endometrioza
-
WIADOMOŚĆ
-
Jest tyle rzeczy, które wpływają na starania ze zaczynam się gubić 🙈 Inni zachodzą od tak, a inni mają takie problemy jedno wyjdzie przełęczy się i znowu coś nowego.
Magsty lubi tę wiadomość
👩🏼❤️💋👨🏼 31.12.2014r.
💒 2020r.
👱🏻♀️
Endometrioza III stopnia ❌
21.10.2023- 26.01.2023 ureaplasma ✅
31.01.2023r. Hycosy i biopsja endometrium- jajowody drożne, ✅zapalenie endometrium ❌
Hormony ✅
🧔♂️30
badanie nasienia✅
07.05.2023r. ⏸️🙊
08.05.2023r. Beta 789 mlU/ml
10.05.2023r. Beta 1717 mIU/ml
25.12.2023r. Olcia, Nasz Świąteczny Cud 🎄✨
-
Mainlylife wrote:Jest tyle rzeczy, które wpływają na starania ze zaczynam się gubić 🙈 Inni zachodzą od tak, a inni mają takie problemy jedno wyjdzie przełęczy się i znowu coś nowego.
U mnie jedyna przeszkoda to było wlasnie brak pękania pęcherzyków. I w pierwszym podejściu mamy sukces. Jednak cały czas byłam sceptyczna czytając historie innych dziewczyn, ile lat zmagają się z tym problemem. Miałam obawy ze jeszcze pewnie jest coś o czym jeszcze nie wiemy, a będzie uniemożliwiać zajście w ciążę, ehhh33 lata
AMH 0,2
Operacje usuwania torbieli jajników -2009 i 2012.
Endometrioza
Brak owulacji
Dwie próby stymulacji (07 i 09.2022) zakończone przedwcześnie.
Propozycja AK
Zmiana kliniki i lekarza
Działa prawy jajnik!
Trzecia stymulacja (01.2023)🤞🏻FSH 29
Punkcja->2 dojrzałe komórki-> 2 zarodki wysokiej klasy (cl 8.1 i cl 7.1) -> transfer świeży w 3 dobie 🤞🏻
10 dpt- || kreski oraz beta 60 🥹
12 dpt - beta: 132, prog: 26
14 dpt - beta: 327, prog: 28
17 dpt - beta: 1054, prog: 29
5t 1d - jest jeden pęcherzyk ciążowy 😊
6t 5d - CRL 6,2 mm i jest❤️
8t 6d - plamienie ☹️ CRL 21 mm, ❤️ Bije
10t 4d - CRL 3,5 cm
12t 1d - prenatalne ok, CRL 5,8 cm, dziewczynka? Pierwsze ujęcie 3D
19t 2d - 332 g, dziewczynka?
21t 2d - połówkowe ok, 399 g, dziewczynka! 💖Kolejne ujecie 3D
25t 0d - 712g
29t 1d -usg III trymestru -ok, 1660 g
31t 0d - 1780 g
34t 4d - 2400 g
Planowany termin porodu: 8.10.2023
5.10.2023 Marlena, 54 cm, 3790 g 💖🥰 -
Mainlylife wrote:Jest tyle rzeczy, które wpływają na starania ze zaczynam się gubić 🙈 Inni zachodzą od tak, a inni mają takie problemy jedno wyjdzie przełęczy się i znowu coś nowego.
Niestety i ja się gubię.
Do mnie doszło jak duży jest problem. Myślałam, że laparoskopia załatwi sprawę i po niej będę cudownie ozdrowiona. Pozniej pocieszałam się, że mam 1 stopien endo, więc luz...a ostatnio mi lekarz powiedział, że czasami panie z 4 zachodzą naturalnie, a czasami te z 1 w ogóle.
