X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Czekając na styczeń ( IVF)....
Odpowiedz

Czekając na styczeń ( IVF)....

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanim zaczną rządzić to jeszcze troszkę minie, wiec te z dziewczyn które czekają na rozpoczęcie procedur powinny zdążyć.
    Pytanie czy stara ekipa uwinie się z akredytacjami w pierwszej połowie listopada, zanim nowi dorwą się do rządów, mam nadzieję, że na złość nowym zrobią wszystko aby kliniki dostały potrzebne akredytacje
    Ustawa póki co jest i obowiązywać będzie od 01 listopada więc żeby ją zdjąć muszą temat na nowo przegłosowywać, może zaczną od jakichś innych tematów niż ivf...
    Problem faktycznie może pojawić się z przedłużeniem programu refundacji od lipca, powiedzą że nie ma środków i rzucą marne grosze na odczepnego :(

• margo001 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, w sumie stało się najgorsze bo wiedziałam, że pis wygra, ale ich samodzielne rządy to tragedia :/ Mam tylko nadzieję, że będą mieć ważniejsze rzeczy na głowie i nie będą się zajmować naszym programem ale prawda jest taka, że wszystko jest teraz możliwe i też się martwię jak to będzie wyglądać :/. In vitro nie zakażą ale zmiany na pewno w ustawie wprowadzą, pozostaje nam czekać i mieć nadzieję, że w styczniu pójdzie wszystko zgodnie z planem.

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    podobno moga go zlikiwdowac w kazdej chwili
    podobno w ciągu miesiąca mogą go zlikwidoać...
    jedyna szansa że po spełni swoją obietnice i navprzekór im.przedłuży program zanim pis wejdzie ....:/

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nieprzedłużenia naszego programu to nie mam wątpliwości że go nie przedłużą ale myślę że do końca lipca dadzą nam spokój. A co do ustawy to obawiam się że tak w niej zagmatwają, zabronią mrożenia zarodków, wprowadzą nakaz zapładniania jednej komórki jajowej, że w sumie ivf nie zakażą, ale skutecznie obniżą skuteczność tak że w Polsce nie będzie się opłacało do ivf potchodzić wogle.
    A jak wam się żyje w nowym pislamistycznym kraju? Ja się obudziłam a w lodówce znalazłam jedynie mleko i pasztetową. A gdzie jest kawior i szampan? I o co kaman w tym wszystkim, miało się nam tak fantastycznie żyć, bo pani wyznaczona przez wodza na premiera powiedziała wczoraj że "dali radę"...

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam słów :( tak się cieszyłam że, w listopadzie mam wizytę w Krakowie i szanse na refundacje a tu takie coś :( cała radość ze mnie opadła jak rano telewizor włączyłam.
    :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wpadajcie w smętne nastroje od razu, wiem, bo sama tak mam, że strach przeleciał po plecach... ale może to nie będzie ich priorytet, może zajmą się najpierw wymiksowywaniem się z nierealnych finansowo obietnic, dzieleniem stanowisk między siebie, może jeszcze zdążymy

Trzymam za to kciuki dla Was, dla siebie i wszystkich innych którzy czekają na swoją szansę :)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myśle ze zlikwidować nie zlikwidują. Ale ze beda takie ceny ze poprostu przeciętnego człowieka nie bedzie stać na to by miec pełna rodzine. A patologia bedzie miała dalej po 7 dzieci które nie maja co jeść a dajc im pieniądze rodzice przepijają je zamiast nakarmić swoje dzieci. ( nie lepiej byłoby takim dzieciom kupywać obiady?)
    My zostaniemy całkiem odsunięci od społeczeństwa. Lepiej pieniądze przeznaczyć na starych schorowanych ludzi zeby pieniądze zamiast na leki wysyłali pieniadze na kościół i Rydzyka. A nam po co tańsze leki do ivf przeciez jesteśmy młodzi i możemy sie zatyrać zeby zarobić na leki. Moze poprostu wszyscy oczekują od nas ze popadniemy w depresje i odpuścimy, cześć popełni samobójstwo a czesc bedzie siedziała w pokoju bez klamek.
    Tak widze najbliższy rok swojego życia.
    Amen.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    500zl na każde dziecko ? Fajnie tylko co z tymi którzy nie maja dzieci i to nie z wyboru ? Komuś trzeba zabrać by komuś innemu dać.

