Elita Gamety Rzgów
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Deseo, i PR mi też mówił w pewnym momencie, że możliwe że skończy się nakłuciem tego pęcherzyka, ale w końcu stwierdził, że spróbujemy cierpliwie zaczekać i warto było.Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Dianka wrote:Dziewczyny czy Dianka w wolnejchwili również może czasem do was zajrzeć? Jakoś nie potrafię rozstać się z tym wątkiem i jestem ciekawa rozwoju waszych historii:)
Dianka lubi tę wiadomość
-
Bella93 wrote:Punkcje juz mialam (w sierpniu), pierwszy zarodek sie zagnieznil, ale 6t5d poronilam.
Teraz powoli bede myslec o kolejnym transferze.
Łysol super, ale faktycznie to sebum jest wszedzie, gdzie kicia dluzej polezy. Kanapa moglaby byc prana co tydzien, biale rzeczy mozna zalozyc tylko zaraz przed wyjsciem (jesli che sie byc czystym) iyp itd
Czasami pewnie zastanawiasz się czy lepsze sebum czy sierść
Przykro mi, że pierwszą ciążę poroniłaś Trzymam kciuki za kolejny transfer Składacie papiery o dofinansowanie? -
Lubię_czekoladę wrote:Czasami pewnie zastanawiasz się czy lepsze sebum czy sierść
Przykro mi, że pierwszą ciążę poroniłaś Trzymam kciuki za kolejny transfer Składacie papiery o dofinansowanie?
Lepiej wczesniej niz gdyby pozniej mialoby byc cos nie tak.
My juz skorzystalismy z dofinansowaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 16:37
-
Witam. Przyznam, że zaglądałam tu do Was od wczoraj, a wcześniej na tamten wątek, ale nie mogłam się przełamać, żeby coś opublikować. Pisałam i kasowałam. Przykro mi, że tak się niesmacznie zrobiło. Staram się zrozumieć racje i uczucia każdej, ale nie chcę być z rozpędu wciągnięta w jakieś słowne przepychanki, bo to ostatnia rzecz, jakiej mi teraz potrzeba. Kibicuję każdej staraczce, bo myślę, że mimo różnic, wszystkie nosimy w sercu to samo. Swoje wnioski o Was zachowuję dla siebie, bo niby jakie mam prawo wyrażać się o Was tak czy siak? Nawet poznając się osobiście, odkrywamy przed sobą tylko część tego, kim w istocie jesteśmy, jakie jesteśmy.
To forum dało mi ogromne wsparcie, kiedy nie było wesoło. Może ja też mogę je komuś dać... W ciążę Natty wierzyłam, gdy ona sama już się w myślach pogodziła, że nic z tego nie będzie. Może inaczej bym się zachowała, a może nie... Nie wiem. Na pewno nie użyłabym takiego słownictwa, bo u mnie w domu nie używa się wulgaryzmów, tacy jesteśmy i już. Nie ważne. Cieszę się, że ciąża się rozwija i mam nadzieję, że kiedyś usłyszę o szczęśliwym jej rozwiązaniu. O poronieniu zawsze przykro mi słuchać. To tragedia. Czuję się bezsilna wobec takiego bólu. Obojętne czy znam którąś z Was osobiście, telefonicznie czy tylko z forum. Uważam za nietaktowne poruszanie tego tematu, jeśli sama zainteresowana nie życzy sobie do tego wracać, dlatego kłują mnie w oczy teksty typu: nie będę przepraszać, że jestem w ciąży, gdy ty poroniłaś. Nikt takich przeprosin nie oczekuje. Po co takie deptanie po kimś, kto ciągle jeszcze jest na drodze starań? Mało ma jeszcze stresu, zmartwień, ciosów od swojego własnego ciała?
Udzielamy sobie różnych rad, w dobrej wierze, na podstawie własnych doswiadczeń. Ktoś te rady przyjmie jako prawdziwe bogactwo a ktoś inny odrzuci. Jego wola. Nie będę się oburzać, kiedy kolejny raz ktoś napisze, że sam z siebie odstawi leki, albo nieoczekiwanie zmieni zdanie co do starań, bo chce odpocząć, gdy ja w tej chwili parłabym do przodu choćby nie wiem co. Oburzyłoby mnie, gdyby któraś z ciężarnych napisała mi tu, że w swoim stanie nie zrezygnowała z alkoholu, czy papierosów, a tak... szkoda mojej energii i nerwów.
