X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Eurofertil Ostrawa
Odpowiedz

Eurofertil Ostrawa

Oceń ten wątek:
  • Esti84 Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2023, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również stosowałam hormon wzrostu przy 3 stymulacji w Polsce , jak lekarz już nie miał pomysłu na mnie !
    Szkoda pieniędzy ! Wydałam ponad 2 tyś na preparat który miał podnieść jakość komórek. To była moja ostatnia - najgorsza stymulacja. Komórki tuż po pobraniu zdegenerowały , gdzie w poprzednich hodowlach dochodziły do blastocyst i padały :( . Jedyny plus hw to brak wypadających włosów ale tylko przez okres brania .

Emily0723 lubi tę wiadomość

Ona 84rocznik AMH 0,74 ->2022r.

Start 2022 Invimed Wwa
    I procedura październik 22 - pobrane 4 komórki- 0 zarodków
    II procedura listopad 22 - pobrano 2 komórki - 0 zarodków
    III procedura grudzień 22- pobrano 3 komórki - 0 zarodków
    2023 klinika Eurofertil Czechy
    IV procedura luty 23- pobrano 4 komórki - 1 zarodek ( zdrowy genetycznie )
    V procedura marzec 23 - pobrano 2 komórki - 1 zarodek ( mozaika nie do transferu )
    28.04.23 - 1 transfer zdrowej blastocysty - nieudany :(
    VI procedura 3 lipiec 23 -pobrano 2 komórki - 2 zarodki ( 2 chore :( )
    VII procedura 19 lipiec 23- pobrano 4 komórki - 2 zarodki ( 1 zdrowy , drugi chory )
    VIII procedura 16 sierpień 23 - pobrano 3 komórki - 0 zarodków :(
    Histeroskopia diag. i badanie CD 138 CD 56 -> 4 października
    13 grudzień 23- transfer zdrowego zarodka (encorton+prograf) nieudany :(
    In vitro z KD Oviklinika
    zapłodniono 6 komórek -> 4 zarodki
    19 listopad 24r- transfer świeży blastocysty( encorton+prograf+clexane)
    8dpt beta 0.2 :(
  • Emily0723 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esti84 wrote:
    Ja również stosowałam hormon wzrostu przy 3 stymulacji w Polsce , jak lekarz już nie miał pomysłu na mnie !
    Szkoda pieniędzy ! Wydałam ponad 2 tyś na preparat który miał podnieść jakość komórek. To była moja ostatnia - najgorsza stymulacja. Komórki tuż po pobraniu zdegenerowały , gdzie w poprzednich hodowlach dochodziły do blastocyst i padały :( . Jedyny plus hw to brak wypadających włosów ale tylko przez okres brania .
    Ja tak samo - moja najgorsza stymulacje nie było ani jednej blastki dlatego uważam że yo jest zwykle NACIAGANIE jyz nie wspomnę o narażaniu zdrowia pacjentki bez uświadomienia jej tego. Rozmawiałam że znajoma która pracuje w firmie farmaceutycznej i powiedziała że to zwykły eksperyment medyczny tylko szkoda ze lekarze nie przestrzegają przy tym wszelkich przepisów w zakresie eksperymentu.

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Poczytaj co pisze Marcin Ostaszewski o pułapce suplementacji dhea przy niskim amh. Znajdziesz u niego na blogu czy na insta. Ja też byłam w gyncentrum. Oni się nie znają na niskim amh, gdybym wiedziała wcześniej o Eurofertil to bym tam od razu poszła. Niestety poszłam już zrezygnowana nastawiona na kd. Na twoją korzyść przemawia wiek. Zaufaj Lachcinie. Najwyżej po jednej mini nie podejdziesz do kolejnej. Co do wykupionych leków - menopur zużyjesz a resztę bez problemu sprzedasz na forum. Minus stymu za granicą jest brak refundacji na leki. Bierzesz koenzym Q10 ? Bo to moim zdaniem najważniejsze, żeby te komórki odżywić.

