Odpowiedz

estradiol

Oceń ten wątek:
  • alternatywa Autorytet
    Postów: 383 154

    Wysłany: 9 czerwca 2014, 18:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    kapturnica dziekuje za pomoc :)badania robilam w Diagnostyce ale własnie nie podali norm dla tych parametrów.
    W takim razie dalej działamy i wysyłam męza na powtórne badaia nasienia bo juz minely 3 mies odkad bierze suplementy.


    ja w diagnostyce robilam badania, też norm nie widziałam, dopiero są jak się otworzy plik pdf - ja tak miałam

    [email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • agawa1977 Przyjaciółka
    Postów: 66 45

    Wysłany: 8 września 2014, 17:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Mam nadzieję że ktoś tu jeszcze zagląda.
    Prosze o podpowiedz czym może byc spowodowany tak wysoki poziom estradiolu
    3dc - 253,80 .
    f.pęcherzykowa 12,5-166
    f.owulacyjna 85,8-498
    f.lutealna 43,8-211
    po przekwitaniu 5,0-54,7
    ciąża I trymestr 215 - 4300

    Na fazę owulacyjną trochę chyba za wcześnie choć wiem że niektóre dziewczyny bardzo wcześnie mają owulację.
    Dziękuję z góry za pomoc :)

    f2w3dqk34z7i0m1c.png[/url]
  • Mychaa22 Przyjaciółka
    Postów: 176 37

    Wysłany: 24 września 2014, 19:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ESTRADIOL 242, 4 pg/ml świadczy o owulacji?

  • latte Przyjaciółka
    Postów: 92 41

    Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny czy możecie mi napisać czy mój Estradiolw 3dc 62 pg/ml i 24 dc 226 pg/ml jest dobry.

    basiaaaaa lubi tę wiadomość

    10 tc Aniołek [*] 25. 08. 2014r [link=https://www.suwaczki.com/]xnw4s65gehegfwcl.png[/link] f2w3k0s37vg8juz5.png ckaiskjo3a9ldh0r
  • Asiak Autorytet
    Postów: 377 217

    Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    latte wrote:
    cześć dziewczyny czy możecie mi napisać czy mój Estradiolw 3dc 62 pg/ml i 24 dc 226 pg/ml jest dobry.
    Ja mam podobne poziomy jak Ty, i u mnie lekarz zdiagnozował PCOS, przy którym występuje właśnie podwyższony poziom estrogenów. Mam regularne cykle, jestem szczupła, mam prawidlowy poziom testosteronu, zadnych typowych objawow pcos dlatego zanim usłyszałam diagnozę chodziłam 2 lata od lekarza do lekarza. A czy oprócz podwyższonego estriadolu obserwujesz jeszcze coś niepokojącego? Bo podwyższony estradol w 24 dac moze tez świadczyć o przebytej owulacji
    Dlatego moze nie warto sie martwić na zapas

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy estradiol 38 w 4 dc cyklu jest na dobrym poziomie?

  • shooa Autorytet
    Postów: 2427 2384

    Wysłany: 11 lutego 2015, 10:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola, mam bardzo podobny wynik do Twojego i nie mogę nigdzie znaleźć info czy jest ok, więc liczę że tu ktoś nam odpowie:)

    qb3c3e5exlduo58i.png

    IT'S A BOY! <3
    3jgxskjolv36r7wh.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 lutego 2015, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robiłam Estradiol i Progesteron w 18 dc prawdopodobnie 5-6 dpo ale nie miałam monitoringu. Proszę o interpretację wyniku :)

    Estradiol 763,9 pmol/l
    Zakres referencyjny:
    faza pęcherzykowa : 46,0 - 607
    faza owulacyjna : 315 - 1828
    faza lutealna : 161 - 774
    po przekwitaniu : 18,4 - 201
    Ciąża trymestr I : 789 - 15781

    Progesteron : 60,5 nmol/l
    Zakres referencyjny:
    faza pęcherzykowa : 0,6 - 4,7
    faza owulacyjna : 2,4 - 9,4
    faza lutealna : 5,3 - 86
    po przekwitaniu : 0,3 - 2,5

  • Asiak Autorytet
    Postów: 377 217

    Wysłany: 24 lutego 2015, 17:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki estriadol i progesteron świadczy o tym że owulacja się odbyła się

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 lutego 2015, 18:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Asiak za odpowiedź:) to znaczy że laparoskopi zadzialala bo pierwszy raz mialam owulacje :)

  • Muchaolucha Koleżanka
    Postów: 49 33

    Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy pomogłybyście zinterpretować wyniki moich badań? Wizytę u ginekologa mam w czwartek, a do tego czasu wolałabym wiedzieć co nieco....
    Badanie zrobiłam w 3 dc.

    TSH 2,18 <norma 0,27-4,2>
    FSH 7,8 <norma dla fazy folik. 2,8-11,3>
    LH 6,4 <norma dla fazy folik. 1,5-8>
    Estradiol 8,7 <norma dla fazy folik. 12-166> :(
    Prolaktyna 10,48 <norma 4,79-23,3>

    O ile dobrze kombinuję, stosunek LH do FSH (6,4/7,8 ) wynosi 0,82. Nie za mało?
    No i estradiol, tragicznie niski, nie wiem co to może oznaczać...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 17:37

    km5sdf9hzr5f5abr.png
    Feluś <3
    atdc3e5e1sotoeov.png

    31.12.2019 - Aniołek 💔 (12 tc)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy estradiol 60,2 w 3 dc nie jest za wysoki?

  • karolina01231 Znajoma
    Postów: 29 1

    Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    prośba o interpretację wyników robione w 13 dc [cykle śr. 27-30 dniowe]
    TSH - 3,490 norma [0,270 - 4,200]
    FSH - 4,10 normy: faza pęcherzykowa [3,5-12,5], faza owulacyjna [4,7-21,5],
    faza lutealna [1,7-7,7]
    LH - 14,70 normy: faza pęcherzykowa [2,4-12,6], faza owulacyjna [14-95,6],
    faza lutealna [1,0-11,4]
    ESTRADIOL - 418 normy: faza pęcherzykowa [16,2-313], faza owulacyjna [41,0-323],
    faza lutealna [10,9-346]
    ewidentnie mam za wysoki E2 co to oznacza? czy w fazie owulacyjne stosunek LH do FSH też powinien być bliski 1? chyba nie. Proszę o wypowiedzi osób, które się na tym znają.

  • EwkaM Znajoma
    Postów: 30 2

    Wysłany: 30 maja 2016, 21:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

    Proszę o interpretację mojego wyniku.

    Estradiol: 484.70 pg/ml. Badanie wykonane 18 dnia cyklu. Cykle 27 dniowe.

    Normy to: 12.5-166.0 - faza folikularna,
    85.8-498.0 - faza owulacji,
    43.8-211.0 - faza lutealna,
    0.0-54.7 - po przekwitaniu,
    215-4300 ciąża (pierwszy trymestr).

    Na ciążę raczej nie liczę, ale zastanawia mnie dlaczego mam tak wysoki wynik?

  • AgnieszkaH Autorytet
    Postów: 1251 719

    Wysłany: 31 maja 2016, 11:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem albo to rzeczywiście ciąża albo owulacji jeszcze nie było.

    AgnieszkaH
    34 lata
    Starania od 2014r.
    4 Cykle stymulowane 😢 3 IUI 😢
    1 IVF 02.2019 ICSI 2 komórki - 1 zarodek - ET 3-dniowca 18.02.2019 😢
    2 IVF 01.2020 ICSI+MACS 6 komórek - 3 blastki 😍
    Pół roku leczenia ureaplasmy.
    1 FET 13.10.2021 Embryoglue+Accofil+Encorton - 7tc puste jajo 💔

    Problemy: immunologia, cienkie i polipowate endometrium (stany zapalne), słabe komórki, PAI-1 hetero, PCO, zrosty, mięśniak śródścienny itd...
    KIR Bx bez implantacyjnych, mąż C1C2
    Mam jeszcze ❄❄
  • EwkaM Znajoma
    Postów: 30 2

    Wysłany: 31 maja 2016, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron też mam wysoki bo 50 a norma do 20. Ale nie wydaje mi się żeby ciąża tak szybko była wykryta. Według ovu badania były zrobione 5 dni po owulacji. Ale masz tych chorób ;(

  • AgnieszkaH Autorytet
    Postów: 1251 719

    Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro progesteron taki wysoki to ja bym jednak obstawiała ciążę:D a co do mnie to fakt trochę mi się tego nazbierało ale dobry lekarz sprawił że hormonalnie jestem ustabilizowana więc myślę że i ciąża wkrótce będzie:)

    AgnieszkaH
    34 lata
    Starania od 2014r.
    4 Cykle stymulowane 😢 3 IUI 😢
    1 IVF 02.2019 ICSI 2 komórki - 1 zarodek - ET 3-dniowca 18.02.2019 😢
    2 IVF 01.2020 ICSI+MACS 6 komórek - 3 blastki 😍
    Pół roku leczenia ureaplasmy.
    1 FET 13.10.2021 Embryoglue+Accofil+Encorton - 7tc puste jajo 💔

    Problemy: immunologia, cienkie i polipowate endometrium (stany zapalne), słabe komórki, PAI-1 hetero, PCO, zrosty, mięśniak śródścienny itd...
    KIR Bx bez implantacyjnych, mąż C1C2
    Mam jeszcze ❄❄
  • EwkaM Znajoma
    Postów: 30 2

    Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam nadzieję że Ci się uda:) U mnie lekarz też trochę tych chorób znalazł ale jakoś mnie stabilizuje lekami także jestem myśli że kiedyś się w końcu uda:) 3 lata to jednak długo:(

  • Oreore Przyjaciółka
    Postów: 153 23

    Wysłany: 22 czerwca 2016, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w poniedzialek ribilam esteadiol przy pecherzyku 17 mm -135 pg/ml dziś tj. Sroda wynik to 60,09.
    Wczoraj bylam tez na podgladzie i pęcherzyk miak 18 mm. Skąd taki spadek?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 19:05

    07.02.2016 - Aniołek ciążą pozamaciczna 6 tydz.
    18.04.2016 -sonohsg - prawy jajowód uszkodzony, lewy udrożniony
    *problem męski morfologia 0%, defragmentacja 79%
    30.08.2017 - zaczynamy przygodę z in vitro (GRAVIDA)
    05.2018 - przenosiny do nOvum Warszawa
  • AgnieszkaH Autorytet
    Postów: 1251 719

    Wysłany: 24 czerwca 2016, 11:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to przedowulacyjny spadek estradiolu, ale rzeczywiście, jak na dojrzałe pęcherzyki, to wynik jest bardzo niski. Nie wiem, jak to inaczej wytłumaczyć. A co lekarz na to?

    AgnieszkaH
    34 lata
    Starania od 2014r.
    4 Cykle stymulowane 😢 3 IUI 😢
    1 IVF 02.2019 ICSI 2 komórki - 1 zarodek - ET 3-dniowca 18.02.2019 😢
    2 IVF 01.2020 ICSI+MACS 6 komórek - 3 blastki 😍
    Pół roku leczenia ureaplasmy.
    1 FET 13.10.2021 Embryoglue+Accofil+Encorton - 7tc puste jajo 💔

    Problemy: immunologia, cienkie i polipowate endometrium (stany zapalne), słabe komórki, PAI-1 hetero, PCO, zrosty, mięśniak śródścienny itd...
    KIR Bx bez implantacyjnych, mąż C1C2
    Mam jeszcze ❄❄
1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