Czekając na styczeń ( IVF)....
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU mnie to wygląda tak...
Ja wciąż czekam na ostateczny werdykt, ale po kościach czuje że w kierunku IVF będzie szło, więc staram się nie tracić zbyt wiele czasu bo zbliżam się wielkimi krokami do 40-tki.
W ubiegłym roku zaszłam naturalnie w ciąże ( to moja druga, syna mam 15-letniego już w domu ). Niestety ciąża przestała się rozwijać, nie wiem dokładnie w którym tygodniu, ale dowiedziałam się w 9. Oczywiście wysłano mnie do szpitala, miałam niestety łyżeczkowanie przyplątało się zakażenie, wyleczone antybiotykami, ale od tamtej pory nie mogę zajść w ciąże. W klinice zlecono histeroskopie z hsg - podejrzenie niedrożne jajowody w wyniku powikłań po zabiegu czyszczenia macicy.
Termin histero się przesunął ze względu na konieczność leczenia antybiotykami, znaleźli bakterie. Teraz w końcu mogę już podejść do histeroskopii, czekam tylko na @, a że ma być w przyszłym tygodniu to zdążę z badaniami w I połowie listopada, i z pełnym kompletem pojadę do kliniki w Krakowie, skoro w swojej nie mam szans na nic innego poza komercyjną procedurą.
Ale mi elaborat wyszedł...
Życzę powodzenia Tobie i pozostałym dziewczynom również
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 16:48
-
ewlinaaa85 wrote:O kurcze tylko do końca miesiąca? To nie wiem czy zdążę się załapać zadzwonię później bo rejestracja jest od 10,30
Bardzo daleko masz do Krakowa, ja mam 150km
Czy za te lekarstwa i zastrzyki płaciłaś 100% czy też są refundowane? -
nick nieaktualnyLonia wrote:Puregon jest na ryczalt wiec kosxtuje grosze a Cetrotide jest na 50%. Za recepte na ktorej bylo 2 fiolki puregon 600, 4 zastrzyki cetrotide zaplacilam 268 zl. Na ostatniej wizycie dostalam jeszcze na jedna dawke puregon 300 i jeden zastrzyk cetrotide bo by mi zabraklo na niedziele. Jutro odbieram leki z apteki napisze ile zaplacilam. Realizujcie recepty szybciej raczej apteki nie maja tych lekow na stanie tylko zamawiaja. Takze kuracja nie jest droga a i z kliniki nalezy wziac pena do zastrzykow z puregonu.powodzenia ja stresuje sie teraz punkcja
Lonia dziękuję Ci bardzo za te informacje. Ja już odliczam do 17 listopada wprost nie mogę się doczekać.
Nie stresuj się punkcją, ona jest robiona w znieczuleniu ogólnym także nawet nie poczujesz. Ważne że, już jesteś bliżej jak dalej
Oby wam się udało
PozdrawiamLonia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLonia wrote:Tak jak obiecałam pisze ile kosztowala mnie recepta na purehon 300 i cetrotide, razem 75 z czego puregon kosztowal jakies 9 zl z groszami. Pozdrawiam
Dzięki wielkie za informacje
Mam nadzieję że, już wkrótce będziesz mogła zobaczyć dwie kreseczki na swoim teście
Pozdrawiam cieplutko.Lonia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLonia wrote:Bardzo dziekuje Wam wszystkim rowniez tego zycze. Dzis mialam ostatni podglad 5 pecherzykow 20mm, wieczorem ovitrelle i we wtorek na 11 punkcja
Lonia przepraszam że tak zawracam Ci głowę ale, mogłabyś jeszcze nam napisać jak często musisz się wstawiać do kliniki? Co ile dni?
Bo rozumiem że, musisz jeździć na obserwacje itp. -
ewlinaaa85 wrote:Lonia przepraszam że tak zawracam Ci głowę ale, mogłabyś jeszcze nam napisać jak często musisz się wstawiać do kliniki? Co ile dni?
Bo rozumiem że, musisz jeździć na obserwacje itp. -
nick nieaktualny
-
no to żeśmy poczekały ...
proponuje w ramach czekania zrobić zbiórke na lot w 1 stronę może Polecą i Spadną...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 23:07
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB 5.11 crio 4 BB luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny