak dalej będzie szło to będę dziecku do wózka zaglądała przez starcze okulary
-
nick nieaktualny
-
Nadira wrote:Etap zbierania pieniędzy chyba nam wszystkim na dobre wyjdzie... Staram się być optymistką realną.
Miłego dnia!
Nie wiem jak to u Was jest, ale nam cieżko idzie zbieranieto by sie to przydało to to. To trzeba kupic to sie zaraz zepsuje i tak w kółko. To co jakis czas sie zaszaleje "leciutko " w porównaniu do tych co nie musza zbierać na to by miec pełna rodzine. I jakoś tak słabo z tym zbieraniem. Albo poprostu ja nie umiem sie ogarnąć.
Miłego, pozytywnego dnia. -
nick nieaktualny
-
Witam i przyłączam się do oczekiwań na styczeń.
ehh oby styczeń był szczęśliwy
Nadira lubi tę wiadomość
(20/10/2013)- naturalnie 6 tyg. [*]
(21/02/2014)(09/05/2014)(11/01/2015)- inseminacje
(28/09/2015) - punkcja-brak komórek jajowych
(18/03/2016) - punkcja (2 blastki 2BB)
(23/03/2016)(25/05/2016) - transfery
(13/03/2017) - punkcja (6 zarodków 1 klasy)
(16/03/2017) - transfer 2 zarodkow
-
Z tym zbieraniem to u nas też mega ciężko. Spłacamy kredyt na mieszkanie, mąż zrezygnował z pracy w delegacji, pewnie ze względu na moją depresję, teraz jest na etapie szukania pracy na miejscu ale to graniczy z cudem .Pracuję tylko ja, od rana do wieczora ale niestety dłużej się nie da, ciężko czasami przeżyć z miesiąca na miesiąc a odkładanie to nie lada sztuka. Czasem od rodziców coś kapnie, czasem jakaś żywnościowe torba ratuj
Nie lubię narzekać szczególnie w kwestii finansowej, ale cholera czasem płakać się chce.
-
nick nieaktualnyNadira czytam twój post i samej mi się płakać chce
u mnie jest odwrotnie mąż pracuje a ja siedzę w domu
aktualnie jestem na etapie szukania pracy ale ciężko to idzie
siedzę całymi dniami w domu i tylko o jednym myślę. Zwariować można, ale nie możemy się poddawać
-
Cześć dziewczyny, zaczął się kolejny dzień, ten który przybliża nas z każdą minutą do stycznia bądźcie wszystkie dobrej myśli
urocza lubi tę wiadomość
18,06,2015 Kwalifikacja do Programu Rządowego Invicta Wrocław
5,08,2015 Pick Up
10,08,2015 Transfer odwołany
Luty 2016r rezygnacja z Programu Rządowego Invicta Wrocław
19.03.2016 pierwsza wizyta w Invimed Wrocław -
Pabelka88, a nie jest za wcześnie na test? Przy in vitro to byłby 5 dpt 5-dniowej blastocysty, a wiesz dobrze, że jeszcze wtedy sikaniec może nic nie pokazać. Głowa do góry!
-
Asiula86 też tak myśle, że jeszcze za wcześnie na test.
pabelka88 poczekaj jeszcze kilka dni.18,06,2015 Kwalifikacja do Programu Rządowego Invicta Wrocław
5,08,2015 Pick Up
10,08,2015 Transfer odwołany
Luty 2016r rezygnacja z Programu Rządowego Invicta Wrocław
19.03.2016 pierwsza wizyta w Invimed Wrocław -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny