Eurofertil Ostrawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Milenka wrote:Dawno się nie odzywałam. Piszę bo.... bo czuję przede wszystkim żal, bezsilność, jestem przed 4 transferem i w wielkim skrócie żadne badania nic nigdzie nie wykazały jak to Sydor powiedział nie ma nawet punktu zaczepienia i on mówi żeby spróbować teraz ivig ewentualnie też plus accofil bo na encortonie były 2 transfery i się nie udało to nie ma co dawać go kolejny raz no i clexane natomiast Lachcina mówi accofil nie a na bank nie domaciczne (w każdym bądź razie jak coś tylko dożylnie i on o tym nie chce nic wiedzieć bo jest temu przeciwny), ivig jak najbardziej tak plus ten encorton, acard, clexane (tak jak przy poprzednich próbach)...
Wiem że każda z nas jest inna i to wszystko zależy od szczęścia ale ja najnormalniej w świecie nie wiem co robić ani mój rozum ani moje serce nie wie kogo już słuchać i komu zaufać. Żeby tak mieć złoty środek.
Przeczytałam gdzieś na jakimś forum że dziewczyna wzięła te immunoglibuliny transfer się nie udał ale w następnym cyklu zaszła naturalnie
I bądź tu człowieku mądry
Trzymam kciuki za nas Wszystkie bo każdy zasługuje na Małe szczęście
Powodzenia ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2023, 20:55
Milenka lubi tę wiadomość
Endometrioza II stopnia+ słabe nasienie.
Luty 2015 - rozpoczęcia leczenia INVICTA Warszawa
Lipiec 2015 - puste jajo płodowe
Grudzień 2017- Angelius
2 IUI nieudane
Wrzesień 2018 - in vitro- transfer - 1 zarodek - 😢
Grudzień 2018-II procedura ❄️❄️
Marzec crio-😢
Czerwiec crio- 😥
Maj 2020- III procedura ❄️
Październik crio-😥
Kir BX, Kariotypy ok. Cytokiny skopane ...
09.22 Czechy ❄️❄️❄️❄️❄️
01.23 Crio-cb😥
07. 23 Crio
7dpt- beta 20
9dpt- beta 42
11dpt- beta 85
15dpt-beta 526
23dpt- beta 8042
30dpt- ♥️
09.04.24 - ♥️ Z nami, poród Sn -
Milenka wrote:Dawno się nie odzywałam. Piszę bo.... bo czuję przede wszystkim żal, bezsilność, jestem przed 4 transferem i w wielkim skrócie żadne badania nic nigdzie nie wykazały jak to Sydor powiedział nie ma nawet punktu zaczepienia i on mówi żeby spróbować teraz ivig ewentualnie też plus accofil bo na encortonie były 2 transfery i się nie udało to nie ma co dawać go kolejny raz no i clexane natomiast Lachcina mówi accofil nie a na bank nie domaciczne (w każdym bądź razie jak coś tylko dożylnie i on o tym nie chce nic wiedzieć bo jest temu przeciwny), ivig jak najbardziej tak plus ten encorton, acard, clexane (tak jak przy poprzednich próbach)...
Wiem że każda z nas jest inna i to wszystko zależy od szczęścia ale ja najnormalniej w świecie nie wiem co robić ani mój rozum ani moje serce nie wie kogo już słuchać i komu zaufać. Żeby tak mieć złoty środek.
Przeczytałam gdzieś na jakimś forum że dziewczyna wzięła te immunoglibuliny transfer się nie udał ale w następnym cyklu zaszła naturalnie
I bądź tu człowieku mądry
Trzymam kciuki za nas Wszystkie bo każdy zasługuje na Małe szczęścieMilenka lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny 😘
Emily, tak miałam teraz w lipcu z pobraniem biopsji Cd138 + wynik jest 0/10.
Rysiek też to powiedział że czasami im mniej tym lepiej... a encorton i tak teraz dał 7,5 mg (a nie udało się na tym). Tłumaczył nam konsekwencje podania accofilu. Że ivig to taka powiedzmy deska ratunku tylko nie jest tak powszechna ze względu na cenę .
Aness u mnie wszystkie transfery w Eurofertil drugi transfer był obstawiony już na encortonie 5 mg i clexane przy trzecim zwiększyli dawkę na 7,5 i też nic nie ruszyło, o przepraszam waga mi poszła do góry 🥴
Teraz mam zrobiony też ten scratching przedtem byłam po histeroskopii
🤔Muszę "przespać" też to co napisałyście. Jeszcze raz dzięki 😘 -
Milenka wrote:Dzięki dziewczyny 😘
Emily, tak miałam teraz w lipcu z pobraniem biopsji Cd138 + wynik jest 0/10.
Rysiek też to powiedział że czasami im mniej tym lepiej... a encorton i tak teraz dał 7,5 mg (a nie udało się na tym). Tłumaczył nam konsekwencje podania accofilu. Że ivig to taka powiedzmy deska ratunku tylko nie jest tak powszechna ze względu na cenę .
Aness u mnie wszystkie transfery w Eurofertil drugi transfer był obstawiony już na encortonie 5 mg i clexane przy trzecim zwiększyli dawkę na 7,5 i też nic nie ruszyło, o przepraszam waga mi poszła do góry 🥴
Teraz mam zrobiony też ten scratching przedtem byłam po histeroskopii
🤔Muszę "przespać" też to co napisałyście. Jeszcze raz dzięki 😘
Zaufałam Ryskowi i do 2 transfery nie wzięłam żadnych leków immunologicznych. Ten transfer udany jest już 33 tydzuen. A zdaniem Paśnika i jerzak miałam bardzo duże problemy immunologiczne. Pozostawię to bez komentarza.Milenka lubi tę wiadomość
-
Emily, mówił właśnie tak jak piszesz że to nie tylko mogą być konsekwencje na teraz tylko w późniejszym czasie... Może nie będę tu rozpisywać wszystkiego ale ogólnie mówił że nie rozumie postępowania lekarzy w Polsce...jednym słowem że naciągają (i to z każdej strony)
Cieszę się że Wam się udało ❤️ jakimi lekami byłaś teraz obstawiona ?
Monester, o immunoglibulinach nie mówił nic złego i nie ma do nich zastrzeżeń i na to się zgadza. Mówił tylko że ze względu na cenę nie są powszechnie stosowane, chociaz że cena i tak spadła w porównaniu do lat poprzednich -
Milenka wrote:Emily, mówił właśnie tak jak piszesz że to nie tylko mogą być konsekwencje na teraz tylko w późniejszym czasie... Może nie będę tu rozpisywać wszystkiego ale ogólnie mówił że nie rozumie postępowania lekarzy w Polsce...jednym słowem że naciągają (i to z każdej strony)
Cieszę się że Wam się udało ❤️ jakimi lekami byłaś teraz obstawiona ?
Monester, o immunoglibulinach nie mówił nic złego i nie ma do nich zastrzeżeń i na to się zgadza. Mówił tylko że ze względu na cenę nie są powszechnie stosowane, chociaz że cena i tak spadła w porównaniu do lat poprzednichMilenka lubi tę wiadomość
-
Emily0723 wrote:A może tylko clexane i acard skoro nie ma podstaw do leczenia immunologiczbego ? Może im mniej tym lepiej ?
Próbowałaś scratching endometrium? W sumie efekt podobny jak wlew accofil a chyba bezpieczniej bo jednak bez zbędnej farmakologii w jamie macicy.
Ja miałam wszystko co wyżej i 4 transfery nie udane u Lachciny....11.2016 ICSI Parends Kraków, 1 zarodek Marzec 2018- crio
Maj 2018 II ICSI Novum Warszawa, 3 zarodki
Styczeń 2019 narodziny córeczki
Luty 2020 crio, 16tc odszedł synek, wrzesień 2021 crio
01-02.2022 III ICSI Czechy Eurofeltil, 3 zarodki, 04 crio , 06 crio 09 crio
03-04.2023 IV ICSI Czechy Eurofeltil, 7 zarodków, po badaniach genetycznych 4 zdrowe. -
monester wrote:Właśnie myślałam ostatnio czy już transferowalas te przebadane zarodki ?[/QUOTE
Tak, nawet przebadane klasy 4AA nie dały ciąży, biochemia, czegokolwiek11.2016 ICSI Parends Kraków, 1 zarodek Marzec 2018- crio
03-04.2023 IV ICSI Czechy Eurofeltil, 7 zarodków, po badaniach genetycznych 4 zdrowe. -
Już nie wiem co robić by się udało, zostały 3 zarodki. Myślałam o zmianie kliniki, możę wrócę do Novum z tymi zarodkami. Za chwilę będą 2 lata u Lachciny.....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2023, 01:26
11.2016 ICSI Parends Kraków, 1 zarodek Marzec 2018- crio
xlenkaa wrote:Już nie wiem co robić by się udało, zostały 3 zarodki. Myślałam o zmianie kliniki, możę wrócę do Novum z tymi zarodkami. Za chwilę będą 2 lata u Lachciny.....
-
xlenkaa wrote:Już nie wiem co robić by się udało, zostały 3 zarodki. Myślałam o zmianie kliniki, możę wrócę do Novum z tymi zarodkami. Za chwilę będą 2 lata u Lachciny.....
