X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Eurofertil Ostrawa
Odpowiedz

Eurofertil Ostrawa

Oceń ten wątek:
  • Echo Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Wątek jest bardzo długi i trudno jest mi znaleźć odpowiedź na moje pytanie, więc pomyślałam, że może ktoś z Was podzieli się ze mną wiedzą. Jakie leki są stosowane przez dr L. przy mini stymulacji? Czy któraś z Was robiła przed transferem histeroskopię?

AMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
    2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 3 IVF - ✖
    - Mezoterapia jajników - ✖
    - 1 ❄️ zdrowy genetycznie

2025 ♡ - IVF ✰
    - 1 IVF - ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • monester Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Hej! Wątek jest bardzo długi i trudno jest mi znaleźć odpowiedź na moje pytanie, więc pomyślałam, że może ktoś z Was podzieli się ze mną wiedzą. Jakie leki są stosowane przez dr L. przy mini stymulacji? Czy któraś z Was robiła przed transferem histeroskopię?
    Menopur/menisnorm, lametta/clo, provera, jako trigger gonapeptyl/diphereline- to na mini. Dawka 75 lub 150 menopur.
    Na standardowej stymu daje elonve i menopur
    Myślę że każda z nas w końcu robiła histero /ale ważne żeby jak już się robi zrobić biopsję z cd138

Echo lubi tę wiadomość

• Echo Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Menopur/menisnorm, lametta/clo, provera, jako trigger gonapeptyl/diphereline- to na mini. Dawka 75 lub 150 menopur.
    Na standardowej stymu daje elonve i menopur
    Myślę że każda z nas w końcu robiła histero /ale ważne żeby jak już się robi zrobić biopsję z cd138

Dziękuję <3 Czyli dr L. nie stosuje Aromka, tylko inne leki.

Zastanawiam się czy zrobić histero przed transferem, muszę o to zapytać dr. L. Szkoda mi cyklu, bo mogłabym zacząć stymulację we wrześniu. W takim wypadku histero mogłaby być po stumulacji i punkcji, czyli w kolejnym cyklu

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 3 IVF - ✖

2025 ♡ - IVF ✰
    - 1 IVF - ✖

---
  • monester Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:

Zastanawiam się czy zrobić histero przed transferem, muszę o to zapytać dr. L. Szkoda mi cyklu, bo mogłabym zacząć stymulację we wrześniu. W takim wypadku histero mogłaby być po stumulacji i punkcji, czyli w kolejnym cyklu
    Lametta to właśnie aromekz letrozol substancja czynna

• wdrodze82 Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2023, 11:09

Echo lubi tę wiadomość

• Echo Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wdrodze82 wrote:
    Hej, ja dostalam dokladnie aromek w zestawie z provera i menopurem. A czemu zalezy Ci na aromku?

Źle to zabrzmiało, nie zależy mi na nim. Chociaż wiele dziewczyn z ovu chwaliło za dobre efekty :)
    Bardziej zastanawiam się czy robić histero w Eurofertil czy szukać kliniki na miejscu. Nie mam co liczyć na NFZ, więc i tak prywatnie musiałabym to załatwić.

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 3 IVF - ✖

2025 ♡ - IVF ✰
    - 1 IVF - ✖

---
  • wdrodze82 Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Oshin Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2023, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Źle to zabrzmiało, nie zależy mi na nim. Chociaż wiele dziewczyn z ovu chwaliło za dobre efekty :)
    Bardziej zastanawiam się czy robić histero w Eurofertil czy szukać kliniki na miejscu. Nie mam co liczyć na NFZ, więc i tak prywatnie musiałabym to załatwić.
    W Eurofertil nie można zrobić histeroskopii. Na nfz jak pisała wczesniej w postach Monester można zrobić histeroskopie w Centrum Medycznym Primus w Brudzowicach. Ja miałam histeroskopie na nfz w Angelius w Katowicach ale jestem ich pacjentką. Nie wiem jak to wygląda dla osób z zewnątrz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2023, 14:04

