Eurofertil Ostrawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej! Wątek jest bardzo długi i trudno jest mi znaleźć odpowiedź na moje pytanie, więc pomyślałam, że może ktoś z Was podzieli się ze mną wiedzą. Jakie leki są stosowane przez dr L. przy mini stymulacji? Czy któraś z Was robiła przed transferem histeroskopię?2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 09.2024 ✖ mezoterapia
- 11.2024 ✖
- 12.2024
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Echo wrote:Hej! Wątek jest bardzo długi i trudno jest mi znaleźć odpowiedź na moje pytanie, więc pomyślałam, że może ktoś z Was podzieli się ze mną wiedzą. Jakie leki są stosowane przez dr L. przy mini stymulacji? Czy któraś z Was robiła przed transferem histeroskopię?
Na standardowej stymu daje elonve i menopur
Myślę że każda z nas w końcu robiła histero /ale ważne żeby jak już się robi zrobić biopsję z cd138Echo lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Menopur/menisnorm, lametta/clo, provera, jako trigger gonapeptyl/diphereline- to na mini. Dawka 75 lub 150 menopur.
Na standardowej stymu daje elonve i menopur
Myślę że każda z nas w końcu robiła histero /ale ważne żeby jak już się robi zrobić biopsję z cd138
Dziękuję Czyli dr L. nie stosuje Aromka, tylko inne leki.
Zastanawiam się czy zrobić histero przed transferem, muszę o to zapytać dr. L. Szkoda mi cyklu, bo mogłabym zacząć stymulację we wrześniu. W takim wypadku histero mogłaby być po stumulacji i punkcji, czyli w kolejnym cyklu2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 09.2024 ✖ mezoterapia
- 11.2024 ✖
- 12.2024
---
Echo wrote:Dziękuję Czyli dr L. nie stosuje Aromka, tylko inne leki.
Zastanawiam się czy zrobić histero przed transferem, muszę o to zapytać dr. L. Szkoda mi cyklu, bo mogłabym zacząć stymulację we wrześniu. W takim wypadku histero mogłaby być po stumulacji i punkcji, czyli w kolejnym cyklu -
wdrodze82 wrote:Hej, ja dostalam dokladnie aromek w zestawie z provera i menopurem. A czemu zalezy Ci na aromku?
Źle to zabrzmiało, nie zależy mi na nim. Chociaż wiele dziewczyn z ovu chwaliło za dobre efekty
Bardziej zastanawiam się czy robić histero w Eurofertil czy szukać kliniki na miejscu. Nie mam co liczyć na NFZ, więc i tak prywatnie musiałabym to załatwić.2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 09.2024 ✖ mezoterapia
- 11.2024 ✖
- 12.2024
---
Echo wrote:Źle to zabrzmiało, nie zależy mi na nim. Chociaż wiele dziewczyn z ovu chwaliło za dobre efekty
Bardziej zastanawiam się czy robić histero w Eurofertil czy szukać kliniki na miejscu. Nie mam co liczyć na NFZ, więc i tak prywatnie musiałabym to załatwić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2023, 14:04
Echo lubi tę wiadomość
37 l.
niskie AMH, endometrioza II, adenomioza
1 ivf II.2021(AP)-transfer 5A 😞
2 ivf VII.2021(AP)-transfer 1BB 6 doba 😞
3 ivf V.2022(AP)-brak zarodków
4 ivf IX.2022(EF Cz)mini❄️❄️
KET 13.03.2023💔
KET 26.04.2023🍀♂️❤️
5 ivf X.2022 (EF Cz)mini❄️❄️
24+2 770 g🥰
30+0 1537 g
32+2 1990 g
35+2 2439 g 😍
37+2 3155 g 💕
39+3 jesteś z nami 💙
3410 g i 54 cm ❤️ -
Echo wrote:Dziękuję Czyli dr L. nie stosuje Aromka, tylko inne leki.
Zastanawiam się czy zrobić histero przed transferem, muszę o to zapytać dr. L. Szkoda mi cyklu, bo mogłabym zacząć stymulację we wrześniu. W takim wypadku histero mogłaby być po stumulacji i punkcji, czyli w kolejnym cyklu
Histeroskopię zrób po punkcji, wtedy niby przez 3 miesiące po są lepsze szanse na udany transfer. Jak zrobisz przed yo 1-2 miesiące stracisz.Echo lubi tę wiadomość
11.2016 ICSI Parends Kraków, 1 zarodek Marzec 2018- crio
Maj 2018 II ICSI Novum Warszawa, 3 zarodki
Styczeń 2019 narodziny córeczki
Luty 2020 crio, 16tc odszedł synek, wrzesień 2021 crio
01-02.2022 III ICSI Czechy Eurofeltil, 3 zarodki, 04 crio , 06 crio 09 crio
03-04.2023 IV ICSI Czechy Eurofeltil, 7 zarodków, po badaniach genetycznych 4 zdrowe. -
Eve83 wrote:W Eurofertil nie zrobisz histeroskopii. Ze skierowaniem można ogarnąć w szpitalu, prywatnie też to nie jest takie proste, bo wymagają różne badania przed i kwalifikację od lekarza ze swojej kliniki. Jeśli musisz wykonać w najbliższym czasie lepiej wcześniej podzwoń i zapytaj się o terminy. Widzę, że jesteś w trakcie stymulacji? Jak efekty? Jeśli mogę zapytać jakie masz AMH?
-
Ok,to zadam teraz głupie pytanie, ale dla wyjaśnienia: od 15 lat nie korzystam z NFZ, więc nie linczujcie mnie.. Jak zdobyć takie skierowanie? Dostanę je w poradni przyszpitalnej? Czy od internisty w NFZ? Czy to musi być ginekolog NFZ? A może ktoś jest z Krakowa/Katowic i mógłby mi kogoś polecić?2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 09.2024 ✖ mezoterapia
- 11.2024 ✖
- 12.2024
---
Echo wrote:Ok,to zadam teraz głupie pytanie, ale dla wyjaśnienia: od 15 lat nie korzystam z NFZ, więc nie linczujcie mnie.. Jak zdobyć takie skierowanie? Dostanę je w poradni przyszpitalnej? Czy od internisty w NFZ? Czy to musi być ginekolog NFZ? A może ktoś jest z Krakowa/Katowic i mógłby mi kogoś polecić?
Echo lubi tę wiadomość
-
Echo wrote:Ok,to zadam teraz głupie pytanie, ale dla wyjaśnienia: od 15 lat nie korzystam z NFZ, więc nie linczujcie mnie.. Jak zdobyć takie skierowanie? Dostanę je w poradni przyszpitalnej? Czy od internisty w NFZ? Czy to musi być ginekolog NFZ? A może ktoś jest z Krakowa/Katowic i mógłby mi kogoś polecić?
Echo lubi tę wiadomość
-
Echo wrote:Dziękuję!11.2016 ICSI Parends Kraków, 1 zarodek Marzec 2018- crio
Maj 2018 II ICSI Novum Warszawa, 3 zarodki
Styczeń 2019 narodziny córeczki
Luty 2020 crio, 16tc odszedł synek, wrzesień 2021 crio
01-02.2022 III ICSI Czechy Eurofeltil, 3 zarodki, 04 crio , 06 crio 09 crio
03-04.2023 IV ICSI Czechy Eurofeltil, 7 zarodków, po badaniach genetycznych 4 zdrowe. -
Dawno się nie odzywałam. Piszę bo.... bo czuję przede wszystkim żal, bezsilność, jestem przed 4 transferem i w wielkim skrócie żadne badania nic nigdzie nie wykazały jak to Sydor powiedział nie ma nawet punktu zaczepienia i on mówi żeby spróbować teraz ivig ewentualnie też plus accofil bo na encortonie były 2 transfery i się nie udało to nie ma co dawać go kolejny raz no i clexane natomiast Lachcina mówi accofil nie a na bank nie domaciczne (w każdym bądź razie jak coś tylko dożylnie i on o tym nie chce nic wiedzieć bo jest temu przeciwny), ivig jak najbardziej tak plus ten encorton, acard, clexane (tak jak przy poprzednich próbach)...
Wiem że każda z nas jest inna i to wszystko zależy od szczęścia ale ja najnormalniej w świecie nie wiem co robić ani mój rozum ani moje serce nie wie kogo już słuchać i komu zaufać. Żeby tak mieć złoty środek.
Przeczytałam gdzieś na jakimś forum że dziewczyna wzięła te immunoglibuliny transfer się nie udał ale w następnym cyklu zaszła naturalnie
I bądź tu człowieku mądry
Trzymam kciuki za nas Wszystkie bo każdy zasługuje na Małe szczęście -
Milenka wrote:Dawno się nie odzywałam. Piszę bo.... bo czuję przede wszystkim żal, bezsilność, jestem przed 4 transferem i w wielkim skrócie żadne badania nic nigdzie nie wykazały jak to Sydor powiedział nie ma nawet punktu zaczepienia i on mówi żeby spróbować teraz ivig ewentualnie też plus accofil bo na encortonie były 2 transfery i się nie udało to nie ma co dawać go kolejny raz no i clexane natomiast Lachcina mówi accofil nie a na bank nie domaciczne (w każdym bądź razie jak coś tylko dożylnie i on o tym nie chce nic wiedzieć bo jest temu przeciwny), ivig jak najbardziej tak plus ten encorton, acard, clexane (tak jak przy poprzednich próbach)...
Wiem że każda z nas jest inna i to wszystko zależy od szczęścia ale ja najnormalniej w świecie nie wiem co robić ani mój rozum ani moje serce nie wie kogo już słuchać i komu zaufać. Żeby tak mieć złoty środek.
Przeczytałam gdzieś na jakimś forum że dziewczyna wzięła te immunoglibuliny transfer się nie udał ale w następnym cyklu zaszła naturalnie
I bądź tu człowieku mądry
Trzymam kciuki za nas Wszystkie bo każdy zasługuje na Małe szczęście
Próbowałaś scratching endometrium? W sumie efekt podobny jak wlew accofil a chyba bezpieczniej bo jednak bez zbędnej farmakologii w jamie macicy.Milenka lubi tę wiadomość