Czekając na styczeń ( IVF)....
-
WIADOMOŚĆ
-
pabelka88 wrote:Podpisuję się pod wszystkim co napisalas! Widzisz do wizyty w tym chrym miejscu zmusila nas sytuacja...nie mielismy na te chwilę innego wyjścia.Tak mi pieknie pani przez telefon mówiła że aż uwierzyłam.Niestety zostalismy perfidnie,i bezczelnie oszukani...tę resztę płomienia nadzieji którą mieliśmy zgaszono n jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki.Mam tylko nadzieję że w styczniu faktycznie tak jak obiecują inne kliniki bedzie możliwość kwalifikacji...a Genesis? Szkoda słów...
Mam nadzieje ,ze jednak sie uda i za to trzymam kciuki kochanapabelka88, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Anakonda, o Zdrówko słyszałam mniej niż o Genesis, jednak żadnego pozytywa. Też czytałam fora. Analizowałam ich dofinansowanie z MZ, ich stronę internetową itd. Mojego męża kolega z pracy podchodził tam z żoną do akcji, robili inseminacje jednak nie polecali. Wiadomo, każdy przypadek jest inny i szczegółów nie znamy, jednak jak pozbieraliśmy te wszystkie informacje do kupy to zdecydowaliśmy, że jednak do Trójmiasta mamy autostradę. No i Zdrówka nie było w tym rankingu klinik w gazecie, więc nie można było porównać standardów, a ze strony niczego nie można się dowiedzieć. Inna rzecz - lista zatrudnionych lekarzy. Nie pamiętam, ale chyba kilku prześwietliłam na dobry lekarz itp i zachwytu nie było. Zresztą, nie oszukujmy się - w Bydgoszczy nie ma dobrych specjalistów od leczenia niepłodności. Oni się uczą dopiero od kilku lat odkąd założono te kliniki. Sukcesy poniżej przeciętnej więc i dofinansowanie małe. Nic dziwnego, że szybko im się kasa skończyła.
Ja rozumiem, że zależało ci bo blisko. Nie każdy ma możliwość jeździć przez całą Polskę do kliniki jak my. I nam też to średnio pasuje, ale mieliśmy szansę się załapać jeszcze na bieżąco na rządówkę, poczytalam trochę, wiadomo opinie różne, ale ostatnio dobre, w rankingu ok, mają takie procedury które nam potrzebne i lekarz też ok więc zaryzykowalismy. Mąż ma rodzinę w Krakowie, więc to też jakieś ułatwienie. Skoro tam jesteście to nie dajcie się zrobić w konia, naciągnąć na jakieś niepotrzebne rzeczy itd. Ważne aby pobyt w klinice zakończył się sukcesem. Głowa do góryReni lubi tę wiadomość
-
Heh, Reni to nie ma nic do rzeczy. Chociaż może i ma, bo od razu wiedziałam, że jeśli dojdzie do tego, że trzeba będzie się leczyć w klinice to w Bydgoszczy nie mamy co szukać i skazujemy się na jakieś dojazdy. No nieco to komplikuje sprawę.
-
Reni555 wrote:Dołączam do Was dziewczyny
przystępuję do IVF w styczniuReni555 lubi tę wiadomość
-
Witaj Reni555,
Pabelka, przykro mi,że taka sytuacja cię spotkała. Jak tak sobie myślę to niestety zdara sie tak w wielu klinikach, większość patrzy na swój interes-biznes, a my się motamy z problemem z bólem. MNie już wiele razy naciągnięto nawet w Białostockich klinikach.
A z Bydgoszczą miałam taką sytuację, że kiedyś byłam u wróżki gdy szukałam kliniki w której powinnam robic procedurę. Sprawdzała wahadełkiem i powiedziała Bydgoszcz,potem Poznań ale jak poczytałam to od razu zrezygnowałam z pierwszej:) z drugiej też nie skorzystałamWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 09:03
-
Reni555 wrote:Dołączam do Was dziewczyny
przystępuję do IVF w styczniu
widzę, że idziesz jak burza
to dobrze, że nie czekasz na cud, tylko działasz
witaj, siadaj
poczekamy razemReni555 lubi tę wiadomość
-
Kometa dziękuje za odpowiedź . Tak na prawdę to wszędzie cos jest nie tak . Po prostu musimy być czujne i tyle . Ja śledzę wątek o ivf od maja czytam od deski do deski i nie dam sobie wmówić czegoś .
pabelka88 lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer
24.11 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
anakonda wrote:Kometa dziękuje za odpowiedź . Tak na prawdę to wszędzie cos jest nie tak . Po prostu musimy być czujne i tyle . Ja śledzę wątek o ivf od maja czytam od deski do deski i nie dam sobie wmówić czegoś .
-
margo001 wrote:No to witamy, styczeń już blisko
A ja dzisiaj po histeroskopii wjadę do invicty po recepty i może mi się uda dowiedzieć jak sytuacja wygląda -
nick nieaktualny
-
Reni wrote:
masakra, ale czego innego można było się spodziewać po pisiorach -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyewlinaaa85 wrote:..... na uchodźców niech wywalą te wszystkie miliony!!!! Nosz k..wa
a do tego kościół nie pozwala i morale i takie tam
pierwsze jaskółki ucięcia dofinansowania do invitro już latały w okolicach wyborów
to jest tylko kwestia czasu....
szkoda...