Eurofertil Ostrawa
-
WIADOMOŚĆ
-
emm80 wrote:Z Ryśkiem nic nie ustalałam, chociaż on mówiła o encortonie i clexane.
W pl lekarz zwiększył mi estradiol, estrofem normalnie x3 plus lenzetto x2 od dnia transferu cały czas biorę teraz zaczynam odstawiać lanzetto, pilnowałam estradiolu żeby był powyżej 200.
Utraogestan brałam co 8 godzin 400 (czyli 3x), później jeszcze miałam besine x2 dołożone mimo progesteronu ok 12-14 we krwi bo zrobił się mały krwiak i troszkę plamiłam.
Encorton brałam 15 mg (przy biochemii 10, ale po niej nie odstawiłam tylko brałam cały czas 5mg, kilka dni przed transferem wskoczyłam na 15), teraz już biorę 10 mg.
Więc u mnie różnica po biochemii to zwiększony: estradiol, progesteron i encortoni.
Byłam na cyklu sztucznym za każdym razem. -
monester wrote:Są badania że powinien być minimum 200 estradiol . Ja badałam kontrolnie żeby sprawdzić jak reaguje na estrofem razem z progesteronem. A pytam bo normalnie śluz jest po estrofemie- podobnie jak w dni płodne na cyklach naturalnych. Ty masz jakiegoś lekarza w Polsce który Cię przygotowuje do transferu ?
Badanie estradiolu przed crio czy po nim?11.2016 ICSI Parends Kraków, 1 zarodek Marzec 2018- crio
Maj 2018 II ICSI Novum Warszawa, 3 zarodki
Styczeń 2019 narodziny córeczki
Luty 2020 crio, 16tc odszedł synek, wrzesień 2021 crio
01-02.2022 III ICSI Czechy Eurofeltil, 3 zarodki, 04 crio , 06 crio 09 crio
03-04.2023 IV ICSI Czechy Eurofeltil, 7 zarodków, po badaniach genetycznych 4 zdrowe. -
monester wrote:Hihi mój cykl brzmi podobnie też mam więcej estrofemu, z encortonu nie schodziłam wcale i więcej proga, teraz jezcze będę mieć relanium kilka dni oraz wcześniej heparynę i więcej acardu. I niech to będzie przepis na sukces
Mam nadzieję że to idealny przepis ❤️ na dzidzię!
Będę trzymała mocno kciuki!!!
Zresztą ja tak samo pierwszy transfer beta 0, drugi biochemia a 3 ❤️
Może to przez to że postraszyłam Ryśka że do 3 razy sztuka!
Powiem Ci że tamte transfery były szybki i bezbolesne a ten był dłuższy i dość nieprzyjemny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2023, 18:31
monester lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Hihi mój cykl brzmi podobnie też mam więcej estrofemu, z encortonu nie schodziłam wcale i więcej proga, teraz jezcze będę mieć relanium kilka dni oraz wcześniej heparynę i więcej acardu. I niech to będzie przepis na sukces
Zamiast relanium polecam Weleda Bryophyllum Argento Cultum Roztwór D2 (50 ml) na pewno zdrowsze i faktycznie człowiek uspokojony11.2016 ICSI Parends Kraków, 1 zarodek Marzec 2018- crio
03-04.2023 IV ICSI Czechy Eurofeltil, 7 zarodków, po badaniach genetycznych 4 zdrowe. -
Cześć, mam pytanko jakie badania można zrobić z immunologii
po nieudanych transferach, tylko takie co wyniki są zmienne w okresie życia a nie stałe ( bo mam córkę), chciałabym sprawdzić czy się coś nie pogorszyło z imuno11.2016 ICSI Parends Kraków, 1 zarodek Marzec 2018- crio
xlenkaa wrote:Cześć, mam pytanko jakie badania można zrobić z immunologii
po nieudanych transferach, tylko takie co wyniki są zmienne w okresie życia a nie stałe ( bo mam córkę), chciałabym sprawdzić czy się coś nie pogorszyło z imuno -
monester wrote:Zmienne są cytokiny i immunofenotyp na pewno, mogły się też pojawić jakieś przeciwciała ana- nawet jeśli ich nie było. Allo też jest zmienne, bo wyższe jest po transferach (teoretycznie)
Badanie na cytokiny to wystarczy test CBA, a na immunofenotyp to badanie KIR?11.2016 ICSI Parends Kraków, 1 zarodek Marzec 2018- crio
xlenkaa wrote:Cześć, mam pytanko jakie badania można zrobić z immunologii
po nieudanych transferach, tylko takie co wyniki są zmienne w okresie życia a nie stałe ( bo mam córkę), chciałabym sprawdzić czy się coś nie pogorszyło z imuno
Od czasu do czasu czytam forum. Moja cała historia w stopce udał się dopiero 10 transfer a pierwsze po szczepieniach limfocytami więc też immunologia . Też mam 19letnia córkę.Ja równolegle z transferami Byłam pacjentką doc Paśnika. Dopiero badanie allo mlr skłoniło do szczepień. Może warto zbadać to allo? Doc nie zlecił tego id razu,dlatego że już raz rodziłam ale ewidentnie problem był w ochronie zarodka.
