DOSTINEX - czy któraś z Was brała?
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane mam pytanie o Dostinex. Jakie są Wasze odczucia? Jak się po nim czujecie? Podobno przy pierwszej dawce pacjentki czują się fatalnie. Mam brać przez ok miesiąc 1/2 tabletki raz w tygodniu. Dziękuję z góry za Wasze opinie.
Pilola lubi tę wiadomość
-
Hej hej ja brałam pierw tj Ty po pol tab co tydzien potem mialam 1/4 co tydzien bo mi prl bardzo spadła do ok 8 potem miałam 1/4 co 2 tygodnie i tutaj juz mi sie znowu podniosla do 18 ale niby dalej w normie... Wiec ide do lekarza zapytac czy mam brac dalej od nowa czy jak, ogolnie czulam sie normalnie zadnych bolow skutkow ubocznych itd polecAm tez poszukac apteki ktora dzieli tab z opakowania z 8 tab bo wtedy zMiast 12 zl z 2 tabletki wychodzi 60 zl za 2...
MisiaMisia lubi tę wiadomość
-
bella84 wrote:No a poki co po 7 miesiacach brania na chwile odstawila. Bo tak zalecal lekarz a ze ja nerwowa jestem to pewnie zaraz wroce do dostinexu ale polecam ja sie czulam ok:)
No my z lekarzem mamy plan zbicia prolaktynki w ciągu miesiąca. Oby zadziałało. Mnie niestety na ogół łapią skutki uboczne. Coś wrażliwa jestem:) I nerwowa też więc prolaktyna się pnie.
Ogromniaste dzięki:) -
Mi prolaktyna na dostinexie spadła w 3 tygodnie ale miałam lekka hiperprolaktynemie, ok 30. Zażywam 1/4 tabletki
MisiaMisia, cytrynka1111 lubią tę wiadomość
I transfer - corka ur. 2019
II transfer - corka ur. 2021
III transfer 😔
IV transfer - corka, termin porodu sierpień 2024 -
Ja dzisiaj biorę pierwszą dawkę. Lekarz jednak mnie uprzedzał, że mogę czuć się źle. Zapewne dlatego, że mnie łapią zazwyczaj wszelkie możlwie skutki uboczne.
Jedna rzecz mnie zastanawia to informacja w ulotce o niezachodzeniu w ciążę co najmniej przez miesiąc po zaprzestaniu stosowania leku. Hmmm:)? Wyjaśnię to sobie z moim prowadzącym lekarzem za ok miesiąc. -
Ja nie mialam zadnych ubocznych, prl spadla z 56 do 8 wiec niezle i to na 1/4 dawki co tydzien, teraz juz jestem po odstawieniu dostinexu, niestety ostatnio sie nabawilam stresow i obawiam sie ze mogla znowu powariowac, wiec po kolejnym badaniu prl zobaczymy z lekarzem czy nie mM wracac do dostinexu...
-
Dostinex pozostaje w organizmie przez ok miesiąc a więc dochodzi do ekspozycji płodu na jego działanie jeżeli nie zachowa się tego okresu. Tak czy owak dawka od 0,5 do 2 mg tygodniowo nie powinna zaszkodzić ewentualnej ciąży. Ulotka w opakowaniu zawsze jest ciut skrócona, dlatego zajrzałam na stronę Centrum informacji o leku.
Katarzynka1 lubi tę wiadomość
-
Dostinex zadziałał. Biorę go raz w tygodniu po pół tabletki. Po 3 takich dawkach wynik z 649 spadł do 198. Jest zatem sukces. Kontynuuję branie. Pierwsze 2 tygodnie nie były rewelacyjne więc tak jak się spodziewałam, ten lek też mi troszkę uprzykrzy życie. Ważne jednak, że działa
-
nick nieaktualny
-
Ja także biorę Dostinex od punkcji i mam go brać aż do BetaHCG.Biorę 1x1 tabl żeby uchronić się od skutków hiperstymulacji i w sumie nie mam skutków ubocznych a biorę już drugi tydzień.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 18:01
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.