Eurofertil Ostrawa
-
WIADOMOŚĆ
-
AgnieszkaH wrote:Cześć dziewczyny. W Eurofertilu nie dostałam rozpiski co do klasy zarodków. Teraz czeka mnie ostatni transfer i lekarz chce znać klasę zarodka. Do kogo mam napisać? Do Lenki? Bo już jej pisałam jakiś czas temu i niestety nie odpisała.
Ja pisałam maila do Lenki i dostałam całą rozpiskę z hodowli - ile pobrano komórek, ile się zapłodniło, ile było po 3 dobie i ile finalnie zarodków i jakiej klasy. Przypomnij sie jej, może zapomniała. I mocne kciuki za transfer 🍀🤞AgnieszkaH lubi tę wiadomość
Ona: 34, podejrzenie enodmetriozy, trombofilia
On: 36, morfo 2%, zbyt wysoka fragmentacja
Eurofertil Ostrava
Listopad 2021 start stymulacji
4 zarodki klasy A, po PGT-A tylko jeden ❄️
Styczeń 2022 transfer
6 dpt - beta 40
10 dpt - beta 455
14 dpt - beta 2400
7+2 - 12mm, ❤️155
nifty - OK
prenatalne - OK
12+1 - 66mm, ❤️168
20+1 - połówkowe 370 g, ❤️ 143
26+3 - 960 g
30+2 - 1500 g
33+4 - 2100 g
36+3 - 2700 g
38+1 - 3000 g
38+4 - CC, 3100 g, 54 cm 👣 -
karolcia35 wrote:A co u Ciebie?
No ja zrobiłam sobie przerwę niby na chwilę na dodatkowe badania a przeciągnęło się od października do dziś już parę miesięcy W między czasie rzuciłam się w wir pracy i zrobiłam parę dodatkowych badań, w tym histeroskopie i CD138, CD56, CD3, CD20 z wycinku macicy. No i wszystko wyszło dobrze, jedynie co to Allo mlr wyszło mi na poziomie 0 hamowania, ale na kontroli lekarz powiedział że nie ma się czym martwić bo przecież w ciąży nie byłam i mam prawo mieć wartość 0. Miałam przystąpić do kolejnego transferu w maju, ale nie wyszło i zastanawiam się nad podejściem czerwcowym w tym tygodniu mam ostatecznie wizytę u immunologa i zobaczymy co powie i czy da jakieś nowe zalecenia. Ale szczerze to się trochę boje kolejnej porażki. Ale lekarz ginekolog na kontroli poradził mi prywatnie z własnego doświadczenia że nie ma naukowych badań na stosowanie różnych dodatkowych leków, zastrzyków, szczepień, i wlewów które były by sprawdzone i dawały rezultat w 100%. Jak powiedział na jedno pomaga a na 2gie szkodzi, i każdy organizm jest inny i nie ma co się szprycować lekami jak nie ma medycznych wskazań. Jak to on stwierdził jedyną szansą na ciąże jest kolejny transfer i próby do skutku. Pan doktor doświadczony medyk sam prywatnie z żoną jest po 7 nieudanym invitro więc i on nie ma mocy sprawczej. Więc dał mi do myślenia że nie ma na co czekać tylko działać bo samo się nie zrobi Więc wchodzę do gry. A co u was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 23:02
KD Eurofertil Ostrava
14.05.2021 - pierwsza wizyta
11.08.2021 - 4 zarodki 🍀 klasy A
1 IVF crio, cykl sztuczny, Eurofertil 03.09.2021
2 IVF crio, cykl sztuczny, Eurofertil 07.10.2021
3 IVF crio, cykl sztuczny, Eurofertil 30.09.2022
3 IVF crio, cykl sztuczny, Eurofertil 30.09.2022
8 dpt beta 46,6
10 dpt beta 123
12 dpt beta 290
14 dpt beta 727
17 dpt beta 2039
21 dpt beta 6 482❤️
Hashimoto - niedoczynność tarczycy
Przedwczesne wygaśnięcie jajników
AMH - 0,02
PAI-1 4G hetero
MTHFR_1298A hetero
nasienie męża -super -
Eliza.LM wrote:Czy są tu jakieś dziewczyny, które podchodziły do Invitro na komórkach dawczyni w Ostravie? Jestem w trakcie stymulacji w PL ale z marnym skutkiem, na razie urosło 6 komórek jajowych, ale są one słabej jakości, także prawdopodobnie nic z tego nie będzie, lekarz namawia mnie na dawczynie w Czechach, ale ja jestem pełna obaw czy to ma sens z kir AA i brakch totalnych opowiadających za zagnieżdżanie sie zarodka, i moim wiekiem 39 lat.
Proszę doradźcie czy to ma sens.
Jak wyglada procedura no i koszty.
Eliza ja podchodziłam,ale z uwagi na dłuższy czas oczekiwania w Eurofertilu zdecydowałam się na Reprofit.
Mam 38 lat, chorobę autoimmunologiczną. Kir mam Bx ale i paru implantacyjnych brakuje. Ogarnęłam immunologię (zalecenia Paśnika - steryd, intralipid, heparyna), zrobiłam histeroskopię z biopsją endometrium na cykl przed transferem.
Pierwszy transfer w Czechach i mamy ❤️ (obecnie 9tc). Nie jest łatwo w to uwierzyć ale jak widać. U mnie oprócz słabych komórek (6 to ja nigdy nie miałam!),jeszcze problem z nasieniem, a mimo wszystko jeszcze mam 5 ❄️. Naprawdę labolatoria w Czechach są na lepszym poziomie!
Powiem Ci nawet,że dr Lachcina z Eurofertilu proponował mi stymulację u nich,mimo mojego amh 0,18. Pewnie gdyby nie milion prób w Polsce, wieku, i tego,że jestem obciążona chorobą genetyczną,to kto wie.... Ale poszłam w KD i nie żałujęarzu, GOOD LUCK, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAGAaa
Moje Wielkie gratulacje, widzę że też dużo przeszłaś. Ja jestem w trakcie II stymulacji, ale powiedziałam sobie ze jak się teraz nie powiedzie to odpuszczam starnia w PL. W pierwszej procedurze miałam 12 komórek, ale to było 2 lata temu, z czego zapłodniły się i przetrwały tylko 2. Byłam też szczepiona limfocytami męża i to 2 razy, ale to też nie przyniosło żadnego efektu, i drugi transfer też się nie udał. Ale może to też błąd lekarza bo nie podał mi ani sterydu, ani heparyny, a mam problem z wolnym białkiem S. Generalnie mam skopana cała immunologie, ponadto miałam cieśnie macicy, rzadko spotykane a jednak, i tak się zastanawiam czy jest sens dalej walczyć na własnych komórkach(podobno udaje się tylko młodym dziewczynom z wysokiej klasy zarodkoem) czy sobie dać już spokój. Wstępnie mam ustalony termin na pierwszą rozmowę z Lachcina, w lipcu, także do tego czasu będę wiedzieć czy coś się uda czy dalej nic. Ale skoro mówisz że tam jest taki długi okres oczekiwania na KD, to proszę podaj mi namiary gdzie mam się kontaktować w mojej sprawie w tej klinice Reprofit? Nie jestem w ogóle w temacie. -
Eliza.LM wrote:AGAaa
Moje Wielkie gratulacje, widzę że też dużo przeszłaś. Ja jestem w trakcie II stymulacji, ale powiedziałam sobie ze jak się teraz nie powiedzie to odpuszczam starnia w PL. W pierwszej procedurze miałam 12 komórek, ale to było 2 lata temu, z czego zapłodniły się i przetrwały tylko 2. Byłam też szczepiona limfocytami męża i to 2 razy, ale to też nie przyniosło żadnego efektu, i drugi transfer też się nie udał. Ale może to też błąd lekarza bo nie podał mi ani sterydu, ani heparyny, a mam problem z wolnym białkiem S. Generalnie mam skopana cała immunologie, ponadto miałam cieśnie macicy, rzadko spotykane a jednak, i tak się zastanawiam czy jest sens dalej walczyć na własnych komórkach(podobno udaje się tylko młodym dziewczynom z wysokiej klasy zarodkoem) czy sobie dać już spokój. Wstępnie mam ustalony termin na pierwszą rozmowę z Lachcina, w lipcu, także do tego czasu będę wiedzieć czy coś się uda czy dalej nic. Ale skoro mówisz że tam jest taki długi okres oczekiwania na KD, to proszę podaj mi namiary gdzie mam się kontaktować w mojej sprawie w tej klinice Reprofit? Nie jestem w ogóle w temacie.
Ponoć teraz coś przyspieszyło z oczekiwaniem na KD ale muszą się tu dziewczyny z Eurofertilu wypowiedzieć.
Ja pisałam do Lenki o konsultację online to w ciągu tygodnia ją miałam,a później Lachcina znalazł nam termin też w ciągu tygodnia,ale on sam powiedział, że na dawczynię z jasnymi oczami pół roku się czeka, więc zrezygnowaliśmy.
Później dziewczyny tu pisały, że czekały 3 miesiące. Ja w Reproficie czekałam ok. 9-11 dni ale są też dziewczyny co czekały 1-2 dni. Wszystko zależy od cech dawczyni,które wybieramy.
Generalnie te dwie kliniki różnią się również ceną.
A jeśli chodzi o immunologię,to dziewczyny Ci napiszą,czy Lachcina ją ogarnia. W Reproficie ogarniają, chyba,że masz lekarza w PL który Ci wszystko pozleca,to oni wtedy się w to nie mieszają.
Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, więc jakbyś miała jakieś pytania,to się odezwij
-
nick nieaktualnyLena887 wrote:Ja pisałam maila do Lenki i dostałam całą rozpiskę z hodowli - ile pobrano komórek, ile się zapłodniło, ile było po 3 dobie i ile finalnie zarodków i jakiej klasy. Przypomnij sie jej, może zapomniała. I mocne kciuki za transfer 🍀🤞
-
AgnieszkaH wrote:Rzeczywiście, napisałam jeszcze raz i teraz odpisała. Został mi zarodek klasy B wczesna blastocysta. Czy któraś miała taki zarodek i okazał się szczęśliwy? Czy wczesna blastocysta oznacza że np transfer trzeba zrobić na cyklu sztucznym szybxiej bądź później czy to zależy tylko od endometrium i tak jak zawsze 5 dni proga i na 6 dzień transfer?
A to jest blastka 5-dniowa? Jeżeli tak to klasa zarodka nie ma znaczenia i normalnie włączasz proga na 5 dni i piątego lub szóstego dnia jest transfer. Ja miałam proga włączonego od poniedziałku, a transfer w piątek, w Polsce z tego co zauważyłam transfer jest dzień później.
Klasą zarodka bym się nie martwiła - w Czechach mrożą tylko te rokujące, więc skoro go zamrozili, to znaczy że ma szansę 🍀🍀🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2022, 10:03
Eurofertil Ostrava
Styczeń 2022 transfer
6 dpt - beta 40
10 dpt - beta 455
14 dpt - beta 2400
7+2 - 12mm, ❤️155
nifty - OK
prenatalne - OK
12+1 - 66mm, ❤️168
26+3 - 960 g
30+2 - 1500 g
33+4 - 2100 g
36+3 - 2700 g
38+1 - 3000 g
nick nieaktualnyLena887 wrote:A to jest blastka 5-dniowa? Jeżeli tak to klasa zarodka nie ma znaczenia i normalnie włączasz proga na 5 dni i piątego lub szóstego dnia jest transfer. Ja miałam proga włączonego od poniedziałku, a transfer w piątek, w Polsce z tego co zauważyłam transfer jest dzień później.
Klasą zarodka bym się nie martwiła - w Czechach mrożą tylko te rokujące, więc skoro go zamrozili, to znaczy że ma szansę 🍀🍀🍀 -
Hej dziewczyny
Mam wieeeelką prośbę
Proszę napiszcie mi czy jesteście zadowolone z kliniki, z podejścia dr L do Was i ogólnie z opieki?)
Jestem umówiona na wizytę pod koniec września do Euroferil i do Reprofit.
Czy któraś może z Was była w Eurofertil a przeszła do Reprofit bądź odwrotnie?
Napiszcie chociaż kilka słów, bardzo będę Wam wdzięczna
PozdrawiamAMH 2,5
Brak jednego jajowodu
Drugi niesprawny
2021- ciąża pozamaciczna
2022- poronienie samoistne 5 TC
Kariotypy ok
Stan przedcukrzycowy
Mąż
Wyniki nasienia słabe
Podwyższony stres oksydacyjny
Reszta ok -
Paulcia1988 wrote:Hej dziewczyny
Mam wieeeelką prośbę
Proszę napiszcie mi czy jesteście zadowolone z kliniki, z podejścia dr L do Was i ogólnie z opieki?)
