Czekając na styczeń ( IVF)....
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZanim zaczną rządzić to jeszcze troszkę minie, wiec te z dziewczyn które czekają na rozpoczęcie procedur powinny zdążyć.
Pytanie czy stara ekipa uwinie się z akredytacjami w pierwszej połowie listopada, zanim nowi dorwą się do rządów, mam nadzieję, że na złość nowym zrobią wszystko aby kliniki dostały potrzebne akredytacje
Ustawa póki co jest i obowiązywać będzie od 01 listopada więc żeby ją zdjąć muszą temat na nowo przegłosowywać, może zaczną od jakichś innych tematów niż ivf...
Problem faktycznie może pojawić się z przedłużeniem programu refundacji od lipca, powiedzą że nie ma środków i rzucą marne grosze na odczepnego -
Cześć dziewczyny, w sumie stało się najgorsze bo wiedziałam, że pis wygra, ale ich samodzielne rządy to tragedia Mam tylko nadzieję, że będą mieć ważniejsze rzeczy na głowie i nie będą się zajmować naszym programem ale prawda jest taka, że wszystko jest teraz możliwe i też się martwię jak to będzie wyglądać . In vitro nie zakażą ale zmiany na pewno w ustawie wprowadzą, pozostaje nam czekać i mieć nadzieję, że w styczniu pójdzie wszystko zgodnie z planem.
-
Ania1986 wrote:podobno moga go zlikiwdowac w kazdej chwili
jedyna szansa że po spełni swoją obietnice i navprzekór im.przedłuży program zanim pis wejdzie ....mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB 5.11 crio 4 BB luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Co do nieprzedłużenia naszego programu to nie mam wątpliwości że go nie przedłużą ale myślę że do końca lipca dadzą nam spokój. A co do ustawy to obawiam się że tak w niej zagmatwają, zabronią mrożenia zarodków, wprowadzą nakaz zapładniania jednej komórki jajowej, że w sumie ivf nie zakażą, ale skutecznie obniżą skuteczność tak że w Polsce nie będzie się opłacało do ivf potchodzić wogle.
A jak wam się żyje w nowym pislamistycznym kraju? Ja się obudziłam a w lodówce znalazłam jedynie mleko i pasztetową. A gdzie jest kawior i szampan? I o co kaman w tym wszystkim, miało się nam tak fantastycznie żyć, bo pani wyznaczona przez wodza na premiera powiedziała wczoraj że "dali radę"...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny nie wpadajcie w smętne nastroje od razu, wiem, bo sama tak mam, że strach przeleciał po plecach... ale może to nie będzie ich priorytet, może zajmą się najpierw wymiksowywaniem się z nierealnych finansowo obietnic, dzieleniem stanowisk między siebie, może jeszcze zdążymy
Trzymam za to kciuki dla Was, dla siebie i wszystkich innych którzy czekają na swoją szansę -
Ja myśle ze zlikwidować nie zlikwidują. Ale ze beda takie ceny ze poprostu przeciętnego człowieka nie bedzie stać na to by miec pełna rodzine. A patologia bedzie miała dalej po 7 dzieci które nie maja co jeść a dajc im pieniądze rodzice przepijają je zamiast nakarmić swoje dzieci. ( nie lepiej byłoby takim dzieciom kupywać obiady?)
My zostaniemy całkiem odsunięci od społeczeństwa. Lepiej pieniądze przeznaczyć na starych schorowanych ludzi zeby pieniądze zamiast na leki wysyłali pieniadze na kościół i Rydzyka. A nam po co tańsze leki do ivf przeciez jesteśmy młodzi i możemy sie zatyrać zeby zarobić na leki. Moze poprostu wszyscy oczekują od nas ze popadniemy w depresje i odpuścimy, cześć popełni samobójstwo a czesc bedzie siedziała w pokoju bez klamek.
Tak widze najbliższy rok swojego życia.
Amen. -
500zl na każde dziecko ? Fajnie tylko co z tymi którzy nie maja dzieci i to nie z wyboru ? Komuś trzeba zabrać by komuś innemu dać.
