Eurofertil Ostrawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja również stosowałam hormon wzrostu przy 3 stymulacji w Polsce , jak lekarz już nie miał pomysłu na mnie !
Szkoda pieniędzy ! Wydałam ponad 2 tyś na preparat który miał podnieść jakość komórek. To była moja ostatnia - najgorsza stymulacja. Komórki tuż po pobraniu zdegenerowały , gdzie w poprzednich hodowlach dochodziły do blastocyst i padały. Jedyny plus hw to brak wypadających włosów ale tylko przez okres brania .
Emily0723 lubi tę wiadomość
Ona 84rocznik AMH 0,74 ->2022r.
Start 2022 Invimed Wwa
I procedura październik 22 - pobrane 4 komórki- 0 zarodków
II procedura listopad 22 - pobrano 2 komórki - 0 zarodków
III procedura grudzień 22- pobrano 3 komórki - 0 zarodków
2023 klinika Eurofertil Czechy
IV procedura luty 23- pobrano 4 komórki - 1 zarodek ( zdrowy genetycznie )
V procedura marzec 23 - pobrano 2 komórki - 1 zarodek ( mozaika nie do transferu )
28.04.23 - 1 transfer zdrowej blastocysty - nieudany
VI procedura 3 lipiec 23 -pobrano 2 komórki - 2 zarodki ( 2 chore)
VII procedura 19 lipiec 23- pobrano 4 komórki - 2 zarodki ( 1 zdrowy , drugi chory )
VIII procedura 16 sierpień 23 - pobrano 3 komórki - 0 zarodków
Histeroskopia diag. i badanie CD 138 CD 56 -> 4 października
13 grudzień 23- transfer zdrowego zarodka (encorton+prograf) nieudany
In vitro z KD Oviklinika
zapłodniono 6 komórek -> 4 zarodki
19 listopad 24r- transfer świeży blastocysty( encorton+prograf+clexane)
8dpt beta 0.2 -
Esti84 wrote:Ja również stosowałam hormon wzrostu przy 3 stymulacji w Polsce , jak lekarz już nie miał pomysłu na mnie !
Szkoda pieniędzy ! Wydałam ponad 2 tyś na preparat który miał podnieść jakość komórek. To była moja ostatnia - najgorsza stymulacja. Komórki tuż po pobraniu zdegenerowały , gdzie w poprzednich hodowlach dochodziły do blastocyst i padały. Jedyny plus hw to brak wypadających włosów ale tylko przez okres brania .
-
monester wrote:Poczytaj co pisze Marcin Ostaszewski o pułapce suplementacji dhea przy niskim amh. Znajdziesz u niego na blogu czy na insta. Ja też byłam w gyncentrum. Oni się nie znają na niskim amh, gdybym wiedziała wcześniej o Eurofertil to bym tam od razu poszła. Niestety poszłam już zrezygnowana nastawiona na kd. Na twoją korzyść przemawia wiek. Zaufaj Lachcinie. Najwyżej po jednej mini nie podejdziesz do kolejnej. Co do wykupionych leków - menopur zużyjesz a resztę bez problemu sprzedasz na forum. Minus stymu za granicą jest brak refundacji na leki. Bierzesz koenzym Q10 ? Bo to moim zdaniem najważniejsze, żeby te komórki odżywić.
Tak kochana, biorę koenzym - 400 mg obecnie. Dziękuję, że przypominasz.
Poczytam w takim razie ten blog Ostaszewskiego - nie znam w ogóle...
Leków mi nie szkoda, bo miałam refundację i w sumie z 350 zł zapłaciłam. I jeszcze menopur właśnie i tak zużyję.
Dla mnie najgorsze, że mąż się nie godzi na kd. I od razu gigantyczny stres co mnie czeka, czy coś się jeszcze uda.. Na tą ostatnią procedurę (chyba, że jakimś cudem będę mogła mieć więcej) chce wybrać najlepsze miejsce. A to nie jest łatwe.
