Czekając na styczeń ( IVF)....
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymargo001 wrote:
Złośliwy ten Zembala i bardzo dobrze, ciekawe co teraz pis z tym zrobi, patrząc na te tłumy w klinikach ten program naprawdę jest potrzebny...
Mam nadzieję, ze tak zostanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 08:12
-
nick nieaktualny
-
Ja brałam dhea przed 1-szym podejściem. Teraz robiłam badanie i nie muszę brać. Za to musze wypróbować inofolic do picia i najlepiej wszystko co może wpłynąc dobrze na jakość komóreczki
Dziewczyny macie rację problem z zajściem w ciażę mają coraz młodsze dziewczyny i jest ich coraz więcej. Niedługo chyba wyjątki to będą wtedy jak któraś sama zajdzie dlatego rząd będzie musiał sie zająć tą sprawą, a nie utrudniać ludziom życie i odbierać im marzenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 08:17
-
nick nieaktualny
-
Julita76 wrote:Czyli tam też jeszcze kwalifikują, dzięki
ale chyba do 31.10. bo lekarz coś mi mówił że od 1 listopada mają zakaz kwalifikowania... nie wiem może źle go zrozumiałam, zadzwoń tam i zapytaj. ja na tą wizytę czekałam półtora miesiąca -
widzę, że robi się co raz większy tłum oczekujących na styczeń
za chwilę w klinikach okaże się, że nie ruszymy od stycznia, bo Ci co nie zdążyli w październiku zostaną przesunięci na styczeń, a my dalej na kolejne miesiące
jak żyć!? -
Hej laski;-)
Mam pytaka odnosnie rzadowego ivf.
Czy ktoras z Was ma moze jakies informacje jesli chodzi o kwalifikacje do tego programu? Czy w ogole jeszcze bede kwalifikowac? Ja czekam na ta wizyt od 1 czerwca i caly czas cisza;( Jesli ktos ma tkie info odnosnie invicty z gdanska bede bardzo wdzieczna;-)
Druga sprawa to przedluzenie rzadowki... O ile Zembali jeszcze sie uda podpisac to rozporzadzenie w poniedzialek (z czego bym sie osobiscie bardzo cieszyla nawet jesli mialabym z tego nie skorzystac - sam fakt wqrzenia pisiurow sprawia ze pojawia sie usmiech na mojej buzi;) )
Myslicie ze od 1 lipc trzeba bedzie wypelniac nowe dokumenty i podpisywc nowe reglaminy bo program nr 2??? Tzn ze bedzie nowa kolejka? Czy laski z programu nr 1 przechodza z automatu do programu nr 2??
Nie wiem czy w ogole oge liczyc na ta rzadowke czy juz myslec o prywanym podejsciu..
Jak ktos cos wie to bede bardzo wdzieczna za odp:)
Na marginesie gratuluje wszystkim ivfwym mamusiom:) a przyszlym zycze powodzenia i trzymam kciuki za sukces;)
Pzdr;) -
nick nieaktualnyhttps://www.polskieradio.pl/42/273/Artykul/1538243,Minister-zdrowia-przedluzy-finansowanie-in-vitro-z-budzetu-do-2019-roku-PiS-jest-zdziwiony
cyt"Karczewski ma nadzieję, że nie jest jeszcze za późno by minister Zembala mógł zmienić zdanie w tej sprawie. Przypomniał, że prezydent Andrzej Duda apelował do rządu by nie podejmować ważnych decyzji. - Jeśli Pan minister jeszcze nie podpisał tej ustawy, to bardzo proszę by jej nie podpisywał - podkreślił Karczewski."
nowosc zamiast groźby-prośba
-
W końcu się doczekalam telefonu od embriologa z naszych 4 zarodków zrobiły się 4 morule, jutro o 11.30 mam się stać podwójna :)jupi dziś w nocy wyjazd do Krakowa
Nadira, Asiula86, Agnieszka_A., Julita76, Tosia 1981, pabelka88 lubią tę wiadomość
-
Lonia wrote:W końcu się doczekalam telefonu od embriologa z naszych 4 zarodków zrobiły się 4 morule, jutro o 11.30 mam się stać podwójna :)jupi dziś w nocy wyjazd do Krakowa
Super powodzenia i trzymam kciukiLonia lubi tę wiadomość
-
Marta, napewno nie trzeba będzie kwalifikować się drugi raz, bo to będzie kontynuacja programu.
Co do kwalifikacji do programu w gdańskiej Invikcie to niestety nie pomogę. My zakwalifikowaliśmy się w kwietniu i od razu ruszyliśmy z procedurą. Niestety teraz są duże kolejki. Czy kwalifikują nowe pary, tego ńie wiem.
-
Nadira wrote:Marta, napewno nie trzeba będzie kwalifikować się drugi raz, bo to będzie kontynuacja programu.
Co do kwalifikacji do programu w gdańskiej Invikcie to niestety nie pomogę. My zakwalifikowaliśmy się w kwietniu i od razu ruszyliśmy z procedurą. Niestety teraz są duże kolejki. Czy kwalifikują nowe pary, tego ńie wiem.
Dziekuje za odp:-) ale czy jesteś tego pewna? Bo jak te regulaminy sie podpisywalo to tam jasno bylo napisane ze chodzi o program 2013-2016 ale mam nadzieje ze masz racje... -
nick nieaktualnyLonia wrote:W końcu się doczekalam telefonu od embriologa z naszych 4 zarodków zrobiły się 4 morule, jutro o 11.30 mam się stać podwójna :)jupi dziś w nocy wyjazd do Krakowa
Lonia cudownie jest usłyszeć taką wiadomość
Powodzenia Ci życzę
Lonia lubi tę wiadomość
-
Boże...jak ja żałuję ze nie zdecydowalismy się wcześniej...nawet nie wiemy na te chwilę czy w ogole wznowia kwalifikację...ehhh