Tak jest wszędzie. Robin hood wymyślił to dawno. Tylko on zabierał bogatym a dawał biednym.
A w "naszym"państwie jest inaczej.
Chaotycznie wszystko pisze moze jestem niezrozumiała. Ale muszę sie wyładować. A lepiej chyba na klawiaturze od telefonu. Nizeli na swoim mężu.
Oczywiście nie chce popadać w paranoje i jestem tez dobrej mysli ze to jednak nie bedzie tak jak napisałam wyżej !!
Pomimo wszystko Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 12:47
-
Głowa mi już pęka od oglądania w TV tych wyników wyborów. Masakra
U mnie dziś 31 dc. Teoretycznie dziś powinna być @ ale nic jej nie zwiastuje. No może poza wrażliwymi cyckami. Brzuch przestał boleć. Tylko lekki stan podgorączkowy mam.
I się tak zastanawiam czy nie zrobić jutro bety...choć pytanie po co. Może lepiej poczekać. Miałam już cykle w końcu 33-35 dniowe też.ale może jak zrobię i nic nie wyjdzie to @ szybciej przyjdzie
ot dylematy kobiety niepłodnej dzień po wyborach
idę schłodzić głowę pod prysznicem -
nick nieaktualny
-
dzwoniłam do ministerstwa z pytaniem co z programem z okazji zmiany władzy, pani powiedziała, że o przedłużeniu to nie może teraz nic powiedzieć, nie wiadomo co będzie.
Jeśli chodzi o pary już zakwalifikowane stwierdziła, że dopóki program się nie skończy i starczy kasy to będzie kontynuowany. Prosiła, żeby zadzwonić za kilka dni to będzie wiedzieć więcej, m.in. czy istnieje ryzyko, że może braknąć tej kasy dla zakwalifikowanych par czekających w kolejce.
wydaje mi się, że programu zakończyć przed czasem pis nie może, budżet na 2016 rok jest już zaplanowany i za wiele nie poszaleją, zresztą już są info, że dopłaty na dzieci (500zł) to dla najbiedniejszych i na drugie, trzecie dziecko, a nie dla wszystkich, jak wcześniej głoszono, raczej nie w 2016 tylko w 2017 bo PO zaplanowała już budżet i oni teraz nie mogą z tego budżetu za wiele wyściubić. -
Dziewczyny mało się udzielam teraz bo tak naprawdę nie wiem co Wam pisać, że jest mi źle, ze się boję... każda z nas to przechodzi. Staram się podczytywać Was na bieżąco. Urocza jak dostaniesz jakiegoś newsa pisz. Wspieram i cały czas trzyma za Was i za siebie kciuki. Mimo wszystko miłej nocy i kolorowych snów życze.
Karolina1111, Julita76 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny jestem po punkcji 10 pecherzykow z czego 3 byly puste, udalo sie pozyskac 7. Jutro do godziny 15 zadzwonia poinformowac nas ile udalo sie zaplodnic. Przewidywany termin transferu 1 listopada. Moja klinika pracuje nieprzerywalnie mimo zmiany ustawy
urocza, Asiula86, Tosia 1981, Julita76 lubią tę wiadomość
-
Lonia wrote:Hej dziewczyny jestem po punkcji 10 pecherzykow z czego 3 byly puste, udalo sie pozyskac 7. Jutro do godziny 15 zadzwonia poinformowac nas ile udalo sie zaplodnic. Przewidywany termin transferu 1 listopada. Moja klinika pracuje nieprzerywalnie mimo zmiany ustawy
powodzenia!Lonia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLonia wrote:Hej dziewczyny jestem po punkcji 10 pecherzykow z czego 3 byly puste, udalo sie pozyskac 7. Jutro do godziny 15 zadzwonia poinformowac nas ile udalo sie zaplodnic. Przewidywany termin transferu 1 listopada. Moja klinika pracuje nieprzerywalnie mimo zmiany ustawy
Lonia mocno trzymam kciuki za was Twoja klinika za niedługo może stać się i moją kliniką, i nie tylko moją
Mam nadzieję że na święta dostaniecie cudowny prezent w postaci małego cudu w twoim brzuchu :*Lonia lubi tę wiadomość