X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Eurofertil Ostrawa
Odpowiedz

Eurofertil Ostrawa

Oceń ten wątek:
  • Aness Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka wrote:
    Dawno się nie odzywałam. Piszę bo.... bo czuję przede wszystkim żal, bezsilność, jestem przed 4 transferem i w wielkim skrócie żadne badania nic nigdzie nie wykazały jak to Sydor powiedział nie ma nawet punktu zaczepienia i on mówi żeby spróbować teraz ivig ewentualnie też plus accofil bo na encortonie były 2 transfery i się nie udało to nie ma co dawać go kolejny raz no i clexane natomiast Lachcina mówi accofil nie a na bank nie domaciczne (w każdym bądź razie jak coś tylko dożylnie i on o tym nie chce nic wiedzieć bo jest temu przeciwny), ivig jak najbardziej tak plus ten encorton, acard, clexane (tak jak przy poprzednich próbach)...
    Wiem że każda z nas jest inna i to wszystko zależy od szczęścia ale ja najnormalniej w świecie nie wiem co robić ani mój rozum ani moje serce nie wie kogo już słuchać i komu zaufać. Żeby tak mieć złoty środek.

Przeczytałam gdzieś na jakimś forum że dziewczyna wzięła te immunoglibuliny transfer się nie udał ale w następnym cyklu zaszła naturalnie
    I bądź tu człowieku mądry

Trzymam kciuki za nas Wszystkie bo każdy zasługuje na Małe szczęście
    Hej. Ja mam za sobą 4 nieudane transfery w Pl, beta nawet nie drgnęła. Obecnie jestem po 2 w Eurofertil ( pierwszy biochem). Nie wiem czy to dzięki Accofillowi i encortonie ale myślę że warto spróbować z tym zestawem. Pierwszą dawkę accofilu miałam 5 dni przed transferem całą ampułkę, od dnia transferu 1/3 co 3 dni do tego encorton 7,5 mg też zaczęłam brać 5dni przed.
    Powodzenia ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2023, 20:55

Milenka lubi tę wiadomość

Endometrioza II stopnia+ słabe nasienie.
    Luty 2015 - rozpoczęcia leczenia INVICTA Warszawa
    Lipiec 2015 - puste jajo płodowe
    Grudzień 2017- Angelius
    2 IUI nieudane
    Wrzesień 2018 - in vitro- transfer - 1 zarodek - 😢
    Grudzień 2018-II procedura ❄️❄️
    Marzec crio-😢
    Czerwiec crio- 😥
    Maj 2020- III procedura ❄️
    Październik crio-😥
    Kir BX, Kariotypy ok. Cytokiny skopane ...
    09.22 Czechy ❄️❄️❄️❄️❄️
    01.23 Crio-cb😥
    07. 23 Crio
    7dpt- beta 20
    9dpt- beta 42
    11dpt- beta 85
    15dpt-beta 526
    23dpt- beta 8042
    30dpt- ♥️

09.04.24 - ♥️ Z nami, poród Sn
  • monester Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka wrote:
    Dawno się nie odzywałam. Piszę bo.... bo czuję przede wszystkim żal, bezsilność, jestem przed 4 transferem i w wielkim skrócie żadne badania nic nigdzie nie wykazały jak to Sydor powiedział nie ma nawet punktu zaczepienia i on mówi żeby spróbować teraz ivig ewentualnie też plus accofil bo na encortonie były 2 transfery i się nie udało to nie ma co dawać go kolejny raz no i clexane natomiast Lachcina mówi accofil nie a na bank nie domaciczne (w każdym bądź razie jak coś tylko dożylnie i on o tym nie chce nic wiedzieć bo jest temu przeciwny), ivig jak najbardziej tak plus ten encorton, acard, clexane (tak jak przy poprzednich próbach)...
    Wiem że każda z nas jest inna i to wszystko zależy od szczęścia ale ja najnormalniej w świecie nie wiem co robić ani mój rozum ani moje serce nie wie kogo już słuchać i komu zaufać. Żeby tak mieć złoty środek.

Przeczytałam gdzieś na jakimś forum że dziewczyna wzięła te immunoglibuliny transfer się nie udał ale w następnym cyklu zaszła naturalnie
    I bądź tu człowieku mądry

Trzymam kciuki za nas Wszystkie bo każdy zasługuje na Małe szczęście
    Współczuję, wiem co przechodzisz. U mnie z kolei każdy transfer z obstawa accofil, encorton, clexane, acard i jeden biochem. Także ja też na przyszłość będę pokładać duża nadzieję w immunoglobulinach,.ale będę chciała przebadany zarodek do nich bo to za duży koszt.