-
Moje endo zawsze super jest. W Polsce nikt mnie nie prowadzi bo powierzyłam to Ryśkowi. Niestety nie da się zrobić tego co przy udanym transferze bo był że świeżego zarodka a drugi udany w ogóle bez leków jedynie na progesteronie...
Ja mogę obstawiać nieumiejętność podania zarodka u mnie w odpowiednie miejsce. W Novum jednak transfer trwał dłużej, był specjalny fotel, obrotowy na wszystkie możliwe sposoby i głowę miałam I ciało w dół a nogi w górę i jeszcze na skos....
Nela3 lubi tę wiadomość
xlenkaa wrote:Ja mogę obstawiać nieumiejętność podania zarodka u mnie w odpowiednie miejsce. W Novum jednak transfer trwał dłużej, był specjalny fotel, obrotowy na wszystkie możliwe sposoby i głowę miałam I ciało w dół a nogi w górę i jeszcze na skos....
Emily0723 lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Nie no, bez przesady, to nie filozofia kwantowa tylko podanie zarodka. Raczej bym obstawiała, że w Novum sobie nie umieli poradzić dlatego takie robili akrobacje i tyle to trwało. Jeśli się udał świeży transfer to znaczy ze byłaś na cyklu naturalnym, idź w ta stronę. Znajdź lekarza w Pl bo będzie łatwiej ogarnąć USG, może dodaj trochę gonadotropin - żeby odwzorować sytuację z udanego transferu.
A ja myślę, że zarodek musi być podany po prostu w odpowiednie miejsce. Może jestem specyficzna ale rodziłam też 36h11.2016 ICSI Parends Kraków, 1 zarodek Marzec 2018- crio
Cześć dziewczyny, chciałam się przywitać zaczynam przygodę z Ryśkiem w przyszłym miesiącu.
Zdecydowałam się na Czech, w pl bylam w Gamecie u dr Szymusik dzięki której mamy synka teraz chciemy drugie bobo ale moje AMH jest niskie, wiek wysoki wiec wolałam iść do specjalisty w dziedzinie i spróbować chociaż raz o rodzenstwo. -
Cześć dziewczyny, zostało mi trochę leków, odsprzedam:
VAGIFEM – nowe, całe opakowanie + otwarte opakowanie (9 sztuk). Data ważności: styczeń 2025r. Cena: 100 zł
LENZETTO – 2 x nowe, całe opakowanie + otwarte opakowanie (około pół). Data ważności: październik 2025r. Cena: 100 zł
UTROGESTAN (polski) 200 mg – 3 x nowe, całe opakowanie. Data ważności: styczeń 2024r. Cena: 80 zł
UTROGESTAN (czeski) 100 mg – 3 x nowe, całe opakowanie + otwarte opakowanie (19 globulek). Cena: 50 zł
METYPRED – nowe, całe opakowanie + otwarte opakowanie (4 tabletki). Data ważności: styczeń 2025r. Cena: 8 zł
CYCLONAMINE – nowe, całe opakowanie. Data ważności: kwiecień 2025r. Cena: 25 zł
EXACYL – 2 x nowe, całe opakowanie. Data ważności: czerwiec 2025r. Cena: 30 zł
DUPHASTON – otwarte opakowanie (14 tabletek). Data ważności: lipiec 2027r. Cena: 15 zł
CYCLOGEST – otwarte opakowanie (12 globulek). Data ważności: luty 2026r. Cena: 50 zł
ENCORTON 10 mg – nowe, całe opakowanie + otwarte opakowanie (7 tabletek). Data ważności: marzec 2025r. Cena: 20 zł
ENCORTOLON 5 mg – 2 x nowe, całe opakowanie. Data ważności: maj 2024r. Cena: 20 zł
EQUORAL 50 mg – otwarte opakowanie (14 tabletek). Data ważności: październik 2025r. Cena: 20 zł
13.02.23r. - transfer, Reprofit Ostrava
05.03.23r. - jest 💚
18.04.23r. - prenatalne OK, 5.85 cm 💚
02.05.23r. - USG 13+6, 8.20 cm 💚 dziewczynka 💚🤗
06.06.23r. - USG 18+6, 330 gram Księżniczki 💚
04.07.23r. - USG 22+6, 630 gram Szczęścia 💚
- - - - -
Historia IVF:
I procedura, 3 zarodki z KD - Eurofertil:
* 1 transfer - biochem
* 2 transfer - beta 0
* 3 transfer - puste jajo, poronienie wywołane w szpitalu w 9 tc 💔