X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Eurofertil Ostrawa
Odpowiedz

Eurofertil Ostrawa

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emm80 wrote:
    Z Ryśkiem nic nie ustalałam, chociaż on mówiła o encortonie i clexane.
    W pl lekarz zwiększył mi estradiol, estrofem normalnie x3 plus lenzetto x2 od dnia transferu cały czas biorę teraz zaczynam odstawiać lanzetto, pilnowałam estradiolu żeby był powyżej 200.
    Utraogestan brałam co 8 godzin 400 (czyli 3x), później jeszcze miałam besine x2 dołożone mimo progesteronu ok 12-14 we krwi bo zrobił się mały krwiak i troszkę plamiłam.
    Encorton brałam 15 mg (przy biochemii 10, ale po niej nie odstawiłam tylko brałam cały czas 5mg, kilka dni przed transferem wskoczyłam na 15), teraz już biorę 10 mg.
    Więc u mnie różnica po biochemii to zwiększony: estradiol, progesteron i encortoni.
    Byłam na cyklu sztucznym za każdym razem.
    Hihi mój cykl brzmi podobnie ;) też mam więcej estrofemu, z encortonu nie schodziłam wcale i więcej proga, teraz jezcze będę mieć relanium kilka dni oraz wcześniej heparynę i więcej acardu. I niech to będzie przepis na sukces

• xlenkaa Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2023, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Są badania że powinien być minimum 200 estradiol . Ja badałam kontrolnie żeby sprawdzić jak reaguje na estrofem razem z progesteronem. A pytam bo normalnie śluz jest po estrofemie- podobnie jak w dni płodne na cyklach naturalnych. Ty masz jakiegoś lekarza w Polsce który Cię przygotowuje do transferu ?

Badanie estradiolu przed crio czy po nim?

11.2016 ICSI Parends Kraków, 1 zarodek Marzec 2018- crio :(
    Maj 2018 II ICSI Novum Warszawa, 3 zarodki
    Styczeń 2019 narodziny córeczki
    Luty 2020 crio, 16tc odszedł synek, wrzesień 2021 crio :(
    01-02.2022 III ICSI Czechy Eurofeltil, 3 zarodki, 04 crio :(, 06 crio :( 09 crio :(
    03-04.2023 IV ICSI Czechy Eurofeltil, 7 zarodków, po badaniach genetycznych 4 zdrowe.
  • emm80 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2023, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Hihi mój cykl brzmi podobnie ;) też mam więcej estrofemu, z encortonu nie schodziłam wcale i więcej proga, teraz jezcze będę mieć relanium kilka dni oraz wcześniej heparynę i więcej acardu. I niech to będzie przepis na sukces
    Tak ja też heparynę zaczynałam brać 3 dni przed transferem.
    Mam nadzieję że to idealny przepis ❤️ na dzidzię!
    Będę trzymała mocno kciuki!!!
    Zresztą ja tak samo pierwszy transfer beta 0, drugi biochemia a 3 ❤️
    Może to przez to że postraszyłam Ryśka że do 3 razy sztuka!
    Powiem Ci że tamte transfery były szybki i bezbolesne a ten był dłuższy i dość nieprzyjemny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2023, 18:31

monester lubi tę wiadomość

• xlenkaa Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2023, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

Zamiast relanium polecam Weleda Bryophyllum Argento Cultum Roztwór D2 (50 ml) na pewno zdrowsze i faktycznie człowiek uspokojony

01-02.2022 III ICSI Czechy Eurofeltil, 3 zarodki, 04 crio :(, 06 crio :( 09 crio :(
    03-04.2023 IV ICSI Czechy Eurofeltil, 7 zarodków, po badaniach genetycznych 4 zdrowe.
  • monester Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xlenkaa wrote:
    Badanie estradiolu przed crio czy po nim?
    Badałam w dniu badania progesteronu. Czyli 5 dni przed transferem

• xlenkaa Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2023, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mam pytanko jakie badania można zrobić z immunologii
    po nieudanych transferach, tylko takie co wyniki są zmienne w okresie życia a nie stałe ( bo mam córkę), chciałabym sprawdzić czy się coś nie pogorszyło z imuno

• monester Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xlenkaa wrote:
    po nieudanych transferach, tylko takie co wyniki są zmienne w okresie życia a nie stałe ( bo mam córkę), chciałabym sprawdzić czy się coś nie pogorszyło z imuno
    Zmienne są cytokiny i immunofenotyp na pewno, mogły się też pojawić jakieś przeciwciała ana- nawet jeśli ich nie było. Allo też jest zmienne, bo wyższe jest po transferach (teoretycznie)

• xlenkaa Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2023, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Zmienne są cytokiny i immunofenotyp na pewno, mogły się też pojawić jakieś przeciwciała ana- nawet jeśli ich nie było. Allo też jest zmienne, bo wyższe jest po transferach (teoretycznie)

Badanie na cytokiny to wystarczy test CBA, a na immunofenotyp to badanie KIR?