Do odsprzedania mam 2op Neoparinu 45zl za op. Mogę wystawić coś innego na olx lub vintedWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2023, 14:43
06.2004-ciąża naturalna(corka) 25.03.2018-naturalna-8tc[*]
2IUI
Marzec 2019 I procedura
4.05.2019(2)17.08.2019 19.10.2019
08.20AK
27.01 tr AK 6dpt
26.02tr 2zarodków(AK+AZ)
30.04.21 tr AZ
5dpt beta 13.3,7dpt beta 54 10dpt beta 104 11dpt beta 124 13dpt beta 109,15dpt beta 38.
7.07.21 7tr. 0
brak kilku kirow impl.wysokienk(38%)
10.09.21 8tr. 5dpt 8,4 7dpt 30,1 11dpt 33..
Szczepienia limfocytami
24.03.22 9tr-0
27.05.22 10 tr. 6dpt 23 8dpt 58 10dpt beta 117 12dpt beta 251 14dpt beta 593 17dpt beta 2094mlU 19dpt 3773
20dpt pęcherzyk 25dpt❤i krwiak
12+4 69mm dziewczynki
15+4 158 gram szczęścia FHR 154
18+4 262 g
19+3 332g
21+4 462
24+4 868
26+4 1220
28+3 1486
30+4 1728
32+4 2400
34+4 2680
36+4 3952
-
Cześć Dziewczyny!
20 lipca mam wizytę kwalifikująca w Eurofertil u dr Lachciny.
Jestem po procedurach w PL, ale chcę zmienić klinikę. Trochę rozkładają ręce w PL ze względu na moje niskie AMH - 0,47.
Opowiecie proszę jak wygląda mikrostymulacja? To twa tyle co krótki protokół tylko inne leki ?
I czy immunologia jest tam zalecana? Mam zalecenie z PL chociażby na wlew z immunoglobin.
-
KasiaC wrote:Cześć Dziewczyny!
20 lipca mam wizytę kwalifikująca w Eurofertil u dr Lachciny.
Jestem po procedurach w PL, ale chcę zmienić klinikę. Trochę rozkładają ręce w PL ze względu na moje niskie AMH - 0,47.
Opowiecie proszę jak wygląda mikrostymulacja? To twa tyle co krótki protokół tylko inne leki ?
I czy immunologia jest tam zalecana? Mam zalecenie z PL chociażby na wlew z immunoglobin. -
monester wrote:Zaczynasz mini standardowo w 2 dniu cyklu i przez 5 dni bierzesz po 3 aromki lub clo i może małą dawkę menopur 75, potem dołącza menopur w dawce 150 . Jak urosną to punkcja, zapłodnienie hodowla i po 6 dniach startujesz z nową stymulacja. Przez cały okres stymulacji przyjmujesz provera (zamiast cetrotide ). Jako trigger dają gonapeptyl. Immunologia osobno musisz sobie ogarnąć.
Dzięki monester! Czyli w 1 cyklu transfery świeżego nie da rady, bo wszystko mrożą ?
