X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Dr Paśnik

Oceń ten wątek:
  • Maniulka Debiutantka

Wysłany: 2 października 2023, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie do grupy dalej nie przyjęły :( mimo, że mam zdjęcie profilowe i normalny profil.

• Starajacsie Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2023, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanka wrote:
    Ja czekałam 4 miesiąca na teleporade w Warszawie , ale podejrzewam ze mnie przegapili😄 jak kolejnego raza zapytałam jak tam kolejka idzie (bo miałam z jednej dziewczyną 2 dni różnicy daty skierowania to ona dawno odbyła a ja jeszcze czekala) to ostatnio mi powiedzieli że mnie nie ma w kolejce. Byłam w szoku i po tym jak pokazałam papierowe skierowanie to odrazu się zrobiłam pierwszą w kolejce 🤣

Co do Warszawy to teleporada 2 soboty w miesiącu się odbywa . Za miesiąc ze 15 -20 osób chyba przechodzi

W Wawie w salve są tylko teleporady ?

8.10.2024 transfer 4AB
    30dpt CLR 1.1cm ,jest ❤️
  • Kasztanka Koleżanka

Wysłany: 2 października 2023, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajacsie wrote:
    W Wawie w salve są tylko teleporady ?
    Tak

Wysłany: 3 października 2023, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanka wrote:
    Tak

Aha no mi tego nie powiedzieli tylko,że lekarz przyjmuje raz , max dwa razy w miesiącu więc myślałam, że to normalna wizyta w klinice

8.10.2024 transfer 4AB
    30dpt CLR 1.1cm ,jest ❤️
  • Kasztanka Koleżanka

Wysłany: 3 października 2023, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajacsie wrote:
    Aha no mi tego nie powiedzieli tylko,że lekarz przyjmuje raz , max dwa razy w miesiącu więc myślałam, że to normalna wizyta w klinice
    Nie. Jest to tylko teleporada. W jakimś miesięcu latem rzeczywiście była tylko raz w miesiącu dla tego termin oczekiwania się wydłużył. Najpierw trzeba otrzymać skierowanie od ich lekarza do Paśnika. I wtedy ciebie zapisują na recepcji w kolejkę. Paśnik raz w miesiącu podaje swoje terminy wolne kiedy on może i wtedy z rejestracji dzwonią i umawiają według kolejki. Po tym opłata, przesyłasz im na maila swoje wyniki badań które oni przekazują docentowie i wtedy on się kontaktuję z tobą. Ja miałam telefon w poniedziałek, opłaciłam odrazu i już wieczorem dostałam maila od Paśnika czy mógłby jutro wieczorem do mnie zadzwonić. Następnego dnia po 20ej miałam od niego telefon, czyli on nie czekał do soboty 🙂

Aaa i jeszcze ta kolejka z tego co zrozumiała to nie tylko z Warszawy z Salve ale również z Salve z Łodzi taka jedna z tej kliniki bo to nie możliwe żeby była taka długa tylko z Warszawy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2023, 07:43

• Kasztanka Koleżanka

Wysłany: 3 października 2023, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Salve Warszawa jest jeszcze pr. Litmanowicz też jest imunologiem. Przyjmuje stacjonarne. Ja o nim się dowiedziałam już po tym jak się zapisałam do Paśnika i mocno się zastanawiałam czy nie pójść do Litmanowicza no ale jak mi powiedzieli na początku że czas oczekiwania do teleporady góra półtora(a czekałam 4) miesiąca to już czekałam na Paśnika

Wysłany: 3 października 2023, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanka wrote:
    W Salve Warszawa jest jeszcze pr. Litmanowicz też jest imunologiem. Przyjmuje stacjonarne. Ja o nim się dowiedziałam już po tym jak się zapisałam do Paśnika i mocno się zastanawiałam czy nie pójść do Litmanowicza no ale jak mi powiedzieli na początku że czas oczekiwania do teleporady góra półtora(a czekałam 4) miesiąca to już czekałam na Paśnika

Ja jestem ponad 80 w kolejce więc się zastanawiam czy nie szukać innego immunologa ..
    A jak opinie o tym pr. Litmanowiczu ?

