endometrioza
-
WIADOMOŚĆ
-
I znajdę tam jakąś dietę konkretną i rozpisaną czy raczej wskazówki??endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
Provita
13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
BRAK MROZAKÓW
2 ICSI- transfer 2*8B
maj 2017 crio
kolejna procedura: Novum
31.08 transfer - 10 dpt krwawienie -
Dzięki za rady i informacje, zrobiło mi się lżej na sercu
Wniosek prosty: bez zabiegu stan zapalny/torbiel się powiekszy; okresy dalej będą mnie wykanczac; sprawa rodzeństwa zapewne stanie w punkcie zero, takze nie mam wyjścia.
No, ale jeszcze dwie owulacje przed Nami to spróbuję wykorzystać szansę
Ps.
Jestem z Małopolski, ewentualny zabieg w Krakowie, szpital Ujastek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 23:02
-
A to dobry szpital życzę powodzenia i dużo zdrówka :*
bedę tu zaglądać
Dobranocendometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
Provita
13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
BRAK MROZAKÓW
2 ICSI- transfer 2*8B
maj 2017 crio
kolejna procedura: Novum
31.08 transfer - 10 dpt krwawienie -
Są wskazówki co i jak zrobić żeby zmniejszyć stan zapalny, są zalecenia odnośnie diety i przede wszystkim suplementów. One są bardzo ważne. Dziewczyny mają dużą poprawę bez brania hormonów.
Jagah to wszystko zależy jak bardzo zależy Ci na czasie i zajściu w ciążę. Przede wszystkim Tobie laparoskopia jest potrzebna żeby ocenić stopień choroby i wiedzieć gdzie są jej ogniska. Nie daj się po żadnym pozorem namawiać na wprowadzanie w menopauzę.Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2 -
Wombi- lekarz dokładnie tak ocenił sprawę: robimy laparoskopie, 3 dni w szpitalu i od razu starania, także żadnych leków, uff
Spoko, przespalam się z tematem i wiem, że wyjdzie to wszystko na plus dla mnie, nie ma na co czekać
Dziękuję Wam bardzowombi lubi tę wiadomość
-
godaweri wrote:Napisze to jeszcze raz tutaj. Kluczem do wyleczenia endometriozy jest dokładnie zrobiona laparoskopia. Dokładnie, czyli lekarz szuka ognisk, usuwa wszystkie, wycina torbiele jajników, a nie odsysa. Potem od razu starania, nie vissane, które nie pomoże, zwłaszcza jak nie wszystko zostało dokładnie usunięte. Dlatego warto ruszyć w Polskę np. do tego Siekierskiego albo tam gdzie ja, u Gratkowskiego Gorzów, i zrobić laparo J specjalisty. Wazna jest potem dieta (bez białka, glutenu, cukru, kawy - tak w skrócie) no i suplementy.
Dziewczyny ja w ciazy jeszcze nie jestem, wiec nie chce sie madrzyc, ale tak jak napisałam. U nas dodatkowy problem z nasieniem. To znacznie utrudnia sprawę.
Godaweri w Gorzowie Wlkp jest jakiś dobry specjalista od endometriozy??? Jestem z Piły i szukam kogoś kto się na tym zna z pobliskiej miejscowości. -
Diana1986 wrote:Godaweri w Gorzowie Wlkp jest jakiś dobry specjalista od endometriozy??? Jestem z Piły i szukam kogoś kto się na tym zna z pobliskiej miejscowości.
Piotr Gratkowski, jak chcesz dam Ci kontakt na priv. Operował mnie. Specjalizuje się w usuwaniu endomendy. Jest jeszcze jeden dobry w Warszawie - Siekierski. -
Jagah wrote:Wombi- lekarz dokładnie tak ocenił sprawę: robimy laparoskopie, 3 dni w szpitalu i od razu starania, także żadnych leków, uff
Spoko, przespalam się z tematem i wiem, że wyjdzie to wszystko na plus dla mnie, nie ma na co czekać
Dziękuję Wam bardzo
Kochana bardzo dobre decyzje. Szybko rób laparo i nie czekaj aż endometrioza się rozpanoszy. Potem starania bez żadnego visanne. Tylko kluczem jest tu usunięcie wszyyyyyystkich ognisk endometriozy, więc dużo zależy od lekarza. Powodzenia:)Jagah, urocza lubią tę wiadomość
-
Witam, dziewczyny mam stwierdzoną endo III st. robiłam przez kilka miesiecy testy owulacyjne i żaden podkreślam ŻADEN mi nie wyszedł pozytywny. Owulacja jest bo mam monitoring robiony. czy któraś z Was miała podobnie? Mi dr powiedziała że przy endo mogą kompletnie nie wychodzić te testy owulacyjne...
-
Nie wiem jak wysoki mam stopień endo, ale dotychczas co miesiąc testy owulacyjne wychodzą pozytywnie, robię test 2 razy dziennie. Każdy organizm jest inny, niektóre dziewczyny mają niski pik LH, może dlatego testy nie wychodzą poprawnie. Jeśli masz potwierdzenie owulacji przez gina to dla mnie lepsze info niż pozytyw owulacyjny
-
Mi z początku też nie wychodziły testy, a miałam torbiel na jajniku. Teraz jestem po usunięciu torbieli endometrialnej i wracamy do gry ze staraniami oczywiście. Wczoraj robiłam pierwszy test, więc się jeszcze nie wypowiadam, zobaczę jak kolejne będą wychodziły.
Dziewczyny, jak wspomagacie starania przy endo?