• Milenka Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 😘

Emily, tak miałam teraz w lipcu z pobraniem biopsji Cd138 + wynik jest 0/10.
    Rysiek też to powiedział że czasami im mniej tym lepiej... a encorton i tak teraz dał 7,5 mg (a nie udało się na tym). Tłumaczył nam konsekwencje podania accofilu. Że ivig to taka powiedzmy deska ratunku tylko nie jest tak powszechna ze względu na cenę .

Aness u mnie wszystkie transfery w Eurofertil drugi transfer był obstawiony już na encortonie 5 mg i clexane przy trzecim zwiększyli dawkę na 7,5 i też nic nie ruszyło, o przepraszam waga mi poszła do góry 🥴
    Teraz mam zrobiony też ten scratching przedtem byłam po histeroskopii

🤔Muszę "przespać" też to co napisałyście. Jeszcze raz dzięki 😘

• Emily0723 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka wrote:
    Dzięki dziewczyny 😘

Emily, tak miałam teraz w lipcu z pobraniem biopsji Cd138 + wynik jest 0/10.
    Rysiek też to powiedział że czasami im mniej tym lepiej... a encorton i tak teraz dał 7,5 mg (a nie udało się na tym). Tłumaczył nam konsekwencje podania accofilu. Że ivig to taka powiedzmy deska ratunku tylko nie jest tak powszechna ze względu na cenę .

Aness u mnie wszystkie transfery w Eurofertil drugi transfer był obstawiony już na encortonie 5 mg i clexane przy trzecim zwiększyli dawkę na 7,5 i też nic nie ruszyło, o przepraszam waga mi poszła do góry 🥴
    Teraz mam zrobiony też ten scratching przedtem byłam po histeroskopii

🤔Muszę "przespać" też to co napisałyście. Jeszcze raz dzięki 😘
    Rysiek ma całkowita rację co do accofil. Ja jestem pacjentka, która trafiła do niego po poronieniu w 20 tygodniu a właśnie miałam wtedy zastosowany accofil domaicznie i on mi powiedział, że nie jestem jedyna z taką historia.
    Zaufałam Ryskowi i do 2 transfery nie wzięłam żadnych leków immunologicznych. Ten transfer udany jest już 33 tydzuen. A zdaniem Paśnika i jerzak miałam bardzo duże problemy immunologiczne. Pozostawię to bez komentarza.

• monester Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co Rysiek sądzi o immunoglobulinach ?

• Milenka Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily, mówił właśnie tak jak piszesz że to nie tylko mogą być konsekwencje na teraz tylko w późniejszym czasie... Może nie będę tu rozpisywać wszystkiego ale ogólnie mówił że nie rozumie postępowania lekarzy w Polsce...jednym słowem że naciągają (i to z każdej strony)
    Cieszę się że Wam się udało ❤️ jakimi lekami byłaś teraz obstawiona ?

Monester, o immunoglibulinach nie mówił nic złego i nie ma do nich zastrzeżeń i na to się zgadza. Mówił tylko że ze względu na cenę nie są powszechnie stosowane, chociaz że cena i tak spadła w porównaniu do lat poprzednich

• Emily0723 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka wrote:
    Emily, mówił właśnie tak jak piszesz że to nie tylko mogą być konsekwencje na teraz tylko w późniejszym czasie... Może nie będę tu rozpisywać wszystkiego ale ogólnie mówił że nie rozumie postępowania lekarzy w Polsce...jednym słowem że naciągają (i to z każdej strony)
    Cieszę się że Wam się udało ❤️ jakimi lekami byłaś teraz obstawiona ?

Monester, o immunoglibulinach nie mówił nic złego i nie ma do nich zastrzeżeń i na to się zgadza. Mówił tylko że ze względu na cenę nie są powszechnie stosowane, chociaz że cena i tak spadła w porównaniu do lat poprzednich
    Estrofem, progesteron doustnie, dopochwowo oraz agolutin, clexane 0,6 plus suple kwas foliowy, omega 3, witamina d3, l arganina oraz niepokalanek.

• xlenkaa Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily0723 wrote:
    A może tylko clexane i acard skoro nie ma podstaw do leczenia immunologiczbego ? Może im mniej tym lepiej ?
    Próbowałaś scratching endometrium? W sumie efekt podobny jak wlew accofil a chyba bezpieczniej bo jednak bez zbędnej farmakologii w jamie macicy.

Ja miałam wszystko co wyżej i 4 transfery nie udane u Lachciny....

11.2016 ICSI Parends Kraków, 1 zarodek Marzec 2018- crio :(
    Maj 2018 II ICSI Novum Warszawa, 3 zarodki
    Styczeń 2019 narodziny córeczki
    Luty 2020 crio, 16tc odszedł synek, wrzesień 2021 crio :(
    01-02.2022 III ICSI Czechy Eurofeltil, 3 zarodki, 04 crio :(, 06 crio :( 09 crio :(
    03-04.2023 IV ICSI Czechy Eurofeltil, 7 zarodków, po badaniach genetycznych 4 zdrowe.
  • monester Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xlenkaa wrote:
    Ja miałam wszystko co wyżej i 4 transfery nie udane u Lachciny....
    Właśnie myślałam ostatnio czy już transferowalas te przebadane zarodki ?

• xlenkaa Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Właśnie myślałam ostatnio czy już transferowalas te przebadane zarodki ?[/QUOTE

Tak, nawet przebadane klasy 4AA nie dały ciąży, biochemia, czegokolwiek

01-02.2022 III ICSI Czechy Eurofeltil, 3 zarodki, 04 crio :(, 06 crio :( 09 crio :(
    03-04.2023 IV ICSI Czechy Eurofeltil, 7 zarodków, po badaniach genetycznych 4 zdrowe.
  • xlenkaa Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie wiem co robić by się udało, zostały 3 zarodki. Myślałam o zmianie kliniki, możę wrócę do Novum z tymi zarodkami. Za chwilę będą 2 lata u Lachciny.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2023, 01:26

• Emily0723 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xlenkaa wrote:
    Już nie wiem co robić by się udało, zostały 3 zarodki. Myślałam o zmianie kliniki, możę wrócę do Novum z tymi zarodkami. Za chwilę będą 2 lata u Lachciny.....
    Słuchaj a masz dobrego lekarza w Polsce który Cię prowadzi przed transferami ? Ja bez lekarza w Polsce zkliniki leczenia niepłodności, który mnie dobrze przygotował i później poprowadził, w ogóle nie mogłam podejść do transferu bo moje endometrium nie rosło i lenka z ryskiem nie mieli na to pomysku, tylko kazali mi brać zwiększone dawki estofemu i kontynuować do 20 dc choć to nie miało sensu. Dopiero Polski lekarz mnie jakoś "unormowal" i znalazł sposób na to endo. Dużo mi też dala wspolpraxa z dietetykiem i tu nie chodzi o diete ake wyeliminowanie wszelkich bakterii i wirusów które zaburzają immunologie oraz indywidualne dobranie supli na poszczególne etapy cyklu transferowego.

• monester Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xlenkaa wrote:
    Eh .. a jakby powtórzyć takie samo działanie jak ten cykl co był udany ? Czym się różniło podejście ? Właśnie czytałam wczoraj u instaembriolog , że transfer po pgta to też w zależności od wieku kobiety, młode mają 60-70 procent a starsze 50. I od czego to zależy ?

• xlenkaa Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje endo zawsze super jest. W Polsce nikt mnie nie prowadzi bo powierzyłam to Ryśkowi. Niestety nie da się zrobić tego co przy udanym transferze bo był że świeżego zarodka a drugi udany w ogóle bez leków jedynie na progesteronie...

• xlenkaa Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę obstawiać nieumiejętność podania zarodka u mnie w odpowiednie miejsce. W Novum jednak transfer trwał dłużej, był specjalny fotel, obrotowy na wszystkie możliwe sposoby i głowę miałam I ciało w dół a nogi w górę i jeszcze na skos....

Nela3 lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xlenkaa wrote:
    Ja mogę obstawiać nieumiejętność podania zarodka u mnie w odpowiednie miejsce. W Novum jednak transfer trwał dłużej, był specjalny fotel, obrotowy na wszystkie możliwe sposoby i głowę miałam I ciało w dół a nogi w górę i jeszcze na skos....
    Nie no, bez przesady, to nie filozofia kwantowa tylko podanie zarodka. Raczej bym obstawiała, że w Novum sobie nie umieli poradzić dlatego takie robili akrobacje i tyle to trwało. Jeśli się udał świeży transfer to znaczy ze byłaś na cyklu naturalnym, idź w ta stronę. Znajdź lekarza w Pl bo będzie łatwiej ogarnąć USG, może dodaj trochę gonadotropin - żeby odwzorować sytuację z udanego transferu.