• kasiek2620 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xlenkaa wrote:
    Hejka
    Od czasu do czasu czytam forum. Moja cała historia w stopce udał się dopiero 10 transfer a pierwsze po szczepieniach limfocytami więc też immunologia . Też mam 19letnia córkę.Ja równolegle z transferami Byłam pacjentką doc Paśnika. Dopiero badanie allo mlr skłoniło do szczepień. Może warto zbadać to allo? Doc nie zlecił tego id razu,dlatego że już raz rodziłam ale ewidentnie problem był w ochronie zarodka.

Do odsprzedania mam 2op Neoparinu 45zl za op. Mogę wystawić coś innego na olx lub vinted

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2023, 14:43

06.2004-ciąża naturalna(corka) 25.03.2018-naturalna-8tc[*]
    2IUI
    Marzec 2019 I procedura
    4.05.2019(2)17.08.2019 19.10.2019
    08.20AK
    27.01 tr AK 6dpt
    26.02tr 2zarodków(AK+AZ) :-(
    30.04.21 tr AZ
    5dpt beta 13.3,7dpt beta 54 10dpt beta 104 11dpt beta 124 13dpt beta 109,15dpt beta 38.
    7.07.21 7tr. 0
    brak kilku kirow impl.wysokienk(38%)
    10.09.21 8tr. 5dpt 8,4 7dpt 30,1 11dpt 33..
    Szczepienia limfocytami
    24.03.22 9tr-0
    27.05.22 10 tr. 6dpt 23 8dpt 58 10dpt beta 117 12dpt beta 251 14dpt beta 593 17dpt beta 2094mlU 19dpt 3773
    20dpt pęcherzyk 25dpt❤i krwiak
    12+4 69mm dziewczynki
    15+4 158 gram szczęścia FHR 154
    18+4 262 g
    19+3 332g
    21+4 462
    24+4 868
    26+4 1220
    28+3 1486
    30+4 1728
    32+4 2400
    34+4 2680
    36+4 3952
    age.png
  • KasiaC Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

20 lipca mam wizytę kwalifikująca w Eurofertil u dr Lachciny.
    Jestem po procedurach w PL, ale chcę zmienić klinikę. Trochę rozkładają ręce w PL ze względu na moje niskie AMH - 0,47.

Opowiecie proszę jak wygląda mikrostymulacja? To twa tyle co krótki protokół tylko inne leki ?
    I czy immunologia jest tam zalecana? Mam zalecenie z PL chociażby na wlew z immunoglobin.

• monester Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaC wrote:
    Cześć Dziewczyny!

20 lipca mam wizytę kwalifikująca w Eurofertil u dr Lachciny.
    Jestem po procedurach w PL, ale chcę zmienić klinikę. Trochę rozkładają ręce w PL ze względu na moje niskie AMH - 0,47.

Opowiecie proszę jak wygląda mikrostymulacja? To twa tyle co krótki protokół tylko inne leki ?
    I czy immunologia jest tam zalecana? Mam zalecenie z PL chociażby na wlew z immunoglobin.
    Zaczynasz mini standardowo w 2 dniu cyklu i przez 5 dni bierzesz po 3 aromki lub clo i może małą dawkę menopur 75, potem dołącza menopur w dawce 150 . Jak urosną to punkcja, zapłodnienie hodowla i po 6 dniach startujesz z nową stymulacja. Przez cały okres stymulacji przyjmujesz provera (zamiast cetrotide ). Jako trigger dają gonapeptyl. Immunologia osobno musisz sobie ogarnąć.

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Zaczynasz mini standardowo w 2 dniu cyklu i przez 5 dni bierzesz po 3 aromki lub clo i może małą dawkę menopur 75, potem dołącza menopur w dawce 150 . Jak urosną to punkcja, zapłodnienie hodowla i po 6 dniach startujesz z nową stymulacja. Przez cały okres stymulacji przyjmujesz provera (zamiast cetrotide ). Jako trigger dają gonapeptyl. Immunologia osobno musisz sobie ogarnąć.

Dzięki monester! Czyli w 1 cyklu transfery świeżego nie da rady, bo wszystko mrożą ?

W czym to w ogóle jest lepsze? Agresywniejsza stymulacja mocniej zniszczy AMH?

I nie stymulują na Elonvie na przykład?

Pytam bo ciagle sie waham co robić.
    Mam dużo opinie ze mikrostymulacje sa super. Jak równie ze właśnie Elonva daje dobre efekty przy niskim AMH.

• monester Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaC wrote:
    Dzięki monester! Czyli w 1 cyklu transfery świeżego nie da rady, bo wszystko mrożą ?

W czym to w ogóle jest lepsze? Agresywniejsza stymulacja mocniej zniszczy AMH?

I nie stymulują na Elonvie na przykład?

Pytam bo ciagle sie waham co robić.
    Mam dużo opinie ze mikrostymulacje sa super. Jak równie ze właśnie Elonva daje dobre efekty przy niskim AMH.
    Granica jest amh 1. Przy takim dr Lachcina proponuje tzw agresywna z elonva, ale nawet przy mini dziewczyny z wysokim amh otrzymują lepszej jakości zarodki. Nie ma świeżego transferu, bo od razu jest progesteron dodawany do stymulacji. To jest prokolol jakiego nikt w Polsce nie stosuje,jeśli ktoś robi mini w Polsce to dalej są z zastrzykami hamującymi pęknięcie przedwczesne. Moim zdaniem to powinnaś w to iść, duże dawki nie są dla niskiego amh dobre. Dodatkowo z tą elonva - to jest tylko informacje od 2-3 osób z wątku miesięcznego, to nie jest jakiś cudowny lek, to mógł być po prostu przypadek. Zresztą wejdź na grupę na Fejsie i poczytaj historie dziewczyn jakie miały wyniki na mini.

Giosiek, Oshin, KasiaC lubią tę wiadomość

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Granica jest amh 1. Przy takim dr Lachcina proponuje tzw agresywna z elonva, ale nawet przy mini dziewczyny z wysokim amh otrzymują lepszej jakości zarodki. Nie ma świeżego transferu, bo od razu jest progesteron dodawany do stymulacji. To jest prokolol jakiego nikt w Polsce nie stosuje,jeśli ktoś robi mini w Polsce to dalej są z zastrzykami hamującymi pęknięcie przedwczesne. Moim zdaniem to powinnaś w to iść, duże dawki nie są dla niskiego amh dobre. Dodatkowo z tą elonva - to jest tylko informacje od 2-3 osób z wątku miesięcznego, to nie jest jakiś cudowny lek, to mógł być po prostu przypadek. Zresztą wejdź na grupę na Fejsie i poczytaj historie dziewczyn jakie miały wyniki na mini.
    Przepraszam, że się Wam wtrącę, ale może moje trzy grosze akurat komuś pomogą 😊
    Po pięciu nieudanych procedurach na moich komórkach, pojechaliśmy z mężem do Eurofertil zdecydowani na procedurę z komórkami dawczyni. Lachcina popatrzył na nasze wyniki i zaproponował by zbadać AMH i jeśli byłoby powyżej 1, to spróbować jeszcze raz z moimi komórkami. Zgodziliśmy się. On oczywiście namawiał nas na ministymulacje, ale przedstawił to tak, że musiałabym praktycznie na miesiąc zamieszkać w Ostawie, także zrezygnowaliśmy.
    Miałam stymulację właśnie z Elonvą + Menopur. Uzyskaliśmy „aż” 2 dojrzałe komórki. Parę miesięcy wcześniej miałam stymulacje w innej klinice i tam miałam 4 i 7 komórek (jestem low responder). Także w moim przypadku Elonva nie dała wcale spektakularnych wyników.
    Patrząc z perspektywy czasu, to trochę żałuję, że nie podeszłam wtedy do tych ministymulacji. Widzę, że dziewczyny mają dzięki nim naprawdę fajne efekty, nie tylko w postaci zarodków, ale i ciąż 😊

KasiaC, monester, Emily0723 lubią tę wiadomość

age.png
  • Oshin Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2023, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Potwierdzam. U nas udało się uzyskać zarodki dopiero po ministymulacji z proverą. Jest to lekki protokół z minimalną dawką leków. W Pl miałam 3 procedurę też jako mini ale z zastrzykami hamującymi i nie było zarodków.

KasiaC, monester lubią tę wiadomość

37 l.
    niskie AMH, endometrioza II, adenomioza
    1 ivf II.2021(AP)-transfer 5A 😞
    2 ivf VII.2021(AP)-transfer 1BB 6 doba 😞
    3 ivf V.2022(AP)-brak zarodków
    4 ivf IX.2022(EF Cz)mini❄️❄️
    KET 13.03.2023💔
    KET 26.04.2023🍀♂️❤️
    5 ivf X.2022 (EF Cz)mini❄️❄️

24+2 770 g🥰
    30+0 1537 g
    32+2 1990 g
    35+2 2439 g 😍
    37+2 3155 g 💕
    39+3 jesteś z nami 💙
    3410 g i 54 cm ❤️
  • KasiaC Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w takim razie naprawdę małe AMH (0,47) :(

Ale mniemam, że doktor będzie wiedział co doradzić przy takim.
    Mam nadzieję, że jest jeszcze szansa...

Dla mnie to droga przez mękę, bo mąż nie zgadza się na kd. I wiem, że nie ma planu B....

Dlatego chcę mieć poczucie, że jeśli to na przykład moja ostatnia próba to idę w najlepsze miejsce. Ale wciąż się waham co gdzie i jak.

Teraz miałam rozpoczynać stymulację w gyncentrum (gonapeptyl + menopur 150 + bemfola 150). Leki już wykupione, ale rezygnuję. Najpierw chcę pogadać z Lachciną co on myśli.

Ale jak widać gyncentrum poszło raczej w duże dawki leków a to chyba błąd przy takim AMH?

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiecie też jak się tu zapatrują na ten hormon wzrostu?

Koordynatorka mi powiedziała, żeby odstawiła wsio przed wizytą.
    Ale potem dopytałam o ten omnitrope. Mam już wykupiony na miesiąc. Z tego co wiem to chyba prędzej coś pomoże niż zaszkodzi? I uznała, że OK mogę brać chociaż oni mają inne standardy leczenia.

Z DHEA też mam zamiar kontynuować (biorę biosteron)

monester lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaC wrote:
    Nie wiecie też jak się tu zapatrują na ten hormon wzrostu?

Koordynatorka mi powiedziała, żeby odstawiła wsio przed wizytą.
    Ale potem dopytałam o ten omnitrope. Mam już wykupiony na miesiąc. Z tego co wiem to chyba prędzej coś pomoże niż zaszkodzi? I uznała, że OK mogę brać chociaż oni mają inne standardy leczenia.

Z DHEA też mam zamiar kontynuować (biorę biosteron)
    Poczytaj co pisze Marcin Ostaszewski o pułapce suplementacji dhea przy niskim amh. Znajdziesz u niego na blogu czy na insta. Ja też byłam w gyncentrum. Oni się nie znają na niskim amh, gdybym wiedziała wcześniej o Eurofertil to bym tam od razu poszła. Niestety poszłam już zrezygnowana nastawiona na kd. Na twoją korzyść przemawia wiek. Zaufaj Lachcinie. Najwyżej po jednej mini nie podejdziesz do kolejnej. Co do wykupionych leków - menopur zużyjesz a resztę bez problemu sprzedasz na forum. Minus stymu za granicą jest brak refundacji na leki. Bierzesz koenzym Q10 ? Bo to moim zdaniem najważniejsze, żeby te komórki odżywić.

Emily0723 lubi tę wiadomość

• Emily0723 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Poczytaj co pisze Marcin Ostaszewski o pułapce suplementacji dhea przy niskim amh. Znajdziesz u niego na blogu czy na insta. Ja też byłam w gyncentrum. Oni się nie znają na niskim amh, gdybym wiedziała wcześniej o Eurofertil to bym tam od razu poszła. Niestety poszłam już zrezygnowana nastawiona na kd. Na twoją korzyść przemawia wiek. Zaufaj Lachcinie. Najwyżej po jednej mini nie podejdziesz do kolejnej. Co do wykupionych leków - menopur zużyjesz a resztę bez problemu sprzedasz na forum. Minus stymu za granicą jest brak refundacji na leki. Bierzesz koenzym Q10 ? Bo to moim zdaniem najważniejsze, żeby te komórki odżywić.
    Podpisuje się pod tym co pisze monester. Co fo hormonu wzrostu czy klinika poinformował Cię że to leczenie eksperymentalne w zakresie leczenia niepłodności I jakie mogą być skutki uboczne? Rozumiem, że sprzedali VI ten hormon wzrostu u siebie w klinice za grube pieniądze?
    Czesi słusznie nie podejmja się leczenia eksperymentalnego bo wiedza jakie mogą być skutki prawne więc na pewno lachcina nie będzie rekomendował brania tego środka.

• Oshin Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2023, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesi są bardzo oszczędni w takich eksperymentach jak właśnie hormon wzrostu.Tak samo jak są przeciwni wlewom domacicznym. Ja hw stosowałam do 2 procedury i była klapa🤷🏻‍♀️

Emily0723 lubi tę wiadomość

37 l.
    niskie AMH, endometrioza II, adenomioza
    1 ivf II.2021(AP)-transfer 5A 😞
    2 ivf VII.2021(AP)-transfer 1BB 6 doba 😞
    3 ivf V.2022(AP)-brak zarodków
    4 ivf IX.2022(EF Cz)mini❄️❄️
    KET 13.03.2023💔
    KET 26.04.2023🍀♂️❤️
    5 ivf X.2022 (EF Cz)mini❄️❄️

24+2 770 g🥰
    30+0 1537 g
    32+2 1990 g
    35+2 2439 g 😍
    37+2 3155 g 💕
    39+3 jesteś z nami 💙
    3410 g i 54 cm ❤️
‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