W czym to w ogóle jest lepsze? Agresywniejsza stymulacja mocniej zniszczy AMH?
I nie stymulują na Elonvie na przykład?
Pytam bo ciagle sie waham co robić.
Mam dużo opinie ze mikrostymulacje sa super. Jak równie ze właśnie Elonva daje dobre efekty przy niskim AMH. -
KasiaC wrote:Dzięki monester! Czyli w 1 cyklu transfery świeżego nie da rady, bo wszystko mrożą ?
W czym to w ogóle jest lepsze? Agresywniejsza stymulacja mocniej zniszczy AMH?
I nie stymulują na Elonvie na przykład?
Pytam bo ciagle sie waham co robić.
Mam dużo opinie ze mikrostymulacje sa super. Jak równie ze właśnie Elonva daje dobre efekty przy niskim AMH.Giosiek, Oshin, KasiaC lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Granica jest amh 1. Przy takim dr Lachcina proponuje tzw agresywna z elonva, ale nawet przy mini dziewczyny z wysokim amh otrzymują lepszej jakości zarodki. Nie ma świeżego transferu, bo od razu jest progesteron dodawany do stymulacji. To jest prokolol jakiego nikt w Polsce nie stosuje,jeśli ktoś robi mini w Polsce to dalej są z zastrzykami hamującymi pęknięcie przedwczesne. Moim zdaniem to powinnaś w to iść, duże dawki nie są dla niskiego amh dobre. Dodatkowo z tą elonva - to jest tylko informacje od 2-3 osób z wątku miesięcznego, to nie jest jakiś cudowny lek, to mógł być po prostu przypadek. Zresztą wejdź na grupę na Fejsie i poczytaj historie dziewczyn jakie miały wyniki na mini.
Po pięciu nieudanych procedurach na moich komórkach, pojechaliśmy z mężem do Eurofertil zdecydowani na procedurę z komórkami dawczyni. Lachcina popatrzył na nasze wyniki i zaproponował by zbadać AMH i jeśli byłoby powyżej 1, to spróbować jeszcze raz z moimi komórkami. Zgodziliśmy się. On oczywiście namawiał nas na ministymulacje, ale przedstawił to tak, że musiałabym praktycznie na miesiąc zamieszkać w Ostawie, także zrezygnowaliśmy.
Miałam stymulację właśnie z Elonvą + Menopur. Uzyskaliśmy „aż” 2 dojrzałe komórki. Parę miesięcy wcześniej miałam stymulacje w innej klinice i tam miałam 4 i 7 komórek (jestem low responder). Także w moim przypadku Elonva nie dała wcale spektakularnych wyników.
Patrząc z perspektywy czasu, to trochę żałuję, że nie podeszłam wtedy do tych ministymulacji. Widzę, że dziewczyny mają dzięki nim naprawdę fajne efekty, nie tylko w postaci zarodków, ale i ciąż 😊KasiaC, monester, Emily0723 lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Granica jest amh 1. Przy takim dr Lachcina proponuje tzw agresywna z elonva, ale nawet przy mini dziewczyny z wysokim amh otrzymują lepszej jakości zarodki. Nie ma świeżego transferu, bo od razu jest progesteron dodawany do stymulacji. To jest prokolol jakiego nikt w Polsce nie stosuje,jeśli ktoś robi mini w Polsce to dalej są z zastrzykami hamującymi pęknięcie przedwczesne. Moim zdaniem to powinnaś w to iść, duże dawki nie są dla niskiego amh dobre. Dodatkowo z tą elonva - to jest tylko informacje od 2-3 osób z wątku miesięcznego, to nie jest jakiś cudowny lek, to mógł być po prostu przypadek. Zresztą wejdź na grupę na Fejsie i poczytaj historie dziewczyn jakie miały wyniki na mini.
