X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Eurofertil Ostrawa
Odpowiedz

Eurofertil Ostrawa

Oceń ten wątek:
  • Oshin Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2023, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve83 wrote:
    Oshin, dziękuję! Sprawdzałam w Angelius, ale w opcji wykonania tego prywatnie. Nie pomyślałam o wykonaniu tam histero na nfz. W sumie dość długo jak 2,3 miesiące...dopytam jak jest teraz. A powiedz mi długo tam byłaś w szpitalu? robią badanie i wychodzi się do domu czy trzeba tam spędzić z 2 dni?
    W Angelius byłam jeden dzień. Przyjeżdża się na 7.30 i wyszłam jakoś o 13,14. Tydzień wcześniej miałam rozmowę telefoniczną z anestezjologiem i na tę rozmowę trzeba było mieć wyniki badań.

Teraz sobie przypomniałam jak napisała Monester, że przecież miałam histeroskopie też w Brudzowicach na samym początku leczenia u Dr Golańskiego i tam faktycznie krócej się czekało. Bardzo konkretny lekarz. To było w Centrum Medycznym Primus bodajże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2023, 07:59

37 l.
    niskie AMH, endometrioza II, adenomioza
    1 ivf II.2021(AP)-transfer 5A 😞
    2 ivf VII.2021(AP)-transfer 1BB 6 doba 😞
    3 ivf V.2022(AP)-brak zarodków
    4 ivf IX.2022(EF Cz)mini❄️❄️
    KET 13.03.2023💔
    KET 26.04.2023🍀♂️❤️
    5 ivf X.2022 (EF Cz)mini❄️❄️

24+2 770 g🥰
    30+0 1537 g
    32+2 1990 g
    35+2 2439 g 😍
    37+2 3155 g 💕
    39+3 jesteś z nami 💙
    3410 g i 54 cm ❤️
  • Emily0723 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2023, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve83 wrote:
    Emily, właśnie byłam zaskoczona, że w jednym z miejsc, które znalazłam wykonują histero bez znieczulenia w gabinecie, a w innych klinikach w znieczuleniu ogólnym. Dziękuję za szczegółowe opisanie o co w tym chodzi :)
    Dobra nazwa histeroskopia office :) Na pewno szybkość wykonania oraz brak długich terminów działa na plus. Robiłaś w Warszawie?
    Tak w Warszawie:)

• Eve83 Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2023, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2023, 17:11

• MajówkaS. Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, namiętnie czytałam ten wątek w czasie starań i obiecałam sobie, że się odezwę dać nadzieje innym, taką jaką ja czerpałam wtedy od innych udanych ciąż z Eurofertil.
    Niepłodność wtórna. Diagnozowana w rzgowskiej gamecie. Tam bardzo naciskano na iui. Oprócz drożności jajowodów (laparo), w sumie nie zlecono żadnych nowych badań, z hormonami, nasieniem i amh już przyjechaliśmy na pierwszą wizytę. Na własną rękę wykonałam immuno - konsultacja u wilczyńskiego, który kazał przestać wydawać pieniądze tylko podejść do ivf 🙈
    Wybraliśmy Czechy i dr. lachcinę. Obejrzał wyniki, pochwalił prof. Wilczyńskiego bo podobno nie spotkał się z polskim immunologiem jeszcze, który na sile by nie szukał chorób u zdrowej pacjentki. Miałam lekkie odchylenia, i podobno jest kilku takich którzy napewno włączyliby leczenie.
    Stymulacja elonva, menopur i provera. Z amh 1,5 uzyskaliśmy 8 zarodków. Udał się pierwszy transfer🙏 dodałam embroglue, badałam przed i po estradiol i progesteron mimo, że nie miałam takich zaleceń - wyniki w normie. W styczniu na świat przyszedł nasz synek.
    Nie byłam trudnym przypadkiem, zareagowałam książkowo na stymulację i leczenie. W klinice byliśmy w sumie 7 razy ( dwa razy już w ciąży, za pierwszym razem nie było jeszcze widać serduszka)
    Ale wiem, że zaglądają tu też takie dziewczyny, które zastanawiają się czy nie szukają za bardzo, może w pl, po co tak „daleko”. Ja drugi raz wybrałabym tak samo, miałam bardzo dobry kontakt z Lenką, transfer zmieniono o kilka dni pod moje osobiste plany. Dr. Lachcina szczerze odradził nam badanie zarodków- zbędny wydatek wg niego biorąc pod uwagę nasz wiek,wyniki i historie chorób. Naprawdę czułam, że chcą mi pomoc, a nie wycisnąć z ostatniej złotówki jak przysłowiową cytrynę.
    Trzymam mocno kciuki zakwas wszystkie i głęboko wierzę, że każda z Was spełni swoje marzenie ❤️