Przestałam się nakręcać na ciążę. W tym roku spróbuję. Jeśli się nie uda to odpuszczę...poród przez CC, nisza Niche w bliźnie po cc, AMH 1,69, endometrioza I/II stopnia 🙁, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego, NK w górnej granicy normy, adenomioza (distreptaza, fluomizin, bactrim forte + endovelle do procedury)
12.23 - przygotowanie do IVF, antykoncepcja
1.24 - IVF ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
3.04.24 - transfer blastki 4AA (estrofem, lenzetto, neoparin, acard, prolutex, cyclogest, progesterone besins) + AH
9dpt 16,4mlu/ml
12dpt 4,8mlu/ml 😭 -
Mam endometrioze 4 stopnia. W grudniu miałam wykonywaną 2 laparoskopię (o pierwszej lepiej nie będę pisać trafiłam na konowała).Miałam pełno zrostów jajniki zrosniete ze sobą i ściana macicy , macica zrosnieta z jelitem grubym ogólny galimatias. Po uwolnieniu zrostów jajowody okazały się drożne. Aaa miałam jeszcze polipa szyjki macicy.
I ważna rzecz wczesniej miałam cykle bezowulacyjne. Lekarz powiedział, ze jajniki z torbielami to jajniki chore. Po zabiegu pierwszy raz zobaczyłam ciałko żółte na usg:)
Wiem, że zabieg nie gwarantuje zajscia w ciążę (staramy się od 2 lat) ale staram się wyeliminować przeszkody i zwiększyć na to szanse.
Mam tez przewlekły stan zapalny endometrium jestemy z mężem w trakcie leczenia. Starania możemy zacząć od marca i zobaczymy. Co będzie to będzie i po prostu będziemy się cieszyc seksem:)
Niski progesteron (ok 8ng/ml 7dpo) mam wspierany Cyclogestem. Ze względu na wiek daje sobie 2 lata na ciążę chociaż AMH 4,15 ale badane w tamtym roku przed zabiegiem. Wierzę, że lekarz wyłuszczał torbiele tak by oszczędzić jak najbardziej jajnik.
Na wyższą prolaktynę biorę niepokalanka lekarz zlecił badanie na początku cyklu mam nadzieje, że będzie niższa.
Chciałam się podzielić moją historią w skrócie bo sama lubię czasami przeczytać kto jaką drogę przeszedł i jaka jest przed nim:)
Szczerze życzę aby te dwie kreski były dla większości starających sie po prostu kwestią czasu.
38 lat
Starania od 2021
2022 laparoskopia
Endometrioza IV stopnia
Jajowody drożne
💊Cyclogest - na niski progesteron
💊Dostinex: prolaktyna z 30ng na 10ng
LDN, Acard, Avamina, Sanprobi, suple
I owulacja prawidłowa, II leczenie stanu zapalnego
III niepęknięty pęcherzyk, IV niedojrzałe pęcherzyki, IV ovitrelle, V stres, VI ovitrelle
VII zabieg z kontrastem olejowym -
Hej. Też mam endometriozie, torbiel enodmetrialna, około 3 cm na lewym jajniku. Laparoskopii nigdy nie miałam. Jedyne objawy jakie mam to bol brzucha i miednicy w 1-2 dc. Czasami są to lekkie bóle, czasami mocniejsze, ale tragedii nie ma, krawienia nie są jakieś obfite, powiedzialabym, że normalne, a od 3 dnia nawet skąpe. Zastanawiam się czy tak może wyglądać życie z endometrioza cały czas czy raczej jest pewne, że rozwinie się ona bardziej i będzie gorzej. Jak to wygląda/wyglądało u Was?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2023, 09:42
Starania od 2021 roku.
KET (II AZ Czechy Reprofit) - 12.07.2024 r.
7dpt - beta 78, próg 22,78 ng/ml.
10dpt - beta 411,80, próg 24,40 ng/ml.
13dpt - beta 1757,80, próg 20,57 ng/ml.
15dpt - beta 3373,65, I USG - jest pęcherzyk ciążowy 3,7mm (IP - plamienia).
21dpt - II USG (plamienia - krwiaczki) - jest pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem 🥰
25dpt - III USG (plamienia) - jest ❤️
7+5 - CRL 1,58 cm🥰
9+2 - próg 46,97 ng/ml beta 213368,80.
I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 😊
16+1 - 162 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
19+2 - 303 g dziewczynki 🥰, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki 🥰
-
Moja torbiel miała właśnie 3 cm (czasami operują jak osiąga 4cm) i od razu dostalam skierowanie na zabieg. Lekarz, który robił wstepny wywiad powiedział, że z racji iz staramy się o dziecko nie powinno się jej ruszać żeby nie zmniejszac rezerwy jajnikowej- nie zgodziłam się. Na szczescie to nie ten lekarz wykonywał zabieg tylko ten, do którego chodzę prywatnie.
Jestem bogatsza o to doświadczenie i jestem za tym żeby taką torbiel wyłuszczyć(to jest poprawne określenie, przekłucie nic nie daje) teraz moje jajniki pracują prawidłowo. Druga sprawa jeśli dojdzie do pęknięcia takiej torbieli może dojść do zapalenia otrzewnej.
Ja jednego roku miałam ok 7 -8 bardzo bolesnych miesiaczek. W kolejnym już tylko 1 a byłam jeszcze przed zabiegiem. Nie wiem od czego to zalezy. Może od diety wtedy zaczełam wprowadzać przeciwzapalną i taką stosuje cały czas. Ja dostalam w zaleceniach ze szpitala np. aby nie jesc czerwonego mięsa, kakao. W internecie jest dużo informacji jakie produkty wykluczyć, jaką suplementację wdrożyc chociaz ja zdecydowałam się na wizytęu dietetyka.ZAJĄCZEK94 lubi tę wiadomość
38 lat
Starania od 2021
2022 laparoskopia
Endometrioza IV stopnia
Jajowody drożne
💊Cyclogest - na niski progesteron
💊Dostinex: prolaktyna z 30ng na 10ng
LDN, Acard, Avamina, Sanprobi, suple
I owulacja prawidłowa, II leczenie stanu zapalnego
III niepęknięty pęcherzyk, IV niedojrzałe pęcherzyki, IV ovitrelle, V stres, VI ovitrelle
VII zabieg z kontrastem olejowym -
Witajcie,jakie badania i gdzie zrobić pod kątem diagnozowania endometriozy. Szczecin, Trójmiasto,zachodniopomorskie chyba ze jest ktoś wybitny w innym mieście to i tam pojade.
7 transferow dobrej jakości zarodków i nic. Już nie wiem co robić.
Podejrzewam ze tam może być przyczyna , oczywiscie czepili sie immunologia i Accofil a to tez nic nie dało. Lekarz w klinice... próbować do skutku i tyle w temacie. Zero dalszego szukania.
Miesiączki bolesne,obfite,skrzepy,bóle szyjki, skurcze, bole plecow zero reakcji w tym kierunku.
Ręce mi już opadają. Pomocy -
Mirandzia wrote:Witajcie,jakie badania i gdzie zrobić pod kątem diagnozowania endometriozy. Szczecin, Trójmiasto,zachodniopomorskie chyba ze jest ktoś wybitny w innym mieście to i tam pojade.
Podejrzewam ze tam może być przyczyna , oczywiscie czepili sie immunologia i Accofil a to tez nic nie dało. Lekarz w klinice... próbować do skutku i tyle w temacie. Zero dalszego szukania.
Miesiączki bolesne,obfite,skrzepy,bóle szyjki, skurcze, bole plecow zero reakcji w tym kierunku.
Ręce mi już opadają. Pomocy
Ja chodzę do dr Janowca przyjmuje Krakow i Nowy Sącz on zajmuje się endometrioza i niepłodnością przy endometriozie👩🏼❤️💋👨🏼 31.12.2014r.
💒 2020r.
👱🏻♀️
Endometrioza III stopnia ❌
21.10.2023- 26.01.2023 ureaplasma ✅
31.01.2023r. Hycosy i biopsja endometrium- jajowody drożne, ✅zapalenie endometrium ❌
Hormony ✅
🧔♂️30
badanie nasienia✅
07.05.2023r. ⏸️🙊
08.05.2023r. Beta 789 mlU/ml
10.05.2023r. Beta 1717 mIU/ml
25.12.2023r. Olcia, Nasz Świąteczny Cud 🎄✨
-
Mirandzia wrote:Witajcie,jakie badania i gdzie zrobić pod kątem diagnozowania endometriozy. Szczecin, Trójmiasto,zachodniopomorskie chyba ze jest ktoś wybitny w innym mieście to i tam pojade.
Ręce mi już opadają. PomocyEvelyanne lubi tę wiadomość
👩'88 🙎🏻♂️'88
starania od 2017
Endometrioza głęboko naciekająca ENZIAN A3B2C3
Endometrioza otrzewnowa IV stopień; Adenomioza
Hormony w normie✔️ Kariotypy ✔️ bakteriologia✔️MTHFR - homozygota ❌
V Leiden ✔️ SonoHSG✔️AMH 3,98 ✔️ TSH 1,98 euthyrox 75mg ✔️FT4,FT3, Anty-TPO, Anty-TG✔️
Przeciwciała kardiolipinowe IGg i IgM✔️krzywa glukozy i insuliny ✔️ ANA✔️ histerskopia ✔️
Mąż 💪👌
2*ICSI nieudane - 3 transfery
08.2021 - operacja endometriozy
04.2022 - II kreski naturals
08.12.2022 -51cm 2320g MOJA Córeczka! -
Ręce mi już opadają. Pomocy
Jeśli nie badałas to koniecznie zbadał czy przypadkiem nie masz stanu zapalnego endomtrium (CD138)Magsty lubi tę wiadomość
👱♀️38 lat, 🤵43 lata
AMH-2,55 (03.23)
KIR Bx, mutacja Leiden, Pai-I, MTHFR, niedoczynosc tarczycy,adenomioza
wysoki Cross match 32%,
Starania od maja 2016
2018 - 2xIUI ❌
2020 - CP-metotreksat
08.2021
1 IVF - 2 ❄️❄️ niezbadane, 2 transfery ❌
10.2022
2 IVF - 3 ❄️❄️❄️ - po PGT-A mamy 1 ❄️ (5.1.1)
10.22-05.23-stan zapalny endo(4 biopsje)
04.23-08.23 osocze
05.23- laparoskopia
06.23-leczenie immuno
06.23-11.23- aku
07.23- 5 biopsja 0/10
08.23-10.23- za cienkie endo
31.10.23 FET 5.1.1.
7dpt-56, 9dpt-125
13dpt-623,15dpt-1402
20dpt-4409, 24dpt-8616
29dpt (6+4) -jest ❤️
38+1 - poród SN, synek 2420g, 49 cm, 10/10 -
Ja wszystkie objawy endometriozy mam od wieku lat, dopiero w trakcie 1. stymulacji do In vitro pokazała się na jajnikach. Lekarz w Klinice powiedział mi wtedy, że jeżeli endomenda jest na jajnikach to jest też w innych miejscach. U mnie się to potwierdziło - ogniska na jelitach, jajowodach, pęcherzu moczowym, wiązadłach krzyżowo-macicznych, adenomioza, wszystko w wielkich zlepach i zrostach. Nad wieloma objawami przeszłam do porządku dziennego, dopiero po operacji zrozumiałam, że np. robienie siku nie musi wiązać się z bólem .
Operacja we wrześniu a na razie pierwszy transfer po nieudany .Początek starań - 2017.
Cykle naturalne i stymulowane - brak owulacji, LUF, endometrioza IV st.
Od 2020 Gameta Kielce/Łódź.
02.2021 - histeroskopia diagnostyczna -> CD138 (+) -> leczenie.
03.2021 - biopsja endometrium - czysto !
04.2021 - start pierwszej procedury 😱
21.04.21 - punkcja, transfer odroczony ⛄️⛄️⛄️
1xcb 2x beta <1,2
Wiosna 2022 r - druga procedura - 4 blastocysty
Lipiec 2022 r. - transfer na cyklu naturalnym - beta < 1,2
Wrzesień 2022 r. - operacja endometriozy głębokonaciekającej
Jesień 2022 r. - leczenie hormonalne, immunologia, wizyta u doc. P - bez zaleceń, kontrolna biopsja endometrium - czysto
01.03.2023 - transfer ⛄️ - beta <1,2 -
Cześć Ja szukam lekarza w Poznaniu lub ewentualnie we Wrocławiu. Z mojego researchu wynika, że w Poznaniu dobry byłby Tomasz Dmochowski. Czy ktoś z Was mógłby mi kogoś polecić?
Na poczatek chciałabym żeby ktoś mnie w ogóle zdiagnozował. Mam bardzo bolesne miesiączki i problemy z zajściem w ciąże. Dotychczasowi lekarze zbywali pytania o endometrioze, a ja wykluczyłam już wszelkie przyczyny hormonalne.
