X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Eurofertil Ostrawa
Odpowiedz

Eurofertil Ostrawa

Oceń ten wątek:
  • Oshin Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2023, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve83 wrote:
    Oshin, dziękuję! Sprawdzałam w Angelius, ale w opcji wykonania tego prywatnie. Nie pomyślałam o wykonaniu tam histero na nfz. W sumie dość długo jak 2,3 miesiące...dopytam jak jest teraz. A powiedz mi długo tam byłaś w szpitalu? robią badanie i wychodzi się do domu czy trzeba tam spędzić z 2 dni?
    W Angelius byłam jeden dzień. Przyjeżdża się na 7.30 i wyszłam jakoś o 13,14. Tydzień wcześniej miałam rozmowę telefoniczną z anestezjologiem i na tę rozmowę trzeba było mieć wyniki badań.

Teraz sobie przypomniałam jak napisała Monester, że przecież miałam histeroskopie też w Brudzowicach na samym początku leczenia u Dr Golańskiego i tam faktycznie krócej się czekało. Bardzo konkretny lekarz. To było w Centrum Medycznym Primus bodajże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2023, 07:59

37 l.
    niskie AMH, endometrioza II, adenomioza
    1 ivf II.2021(AP)-transfer 5A 😞
    2 ivf VII.2021(AP)-transfer 1BB 6 doba 😞
    3 ivf V.2022(AP)-brak zarodków
    4 ivf IX.2022(EF Cz)mini❄️❄️
    KET 13.03.2023💔
    KET 26.04.2023🍀♂️❤️
    5 ivf X.2022 (EF Cz)mini❄️❄️

24+2 770 g🥰
    30+0 1537 g
    32+2 1990 g
    35+2 2439 g 😍
    37+2 3155 g 💕
    39+3 jesteś z nami 💙
    3410 g i 54 cm ❤️
  • Emily0723 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve83 wrote:
    Emily, właśnie byłam zaskoczona, że w jednym z miejsc, które znalazłam wykonują histero bez znieczulenia w gabinecie, a w innych klinikach w znieczuleniu ogólnym. Dziękuję za szczegółowe opisanie o co w tym chodzi :)
    Dobra nazwa histeroskopia office :) Na pewno szybkość wykonania oraz brak długich terminów działa na plus. Robiłaś w Warszawie?
    Tak w Warszawie:)

• Eve83 Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2023, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2023, 17:11

• MajówkaS. Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, namiętnie czytałam ten wątek w czasie starań i obiecałam sobie, że się odezwę dać nadzieje innym, taką jaką ja czerpałam wtedy od innych udanych ciąż z Eurofertil.
    Niepłodność wtórna. Diagnozowana w rzgowskiej gamecie. Tam bardzo naciskano na iui. Oprócz drożności jajowodów (laparo), w sumie nie zlecono żadnych nowych badań, z hormonami, nasieniem i amh już przyjechaliśmy na pierwszą wizytę. Na własną rękę wykonałam immuno - konsultacja u wilczyńskiego, który kazał przestać wydawać pieniądze tylko podejść do ivf 🙈
    Wybraliśmy Czechy i dr. lachcinę. Obejrzał wyniki, pochwalił prof. Wilczyńskiego bo podobno nie spotkał się z polskim immunologiem jeszcze, który na sile by nie szukał chorób u zdrowej pacjentki. Miałam lekkie odchylenia, i podobno jest kilku takich którzy napewno włączyliby leczenie.
    Stymulacja elonva, menopur i provera. Z amh 1,5 uzyskaliśmy 8 zarodków. Udał się pierwszy transfer🙏 dodałam embroglue, badałam przed i po estradiol i progesteron mimo, że nie miałam takich zaleceń - wyniki w normie. W styczniu na świat przyszedł nasz synek.
    Nie byłam trudnym przypadkiem, zareagowałam książkowo na stymulację i leczenie. W klinice byliśmy w sumie 7 razy ( dwa razy już w ciąży, za pierwszym razem nie było jeszcze widać serduszka)
    Ale wiem, że zaglądają tu też takie dziewczyny, które zastanawiają się czy nie szukają za bardzo, może w pl, po co tak „daleko”. Ja drugi raz wybrałabym tak samo, miałam bardzo dobry kontakt z Lenką, transfer zmieniono o kilka dni pod moje osobiste plany. Dr. Lachcina szczerze odradził nam badanie zarodków- zbędny wydatek wg niego biorąc pod uwagę nasz wiek,wyniki i historie chorób. Naprawdę czułam, że chcą mi pomoc, a nie wycisnąć z ostatniej złotówki jak przysłowiową cytrynę.
    Trzymam mocno kciuki zakwas wszystkie i głęboko wierzę, że każda z Was spełni swoje marzenie ❤️

Emily0723, monester, Oshin lubią tę wiadomość

2017- naturalsik ❤️

👧🏻 Amh 1,7, IO, Hashimo
    Okazjonalnie LUF, hormony w normie
    👱🏻‍♂️Morfologia 7%->5%->4% Fragmentacja 36%
    Diagnostyka 2020/2021
    03/2022 -Eurofertil Ostrava
    Elonva+menopur+provera❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    Transfer 19.05 🍀
    5dpt beta 13,34 prog 16,5 •7dpt beta 46,9• 11dpt beta 180 • 12dpt beta 285 • 13 dpt beta 456
    14 dpt - jest pęcherzyk
    21dpt mamy zarodek
    28 dpt jest 💓
    12t4d prenatalne ok, nifty zdrowy chłopiec
    01.23 52cm szczęścia 💙💙💙
  • Lovetomatoes Nowa

Wysłany: 22 lipca 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajówkaS. wrote:
    Cześć, namiętnie czytałam ten wątek w czasie starań i obiecałam sobie, że się odezwę dać nadzieje innym, taką jaką ja czerpałam wtedy od innych udanych ciąż z Eurofertil.
    Niepłodność wtórna. Diagnozowana w rzgowskiej gamecie. Tam bardzo naciskano na iui. Oprócz drożności jajowodów (laparo), w sumie nie zlecono żadnych nowych badań, z hormonami, nasieniem i amh już przyjechaliśmy na pierwszą wizytę. Na własną rękę wykonałam immuno - konsultacja u wilczyńskiego, który kazał przestać wydawać pieniądze tylko podejść do ivf 🙈
    Wybraliśmy Czechy i dr. lachcinę. Obejrzał wyniki, pochwalił prof. Wilczyńskiego bo podobno nie spotkał się z polskim immunologiem jeszcze, który na sile by nie szukał chorób u zdrowej pacjentki. Miałam lekkie odchylenia, i podobno jest kilku takich którzy napewno włączyliby leczenie.
    Stymulacja elonva, menopur i provera. Z amh 1,5 uzyskaliśmy 8 zarodków. Udał się pierwszy transfer🙏 dodałam embroglue, badałam przed i po estradiol i progesteron mimo, że nie miałam takich zaleceń - wyniki w normie. W styczniu na świat przyszedł nasz synek.
    Nie byłam trudnym przypadkiem, zareagowałam książkowo na stymulację i leczenie. W klinice byliśmy w sumie 7 razy ( dwa razy już w ciąży, za pierwszym razem nie było jeszcze widać serduszka)
    Ale wiem, że zaglądają tu też takie dziewczyny, które zastanawiają się czy nie szukają za bardzo, może w pl, po co tak „daleko”. Ja drugi raz wybrałabym tak samo, miałam bardzo dobry kontakt z Lenką, transfer zmieniono o kilka dni pod moje osobiste plany. Dr. Lachcina szczerze odradził nam badanie zarodków- zbędny wydatek wg niego biorąc pod uwagę nasz wiek,wyniki i historie chorób. Naprawdę czułam, że chcą mi pomoc, a nie wycisnąć z ostatniej złotówki jak przysłowiową cytrynę.
    Trzymam mocno kciuki zakwas wszystkie i głęboko wierzę, że każda z Was spełni swoje marzenie ❤️

Hej, gratulacje ❤️
    Czy miałaś mini stymulację? Czy kilka?

• monester Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajówkaS. wrote:
    Gratulacje! I za super głos rozsądku. Niepłodność wtórna czyli znaczy że urodziłaś już wcześniej dziecko że swoich komórek. Czyli komórki są wartościowe, niestety u wielu z nas nie są. Ale ja też podziwiam lekarzy immuno za to, że nie robią zbędnych badań. Tony badań za 5 tys a kończy się na encorton i accofil zwykle. I heparyna

• MajówkaS. Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovetomatoes wrote:
    Hej, gratulacje ❤️
    Czy miałaś mini stymulację? Czy kilka?
    Jedną agresywną. Wiedzieliśmy ze mam komórki dobrej jakości, mąż takie sobie nasienie, więc chcieliśmy uzyskać jak najwiecej komórek, gdyby w trakcie hodowli dużo odpadło. Z 23 komórek uzyskaliśmy 8 zarodków. Podobno poszło nam lepiej niż się doktor spodziewał bo on celował w 5/6 zarodków 🥰

2017- naturalsik ❤️

👧🏻 Amh 1,7, IO, Hashimo
    Diagnostyka 2020/2021
    Transfer 19.05 🍀
    5dpt beta 13,34 prog 16,5 •7dpt beta 46,9• 11dpt beta 180 • 12dpt beta 285 • 13 dpt beta 456
    14 dpt - jest pęcherzyk
    21dpt mamy zarodek
    28 dpt jest 💓
    01.23 52cm szczęścia 💙💙💙
  • Lovetomatoes Nowa

Wysłany: 25 lipca 2023, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajówkaS. wrote:
    Jedną agresywną. Wiedzieliśmy ze mam komórki dobrej jakości, mąż takie sobie nasienie, więc chcieliśmy uzyskać jak najwiecej komórek, gdyby w trakcie hodowli dużo odpadło. Z 23 komórek uzyskaliśmy 8 zarodków. Podobno poszło nam lepiej niż się doktor spodziewał bo on celował w 5/6 zarodków 🥰

Woow:)
    Oo to u nas jest podobna sytuacja:) czyli tą droższa? Standardowa procedura pełna stymulacja?
    Jeśli to nie problem to powiesz ile Was wyniosło wszystko? I ile razy byliście w klinice?:)

• MajówkaS. Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovetomatoes wrote:
    Woow:)
    Oo to u nas jest podobna sytuacja:) czyli tą droższa? Standardowa procedura pełna stymulacja?
    Jeśli to nie problem to powiesz ile Was wyniosło wszystko? I ile razy byliście w klinice?:)
    Tak jedna pełna procedura. Ogólnie byliśmy 7 razy, bo za pierwszym razem nie było serduszka, więc musiałam przyjechać jeszcze raz w 7 tc :)
    Z ceną było lekkie zamieszanie, bo dr podał sumę na początku a wyszło mniej bo załatwiłam sobie w Polsce receptę na elonve. U nich kosztowała 10k koron ja dałam jakieś grosze w Polsce 😜 więc odliczali mi to od kosztów na fakturze. Leki (ultrogestan i estrofem był na recepty), menopur był wliczony w cenę. Ale ultrogestan brałam już do końca ciąży wiec go nie liczę i tak bym go pewnie brała nawet przy naturalnej ciąży byłam na progu od początku do końca. Więc wydaliśmy ok 16/17 tysięcy w klinice plus progesteron i estrofem

2017- naturalsik ❤️

👧🏻 Amh 1,7, IO, Hashimo
    Diagnostyka 2020/2021
    Transfer 19.05 🍀
    14 dpt - jest pęcherzyk
    21dpt mamy zarodek
    28 dpt jest 💓
    01.23 52cm szczęścia 💙💙💙
  • Eve83 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2023, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2023, 17:11

• Echo Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Jestem nowa na wątku i chciałam się przywitać. Trzymam za Was kciuki i mocno Wam kibicuję 🤞🤞🍀 <3

Mam pytanko. Czy dr Lachcina wymaga biopsji z markerem cd138 przed ivf? Nigdy tego nie robiłam i zastanawiam się czy powinnam takie badanie mimo wszystko wykonać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2023, 23:01

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 09.2024 ✖ mezoterapia
    - 11.2024 ✖
    - 12.2024

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Emily0723 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Hej! Jestem nowa na wątku i chciałam się przywitać. Trzymam za Was kciuki i mocno Wam kibicuję 🤞🤞🍀 <3

Mam pytanko. Czy dr Lachcina wymaga biopsji z markerem cd138 przed ivf? Nigdy tego nie robiłam i zastanawiam się czy powinnam takie badanie mimo wszystko wykonać.
    Nie wymaga standardowo, zleca dopiero przy niepowodzeniach implantacji.

Echo lubi tę wiadomość

• Żyrafa Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2023, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Warszawy, które podchodziły do procedury w Eurofertil. Do kogo chodziłyśmy na monitoring - możecie polecić jakiegoś lekarza/klinikę, która nie ma z tym problemu? I jeszcze jedno pytanie - czy udało Wam się skorzystać z refundacji na leki robiąc invitro w Czechach?
    Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi ❤️

👱‍♀️36 lat, AMH 1, reszta w normie
    👱‍♂️37, badania nasienia w normie
    1 ciąża biochemiczna - naturalna,

Oviklinika Warszawa
    -2 cykle stymulowane lametta, duphaston
    -10/11. '22- I procedura IVF, rekovelle, mensinorm, orgalutan 🙏- 2 zarodki, obydwa padły po 5/6 dobie
    -02.'23 - II proedura IVF, mensinorm, puregon, orgalutran - 8 komórek, 7 zapłodnionych ❄️❄️ 3 doba❄️ 7 doba
    - 17.04 pierwszy transfer 2 ❄️ trzydniowe - biochem
    - 20.05 drugi transfer - blastocysta 7 doba BC ❌
  • Emily0723 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2023, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrafa wrote:
    Dziewczyny z Warszawy, które podchodziły do procedury w Eurofertil. Do kogo chodziłyśmy na monitoring - możecie polecić jakiegoś lekarza/klinikę, która nie ma z tym problemu? I jeszcze jedno pytanie - czy udało Wam się skorzystać z refundacji na leki robiąc invitro w Czechach?
    Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi ❤️
    Polecam fertimedica- mnie prowadziła Doktor Jablonka Cieślik i nie miala żadnego problemu ze lecze sue w Czechach. Zresztą u nich monitoring kosztuje 150 złotych więc nie biorą tyle vo za standardowa wizytę.

Żyrafa lubi tę wiadomość

• Żyrafa Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2023, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily0723 wrote:
    Polecam fertimedica- mnie prowadziła Doktor Jablonka Cieślik i nie miala żadnego problemu ze lecze sue w Czechach. Zresztą u nich monitoring kosztuje 150 złotych więc nie biorą tyle vo za standardowa wizytę.
    Dziękuje ❤️

👱‍♀️36 lat, AMH 1, reszta w normie
    👱‍♂️37, badania nasienia w normie
    1 ciąża biochemiczna - naturalna,

Oviklinika Warszawa
    -2 cykle stymulowane lametta, duphaston
    -10/11. '22- I procedura IVF, rekovelle, mensinorm, orgalutan 🙏- 2 zarodki, obydwa padły po 5/6 dobie
    -02.'23 - II proedura IVF, mensinorm, puregon, orgalutran - 8 komórek, 7 zapłodnionych ❄️❄️ 3 doba❄️ 7 doba
    - 17.04 pierwszy transfer 2 ❄️ trzydniowe - biochem
    - 20.05 drugi transfer - blastocysta 7 doba BC ❌
  • Esti84 Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !
    Czy któraś z Was miała ponownie badany zarodek ? Doktor R tłumaczył mi , że jest jakaś nieprawidłowość na którymś chromosomie , genetyk nie dopuści do transferu jeśli jeszcze raz nie zbadają ?! Nie rozumiem ?! Jak jest wadliwy to po co go badać jeszcze raz ? Czy w takim przypadku jeszcze raz pobierają materiał z zamrożonego zarodka ?