Echo lubi tę wiadomość

37 l.
    niskie AMH, endometrioza II, adenomioza
    1 ivf II.2021(AP)-transfer 5A 😞
    2 ivf VII.2021(AP)-transfer 1BB 6 doba 😞
    3 ivf V.2022(AP)-brak zarodków
    4 ivf IX.2022(EF Cz)mini❄️❄️
    KET 13.03.2023💔
    KET 26.04.2023🍀♂️❤️
    5 ivf X.2022 (EF Cz)mini❄️❄️

24+2 770 g🥰
    30+0 1537 g
    32+2 1990 g
    35+2 2439 g 😍
    37+2 3155 g 💕
    39+3 jesteś z nami 💙
    3410 g i 54 cm ❤️
  • xlenkaa Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:

Histeroskopię zrób po punkcji, wtedy niby przez 3 miesiące po są lepsze szanse na udany transfer. Jak zrobisz przed yo 1-2 miesiące stracisz.

Echo lubi tę wiadomość

11.2016 ICSI Parends Kraków, 1 zarodek Marzec 2018- crio :(
    Maj 2018 II ICSI Novum Warszawa, 3 zarodki
    Styczeń 2019 narodziny córeczki
    Luty 2020 crio, 16tc odszedł synek, wrzesień 2021 crio :(
    01-02.2022 III ICSI Czechy Eurofeltil, 3 zarodki, 04 crio :(, 06 crio :( 09 crio :(
    03-04.2023 IV ICSI Czechy Eurofeltil, 7 zarodków, po badaniach genetycznych 4 zdrowe.
  • Eve83 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2023, 17:11

Echo lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve83 wrote:
    W Eurofertil nie zrobisz histeroskopii. Ze skierowaniem można ogarnąć w szpitalu, prywatnie też to nie jest takie proste, bo wymagają różne badania przed i kwalifikację od lekarza ze swojej kliniki. Jeśli musisz wykonać w najbliższym czasie lepiej wcześniej podzwoń i zapytaj się o terminy. Widzę, że jesteś w trakcie stymulacji? Jak efekty? Jeśli mogę zapytać jakie masz AMH?
    Ja w swojej klinice prywatnie to jedynym wymogiem był odpowiedni dzień cyklu - chcieli przed owulacja. Żadnych badań nie chcieli . Gorzej miałam z tą na NFZ.

• Eve83 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2023, 17:12

• Echo Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok,to zadam teraz głupie pytanie, ale dla wyjaśnienia: od 15 lat nie korzystam z NFZ, więc nie linczujcie mnie.. Jak zdobyć takie skierowanie? Dostanę je w poradni przyszpitalnej? Czy od internisty w NFZ? Czy to musi być ginekolog NFZ? A może ktoś jest z Krakowa/Katowic i mógłby mi kogoś polecić?

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 3 IVF - ✖

2025 ♡ - IVF ✰
    - 1 IVF - ✖

---
  • wdrodze82 Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• monester Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Ok,to zadam teraz głupie pytanie, ale dla wyjaśnienia: od 15 lat nie korzystam z NFZ, więc nie linczujcie mnie.. Jak zdobyć takie skierowanie? Dostanę je w poradni przyszpitalnej? Czy od internisty w NFZ? Czy to musi być ginekolog NFZ? A może ktoś jest z Krakowa/Katowic i mógłby mi kogoś polecić?
    Możesz mieć skierowanie z Medicover na zabieg- ja tak miałam.

Echo lubi tę wiadomość

• Emily0723 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Ja poszłam na prywatna wizytę do lekarza który wykonuje histeroskopie na nfz. Przy tym szpitalu jest zresztą poradnia leczenia niepłodności ( tak wiem haha są takie poradnie podobno) i oni to normalnie sklasyfikowali jako zabieg w ramach leczenia niepłodności u nich wporadni.

Echo lubi tę wiadomość

• Echo Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję!