8.10.2024 transfer 4AB
    30dpt CLR 1.1cm ,jest ❤️
  • Kasztanka Koleżanka

Wysłany: 3 października 2023, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajacsie wrote:
    Ja jestem ponad 80 w kolejce więc się zastanawiam czy nie szukać innego immunologa ..
    A jak opinie o tym pr. Litmanowiczu ?
    Nie wiem, słyszałam tylko że na bardzo dużo badań kieruje

• Mimiiiś Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak zapisać się do dr. Paśnika w Łodzi? Dla mnie to czarna magia..

• Mimiiiś Autorytet

Wysłany: 7 października 2023, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginekolog prowadzący skierował/zalecił wizytę u dr Paśnika. Pierwsze wyzwanie to dostać się do niego, wiem że jest grupa na FB - póki co oczekuję na akceptację dołączenia. Ale powiedzcie mi z czym jechać na pierwszą wizytę. Chciałabym ją jak najlepiej wykorzystać, jak najwięcej pokazać lekarzowi. Robić jakieś badania na własną rękę z immunologii czy jechać z niczym? Jak to ugryźć. Pomocy 😌

WannaBe lubi tę wiadomość

• Kasztanka Koleżanka

Wysłany: 7 października 2023, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimiiiś wrote:
    Ginekolog prowadzący skierował/zalecił wizytę u dr Paśnika. Pierwsze wyzwanie to dostać się do niego, wiem że jest grupa na FB - póki co oczekuję na akceptację dołączenia. Ale powiedzcie mi z czym jechać na pierwszą wizytę. Chciałabym ją jak najlepiej wykorzystać, jak najwięcej pokazać lekarzowi. Robić jakieś badania na własną rękę z immunologii czy jechać z niczym? Jak to ugryźć. Pomocy 😌
    Moim zdaniem warto szukać na Facebooku terminu wolnego, czasami dziewczyny rezygnują i można dostać terminu nawet z dzisiaj na jutro

Co do badań...w żadnym wypadku nikogo nie namawiam bo wiadomo ze każdy przypadek jest indywidualny, tylko napisze jak zrobiła ja . Przeczytałam forum, wpisy na grupie na Facebooku, wtedy( kiedy jeszcze tylko się zastanawiałam czy iść do P.) wyznaczyłam dla siebie jakie badania warto zrobić w moim przypadku. Po wielu latach starań żadnego zajścia w ciążę. Straciłam już nadzieję że kiedyś się uda. Zrobiłam większość z tych immuno i wiele wiele innych na własnu rękę. Postanowiłam zaczęć od zera i spróbować jeszcze jedno podejście do jakiegoś lekarza (miałam odpuścić, ale poznałam osobę na której mi zależy i zdecydowaliśmy spróbować). Wywaliłam kupę kasy. Wybraliśmy klinikę(która współpracuje z P. i lekarza. Przyszlam tam i wywaliłam cały plik wszystkiego . Odrazu otrzymałam skierowanie do P. od lekarza, czekałam 4 miesiąca na teleporade. Paśnik był zaskoczony że tych wszystkich badań
    jest aż tyle, powiedział że nie ma w tym potrzeby (przeslano do niego na maila to wszystko co mialam) .Nie chciałam iść z pustymi rękami, płacić za wizytę żeby otrzymać skierowanie i później znowu płacić za wizytę. To samo dotyczy badań imunologicznych. Wołam wydać te 450 zł (cena teleporady u P.)na jakieś badanie niż na pustu wizytę .
    Na razie nie mamy żadnych efektów ani od lekarza ani od P., zdaje sobie sprawę że oni nie jest wróżkami tylko zwykłymi ludźmi, walczymy dalej. Może kiedyś
    się uda. Nie żałuję tego, przynajmniej zrobiłam wszystko co mogłam , ale powtarzam że to tylko moje podejście jest takie.