Emily0723 lubi tę wiadomość

• xlenkaa Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Nie no, bez przesady, to nie filozofia kwantowa tylko podanie zarodka. Raczej bym obstawiała, że w Novum sobie nie umieli poradzić dlatego takie robili akrobacje i tyle to trwało. Jeśli się udał świeży transfer to znaczy ze byłaś na cyklu naturalnym, idź w ta stronę. Znajdź lekarza w Pl bo będzie łatwiej ogarnąć USG, może dodaj trochę gonadotropin - żeby odwzorować sytuację z udanego transferu.

A ja myślę, że zarodek musi być podany po prostu w odpowiednie miejsce. Może jestem specyficzna ale rodziłam też 36h

• meerici Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Czy ktoś byłby zainteresowany zamianą terminu? Chodzi o 8.09.23r. na jakiś późniejszy, może być przyszły rok.

Tak, wiem o grupie na FB 😉

• Różowa_Pomarancza Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chciałam się przywitać :) zaczynam przygodę z Ryśkiem w przyszłym miesiącu.

Zdecydowałam się na Czech, w pl bylam w Gamecie u dr Szymusik dzięki której mamy synka :) teraz chciemy drugie bobo :) ale moje AMH jest niskie, wiek wysoki wiec wolałam iść do specjalisty w dziedzinie i spróbować chociaż raz o rodzenstwo.

• SweetDream07 Autorytet

Wysłany: 6 września 2023, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, zostało mi trochę leków, odsprzedam:

VAGIFEM – nowe, całe opakowanie + otwarte opakowanie (9 sztuk). Data ważności: styczeń 2025r. Cena: 100 zł
    LENZETTO – 2 x nowe, całe opakowanie + otwarte opakowanie (około pół). Data ważności: październik 2025r. Cena: 100 zł
    UTROGESTAN (polski) 200 mg – 3 x nowe, całe opakowanie. Data ważności: styczeń 2024r. Cena: 80 zł
    UTROGESTAN (czeski) 100 mg – 3 x nowe, całe opakowanie + otwarte opakowanie (19 globulek). Cena: 50 zł
    METYPRED – nowe, całe opakowanie + otwarte opakowanie (4 tabletki). Data ważności: styczeń 2025r. Cena: 8 zł
    CYCLONAMINE – nowe, całe opakowanie. Data ważności: kwiecień 2025r. Cena: 25 zł
    EXACYL – 2 x nowe, całe opakowanie. Data ważności: czerwiec 2025r. Cena: 30 zł
    DUPHASTON – otwarte opakowanie (14 tabletek). Data ważności: lipiec 2027r. Cena: 15 zł
    CYCLOGEST – otwarte opakowanie (12 globulek). Data ważności: luty 2026r. Cena: 50 zł
    ENCORTON 10 mg – nowe, całe opakowanie + otwarte opakowanie (7 tabletek). Data ważności: marzec 2025r. Cena: 20 zł
    ENCORTOLON 5 mg – 2 x nowe, całe opakowanie. Data ważności: maj 2024r. Cena: 20 zł
    EQUORAL 50 mg – otwarte opakowanie (14 tabletek). Data ważności: październik 2025r. Cena: 20 zł

preg.png

13.02.23r. - transfer, Reprofit Ostrava
    05.03.23r. - jest 💚
    18.04.23r. - prenatalne OK, 5.85 cm 💚
    02.05.23r. - USG 13+6, 8.20 cm 💚 dziewczynka 💚🤗
    06.06.23r. - USG 18+6, 330 gram Księżniczki 💚
    04.07.23r. - USG 22+6, 630 gram Szczęścia 💚
    - - - - -
    Historia IVF:
    I procedura, 3 zarodki z KD - Eurofertil:
    * 1 transfer - biochem
    * 2 transfer - beta 0
    * 3 transfer - puste jajo, poronienie wywołane w szpitalu w 9 tc 💔

II procedura, 1 zarodek z KD - Eurofertil:
    * 4 transfer - beta 0

III procedura, 6 zarodków z KD - Reprofit:
    * 5 transfer (świeży) - beta 0
    * 6 transfer - nasz Okruszek 💚
    Czekają na Nas: ⛄⛄⛄⛄
‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