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 3 IVF - ✖

2025 ♡ - IVF ✰
    - 1 IVF - ✖

---
  • xlenkaa Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Dziękuję!
    Ale na nfz będziesz czekała pół roku do roku w krk lub Katowicach, jeszcze zabieg musi być w określonym dniu cyklu. Ja na nfz w Brudzowicavh przekładam zabieg od kwietnia bo ciągle albo lista rezerwowa albo nie ten dzień cyklu.

11.2016 ICSI Parends Kraków, 1 zarodek Marzec 2018- crio :(
    Maj 2018 II ICSI Novum Warszawa, 3 zarodki
    Styczeń 2019 narodziny córeczki
    Luty 2020 crio, 16tc odszedł synek, wrzesień 2021 crio :(
    01-02.2022 III ICSI Czechy Eurofeltil, 3 zarodki, 04 crio :(, 06 crio :( 09 crio :(
    03-04.2023 IV ICSI Czechy Eurofeltil, 7 zarodków, po badaniach genetycznych 4 zdrowe.
  • Milenka Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno się nie odzywałam. Piszę bo.... bo czuję przede wszystkim żal, bezsilność, jestem przed 4 transferem i w wielkim skrócie żadne badania nic nigdzie nie wykazały jak to Sydor powiedział nie ma nawet punktu zaczepienia i on mówi żeby spróbować teraz ivig ewentualnie też plus accofil bo na encortonie były 2 transfery i się nie udało to nie ma co dawać go kolejny raz no i clexane natomiast Lachcina mówi accofil nie a na bank nie domaciczne (w każdym bądź razie jak coś tylko dożylnie i on o tym nie chce nic wiedzieć bo jest temu przeciwny), ivig jak najbardziej tak plus ten encorton, acard, clexane (tak jak przy poprzednich próbach)...
    Wiem że każda z nas jest inna i to wszystko zależy od szczęścia ale ja najnormalniej w świecie nie wiem co robić ani mój rozum ani moje serce nie wie kogo już słuchać i komu zaufać. Żeby tak mieć złoty środek.

Przeczytałam gdzieś na jakimś forum że dziewczyna wzięła te immunoglibuliny transfer się nie udał ale w następnym cyklu zaszła naturalnie
    I bądź tu człowieku mądry

Trzymam kciuki za nas Wszystkie bo każdy zasługuje na Małe szczęście

• Emily0723 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka wrote:
    Dawno się nie odzywałam. Piszę bo.... bo czuję przede wszystkim żal, bezsilność, jestem przed 4 transferem i w wielkim skrócie żadne badania nic nigdzie nie wykazały jak to Sydor powiedział nie ma nawet punktu zaczepienia i on mówi żeby spróbować teraz ivig ewentualnie też plus accofil bo na encortonie były 2 transfery i się nie udało to nie ma co dawać go kolejny raz no i clexane natomiast Lachcina mówi accofil nie a na bank nie domaciczne (w każdym bądź razie jak coś tylko dożylnie i on o tym nie chce nic wiedzieć bo jest temu przeciwny), ivig jak najbardziej tak plus ten encorton, acard, clexane (tak jak przy poprzednich próbach)...
    Wiem że każda z nas jest inna i to wszystko zależy od szczęścia ale ja najnormalniej w świecie nie wiem co robić ani mój rozum ani moje serce nie wie kogo już słuchać i komu zaufać. Żeby tak mieć złoty środek.

Przeczytałam gdzieś na jakimś forum że dziewczyna wzięła te immunoglibuliny transfer się nie udał ale w następnym cyklu zaszła naturalnie
    I bądź tu człowieku mądry

Trzymam kciuki za nas Wszystkie bo każdy zasługuje na Małe szczęście
    A może tylko clexane i acard skoro nie ma podstaw do leczenia immunologiczbego ? Może im mniej tym lepiej ?
    Próbowałaś scratching endometrium? W sumie efekt podobny jak wlew accofil a chyba bezpieczniej bo jednak bez zbędnej farmakologii w jamie macicy.

Milenka lubi tę wiadomość

‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