Czekając na styczeń ( IVF)....
-
WIADOMOŚĆ
-
urocza wrote:Nie dziękuję, żeby nie zapeszać
my też mieliśmy zamiar podejść komercyjnie w Novum, nie mam zaufania do invicty, tylko dlatego, że nie udało się już przenieść do innej kliniki na rządówki to siedzieliśmy tam.
Z IUI byłam nie zadowolona, jak na taśmie w fabryce, byle kasę skasować, bo jak rozumieć słowa lekarza: wiadomo, że się nie uda ale musimy zrobić.
Wiem, wiem.
Chociaż mnie dwóch lekarzy trochę szkoda. Ale chyba potrzebujemy innego podejścia do nas (świeższego). Będę próbowała zapisać nas w międzyczasie na konsultację do Lewandowskiego w Novum - może on coś wymyśli.
Mieliśmy teraz podane 2 piękne zarodki i znowu się nie udało, więc coś musi być na rzeczy. A po drugim transferze też dziwne rzeczy się działy...urocza lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm -
dziewczynki pytanko bo moje pytanie na IVF gdzieś zagineło pewnie ze względu na "czarną serię soboty" p. doktor przepisała mi melantonine lek dla osób z zaburzeniami snu. faktycznie mam to ale jej nic o tym nie wspominałam i moje pytanie. czy któraś łykała ten specyfik?https://www.maluchy.pl/li-72827.png
-
józefka wrote:dziewczynki pytanko bo moje pytanie na IVF gdzieś zagineło pewnie ze względu na "czarną serię soboty" p. doktor przepisała mi melantonine lek dla osób z zaburzeniami snu. faktycznie mam to ale jej nic o tym nie wspominałam i moje pytanie. czy któraś łykała ten specyfik?
nie łykałam, ale znam, poniżej cytat ze strony biomedical:
"Przeciwwskazania do zażywania melatoniny.
Niektóre osoby nigdy nie powinny zażywać melatoniny, twierdzą niektórzy eksperci. Mowa tutaj o osobach, którzy cierpią na jakąś chorobę autoimmunologiczną, o kobietach ciężarnych (oraz tych, które planują ciążę), o kobietach karmiących piersią, o ludziach cierpiących na bardzo ciężkie alergie, o młodych osobach poniżej 21 roku życia, oraz o tych, którzy cierpią na zaburzenia neurologiczne albo choroby psychiczne.
Z tej grupy, logiczne wydaje się jedynie zachęcanie kobiet ciężarnych do powstrzymywania się przed zażywaniem melatoniny, twierdzi kanadyjski specjalista Jean-Yves Dionne. Ale cała reszta ...
Co ciekawe, melatonina jest coraz częściej przepisywana przez lekarzy w celu uśmierzenia bezsenności spowodowanej lekarstwami na zaburzenia uwagi i/lub hiperaktywności. " -
józefka wrote:urocza i dlatego jestem mega zdziwiona po jaką cholere mam to brać. Dodatkowo ale to na plus mam to popijać alkoholem.
Dziwne to bardzo, z alkoholem nie wolno łączyć żadnych leków:
http://bazalekow.mp.pl/leki/doctor_subst.html?id=1757
jeśli już się dowiesz i będziesz jednak musiała brać to odradzam Melatoninę Lekam i Tonasen. -
józefka wrote:dziewczynki pytanko bo moje pytanie na IVF gdzieś zagineło pewnie ze względu na "czarną serię soboty" p. doktor przepisała mi melantonine lek dla osób z zaburzeniami snu. faktycznie mam to ale jej nic o tym nie wspominałam i moje pytanie. czy któraś łykała ten specyfik?
Trafiłam kiedyś w necie na jakieś amerykańskie badania nt melatoniny przy ivf. Nie chodzi tu o Twoje spokojne spanie, tylko o jakość jajeczek. Teraz nawet na forum Novum znalazłam, że pod sam koniec w linku o tym trochę, choć bardzo skromnie, wspomnieli http://www.novum.com.pl/pl/leczenie-nieplodnosci/forum-embriologiczne/pytanie/37/
Tylko nie wiem czemu alkoholem akurat zapisać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 18:41
urocza, triss, józefka lubią tę wiadomość
-
Reni u mnie bez zmian. Dalej czekam na telefon z kliniki18,06,2015 Kwalifikacja do Programu Rządowego Invicta Wrocław
5,08,2015 Pick Up
10,08,2015 Transfer odwołany
Luty 2016r rezygnacja z Programu Rządowego Invicta Wrocław
19.03.2016 pierwsza wizyta w Invimed Wrocław -
Beta dalej przyrasta 14dpo 209
przepraszam, że Wam tu śmiecę, ale na fiolecie nikogo nie znam, a ten wątek jest mi jakoś najbliższy!
Cały czas trzymam kciuki i czekam na Was na fioletowej stronie mocy!!!wombi, Agnieszka_A., lipa, Asiula86, margo001, Tosia 1981, Reni, sylvuś, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość
-
Reni ja już nie wiem co mam zrobić, żeby dowiedzieć się czegokolwiek od tej cholernej kliniki. Ciągle mnie zbywają. Właśnie już mamy luty ciekawe kiedy się odezwą o ile się odezwą.18,06,2015 Kwalifikacja do Programu Rządowego Invicta Wrocław
5,08,2015 Pick Up
10,08,2015 Transfer odwołany
Luty 2016r rezygnacja z Programu Rządowego Invicta Wrocław
19.03.2016 pierwsza wizyta w Invimed Wrocław -
urocza wrote:przepraszam, że Wam tu śmiecę
a ja dziś o 18 wizyta zobaczymy jaki będzie miała na nas plan pani dr.
triss, Agnieszka_A., józefka, urocza lubią tę wiadomość