Tak jest wszędzie. Robin hood wymyślił to dawno. Tylko on zabierał bogatym a dawał biednym.
    A w "naszym"państwie jest inaczej.

Chaotycznie wszystko pisze moze jestem niezrozumiała. Ale muszę sie wyładować. A lepiej chyba na klawiaturze od telefonu. Nizeli na swoim mężu.

Oczywiście nie chce popadać w paranoje i jestem tez dobrej mysli ze to jednak nie bedzie tak jak napisałam wyżej !!

Pomimo wszystko Miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 12:47

• Nadira Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyładować emocje zawsze trzeba to pomaga. A ja zaciskam kciuki za mocną antypisowską opozycję w którą cały czas wierzę!

Julita76, Lonia lubią tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głowa mi już pęka od oglądania w TV tych wyników wyborów. Masakra

U mnie dziś 31 dc. Teoretycznie dziś powinna być @ ale nic jej nie zwiastuje. No może poza wrażliwymi cyckami. Brzuch przestał boleć. Tylko lekki stan podgorączkowy mam.
    I się tak zastanawiam czy nie zrobić jutro bety...choć pytanie po co. Może lepiej poczekać. Miałam już cykle w końcu 33-35 dniowe też.ale może jak zrobię i nic nie wyjdzie to @ szybciej przyjdzie :P

ot dylematy kobiety niepłodnej dzień po wyborach :P
    idę schłodzić głowę pod prysznicem

• Nadira Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to zastanawiam się chwilami jak tu zajść i nie zwariować w międzyczasie...

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba już jestem bliska wariactwu :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jak większość nas tutaj ;)

• urocza Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwoniłam do ministerstwa z pytaniem co z programem z okazji zmiany władzy, pani powiedziała, że o przedłużeniu to nie może teraz nic powiedzieć, nie wiadomo co będzie.
    Jeśli chodzi o pary już zakwalifikowane stwierdziła, że dopóki program się nie skończy i starczy kasy to będzie kontynuowany. Prosiła, żeby zadzwonić za kilka dni to będzie wiedzieć więcej, m.in. czy istnieje ryzyko, że może braknąć tej kasy dla zakwalifikowanych par czekających w kolejce.
    wydaje mi się, że programu zakończyć przed czasem pis nie może, budżet na 2016 rok jest już zaplanowany i za wiele nie poszaleją, zresztą już są info, że dopłaty na dzieci (500zł) to dla najbiedniejszych i na drugie, trzecie dziecko, a nie dla wszystkich, jak wcześniej głoszono, raczej nie w 2016 tylko w 2017 bo PO zaplanowała już budżet i oni teraz nie mogą z tego budżetu za wiele wyściubić.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mało się udzielam teraz bo tak naprawdę nie wiem co Wam pisać, że jest mi źle, ze się boję... każda z nas to przechodzi. Staram się podczytywać Was na bieżąco. Urocza jak dostaniesz jakiegoś newsa pisz. Wspieram i cały czas trzyma za Was i za siebie kciuki. Mimo wszystko miłej nocy i kolorowych snów życze.

Karolina1111, Julita76 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczyny :)

Urocza daj znać jak będziesz wiedziała coś nowego.

• Lonia Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem po punkcji 10 pecherzykow z czego 3 byly puste, udalo sie pozyskac 7. Jutro do godziny 15 zadzwonia poinformowac nas ile udalo sie zaplodnic. Przewidywany termin transferu 1 listopada. Moja klinika pracuje nieprzerywalnie mimo zmiany ustawy :)

urocza, Asiula86, Tosia 1981, Julita76 lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Hej dziewczyny jestem po punkcji 10 pecherzykow z czego 3 byly puste, udalo sie pozyskac 7. Jutro do godziny 15 zadzwonia poinformowac nas ile udalo sie zaplodnic. Przewidywany termin transferu 1 listopada. Moja klinika pracuje nieprzerywalnie mimo zmiany ustawy :)

powodzenia!

Lonia lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia, trzymamy wszystkie kciuki, bo przecież musi się udać!!!

Lonia lubi tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:

Lonia mocno trzymam kciuki za was :) Twoja klinika za niedługo może stać się i moją kliniką, i nie tylko moją :)
    Mam nadzieję że na święta dostaniecie cudowny prezent w postaci małego cudu w twoim brzuchu :*

Lonia lubi tę wiadomość

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