Emily0723, monester, Oshin lubią tę wiadomość

2017- naturalsik ❤️

👧🏻 Amh 1,7, IO, Hashimo
    Okazjonalnie LUF, hormony w normie
    👱🏻‍♂️Morfologia 7%->5%->4% Fragmentacja 36%
    Diagnostyka 2020/2021
    03/2022 -Eurofertil Ostrava
    Elonva+menopur+provera❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    Transfer 19.05 🍀
    5dpt beta 13,34 prog 16,5 •7dpt beta 46,9• 11dpt beta 180 • 12dpt beta 285 • 13 dpt beta 456
    14 dpt - jest pęcherzyk
    21dpt mamy zarodek
    28 dpt jest 💓
    12t4d prenatalne ok, nifty zdrowy chłopiec
    01.23 52cm szczęścia 💙💙💙
  • Lovetomatoes Nowa

Wysłany: 22 lipca 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajówkaS. wrote:
    Cześć, namiętnie czytałam ten wątek w czasie starań i obiecałam sobie, że się odezwę dać nadzieje innym, taką jaką ja czerpałam wtedy od innych udanych ciąż z Eurofertil.
    Niepłodność wtórna. Diagnozowana w rzgowskiej gamecie. Tam bardzo naciskano na iui. Oprócz drożności jajowodów (laparo), w sumie nie zlecono żadnych nowych badań, z hormonami, nasieniem i amh już przyjechaliśmy na pierwszą wizytę. Na własną rękę wykonałam immuno - konsultacja u wilczyńskiego, który kazał przestać wydawać pieniądze tylko podejść do ivf 🙈
    Wybraliśmy Czechy i dr. lachcinę. Obejrzał wyniki, pochwalił prof. Wilczyńskiego bo podobno nie spotkał się z polskim immunologiem jeszcze, który na sile by nie szukał chorób u zdrowej pacjentki. Miałam lekkie odchylenia, i podobno jest kilku takich którzy napewno włączyliby leczenie.
    Stymulacja elonva, menopur i provera. Z amh 1,5 uzyskaliśmy 8 zarodków. Udał się pierwszy transfer🙏 dodałam embroglue, badałam przed i po estradiol i progesteron mimo, że nie miałam takich zaleceń - wyniki w normie. W styczniu na świat przyszedł nasz synek.
    Nie byłam trudnym przypadkiem, zareagowałam książkowo na stymulację i leczenie. W klinice byliśmy w sumie 7 razy ( dwa razy już w ciąży, za pierwszym razem nie było jeszcze widać serduszka)
    Ale wiem, że zaglądają tu też takie dziewczyny, które zastanawiają się czy nie szukają za bardzo, może w pl, po co tak „daleko”. Ja drugi raz wybrałabym tak samo, miałam bardzo dobry kontakt z Lenką, transfer zmieniono o kilka dni pod moje osobiste plany. Dr. Lachcina szczerze odradził nam badanie zarodków- zbędny wydatek wg niego biorąc pod uwagę nasz wiek,wyniki i historie chorób. Naprawdę czułam, że chcą mi pomoc, a nie wycisnąć z ostatniej złotówki jak przysłowiową cytrynę.
    Trzymam mocno kciuki zakwas wszystkie i głęboko wierzę, że każda z Was spełni swoje marzenie ❤️

Hej, gratulacje ❤️
    Czy miałaś mini stymulację? Czy kilka?

