X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Czekając na styczeń ( IVF)....
Odpowiedz

Czekając na styczeń ( IVF)....

Oceń ten wątek:
  • Abianka Znajoma

Wysłany: 30 października 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakonda witaj :)

• margo001 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy u nas dziewczyny :)

Złośliwy ten Zembala :) i bardzo dobrze, ciekawe co teraz pis z tym zrobi, patrząc na te tłumy w klinikach ten program naprawdę jest potrzebny...

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margo001 wrote:

Złośliwy ten Zembala :) i bardzo dobrze, ciekawe co teraz pis z tym zrobi, patrząc na te tłumy w klinikach ten program naprawdę jest potrzebny...
    Złośliwy i to jak, szczerze mówiąc liczyłam na takie zagrywki ;)
    Mam nadzieję, ze tak zostanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 08:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela B-D wrote:
    dopisuję się do Was ;)
    Gratuluje kwalifikacji, a w jakiej klinice jesteś Angela?

• Abianka Znajoma

Wysłany: 30 października 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam dhea przed 1-szym podejściem. Teraz robiłam badanie i nie muszę brać. Za to musze wypróbować inofolic do picia i najlepiej wszystko co może wpłynąc dobrze na jakość komóreczki :)
    Dziewczyny macie rację problem z zajściem w ciażę mają coraz młodsze dziewczyny i jest ich coraz więcej. Niedługo chyba wyjątki to będą wtedy jak któraś sama zajdzie dlatego rząd będzie musiał sie zająć tą sprawą, a nie utrudniać ludziom życie i odbierać im marzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 08:17

• Angela B-D Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    Gratuluje kwalifikacji, a w jakiej klinice jesteś Angela?

Centrum Medyczne Macierzyństwo :)

Bartuś <3 (15.12. poród CC 3750g 56cm)
    201612151778.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela B-D wrote:
    Centrum Medyczne Macierzyństwo :)
    Czyli tam też jeszcze kwalifikują, dzięki :)

• Angela B-D Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita76 wrote:
    Czyli tam też jeszcze kwalifikują, dzięki :)

ale chyba do 31.10. bo lekarz coś mi mówił że od 1 listopada mają zakaz kwalifikowania... nie wiem może źle go zrozumiałam, zadzwoń tam i zapytaj. ja na tą wizytę czekałam półtora miesiąca

201612151778.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę, że robi się co raz większy tłum oczekujących na styczeń :-)

za chwilę w klinikach okaże się, że nie ruszymy od stycznia, bo Ci co nie zdążyli w październiku zostaną przesunięci na styczeń, a my dalej na kolejne miesiące
    jak żyć!?

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie strasz Reni... Jak żyć, i z tym pytaniem do pana Karczewskiego tudzież innego Radziwiłła trzeba ruszyć. Wczoraj tak rozmawiałam z mężem że NFZ dużo zapłaci za moją egzystencję w psychiatryku...

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Marta_NE Koleżanka

Wysłany: 30 października 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski;-)

Mam pytaka odnosnie rzadowego ivf.
    Czy ktoras z Was ma moze jakies informacje jesli chodzi o kwalifikacje do tego programu? Czy w ogole jeszcze bede kwalifikowac? Ja czekam na ta wizyt od 1 czerwca i caly czas cisza;( Jesli ktos ma tkie info odnosnie invicty z gdanska bede bardzo wdzieczna;-)

Druga sprawa to przedluzenie rzadowki... O ile Zembali jeszcze sie uda podpisac to rozporzadzenie w poniedzialek (z czego bym sie osobiscie bardzo cieszyla nawet jesli mialabym z tego nie skorzystac - sam fakt wqrzenia pisiurow sprawia ze pojawia sie usmiech na mojej buzi;) )
    Myslicie ze od 1 lipc trzeba bedzie wypelniac nowe dokumenty i podpisywc nowe reglaminy bo program nr 2??? Tzn ze bedzie nowa kolejka? Czy laski z programu nr 1 przechodza z automatu do programu nr 2??

Nie wiem czy w ogole oge liczyc na ta rzadowke czy juz myslec o prywanym podejsciu..

Jak ktos cos wie to bede bardzo wdzieczna za odp:)

Na marginesie gratuluje wszystkim ivfwym mamusiom:) a przyszlym zycze powodzenia i trzymam kciuki za sukces;)

Pzdr;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.polskieradio.pl/42/273/Artykul/1538243,Minister-zdrowia-przedluzy-finansowanie-in-vitro-z-budzetu-do-2019-roku-PiS-jest-zdziwiony

cyt"Karczewski ma nadzieję, że nie jest jeszcze za późno by minister Zembala mógł zmienić zdanie w tej sprawie. Przypomniał, że prezydent Andrzej Duda apelował do rządu by nie podejmować ważnych decyzji. - Jeśli Pan minister jeszcze nie podpisał tej ustawy, to bardzo proszę by jej nie podpisywał - podkreślił Karczewski."

nowosc zamiast groźby-prośba

• Lonia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu się doczekalam telefonu od embriologa z naszych 4 zarodków zrobiły się 4 morule, jutro o 11.30 mam się stać podwójna :)jupi dziś w nocy wyjazd do Krakowa :)

Nadira, Asiula86, Agnieszka_A., Julita76, Tosia 1981, pabelka88 lubią tę wiadomość

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Angela B-D Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    W końcu się doczekalam telefonu od embriologa z naszych 4 zarodków zrobiły się 4 morule, jutro o 11.30 mam się stać podwójna :)jupi dziś w nocy wyjazd do Krakowa :)

Super :) powodzenia i trzymam kciuki <3

Lonia lubi tę wiadomość

201612151778.png
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, napewno nie trzeba będzie kwalifikować się drugi raz, bo to będzie kontynuacja programu.
    Co do kwalifikacji do programu w gdańskiej Invikcie to niestety nie pomogę. My zakwalifikowaliśmy się w kwietniu i od razu ruszyliśmy z procedurą. Niestety teraz są duże kolejki. Czy kwalifikują nowe pary, tego ńie wiem.

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Marta_NE Koleżanka

Wysłany: 30 października 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira wrote:
    Marta, napewno nie trzeba będzie kwalifikować się drugi raz, bo to będzie kontynuacja programu.
    Co do kwalifikacji do programu w gdańskiej Invikcie to niestety nie pomogę. My zakwalifikowaliśmy się w kwietniu i od razu ruszyliśmy z procedurą. Niestety teraz są duże kolejki. Czy kwalifikują nowe pary, tego ńie wiem.

Dziekuje za odp:-) ale czy jesteś tego pewna? Bo jak te regulaminy sie podpisywalo to tam jasno bylo napisane ze chodzi o program 2013-2016 ale mam nadzieje ze masz racje...

• Nadira Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli program przedłużą to będzie to ten sam program przedłużony na kolejne lata, a nie dwa różne programy. Obowiązuje jedna kwalifikacja.

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Marta_NE Koleżanka

Wysłany: 30 października 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pozostaje czekac na telefon...:-) dziekuje za info:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:

Lonia cudownie jest usłyszeć taką wiadomość :)
    Powodzenia Ci życzę :)

Lonia lubi tę wiadomość

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże...jak ja żałuję ze nie zdecydowalismy się wcześniej...nawet nie wiemy na te chwilę czy w ogole wznowia kwalifikację...ehhh

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