Dziękuję :)

Ona 84rocznik AMH 0,74 ->2022r.

Start 2022 Invimed Wwa
    I procedura październik 22 - pobrane 4 komórki- 0 zarodków
    II procedura listopad 22 - pobrano 2 komórki - 0 zarodków
    III procedura grudzień 22- pobrano 3 komórki - 0 zarodków
    2023 klinika Eurofertil Czechy
    IV procedura luty 23- pobrano 4 komórki - 1 zarodek ( zdrowy genetycznie )
    V procedura marzec 23 - pobrano 2 komórki - 1 zarodek ( mozaika nie do transferu )
    28.04.23 - 1 transfer zdrowej blastocysty - nieudany :(
    VI procedura 3 lipiec 23 -pobrano 2 komórki - 2 zarodki ( 2 chore :( )
    VII procedura 19 lipiec 23- pobrano 4 komórki - 2 zarodki ( 1 zdrowy , drugi chory )
    VIII procedura 16 sierpień 23 - pobrano 3 komórki - 0 zarodków :(
    Histeroskopia diag. i badanie CD 138 CD 56 -> 4 października
    13 grudzień 23- transfer zdrowego zarodka (encorton+prograf) nieudany :(
    In vitro z KD Oviklinika
    zapłodniono 6 komórek -> 4 zarodki
    19 listopad 24r- transfer świeży blastocysty( encorton+prograf+clexane)
    8dpt beta 0.2 :(
  • truskawa85 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esti84 wrote:
    Cześć dziewczyny !
    Czy któraś z Was miała ponownie badany zarodek ? Doktor R tłumaczył mi , że jest jakaś nieprawidłowość na którymś chromosomie , genetyk nie dopuści do transferu jeśli jeszcze raz nie zbadają ?! Nie rozumiem ?! Jak jest wadliwy to po co go badać jeszcze raz ? Czy w takim przypadku jeszcze raz pobierają materiał z zamrożonego zarodka ?

Dziękuję :)
    Ja miałam taki przypadek, mój zarodek wrócić z częściowa aneuploidia, genetyk zaleci ponowne badanie. Lenka zapytała czy się zgadzamy i ponownie pobrano material. Wrocil jako euploid :)

Esti84 lubi tę wiadomość

preg.png
    MACIERZYNSTOW Krakow
    3 INV punkcje 5 blastocyst (2xmozaika, 2euploid, 1 uneuploid) ❄️ 02.2022 1 transfer beta 0, 04.2022 2 transfer (6.2.1 biochem, 05.2022 3 transfer 05.06 wizyta brak 💔
    EUROFERTIL
    3 INV punkcje 6 blastocyst (3 euploid, 2xmozaika, 1 uenuploid), 22.02 transfer blastocysty 4.1.1
    BHCG 6dpt - 7.5, 8dpt - 25.2, 10 dpt - 52.7, 12dpt - 111, 14dpt - 270.7, 16dpt - 665.4, 18dpt - 1616,9
    18.03 (5t6d) jest serduszko
  • wdrodze82 Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2023, 11:08

• monester Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wdrodze82 wrote:
    Hej dziewczyny. Jutro jadę na wizytę stacjonarną, na której będziemy decydować, jaka stymulacja i kiedy.
    Napiszcie prosze, czy dojazd d1/a1 ze slaska przez bohumin do Ostrawy do kliniki jest bezplatny czy musze wykupic winiete. Ta mapa czeska z tymi odcinkami jak dla mnie nieczytelna :( nie wiem czy w samej ostrawie nie wjade na platny odcinek :/
    Bezpłatny do Ostravy.. Zjeżdżasz na vitkovice. Google mapy dobrze prowadzą. Klinika jest koło stadionu / stadion łatwiej zauważyć z daleka ;)

wdrodze82 lubi tę wiadomość

• wdrodze82 Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2023, 11:09

‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