• monester Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajówkaS. wrote:
    Gratulacje! I za super głos rozsądku. Niepłodność wtórna czyli znaczy że urodziłaś już wcześniej dziecko że swoich komórek. Czyli komórki są wartościowe, niestety u wielu z nas nie są. Ale ja też podziwiam lekarzy immuno za to, że nie robią zbędnych badań. Tony badań za 5 tys a kończy się na encorton i accofil zwykle. I heparyna

• MajówkaS. Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovetomatoes wrote:
    Hej, gratulacje ❤️
    Czy miałaś mini stymulację? Czy kilka?
    Jedną agresywną. Wiedzieliśmy ze mam komórki dobrej jakości, mąż takie sobie nasienie, więc chcieliśmy uzyskać jak najwiecej komórek, gdyby w trakcie hodowli dużo odpadło. Z 23 komórek uzyskaliśmy 8 zarodków. Podobno poszło nam lepiej niż się doktor spodziewał bo on celował w 5/6 zarodków 🥰

2017- naturalsik ❤️

👧🏻 Amh 1,7, IO, Hashimo
    Diagnostyka 2020/2021
    Transfer 19.05 🍀
    5dpt beta 13,34 prog 16,5 •7dpt beta 46,9• 11dpt beta 180 • 12dpt beta 285 • 13 dpt beta 456
    14 dpt - jest pęcherzyk
    21dpt mamy zarodek
    28 dpt jest 💓
    01.23 52cm szczęścia 💙💙💙
  • Lovetomatoes Nowa

Wysłany: 25 lipca 2023, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajówkaS. wrote:
    Jedną agresywną. Wiedzieliśmy ze mam komórki dobrej jakości, mąż takie sobie nasienie, więc chcieliśmy uzyskać jak najwiecej komórek, gdyby w trakcie hodowli dużo odpadło. Z 23 komórek uzyskaliśmy 8 zarodków. Podobno poszło nam lepiej niż się doktor spodziewał bo on celował w 5/6 zarodków 🥰

Woow:)
    Oo to u nas jest podobna sytuacja:) czyli tą droższa? Standardowa procedura pełna stymulacja?
    Jeśli to nie problem to powiesz ile Was wyniosło wszystko? I ile razy byliście w klinice?:)

• MajówkaS. Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovetomatoes wrote:
    Woow:)
    Oo to u nas jest podobna sytuacja:) czyli tą droższa? Standardowa procedura pełna stymulacja?
    Jeśli to nie problem to powiesz ile Was wyniosło wszystko? I ile razy byliście w klinice?:)
    Tak jedna pełna procedura. Ogólnie byliśmy 7 razy, bo za pierwszym razem nie było serduszka, więc musiałam przyjechać jeszcze raz w 7 tc :)
    Z ceną było lekkie zamieszanie, bo dr podał sumę na początku a wyszło mniej bo załatwiłam sobie w Polsce receptę na elonve. U nich kosztowała 10k koron ja dałam jakieś grosze w Polsce 😜 więc odliczali mi to od kosztów na fakturze. Leki (ultrogestan i estrofem był na recepty), menopur był wliczony w cenę. Ale ultrogestan brałam już do końca ciąży wiec go nie liczę i tak bym go pewnie brała nawet przy naturalnej ciąży byłam na progu od początku do końca. Więc wydaliśmy ok 16/17 tysięcy w klinice plus progesteron i estrofem

2017- naturalsik ❤️

👧🏻 Amh 1,7, IO, Hashimo
    Diagnostyka 2020/2021
    Transfer 19.05 🍀
    14 dpt - jest pęcherzyk
    21dpt mamy zarodek
    28 dpt jest 💓
    01.23 52cm szczęścia 💙💙💙
  • Eve83 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2023, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2023, 17:11

• Echo Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Jestem nowa na wątku i chciałam się przywitać. Trzymam za Was kciuki i mocno Wam kibicuję 🤞🤞🍀 <3

Mam pytanko. Czy dr Lachcina wymaga biopsji z markerem cd138 przed ivf? Nigdy tego nie robiłam i zastanawiam się czy powinnam takie badanie mimo wszystko wykonać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2023, 23:01

AMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
    2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 3 IVF - ✖
    - Mezoterapia jajników - ✖
    - 1 ❄️ zdrowy genetycznie

2025 ♡ - IVF ✰
    - 1 IVF - ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Emily0723 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Hej! Jestem nowa na wątku i chciałam się przywitać. Trzymam za Was kciuki i mocno Wam kibicuję 🤞🤞🍀 <3

Mam pytanko. Czy dr Lachcina wymaga biopsji z markerem cd138 przed ivf? Nigdy tego nie robiłam i zastanawiam się czy powinnam takie badanie mimo wszystko wykonać.
    Nie wymaga standardowo, zleca dopiero przy niepowodzeniach implantacji.

Echo lubi tę wiadomość

• Żyrafa Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2023, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Warszawy, które podchodziły do procedury w Eurofertil. Do kogo chodziłyśmy na monitoring - możecie polecić jakiegoś lekarza/klinikę, która nie ma z tym problemu? I jeszcze jedno pytanie - czy udało Wam się skorzystać z refundacji na leki robiąc invitro w Czechach?
    Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi ❤️

👱‍♀️36 lat, AMH 1, reszta w normie
    👱‍♂️37, badania nasienia w normie
    1 ciąża biochemiczna - naturalna,

Oviklinika Warszawa
    -2 cykle stymulowane lametta, duphaston
    -10/11. '22- I procedura IVF, rekovelle, mensinorm, orgalutan 🙏- 2 zarodki, obydwa padły po 5/6 dobie
    -02.'23 - II proedura IVF, mensinorm, puregon, orgalutran - 8 komórek, 7 zapłodnionych ❄️❄️ 3 doba❄️ 7 doba
    - 17.04 pierwszy transfer 2 ❄️ trzydniowe - biochem
    - 20.05 drugi transfer - blastocysta 7 doba BC ❌
  • Emily0723 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2023, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrafa wrote:
    Dziewczyny z Warszawy, które podchodziły do procedury w Eurofertil. Do kogo chodziłyśmy na monitoring - możecie polecić jakiegoś lekarza/klinikę, która nie ma z tym problemu? I jeszcze jedno pytanie - czy udało Wam się skorzystać z refundacji na leki robiąc invitro w Czechach?
    Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi ❤️
    Polecam fertimedica- mnie prowadziła Doktor Jablonka Cieślik i nie miala żadnego problemu ze lecze sue w Czechach. Zresztą u nich monitoring kosztuje 150 złotych więc nie biorą tyle vo za standardowa wizytę.

Żyrafa lubi tę wiadomość

• Żyrafa Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2023, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily0723 wrote:
    Polecam fertimedica- mnie prowadziła Doktor Jablonka Cieślik i nie miala żadnego problemu ze lecze sue w Czechach. Zresztą u nich monitoring kosztuje 150 złotych więc nie biorą tyle vo za standardowa wizytę.
    Dziękuje ❤️

👱‍♀️36 lat, AMH 1, reszta w normie
    👱‍♂️37, badania nasienia w normie
    1 ciąża biochemiczna - naturalna,

Oviklinika Warszawa
    -2 cykle stymulowane lametta, duphaston
    -10/11. '22- I procedura IVF, rekovelle, mensinorm, orgalutan 🙏- 2 zarodki, obydwa padły po 5/6 dobie
    -02.'23 - II proedura IVF, mensinorm, puregon, orgalutran - 8 komórek, 7 zapłodnionych ❄️❄️ 3 doba❄️ 7 doba
    - 17.04 pierwszy transfer 2 ❄️ trzydniowe - biochem
    - 20.05 drugi transfer - blastocysta 7 doba BC ❌
  • Esti84 Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !
    Czy któraś z Was miała ponownie badany zarodek ? Doktor R tłumaczył mi , że jest jakaś nieprawidłowość na którymś chromosomie , genetyk nie dopuści do transferu jeśli jeszcze raz nie zbadają ?! Nie rozumiem ?! Jak jest wadliwy to po co go badać jeszcze raz ? Czy w takim przypadku jeszcze raz pobierają materiał z zamrożonego zarodka ?

Dziękuję :)

Ona 84rocznik AMH 0,74 ->2022r.

Start 2022 Invimed Wwa
    I procedura październik 22 - pobrane 4 komórki- 0 zarodków
    II procedura listopad 22 - pobrano 2 komórki - 0 zarodków
    III procedura grudzień 22- pobrano 3 komórki - 0 zarodków
    2023 klinika Eurofertil Czechy
    IV procedura luty 23- pobrano 4 komórki - 1 zarodek ( zdrowy genetycznie )
    V procedura marzec 23 - pobrano 2 komórki - 1 zarodek ( mozaika nie do transferu )
    28.04.23 - 1 transfer zdrowej blastocysty - nieudany :(
    VI procedura 3 lipiec 23 -pobrano 2 komórki - 2 zarodki ( 2 chore :( )
    VII procedura 19 lipiec 23- pobrano 4 komórki - 2 zarodki ( 1 zdrowy , drugi chory )
    VIII procedura 16 sierpień 23 - pobrano 3 komórki - 0 zarodków :(
    Histeroskopia diag. i badanie CD 138 CD 56 -> 4 października
    13 grudzień 23- transfer zdrowego zarodka (encorton+prograf) nieudany :(
    In vitro z KD Oviklinika
    zapłodniono 6 komórek -> 4 zarodki
    19 listopad 24r- transfer świeży blastocysty( encorton+prograf+clexane)
    8dpt beta 0.2 :(
  • truskawa85 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esti84 wrote:
    Cześć dziewczyny !
    Czy któraś z Was miała ponownie badany zarodek ? Doktor R tłumaczył mi , że jest jakaś nieprawidłowość na którymś chromosomie , genetyk nie dopuści do transferu jeśli jeszcze raz nie zbadają ?! Nie rozumiem ?! Jak jest wadliwy to po co go badać jeszcze raz ? Czy w takim przypadku jeszcze raz pobierają materiał z zamrożonego zarodka ?

Dziękuję :)
    Ja miałam taki przypadek, mój zarodek wrócić z częściowa aneuploidia, genetyk zaleci ponowne badanie. Lenka zapytała czy się zgadzamy i ponownie pobrano material. Wrocil jako euploid :)

Esti84 lubi tę wiadomość

preg.png
    MACIERZYNSTOW Krakow
    3 INV punkcje 5 blastocyst (2xmozaika, 2euploid, 1 uneuploid) ❄️ 02.2022 1 transfer beta 0, 04.2022 2 transfer (6.2.1 biochem, 05.2022 3 transfer 05.06 wizyta brak 💔
    EUROFERTIL
    3 INV punkcje 6 blastocyst (3 euploid, 2xmozaika, 1 uenuploid), 22.02 transfer blastocysty 4.1.1
    BHCG 6dpt - 7.5, 8dpt - 25.2, 10 dpt - 52.7, 12dpt - 111, 14dpt - 270.7, 16dpt - 665.4, 18dpt - 1616,9
    18.03 (5t6d) jest serduszko
  • wdrodze82 Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2023, 11:08

• monester Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wdrodze82 wrote:
    Hej dziewczyny. Jutro jadę na wizytę stacjonarną, na której będziemy decydować, jaka stymulacja i kiedy.
    Napiszcie prosze, czy dojazd d1/a1 ze slaska przez bohumin do Ostrawy do kliniki jest bezplatny czy musze wykupic winiete. Ta mapa czeska z tymi odcinkami jak dla mnie nieczytelna :( nie wiem czy w samej ostrawie nie wjade na platny odcinek :/
    Bezpłatny do Ostravy.. Zjeżdżasz na vitkovice. Google mapy dobrze prowadzą. Klinika jest koło stadionu / stadion łatwiej zauważyć z daleka ;)

wdrodze82 lubi tę wiadomość

• wdrodze82 Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2023, 11:09

‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