Prośba o podpowiedź, wierzę w siłę tego forum 🔥😇Ona: 31 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
29.08. 2mm Cudu 😍
19.09 - następna wizyta
-
Hejka !
Dziewczyny powiedzcie mi proszę co o tym sądzicie.
Mam endometriozę 1 stopnia, pcos, usunietą przegrode w macicy. Prawy jajowód niedrożny. Starania juz 4 lata zaraz minie, rok stymulacji CLO, menopur z powodzeniem, prog bardzo dobrze a ciąży brak.... pytałam swojego doktora o stan zapalny ednometrium, odpowiedział mi że u kobiet z endometriozą markery zapalne są podwyższone, mimo ze tego zapalenia endometrium nie ma i nie ma sensu tego badać. Macie jakieś doświadczenia w tym kierunku? -
Kurcze to moja gin mówi inaczej. Przy endo często jest stan zapalny i lepiej zrobić biopsję - w razie wyniku pozytywnego leczenie jest konieczne, może długo trwać.poród przez CC, nisza Niche w bliźnie po cc, AMH 1,69, endometrioza I/II stopnia 🙁, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego, NK w górnej granicy normy, adenomioza (distreptaza, fluomizin, bactrim forte + endovelle do procedury)
1.24 - IVF ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
3.04.24 - transfer blastki 4AA (estrofem, lenzetto, neoparin, acard, prolutex, cyclogest, progesterone besins) + AH
9dpt 16,4mlu/ml
12dpt 4,8mlu/ml 😭 -
Hej dziewczyny, ja też choruje na endometriozę- III stopnia. Zdiagnozowana 3 lata temu przy laparoskopii. Miesiączki nie są bolesne ani obfite, ale w drugiej połowie cyklu mam brązowe plamienia aż do miesiączki. Macie może też taki objaw przy endometriozie?Starania od 2018
I in-vitro 2020- (poronienie 7tc) brak ❄️
II in-vitro 2020 (poronienie 7tc) 2❄️
2021 transfer ❄️ beta 0
2021 transfer ❄️ beta 0
III in-vitro 2022 brak zarodków
IV in vitro 2022 brak zarodków
V in- vitro 2022 1 zarodek, beta 0
2023 decyzja o AZ
20.02.2023 I transfer w Reprofit, beta 0,99😭
15.05.2023 II transfer w Reprofit
7dpt beta 44,51 prog 11,60
9dpt beta 104,43 prog 39,00
11dpt beta 295,40 prog 41,10
14dpt beta 1460 prog 25,00 -
Bambi92 wrote:Cześć Ja szukam lekarza w Poznaniu lub ewentualnie we Wrocławiu. Z mojego researchu wynika, że w Poznaniu dobry byłby Tomasz Dmochowski. Czy ktoś z Was mógłby mi kogoś polecić?
Na poczatek chciałabym żeby ktoś mnie w ogóle zdiagnozował. Mam bardzo bolesne miesiączki i problemy z zajściem w ciąże. Dotychczasowi lekarze zbywali pytania o endometrioze, a ja wykluczyłam już wszelkie przyczyny hormonalne.
Prośba o podpowiedź, wierzę w siłę tego forum 🔥😇
Może Dr Rzymski z Poznania, ja swoją przygodę z diagnostyka zaczynałam u niego i on mi wtedy bardzo pomógł i położył na zabieg na Polnej w Poznaniu. Wizyty miałam prywatnie a zabieg na NFZ
Ja miałam straszne zrosty endometrialne, dużo struktur leżało jak chciało, dużo było ze sobą zrośniętych. Dopiero ten Doktor zasugerował, ze mogę mieć taki problem. Podczas zabiegu podobno udało się udrożnić zrosty, ale widocznie jajowody nie podjęły swojej funkcji, bo dwie kreski zobaczyłam dopiero po IVF.
Nie miałam problemów hormonalnych, owulacje super, pecherzyki same pękały, jajowody niby drożne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2023, 08:17
[/
15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
5dpt ⏸️
6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
16 dpt GS 6mm + YS
21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
8w0d CRL 1.71cm + ♥️
10w0d CRL 3.22cm
12w3d CRL 6.3cm, prenatalne okej, chłopiec 🚗💙
20w3d prenatalne II, 380g 🤩
20.11 CC, 55cm, 3340g, 38+3
04.2024 - naturals, rośnie mała Mikuszelka 🚺
26.08.24 20w6d II prenatalne - 340g 🌸 -
Hej dziewczyny, dzięki za wszystkie wartościowe rady. Cieszę się że wielu z Wam sie udało.
My staramy się od 2 lat. Ja mam zdiagnozowana endometrioza od 7 lat. Pierwsza laparoskopia w 2016- duze torbiele na obu jajnikach- slabo zrobiona bo na NFZ i z ostrego dyzuru. Potem leczenie vissane i blokowanie cyklu bo nie planowałam macierzyństwa (byłam wtedy sama).
Gdy zaczęliśmy się starać, byłam stymulowana letrozolem, rosną duze pęcherzyki ale ciąży brak. Okazało się ze niedrożność jajowodów w badaniu sono. W kwietniu 2022 miałam 2 laparoskopię, prywatna w Białymstoku, stiwrdzono endomende
3 stopnia!!!! Dobrze zrobiona, długa operacja, usunął ogniska endometriozy w 98%. Udroznij jajowy, uwolnił jajniki z otrzewnej, wyciął polipa i miesniaka, uwolnił zrost przy odbytnicy. Długo i porządnie, ale ciąży wciąż brak. Obecnie stymuluje się menopurem i dobrze go toleruje ( mamy świetne libido) więc przynajmniej można się pocieszyć seksem 😉 dieta bez glutenu bardzo pomogła w lagodzeniu dolegliwosci bolowych. Na diecie przeciwzapalnej wystarczy mi tylko ibuprofen i nospa w 1-2 dniach @. To jakis cud. Kiedys byly takie meczarnie ze nie dalam rady wstac z lozka. Obawiam się że jajowody znowu są niedrożne....ale sama nie wiem, póki co jestem w dołku psychicznym, próbuję sobie jakiś to ulozyc w głowie dlaczego taka choroba i dlaczego tak dużo mi zabiera.... zycze Wam powodzenia dziewczyny 🥰🥰🥰❤️❤️❤️ -
Witam, podejrzewam u siebie endometrioze i szukam lekarza do którego pójść w pierwszej kolejności (Kraków i okolice) czy ktoś słyszał o dr Lechu Rogulskim z Czestochowy?
Rozważam też podróż do Wrocławia albo Warszawy, alen chciałabym wiedzieć do kogo się zapisać i żeby terminy nie były bardzo odległe. -
Z okolic Krakowa jest dr Janowiec - nie byłam, ale na innych forach dużo o nim dziewczyny piszą. Powołali go nawet jako specjalistę do sejmowej komisji dot. endo 😉
U mnie drugi miesiąc stymulacji. Całkiem dobrze ją znoszę. Zapisałam się też do psychologa, bo zaliczyłam załamanie po informacji o ciąży siostry...
Macie też tak, że chcecie tej ciąży, ale mimo wszystkich działań w jej kierunku nie wierzycie, że do niej dojdzie?
poród przez CC, nisza Niche w bliźnie po cc, AMH 1,69, endometrioza I/II stopnia 🙁, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego, NK w górnej granicy normy, adenomioza (distreptaza, fluomizin, bactrim forte + endovelle do procedury)
1.24 - IVF ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
9dpt 16,4mlu/ml
12dpt 4,8mlu/ml 😭 -
Cześć dziewczyny może któraś z Was poleca jakiegoś dobrego lekarza zajmującego się leczeniem endometriozy na Podkarpaciu?👩- 24lat 🧑- 27lat
- endometrioza 3 stopnia wykryta w 2020 roku
- 20.08.2022 💒
- starania od września 2022
- 4 sierpnia test ciążowy pozytywny! Udało się! ❤️
- 16 sierpnia pierwsza wizyta 0,45cm kropka
- 30 sierpnia usłyszeliśmy serduszko, 2 cm naszego człowieczka ❤️
- Mikołaj 💙 3 kwietnia 2024r, 57cm i 3240g 💙