Tak kochana, biorę koenzym - 400 mg obecnie. Dziękuję, że przypominasz.
    Poczytam w takim razie ten blog Ostaszewskiego - nie znam w ogóle...
    Leków mi nie szkoda, bo miałam refundację i w sumie z 350 zł zapłaciłam. I jeszcze menopur właśnie i tak zużyję.

Dla mnie najgorsze, że mąż się nie godzi na kd. I od razu gigantyczny stres co mnie czeka, czy coś się jeszcze uda.. Na tą ostatnią procedurę (chyba, że jakimś cudem będę mogła mieć więcej) chce wybrać najlepsze miejsce. A to nie jest łatwe.
    Ale podniosłaś mnie na duchu - komuś muszę zaufać. Myślę, że będzie to właśnie Lachcina.

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oshin wrote:
    Potwierdzam. U nas udało się uzyskać zarodki dopiero po ministymulacji z proverą. Jest to lekki protokół z minimalną dawką leków. W Pl miałam 3 procedurę też jako mini ale z zastrzykami hamującymi i nie było zarodków.

a mogę wiedzieć jakie AMH miałaś ?

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily0723 wrote:
    Podpisuje się pod tym co pisze monester. Co fo hormonu wzrostu czy klinika poinformował Cię że to leczenie eksperymentalne w zakresie leczenia niepłodności I jakie mogą być skutki uboczne? Rozumiem, że sprzedali VI ten hormon wzrostu u siebie w klinice za grube pieniądze?
    Czesi słusznie nie podejmja się leczenia eksperymentalnego bo wiedza jakie mogą być skutki prawne więc na pewno lachcina nie będzie rekomendował brania tego środka.

Oczywiście, że zaleciła klinika i oczywiście kupiłam u nich ....

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esti84 wrote:

Masakra.... to odstawiam.
    I DHEA i hormon wzrostu.

Ehhh człowiek próbuje czytać dowiadywać się co może. I sama byłam pozytywnie nastawiona na oba powyższe. A tu mówicie, że dramat :(
    Gdzie można o tym coś sensownego poczytać? W sensie na co hormon wzrostu może zaszkodzić ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2023, 14:30

• Oshin Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2023, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaC wrote:
    a mogę wiedzieć jakie AMH miałaś ?
    Przed ministymulacją w Cz 1,05. Robiłam w EF.

37 l.
    niskie AMH, endometrioza II, adenomioza
    1 ivf II.2021(AP)-transfer 5A 😞
    2 ivf VII.2021(AP)-transfer 1BB 6 doba 😞
    3 ivf V.2022(AP)-brak zarodków
    4 ivf IX.2022(EF Cz)mini❄️❄️
    KET 13.03.2023💔
    KET 26.04.2023🍀♂️❤️
    5 ivf X.2022 (EF Cz)mini❄️❄️

24+2 770 g🥰
    30+0 1537 g
    32+2 1990 g
    35+2 2439 g 😍
    37+2 3155 g 💕
    39+3 jesteś z nami 💙
    3410 g i 54 cm ❤️
  • KasiaC Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oshin wrote:
    Przed ministymulacją w Cz 1,05. Robiłam w EF.

To bardzo ładne miałaś w porównaniu do mnie :(

• Emily0723 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaC wrote:
    To bardzo ładne miałaś w porównaniu do mnie :(
    U Cuebie atutem jest młody wiek. Zobaczysz że tak samo powie Lachcina. Nawet jak ktoś ma dobre amh a jest po 40stce yo ciężko trafić na dobre komórki. Lachcina nie jest wylewny, czasami wręcz oschły ale zna się na robocie i nie naciąga pacjentek. Do tego ma super dobrych embriologow.
    Co do tego gdzie można poczytać to wyszukuj na insta lub fb profil Marcina ostaszewskiego dietetyka.

monester, KasiaC lubią tę wiadomość

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Sprawdzam testosteron i oczywiście wysoki po suplementacji DHEA (77 przy normie 13-56).
    Wiecej po jakim czasie od odstawienia dhea spadnie do normy ….?

I jeszcze pytanko - przy mini stymulacji w którym dniu cyklu sie zwykle zaczyna stymulacje ?

• Oshin Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2023, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaC wrote:
    Hej dziewczyny! Sprawdzam testosteron i oczywiście wysoki po suplementacji DHEA (77 przy normie 13-56).
    Wiecej po jakim czasie od odstawienia dhea spadnie do normy ….?

I jeszcze pytanko - przy mini stymulacji w którym dniu cyklu sie zwykle zaczyna stymulacje ?
    Pierwsza mini zaczęła się w 2 dc czyli standardowo, a druga rozpoczęła się w 6 dniu po punkcji

37 l.
    niskie AMH, endometrioza II, adenomioza
    1 ivf II.2021(AP)-transfer 5A 😞
    2 ivf VII.2021(AP)-transfer 1BB 6 doba 😞
    3 ivf V.2022(AP)-brak zarodków
    4 ivf IX.2022(EF Cz)mini❄️❄️
    KET 13.03.2023💔
    KET 26.04.2023🍀♂️❤️
    5 ivf X.2022 (EF Cz)mini❄️❄️

24+2 770 g🥰
    30+0 1537 g
    32+2 1990 g
    35+2 2439 g 😍
    37+2 3155 g 💕
    39+3 jesteś z nami 💙
    3410 g i 54 cm ❤️
  • KasiaC Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2023, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oshin wrote:
    Pierwsza mini zaczęła się w 2 dc czyli standardowo, a druga rozpoczęła się w 6 dniu po punkcji

Dziękuję Oshin 😊

Oshin lubi tę wiadomość

• Nowaaga Nowa

Wysłany: 2 lipca 2023, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy są tu przyszłe Mamuśki w wieku 45+ ,którym się udało IV u Lachcina ?

• monester Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2023, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowaaga wrote:
    Z własnej komórki ? Nie słyszałam, żeby się komuś udało. Jeden przypadek na forum widzialam, ale dziewczyna miała chyba 44 lata podczas stymulacji z tego co kojarzę.

• Nowaaga Nowa

Wysłany: 2 lipca 2023, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Z własnej komórki ? Nie słyszałam, żeby się komuś udało. Jeden przypadek na forum widzialam, ale dziewczyna miała chyba 44 lata podczas stymulacji z tego co kojarzę.

A z AZ ?

• monester Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2023, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowaaga wrote:
    A z AZ ?
    Typowego AZ nie ma w Eurofertil, ale oczywiście, z dawstwa jest bardzo dużo ciąż, również w wieku 45+.
    Podchodzisz teraz?

• emm80 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2023, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowaaga wrote:
    Urodzę jak wszystko będzie ok 44.

monester, Oshin, KasiaC, Eve83 lubią tę wiadomość

• Eve83 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2023, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2023, 17:10

• monester Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve83 wrote:
    Dziewczyny, mam do Was pytanie. Zapisałam się do dr Lachciny na konsultację. Przesłałam mailowo kwestionariusz, a teraz badania. Na początku w mailu Pani napisała, żeby wydrukować kwestionariusz na konsultację, a później jak dopytałam czy oprócz kwestionariusza mam wydrukować też badania to odpisała, że mam nic nie drukować, bo wszystko będzie już przygotowane...więc już nie wiem, drukować?
    Weź wszystko co masz , jeśli już miałaś procedury to weź te protokoły embriologiczne i te rozpiski stymulacje. Na mojej wizycie przeglądaliśmy cały segregator badan plus badanie USG.

• Eve83 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2023, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2023, 17:10

‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