Pozdrawiam
Myślę, że Eurofertil to ostatnia deska ratunku dla ciężkich przypadków.
Mogą to potwierdzić Dziewczyny gdzie w Pl nie miały zarodków, a w Cz udało się wyhodować piękne blastki i są już w ciąży.
Ja również się wybieram do dr L w czerwcu po 3 nieudanych procedurach w Pl..
Jak będzie czas pokaże...Paulcia1988 lubi tę wiadomość
37 l.
niskie AMH, endometrioza II, adenomioza
1 ivf II.2021(AP)-transfer 5A 😞
2 ivf VII.2021(AP)-transfer 1BB 6 doba 😞
3 ivf V.2022(AP)-brak zarodków
4 ivf IX.2022(EF Cz)mini❄️❄️
KET 13.03.2023💔
KET 26.04.2023🍀♂️❤️
5 ivf X.2022 (EF Cz)mini❄️❄️
24+2 770 g🥰
30+0 1537 g
32+2 1990 g
35+2 2439 g 😍
37+2 3155 g 💕
39+3 jesteś z nami 💙
3410 g i 54 cm ❤️ -
Mam wieeeelką prośbę
Pozdrawiam
Hej. Ja jestem w Euroferil u dr L i mimo że jeszcze się nie udało to jestem zadowolona. Dr dla mnie konkretny nie owija w bawełnę i wytłumaczy wszystko o co go zapytamy. Pielęgniarki przemiłe a po punkcji latają jak koło jajek. Poza tym miło jak wchodzisz do kliniki i pielęgniarki pamiętają Twoje nazwisko...
Jedna wada której widzę że nie ogarniają to to że jest tam teraz bardzo dużo ludzi i mimo że masz wizytę na określoną godz to musisz być przygotowana na poślizg czasami nawet 2 godzinny...Paulcia1988 lubi tę wiadomość
-
Mam wieeeelką prośbę
Pozdrawiam
Hej, ja pewnie nie będę do końca obiektywna, ale ogólnie polecam klinikę. Bardzo miłe pielęgniarki, nie wymagają zbyt wielu badań, chyba nie ma tam czegoś takiego, że np. wymazy straciły ważność, mało wizyt, ja zamknęłam procedurę pięcioma, z tego co widzę wysoka skuteczność, dobry kontakt mailowy z embriolożką. Zupełnie inne podejście niż w Polsce, zdecydowanie bardziej proklienckie. Dla mnie jedyny minus to dr L - nie przepadam za jego "cwaniakowatym" stylem bycia oraz tendencję do lekceważenia pytań. Cenię go za doświadczenie, ale już nie za sposób przekazu. Dużo zależy od jego nastroju - na 5 wizyt tylko na jednej miałam z nim mocne spięcie. Powodzenia w wyborze 😊Paulcia1988 lubi tę wiadomość
Eurofertil Ostrava
Styczeń 2022 transfer
6 dpt - beta 40
10 dpt - beta 455
14 dpt - beta 2400
7+2 - 12mm, ❤️155
nifty - OK
prenatalne - OK
12+1 - 66mm, ❤️168
26+3 - 960 g
30+2 - 1500 g
33+4 - 2100 g
36+3 - 2700 g
38+1 - 3000 g
Milenka wrote:Dziewczyny mam pytanie o embryoglue tzn. czy korzystacie czy nie?
Ja korzystałam, gdzieś czytałam że zmniejsza ryzyko pozamacicznejMilenka lubi tę wiadomość
Eurofertil Ostrava
Styczeń 2022 transfer
6 dpt - beta 40
10 dpt - beta 455
14 dpt - beta 2400
7+2 - 12mm, ❤️155
nifty - OK
prenatalne - OK
12+1 - 66mm, ❤️168
26+3 - 960 g
30+2 - 1500 g
33+4 - 2100 g
36+3 - 2700 g
38+1 - 3000 g
Dziękuję Wam bardzo
Leczylam się w Angelius , ale nie zdecydowałam się na procedurę w tej klinice.
Chcę podejść od razu w Czechach.