Ale podniosłaś mnie na duchu - komuś muszę zaufać. Myślę, że będzie to właśnie Lachcina. -
Oshin wrote:Potwierdzam. U nas udało się uzyskać zarodki dopiero po ministymulacji z proverą. Jest to lekki protokół z minimalną dawką leków. W Pl miałam 3 procedurę też jako mini ale z zastrzykami hamującymi i nie było zarodków.
a mogę wiedzieć jakie AMH miałaś ? -
Emily0723 wrote:Podpisuje się pod tym co pisze monester. Co fo hormonu wzrostu czy klinika poinformował Cię że to leczenie eksperymentalne w zakresie leczenia niepłodności I jakie mogą być skutki uboczne? Rozumiem, że sprzedali VI ten hormon wzrostu u siebie w klinice za grube pieniądze?
Czesi słusznie nie podejmja się leczenia eksperymentalnego bo wiedza jakie mogą być skutki prawne więc na pewno lachcina nie będzie rekomendował brania tego środka.
Oczywiście, że zaleciła klinika i oczywiście kupiłam u nich .... -
Esti84 wrote:Ja również stosowałam hormon wzrostu przy 3 stymulacji w Polsce , jak lekarz już nie miał pomysłu na mnie !
Masakra.... to odstawiam.
I DHEA i hormon wzrostu.
Ehhh człowiek próbuje czytać dowiadywać się co może. I sama byłam pozytywnie nastawiona na oba powyższe. A tu mówicie, że dramat
Gdzie można o tym coś sensownego poczytać? W sensie na co hormon wzrostu może zaszkodzić ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2023, 14:30
-
KasiaC wrote:a mogę wiedzieć jakie AMH miałaś ?37 l.
niskie AMH, endometrioza II, adenomioza
1 ivf II.2021(AP)-transfer 5A 😞
2 ivf VII.2021(AP)-transfer 1BB 6 doba 😞
3 ivf V.2022(AP)-brak zarodków
4 ivf IX.2022(EF Cz)mini❄️❄️
KET 13.03.2023💔
KET 26.04.2023🍀♂️❤️
5 ivf X.2022 (EF Cz)mini❄️❄️
24+2 770 g🥰
30+0 1537 g
32+2 1990 g
35+2 2439 g 😍
37+2 3155 g 💕
39+3 jesteś z nami 💙
3410 g i 54 cm ❤️ -
KasiaC wrote:To bardzo ładne miałaś w porównaniu do mnie
Co do tego gdzie można poczytać to wyszukuj na insta lub fb profil Marcina ostaszewskiego dietetyka.monester, KasiaC lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Sprawdzam testosteron i oczywiście wysoki po suplementacji DHEA (77 przy normie 13-56).
Wiecej po jakim czasie od odstawienia dhea spadnie do normy ….?
I jeszcze pytanko - przy mini stymulacji w którym dniu cyklu sie zwykle zaczyna stymulacje ?
-
KasiaC wrote:Hej dziewczyny! Sprawdzam testosteron i oczywiście wysoki po suplementacji DHEA (77 przy normie 13-56).
Wiecej po jakim czasie od odstawienia dhea spadnie do normy ….?
I jeszcze pytanko - przy mini stymulacji w którym dniu cyklu sie zwykle zaczyna stymulacje ?37 l.
niskie AMH, endometrioza II, adenomioza
1 ivf II.2021(AP)-transfer 5A 😞
2 ivf VII.2021(AP)-transfer 1BB 6 doba 😞
3 ivf V.2022(AP)-brak zarodków
4 ivf IX.2022(EF Cz)mini❄️❄️
KET 13.03.2023💔
KET 26.04.2023🍀♂️❤️
5 ivf X.2022 (EF Cz)mini❄️❄️
24+2 770 g🥰
30+0 1537 g
32+2 1990 g
35+2 2439 g 😍
37+2 3155 g 💕
39+3 jesteś z nami 💙
3410 g i 54 cm ❤️ -
Nowaaga wrote:Czy są tu przyszłe Mamuśki w wieku 45+ ,którym się udało IV u Lachcina ?
-
Eve83 wrote:Dziewczyny, mam do Was pytanie. Zapisałam się do dr Lachciny na konsultację. Przesłałam mailowo kwestionariusz, a teraz badania. Na początku w mailu Pani napisała, żeby wydrukować kwestionariusz na konsultację, a później jak dopytałam czy oprócz kwestionariusza mam wydrukować też badania to odpisała, że mam nic nie drukować, bo wszystko będzie już przygotowane...więc już nie wiem, drukować?