KasiaC, monester lubią tę wiadomość
37 l.
niskie AMH, endometrioza II, adenomioza
1 ivf II.2021(AP)-transfer 5A 😞
2 ivf VII.2021(AP)-transfer 1BB 6 doba 😞
3 ivf V.2022(AP)-brak zarodków
4 ivf IX.2022(EF Cz)mini❄️❄️
KET 13.03.2023💔
KET 26.04.2023🍀♂️❤️
5 ivf X.2022 (EF Cz)mini❄️❄️
24+2 770 g🥰
30+0 1537 g
32+2 1990 g
35+2 2439 g 😍
37+2 3155 g 💕
39+3 jesteś z nami 💙
3410 g i 54 cm ❤️ -
Ja mam w takim razie naprawdę małe AMH (0,47)
Ale mniemam, że doktor będzie wiedział co doradzić przy takim.
Mam nadzieję, że jest jeszcze szansa...
Dla mnie to droga przez mękę, bo mąż nie zgadza się na kd. I wiem, że nie ma planu B....
Dlatego chcę mieć poczucie, że jeśli to na przykład moja ostatnia próba to idę w najlepsze miejsce. Ale wciąż się waham co gdzie i jak.
Teraz miałam rozpoczynać stymulację w gyncentrum (gonapeptyl + menopur 150 + bemfola 150). Leki już wykupione, ale rezygnuję. Najpierw chcę pogadać z Lachciną co on myśli.
Ale jak widać gyncentrum poszło raczej w duże dawki leków a to chyba błąd przy takim AMH? -
Nie wiecie też jak się tu zapatrują na ten hormon wzrostu?
Koordynatorka mi powiedziała, żeby odstawiła wsio przed wizytą.
Ale potem dopytałam o ten omnitrope. Mam już wykupiony na miesiąc. Z tego co wiem to chyba prędzej coś pomoże niż zaszkodzi? I uznała, że OK mogę brać chociaż oni mają inne standardy leczenia.
Z DHEA też mam zamiar kontynuować (biorę biosteron)monester lubi tę wiadomość
-
KasiaC wrote:Nie wiecie też jak się tu zapatrują na ten hormon wzrostu?
Koordynatorka mi powiedziała, żeby odstawiła wsio przed wizytą.
Ale potem dopytałam o ten omnitrope. Mam już wykupiony na miesiąc. Z tego co wiem to chyba prędzej coś pomoże niż zaszkodzi? I uznała, że OK mogę brać chociaż oni mają inne standardy leczenia.
Z DHEA też mam zamiar kontynuować (biorę biosteron)Emily0723 lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Poczytaj co pisze Marcin Ostaszewski o pułapce suplementacji dhea przy niskim amh. Znajdziesz u niego na blogu czy na insta. Ja też byłam w gyncentrum. Oni się nie znają na niskim amh, gdybym wiedziała wcześniej o Eurofertil to bym tam od razu poszła. Niestety poszłam już zrezygnowana nastawiona na kd. Na twoją korzyść przemawia wiek. Zaufaj Lachcinie. Najwyżej po jednej mini nie podejdziesz do kolejnej. Co do wykupionych leków - menopur zużyjesz a resztę bez problemu sprzedasz na forum. Minus stymu za granicą jest brak refundacji na leki. Bierzesz koenzym Q10 ? Bo to moim zdaniem najważniejsze, żeby te komórki odżywić.
Czesi słusznie nie podejmja się leczenia eksperymentalnego bo wiedza jakie mogą być skutki prawne więc na pewno lachcina nie będzie rekomendował brania tego środka. -
Czesi są bardzo oszczędni w takich eksperymentach jak właśnie hormon wzrostu.Tak samo jak są przeciwni wlewom domacicznym. Ja hw stosowałam do 2 procedury i była klapa🤷🏻♀️
Emily0723 lubi tę wiadomość
37 l.
niskie AMH, endometrioza II, adenomioza
1 ivf II.2021(AP)-transfer 5A 😞
2 ivf VII.2021(AP)-transfer 1BB 6 doba 😞
3 ivf V.2022(AP)-brak zarodków
4 ivf IX.2022(EF Cz)mini❄️❄️
KET 13.03.2023💔
KET 26.04.2023🍀♂️❤️
5 ivf X.2022 (EF Cz)mini❄️❄️
24+2 770 g🥰
30+0 1537 g