• Mimiiiś Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanka wrote:
    Moim zdaniem warto szukać na Facebooku terminu wolnego, czasami dziewczyny rezygnują i można dostać terminu nawet z dzisiaj na jutro

Co do badań...w żadnym wypadku nikogo nie namawiam bo wiadomo ze każdy przypadek jest indywidualny, tylko napisze jak zrobiła ja . Przeczytałam forum, wpisy na grupie na Facebooku, wtedy( kiedy jeszcze tylko się zastanawiałam czy iść do P.) wyznaczyłam dla siebie jakie badania warto zrobić w moim przypadku. Po wielu latach starań żadnego zajścia w ciążę. Straciłam już nadzieję że kiedyś się uda. Zrobiłam większość z tych immuno i wiele wiele innych na własnu rękę. Postanowiłam zaczęć od zera i spróbować jeszcze jedno podejście do jakiegoś lekarza (miałam odpuścić, ale poznałam osobę na której mi zależy i zdecydowaliśmy spróbować). Wywaliłam kupę kasy. Wybraliśmy klinikę(która współpracuje z P. i lekarza. Przyszlam tam i wywaliłam cały plik wszystkiego . Odrazu otrzymałam skierowanie do P. od lekarza, czekałam 4 miesiąca na teleporade. Paśnik był zaskoczony że tych wszystkich badań
    jest aż tyle, powiedział że nie ma w tym potrzeby (przeslano do niego na maila to wszystko co mialam) .Nie chciałam iść z pustymi rękami, płacić za wizytę żeby otrzymać skierowanie i później znowu płacić za wizytę. To samo dotyczy badań imunologicznych. Wołam wydać te 450 zł (cena teleporady u P.)na jakieś badanie niż na pustu wizytę .
    Na razie nie mamy żadnych efektów ani od lekarza ani od P., zdaje sobie sprawę że oni nie jest wróżkami tylko zwykłymi ludźmi, walczymy dalej. Może kiedyś
    się uda. Nie żałuję tego, przynajmniej zrobiłam wszystko co mogłam , ale powtarzam że to tylko moje podejście jest takie.
    Chce właśnie szukam terminu ale długo trwa przyjęcie do grupy 😞

• Mała_Mi_81 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2023, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniulka wrote:
    Dzwoniłam dzisiaj do Łodzi, nie ma miejsc do końca roku, nie ma też miejsc na liście rezerwowej :(

Podobno już nie ma tej listy rezerwowej...

🧑42
    💠2022 AMH 4.61, TSH 1,07, anty TPO 13.17, anty TG 15.06, Wit D3 28.6
    💠2023 AMH 3.08, TSH 1.897
    ▫️Ch. całk. 232⬆️, ch.HDL 52.7👍, ch.LDL 150⬆️, LH 0.22mUl/ml⬇️, FSH 2.92 (4dc)👍, Estradiol 21.82 pg/ml, Prolaktyna 57⬆️ ng/ml, Kortyzol 12.66 👍,Testoster.23.68 ng/dl 👍,DHEA SO4 175.93 ug/dl👍, IO ❌, glukoza ✅
    08.10.23 KIR Bx ✅, sa: 2DS2,2DS4 dell
    brak: 4x 2Ds❌
    cross match 28%, allo mlr 0% ❌, ANA ujemne ✅, żelazo, ferrytyna 51↗️, prolaktyna 57❌
    🧔 42
    2022 nasienie 28 (<32)
    2023 nasienie👌 HLA-C C1C2✅

I procedura IVF 10.06.2022
    🔹 05.11 punkcja 2 komórki
    🔹 10.11 I transfer- bL 5d, bhcg 💉🩸9dpt <1
    II Procedura IVF 04.03.2023
    🔹04.04 punkcja 12/6 🥚
    🔹11.04 ❄️❄️❄️
    🔹07.04 II transfer: 3d 8.1A, 🩸 bhcg<1
    🔹02.09 IIITransfer:6d BL4.2. 2🩸bhcg <1

17.11.23 immunollog
    12.23 Biosja T138 ❌+histero✅
    (antybiotyk 10d)
    III Procedura IFV 04.02.24....
  • Mimiiiś Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby ktoś zwalniał termin do dr, chodzi mi o pierwszą wizytę to będę wdzięczna za wiadomość. 😌pilnie potrzebna

• Mimiiiś Autorytet

Wysłany: 13 października 2023, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamienię się terminem, mam 30.10 Łódź, na termin troszkę późniejszy, listopadowy.

• gusia Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2023, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FYI
    https://apc-analizy.pl/

Szanowni Państwo,
    zapisy do doc. Paśnika na miesiące: styczeń – czerwiec 2024 prowadzimy tylko mailowo.
    W dn. 02.11.2023 r. w godz. 09:00 – 10:00 należy wysłać maila na adres: [email protected]
    W treści wiadomości prosimy podać imię, nazwisko, numer telefonu oraz miesiąc, który Państwa interesuje (w miarę możliwości weźmiemy to pod uwagę).
    Nie będziemy brać pod uwagę wiadomości bez numeru telefonu, wysłanych na inne adresy mailowe oraz w innym terminie niż wskazany.
    Nie będziemy również zapisywać telefonicznie.
    Prosimy czekać na odpowiedź zwrotną z podaną datą wizyty.
    Liczba miejsc jest ograniczona.
    Jeśli nie uda się Państwu dostać terminu, wtedy zostaną Państwo wpisani na listę rezerwową.

• Golkoska Ekspertka

Wysłany: 13 października 2023, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi się udało na pierwszą wizytę dostać miałam ją dzisiaj. Byłam na liście rezerwowej. Zlecił mi badania kir, ana3, allo i cros match.
    Wizyta stacjonarna w Łodzi. Kolejna już teleporade. Strasznie daleko mam :/
    Bardzo dokładnie wszystko wytłumaczył. Wizyta 450 zł. Miałam ze soba teczkę badań. Jednak on nie zagląda. Tylko pyta. Czy były transfery, poronienia, jakie leki do stymulacji były,

Kolejna mam 15 grudnia. Zapisują odrazu panie w recepcji.

Mimiiiś lubi tę wiadomość

5 lat starań 🐣
    2018 nerwica żołądka - starania przerwane leki psychotropowe
    2019 -> cykle stymulowane, starania naturanie
    2020 -> ślub 👰‍♀️🤵‍♀️💒
    2021 -> stymulację cd.
    2022 -> iui - 3 razy bez efektów
    2023 -> dofinansowanie do invitro
    Marzec stymulacja ponad 20 komórek, udało pobrać się 19 z czego 11 było dojrzałych gotowych do zapłodnienia.
    Powstało 5 zarodków - 5cio dniowych klasa 3.2.2 (BB)
    Hiperstymulacja odroczony transfer
    Kwiecień 2023 -> przygotowanie do criotransferu : estrofen, encorton, acadr, prolutex, urogestan.
    27.04 -> criotransfer 💔 nieudany
    31.05 -> ciąża biochemiczna
    Ostatnie ❄️❄️ beta urosła zaledwie do 10 :(
    Sprawdzam immunologię i jest -> dr Paśnik trafiona diagnoza allo 0, cross match 40,
    Marzec 2024 immunopresja
  • Molijka Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2023, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chętnie się zamienię. Mam termin na 15.11 a potrzebowałabym na 30.10

• Molijka Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2023, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimiiiś wrote:
    Zamienię się terminem, mam 30.10 Łódź, na termin troszkę późniejszy, listopadowy.
    Jestem chętna na zamianę.

• Mimiiiś Autorytet

Wysłany: 21 października 2023, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molijka wrote:
    Jestem chętna na zamianę.
    Już udało mi się wymienic.

‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