DOSTINEX - czy któraś z Was brała?
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny u mojej siostry podejrzewaja guza przysadki przynajmniej tak stwierdziła pani doktor po wynikach prolaktyny. Dostala diostinex. Boje sie strasznie o nią, mam nadzieje, ze podejrzenia sie nie potwierdzą.
-
nick nieaktualny
-
malinka1984 wrote:Ja także biorę Dostinex od punkcji i mam go brać aż do BetaHCG.Biorę 1x1 tabl żeby uchronić się od skutków hiperstymulacji i w sumie nie mam skutków ubocznych a biorę już drugi tydzień.
Hej, i jak? to było to szczęśliwe podejście do IVF? Brałaś dostinex do bety? -
Odkupię dostinex.ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
leniwiec, przyparty do muru - walczy;
1. ICSI - nieudane;
2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka -
Hej dziewczyny, jestem tu nowa. Mój poziom prolaktyny to 2500 gdzie max norma to 496.
Mialam mri i mam guza przysadki,powiekszony o 6mm.
Miesiączek nie mam od 2 lat, mam migreny hormonalne i wyciek z piersi.
Zastanawiam się czy wysoka prolaktyna moze powodować migreny.
Dostałam dostinex 0,25mg dwa razy w tygodniu.
Wzielam pierwsza dawkę i to jest 5 dzien kiedy umieram. Takich strasznych skutków ubocznych się nie spodziewałam.
Mam pytanie , czy one kiedys odejdą czy z każdą tabletka będzie to samo?
Mieszkam w Holandii ,ciężko tu się z nimi dogadać.
Nie wiem czy rzucić te tabletki czy wziac ćwiartkę. Jestem załamana.
Mam napady gorąca, ataki paniki, problemy żołądkowe, jakieś skurcze jak na okres i te okropne bóle głowy.
Pocieszcie mnie ,że będzie lepiej -
Po dostinex czulam sie fatalnie ale bylo lepiej niz po bromergonie. Po konsultacji z dr zaczelam brac na noc i bylo ok. A bralam 1 tabl dziennie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca, 09:39
Endometrioza 3 st.
Niedrożny jajowód.
Hashimoto- Euthyrox 100
I ivf -> 5 🥚 -> brak zapłodnienia 😢
( Gonal-f 300 ; Mensinorm 75 ;
Kariotypy- ✅
10.2024 - histeroskopia/ polip> usuniete 2 duze 😳
11.2024 - start II stymulacja
(Rekovelle 18j + mensinorm 150j)
Suple: q10-600mg
Omega, kompleks wit, pregna care start, magnez, vit c, wit d, elektrolity -
EwelaKrk86 wrote:Po dostinex czulam sie fatalnie ale bylo lepiej niz po bromergonie. Po konsultacji z dr zaczelam brac na noc i bylo ok. A bralam 1 tabl dziennie.
Ja wzielam pol we wtorek i do tej pory odczuwam skutki uboczne.Czy one kiedys mina? Nie mige isc do pracy w takim stanie -