AMH 2,5
Brak jednego jajowodu
Drugi niesprawny
2021- ciąża pozamaciczna
2022- poronienie samoistne 5 TC
Kariotypy ok
Stan przedcukrzycowy
Mąż
Wyniki nasienia słabe
Podwyższony stres oksydacyjny
Reszta ok -
Mam wieeeelką prośbę
Pozdrawiam
Co przypadek to inne podejście dr Lachciny.
Miałam tam dwie procedury w tym 5 transferów z czego 2 na przebadanych zarodkach. To co lekarz proponował to kolejne transfery 😒
Przeniosłam się do innej kliniki i pierwszy transfer udany 🥰
Zrobiłi pogłębioną diagnostykę i jeszcze nigdy nie byłam tak obstawiona lekami.
Z różnych forów można wnioskować, że Eurofertil to tam każdemu się uda. Nie prawda, znam dużo kobiet gdzie podzielają moje zdanie ale nie odzywają się aby nie zostać zakrzyczane. -
Juska wrote:A ja nie polecę Eurofertil.
Miałam tam dwie procedury w tym 5 transferów z czego 2 na przebadanych zarodkach. To co lekarz proponował to kolejne transfery 😒
Z różnych forów można wnioskować, że Eurofertil to tam każdemu się uda. Nie prawda, znam dużo kobiet gdzie podzielają moje zdanie ale nie odzywają się aby nie zostać zakrzyczane.
A z ciekawości na jaką klinikę się zdecydowaliście?
Artvimed Kraków
5 dpt 🍀 12.42
7 dpt 🍀 44.73
9 dpt 🍀 100.2
12 dpt 🍀 351.0
14 dpt 🍀 630.3
16 dpt 🍀1402.0
19 dpt 💚 3088.0
27 dpt mamy bijące ❤️
30.11.2022 zabraliśmy ❄️ do 🏡
10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
21.09.2022 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF
👱♀️87, 🧔 86
♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne
💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)-na razie nic z tym nie robimy
💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR- metylowane witaminy i heparyna od transferu
💊Wysokie NK maciczne- encorton
💊Niewielkie zapalenie endometrium, przeleczone, brak biopsji kontrolnej
♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super. -
GOOD LUCK wrote:Hey Karolcia,
No ja zrobiłam sobie przerwę niby na chwilę na dodatkowe badania a przeciągnęło się od października do dziś już parę miesięcy W między czasie rzuciłam się w wir pracy i zrobiłam parę dodatkowych badań, w tym histeroskopie i CD138, CD56, CD3, CD20 z wycinku macicy. No i wszystko wyszło dobrze, jedynie co to Allo mlr wyszło mi na poziomie 0 hamowania, ale na kontroli lekarz powiedział że nie ma się czym martwić bo przecież w ciąży nie byłam i mam prawo mieć wartość 0. Miałam przystąpić do kolejnego transferu w maju, ale nie wyszło i zastanawiam się nad podejściem czerwcowym w tym tygodniu mam ostatecznie wizytę u immunologa i zobaczymy co powie i czy da jakieś nowe zalecenia. Ale szczerze to się trochę boje kolejnej porażki. Ale lekarz ginekolog na kontroli poradził mi prywatnie z własnego doświadczenia że nie ma naukowych badań na stosowanie różnych dodatkowych leków, zastrzyków, szczepień, i wlewów które były by sprawdzone i dawały rezultat w 100%. Jak powiedział na jedno pomaga a na 2gie szkodzi, i każdy organizm jest inny i nie ma co się szprycować lekami jak nie ma medycznych wskazań. Jak to on stwierdził jedyną szansą na ciąże jest kolejny transfer i próby do skutku. Pan doktor doświadczony medyk sam prywatnie z żoną jest po 7 nieudanym invitro więc i on nie ma mocy sprawczej. Więc dał mi do myślenia że nie ma na co czekać tylko działać bo samo się nie zrobi Więc wchodzę do gry. A co u was?
Do kogo wogóle chodzisz?
Ja też chcę wkrotce podejść do ostatniego transferu.AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodki beta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodki beta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio 03.2018 crio 09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 ciąża ektopowa -
Juska wrote:A ja nie polecę Eurofertil.
Z różnych forów można wnioskować, że Eurofertil to tam każdemu się uda. Nie prawda, znam dużo kobiet gdzie podzielają moje zdanie ale nie odzywają się aby nie zostać zakrzyczane.AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodki beta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodki beta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio 03.2018 crio 09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 ciąża ektopowa