Tyle.
Ps. Deseo, wychodzi na to, że jednak poimprezujesz 18. Moja wizyta też 8, ale w Medeorze już. Do gamety tylko zajrzę. Muszą mnie skasować za przechowywanie komórek.
Lubiąca czekoladę, może iui Was zaskoczy.. Jeśli nie, to wydaje mi się, że Twoje dobre nastawienie przyda się przy tej burzy hormonalnej, jaką funduje ivf.
Dianka a jak Ty dajesz sobie radę? Ogarniasz temat?
Na zakończenie, dla Was ode mnie:
https://youtu.be/A7yIxihqdzw
https://youtu.be/cFcfehvs5ikDeseo, sylvuś lubią tę wiadomość
Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
Się rozpisałam. Okropna jestem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 17:34
Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
A może to ostatnie takie szaleństwo przed spokojnym czekaniem na maleństwo. Sama bym potuptała na jakiejś imprezce. Nie żałuj tam sobie
Deseo lubi tę wiadomość
08.18r-et nieudany
O ho ho. Takie chyba nie istnieją. Niech tylko sprawnie i bez problemów będzie, a to już wystarczy.Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
aniab2205 wrote:O ho ho. Takie chyba nie istnieją. Niech tylko sprawnie i bez problemów będzie, a to już wystarczy.
Istnieją, istnieją Mój taki był i Tobie takiego samego życzęOlga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Fakt, mówiłaś, że było chlup i już
Najpierw gagatek musi się obrócić, ale to jeszcze bardzo prawdopodobne sądząc po tym, co on tam ostatnio wyprawia- mały akrobata.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 18:35
08.18r-et nieudany
nick nieaktualnyaniab2205 wrote:Fakt, mówiłaś, że było chlup i już
Najpierw gagatek musi się obrócić, ale to jeszcze bardzo prawdopodobne sądząc po tym, co on tam ostatnio wyprawia- mały akrobata.aniab2205 lubi tę wiadomość
-
Trochę nie rozumiem, dlaczego powstał nowy wątek... co to zmieni? Z całym szacunkiem, ale jego nazwa raczej nie zachęca do tego, aby nowe dziewczyny gametowe chciały tu wstąpić, bo z góry mówi "nie jestes tu od dawna, to spadaj" ... poza tym tamten wątek ma swoją już długą historię, jeśli któraś dziewczyna zaczyna przygodę w gamecie to znajdzie tam wiele cennych rad, czego nie znajdzie tu. Niestety nie czuje się żadną elitą, nie jestem "lepsza" od innych więc chyba zwyczajnie odpuszczę sobie wchodzenie tutaj.
Pozdrawiam Dziewczyny powodzenia!aniab2205, katrina, Agniesia30 lubią tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki )
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Powstał, żeby nie psuć atmosfery "w kopalni wiedzy". Zbyt wiele różnych zdań w jedynym miejscu nie sprzyja nawiązywaniu pozytywnych relacji. Ten watek powstał z inicjatywy kilku dziewczyn, co tylko potwierdza, że była taka potrzeba.
Nazwa pełni swoja funkcje...
Wyszukiwarka w Google i na OF dziala, więc każda dziewczyna może (nie musi) pisać na wątku, który jej odpowiada.
Nikt, nikomu nie każe wybierać, stary wątek jest i dalej może prężnie działać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 12:50
-
takasobieja wrote:Trochę nie rozumiem, dlaczego powstał nowy wątek... co to zmieni? Z całym szacunkiem, ale jego nazwa raczej nie zachęca do tego, aby nowe dziewczyny gametowe chciały tu wstąpić, bo z góry mówi "nie jestes tu od dawna, to spadaj" ... poza tym tamten wątek ma swoją już długą historię, jeśli któraś dziewczyna zaczyna przygodę w gamecie to znajdzie tam wiele cennych rad, czego nie znajdzie tu. Niestety nie czuje się żadną elitą, nie jestem "lepsza" od innych więc chyba zwyczajnie odpuszczę sobie wchodzenie tutaj.
Pozdrawiam Dziewczyny powodzenia!katrina, Agniesia30 lubią tę wiadomość
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek