Nie przegap okazji!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 30 listopada a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji i wypróbuj nasze nowości - jesteśmy przekonani, że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować.

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 30 listopada 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Odpowiedz

estradiol

Oceń ten wątek:
  • Oreore Przyjaciółka
    Postów: 153 23

    Wysłany: 24 czerwca 2016, 15:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nic nie wiem bo rozmawiałam tylko z położną podając jej wynik :(

    07.02.2016 - Aniołek ciążą pozamaciczna 6 tydz.
    18.04.2016 -sonohsg - prawy jajowód uszkodzony, lewy udrożniony
    *problem męski morfologia 0%, defragmentacja 79%
    30.08.2017 - zaczynamy przygodę z in vitro (GRAVIDA)
    05.2018 - przenosiny do nOvum Warszawa
  • Nilakshi Koleżanka
    Postów: 58 13

    Wysłany: 25 lipca 2016, 19:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oreore wrote:
    No właśnie nic nie wiem bo rozmawiałam tylko z położną podając jej wynik :(
    Oreore - Czy wyjaśniło się u Ciebie skąd taki spadek estradiolu ? Mam podobną sytuację. 9dc (pęcherzyk 12mm) estradiol-122, 13dc- 68.
    Testy owu wychodzą negatywne więc raczej nie jest to spadek przed owulacją.
    Czy któraś z Was też tak miała?
    Będę bardzo wdzięczna za szybką odpowiedź

    1usadf9hv0znxknt.png
    f2w3dqk3wj2i88rk.png
  • Figulina Autorytet
    Postów: 1159 548

    Wysłany: 5 września 2016, 12:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś odebrałam pierwsze wyniki estradiolu

    w 10 dc miałam wynik 83.6 przy normie 19.5 - 144.2 dla fazy folikularnej

    Jak oceniacie ten wynik?

    Jutro odbieram 2 wynik estradiolu z 14 dc i wynik prolaktyny.

    Insulinooporność
    Niedoczynność tarczycy, hashimoto

    03.02.2018 - trzecia inseminacja :)
    iv09bd3mz2x39jc3.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 września 2016, 12:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figulina wrote:
    Dziś odebrałam pierwsze wyniki estradiolu

    w 10 dc miałam wynik 83.6 przy normie 19.5 - 144.2 dla fazy folikularnej

    Jak oceniacie ten wynik?

    Jutro odbieram 2 wynik estradiolu z 14 dc i wynik prolaktyny.

    Ja w 3 dc. estradiol = 62
    12dc estradiol = 75
    cykl bezowulacyjny

  • Figulina Autorytet
    Postów: 1159 548

    Wysłany: 5 września 2016, 13:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Ja w 3 dc. estradiol = 62
    12dc estradiol = 75
    cykl bezowulacyjny


    A miałaś robiony monitoring, czy oceniasz to na podstawie wyników estradiolu?

    Insulinooporność
    Niedoczynność tarczycy, hashimoto

    03.02.2018 - trzecia inseminacja :)
    iv09bd3mz2x39jc3.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 września 2016, 16:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figulina wrote:
    A miałaś robiony monitoring, czy oceniasz to na podstawie wyników estradiolu?
    Oczywiście monitoring w 10 i 12 dc.

  • Figulina Autorytet
    Postów: 1159 548

    Wysłany: 5 września 2016, 18:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, czytałam gdzieś, że wynik estradiolu może sygnalizować owulację, jeśli w okresie okołoowulacyjnym wyniesie przynajmniej 200. U mnie też raczej nie ma szans na to, aby do tej wartości dobić z 83.6 przez 4 dni.

    Insulinooporność
    Niedoczynność tarczycy, hashimoto

    03.02.2018 - trzecia inseminacja :)
    iv09bd3mz2x39jc3.png
  • jeszczedzien Znajoma
    Postów: 29 1

    Wysłany: 23 października 2016, 10:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed przyjęciem zastrzyka ovitrelle miałam estradiol na poziomie 149 i lekarz nic nie mówił że jest za niski. Pęcherzyk pękł i 7n dpo progesteron wynosił 12,03. I to dla lekarza też było ok.

    e258b18de3c19029ca3c9a0bb634f322.png
  • Esperanza Mia Autorytet
    Postów: 5124 3578

    Wysłany: 19 grudnia 2016, 20:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cy mam dobre wyniki badań 3 dzień c
    Martwi mnie niski poziom Estradiol ??? Nie jest za nisk

    TSH - 1,01 ( 0,27 4,200)
    FSH - 7,11 ( 3,5-12,5)
    LH - 6,12 (2,4-12,6)
    Estradiol 37 12,5 do 233
    Prolaktyna 15 (4,79-23)
    Testosteron 8,7 (8,4-48)

    1usaqtkf1ub9vxv3.png
    "Cokolwiek zasiejesz, po jakimś czasie zbierzesz ! Twoje myśli to ziarno i od nich będą zależeć żniwa ".
    02.01.2020 *IVF *ICSI MACS
    15.01.2020 punkcja ❄❄ ❄
    15.02.2020 transfer 3AA zostały ❄❄
    6 dpt 49,5
    9 dpt 181,5
    11 dpt 286
    13 dpt 446
    16 dpt 1446
    19 dpt 3893
    26 dpt ❤️ 12.03.2020
    18.06.2020 20+3 połówkowe- waga 385 g szczęścia 💕 będzie długo wyczekiwany synek 💕
    19.06.2020 pierwsze ruchy synka 💗
    21.07.2020 25+1 waga 776 g
    21.08.2020 29+5 połówkowe 3 trymestru waga 1502g
    09.09.2020 waga 1944g
    34+2 waga 2200, 35+2 waga 2600
    09.10.2020 54 cm, 2620g godz 23.21 szczęścia
    01.2020 AMH 2,90, 08.2019 AMH 1,89
    04.2919 AMH 1,00, 07.2017 AMH 2,66
    2018 HSG ok, 2018 histero ok,
    IO, MTHFR A1298C,
    21.02.2020 NK 15%, 09.2019 NK 25% KIR BX brak 2DS1 2DS5 3DS1
    On: HBA 48% morfologia 0-5% DFI 14% HLA-C : C1 i C2
    Początek starań 05.2016
  • ma_sza Znajoma
    Postów: 19 4

    Wysłany: 22 lutego 2017, 11:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam problem z estradiolem. Nie wiem co jeszcze mogę zdziałać. Jestem już po kilku nieudanych podejściach do IVF - pęcherzyki nie chciały rosnąć, niski poziom estradiolu. Ostatnio urosło jakimś cudem kilka, doszło do punkcji, niestety wszystkie puste i oczywiście znów za niski estradiol :(

    BYLE DO PRZODU...
    - 2 lata starań z pomocą medyczną
    - PCOS, jeden niedrożny jajowód, wysokie AMH, obniżone parametry nasienia
    - Nieudana IUI w 2016 i nieudane podejście do drugiej IUI
    - 2 nieudane próby stymulacji do IVF 2016 :(
    - Punkcja do IVF w II 2017 - wszystkie pęcherzyki puste :(
  • e_mil_ka Autorytet
    Postów: 4988 3101

    Wysłany: 22 lutego 2017, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Oczywiście monitoring w 10 i 12 dc.

    Tak sobie siedzę i podczytuje forum. Ja ostatnio miałam monitoring do in vitro. W 14 dniu cyklu brak pecherzyka dominującego w 15 dniu estradiol 58 pęcherzyk 12 mm. Dali mi szanse i czekali. Owulacja była dopiero 23 dnia cyklu. Ja bym nie skazywała tego cyklu na straty.

    34bwqqmz9vw0hq75.png
    Emilka
    22.09.2016 r. - punkcja, hiperka, transfer przełożony- 5 *
    5 x crio = 3 x cb :(
    29.06.20 - cn - oczekiwanie na zarodek
    08.07.20 - mamy serduszko ♥️
    30.07.20 - szpital bakterie w moczu
    15.09.20 - czekamy na Igunię :)
  • e_mil_ka Autorytet
    Postów: 4988 3101

    Wysłany: 22 lutego 2017, 12:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esperanza Mia wrote:
    Cy mam dobre wyniki badań 3 dzień c
    Martwi mnie niski poziom Estradiol ??? Nie jest za nisk

    TSH - 1,01 ( 0,27 4,200)
    FSH - 7,11 ( 3,5-12,5)
    LH - 6,12 (2,4-12,6)
    Estradiol 37 12,5 do 233
    Prolaktyna 15 (4,79-23)
    Testosteron 8,7 (8,4-48)


    Moim zdaniem super estradiol. Estradiol powyżej 200 to już estradiol wskazujący na okres okołowoulacyjny :)

    34bwqqmz9vw0hq75.png
    Emilka
    22.09.2016 r. - punkcja, hiperka, transfer przełożony- 5 *
    5 x crio = 3 x cb :(
    29.06.20 - cn - oczekiwanie na zarodek
    08.07.20 - mamy serduszko ♥️
    30.07.20 - szpital bakterie w moczu
    15.09.20 - czekamy na Igunię :)
  • e_mil_ka Autorytet
    Postów: 4988 3101

    Wysłany: 22 lutego 2017, 12:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_sza wrote:
    Ja też mam problem z estradiolem. Nie wiem co jeszcze mogę zdziałać. Jestem już po kilku nieudanych podejściach do IVF - pęcherzyki nie chciały rosnąć, niski poziom estradiolu. Ostatnio urosło jakimś cudem kilka, doszło do punkcji, niestety wszystkie puste i oczywiście znów za niski estradiol :(


    Też mam PCOS a mąż tragiczne parametry nasienia. Może masz źle dobrane leki do stymulacji? Kobiety z PCOS łatwiej się stymuluje a nawet często mozna przestymulować co miało u mnie miejsce. Pobrano 16 komorek zapłodnino 6 z czego przetrwało 5.

    34bwqqmz9vw0hq75.png
    Emilka
    22.09.2016 r. - punkcja, hiperka, transfer przełożony- 5 *
    5 x crio = 3 x cb :(
    29.06.20 - cn - oczekiwanie na zarodek
    08.07.20 - mamy serduszko ♥️
    30.07.20 - szpital bakterie w moczu
    15.09.20 - czekamy na Igunię :)
  • Mamma-mia Autorytet
    Postów: 1367 425

    Wysłany: 22 lutego 2017, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Tak sobie siedzę i podczytuje forum. Ja ostatnio miałam monitoring do in vitro. W 14 dniu cyklu brak pecherzyka dominującego w 15 dniu estradiol 58 pęcherzyk 12 mm. Dali mi szanse i czekali. Owulacja była dopiero 23 dnia cyklu. Ja bym nie skazywała tego cyklu na straty.
    Dokladnie. U mnie ostatnio owu była w 20dc,a teraz będzie w 19 dc.

    e_mil_ka lubi tę wiadomość

  • Mamma-mia Autorytet
    Postów: 1367 425

    Wysłany: 22 lutego 2017, 12:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Moim zdaniem super estradiol. Estradiol powyżej 200 to już estradiol wskazujący na okres okołowoulacyjny :)
    Zalezy czy z lekami czy bez. Z lekami ginkekolozka mi mówiła,ze estradiolnpowiniem byc chociaż 100-150. I u mnie to się sprawdza.
    Bez leków estradiol moze być od 200

  • ma_sza Znajoma
    Postów: 19 4

    Wysłany: 22 lutego 2017, 14:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Też mam PCOS a mąż tragiczne parametry nasienia. Może masz źle dobrane leki do stymulacji? Kobiety z PCOS łatwiej się stymuluje a nawet często mozna przestymulować co miało u mnie miejsce. Pobrano 16 komorek zapłodnino 6 z czego przetrwało 5.

    No niestety mnie się stymuluje bardzo ciężko..dopiero za trzecim podejściem udało się dobrać leki i dawki tak, żeby cokolwiek pęcherzyków urosło :(

    BYLE DO PRZODU...
    - 2 lata starań z pomocą medyczną
    - PCOS, jeden niedrożny jajowód, wysokie AMH, obniżone parametry nasienia
    - Nieudana IUI w 2016 i nieudane podejście do drugiej IUI
    - 2 nieudane próby stymulacji do IVF 2016 :(
    - Punkcja do IVF w II 2017 - wszystkie pęcherzyki puste :(
  • Koliber Przyjaciółka
    Postów: 128 46

    Wysłany: 11 kwietnia 2017, 20:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Odebrałam dzisiaj wyniki estradiolu i progesteronu. Wyniki z 7dpo (25 dc, cykle 28-32 dniowe):

    Estradiol (E2) - 277,60 pg/ml
    Erogesteron (N55) - 13,66 ng/ml

    Przy normach dla estradiolu faza folikularna - 19,5 - 144,2; faza owulacyjna - 63,9 - 356,7; faza lutealna - 55,8 - 214,2; menopauza < 32,2
    A dla progesteronu faza folikularna: 0,15 - 1,4; faza owulacyjna: 4,44 - 28,03; faza lutealna: 3,34 - 25,56; menopauza: 0 - 0,73; ciaza I trymestr: 11,22 - 90; ciaza II trymestr: 25,55 - 89,40; ciaza III trymestr: 48,40 - 422,50

    Progesteron chyba ok, owulacja chyba była? Zastanawiam się czy ten ywsoki estradiol o czymś świadczy? Z góry dzięki za podzielenie się Waszą wiedzą! :)

    c684cb755cb388c0778a8627c4832f8c.png

    14 tc <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2017, 06:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odświerzam wątek gdyż zaczął mnie trapić jeden fakt.
    CZY ESTRADIOL SPADA PRZED samą owulacją czy PO?
    Prześledziłam wczoraj wiele schematów jak wyglądają hormony w czasie cyklu. I przeważnie LH i Estradiol spadają przed owulacją a progesteron wtedy pomalutku zaczyna rosnąć.

    U mnie 14dc monitoring: 16mm i 14mm pęcherzyki, estradiol 250, lh 16.5 i na usg niepotwierdzona jeszcze owulacja.

    W 17dc monitoring: 20mm i 16mm pęcherzyki, estradiol 130, LH 16, i żadnego płynu ani ciałka.

    Mogło być tak, że w 17dc pęcherzyk był dojrzały a ten estradiol spadł i za chwilę nastąpiła owulacja?

  • AgnieszkaH Autorytet
    Postów: 1040 398

    Wysłany: 4 maja 2017, 13:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ciężko stwierdzić, ale raczej przy takim niskim LH w ogóle nie doszło do owulacji.

    AgnieszkaH
    33 lata
    Starania od 2014r. (HSG, Laparoskopia, Histeroskopia, Biopsja, Scratching)
    4 Cykle stymulowane 😢 3 IUI 😢
    1 IVF ICSI 2 komórki - 1 zarodek - ET 3-dniowca 18.02.2019 😢
    2 IVF ICSI+MACS 6 komórek - 3 blastki 😍
    FET - a któż to wie...???
    Nierówna walka z ureaplasma od 2015r - czas ją w końcu wygrać!!!

    Problemy: immunologia, cienkie endometrium, słabe komórki, nadkrzepliwość, PCO, zrosty, polip, mięśniak itd...
    KIR Bx bez implantacyjnych, mąż C1C2, allo MLR 47%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 maja 2017, 16:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaH to ja mam pytanie. Właśnie odebrałam wyniki i są takie (w nawiasie poprzednie):
    24dc
    LH 11,63 mIU/ml (14dc 16,97, 17dc 16,01)
    Estradiol 192,80 pg/ml (14dc 250, 17dc 130)
    Progesteron 12,05 ng/ml (14dc 0,65, 17dc 2,24)

    Czy teraz na tej podstawie można stwierdzić, że owulacja się odbyła?
    Dlaczego LH jest powyżej normy fazy lutealnej i testy wychodzą pozytywnie?
    Estradiol też skoczył po spadku owulacyjnym.

    Co by nie było, to w sobotę chcę i tak powtórzyć wszystko i zobaczyć jak się zachowają wyniki.
    W poniedziałek termin @ mam.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 16:12

1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego