Eurofertil Ostrawa
-
WIADOMOŚĆ
-
SweetDream07 wrote:Cześć dziewczyny, zostało mi trochę leków, odsprzedam:
VAGIFEM – nowe, całe opakowanie + otwarte opakowanie (9 sztuk). Data ważności: styczeń 2025r. Cena: 100 zł
LENZETTO – 2 x nowe, całe opakowanie + otwarte opakowanie (około pół). Data ważności: październik 2025r. Cena: 100 zł
UTROGESTAN (polski) 200 mg – 3 x nowe, całe opakowanie. Data ważności: styczeń 2024r. Cena: 80 zł
UTROGESTAN (czeski) 100 mg – 3 x nowe, całe opakowanie + otwarte opakowanie (19 globulek). Cena: 50 zł
METYPRED – nowe, całe opakowanie + otwarte opakowanie (4 tabletki). Data ważności: styczeń 2025r. Cena: 8 zł
CYCLONAMINE – nowe, całe opakowanie. Data ważności: kwiecień 2025r. Cena: 25 zł
EXACYL – 2 x nowe, całe opakowanie. Data ważności: czerwiec 2025r. Cena: 30 zł
DUPHASTON – otwarte opakowanie (14 tabletek). Data ważności: lipiec 2027r. Cena: 15 zł
CYCLOGEST – otwarte opakowanie (12 globulek). Data ważności: luty 2026r. Cena: 50 zł
ENCORTON 10 mg – nowe, całe opakowanie + otwarte opakowanie (7 tabletek). Data ważności: marzec 2025r. Cena: 20 zł
ENCORTOLON 5 mg – 2 x nowe, całe opakowanie. Data ważności: maj 2024r. Cena: 20 zł
EQUORAL 50 mg – otwarte opakowanie (14 tabletek). Data ważności: październik 2025r. Cena: 20 zł
A które z tych leków przydały się przy udanym transferze?11.2016 ICSI Parends Kraków, 1 zarodek Marzec 2018- crio
Maj 2018 II ICSI Novum Warszawa, 3 zarodki
Styczeń 2019 narodziny córeczki
Luty 2020 crio, 16tc odszedł synek, wrzesień 2021 crio
01-02.2022 III ICSI Czechy Eurofeltil, 3 zarodki, 04 crio , 06 crio 09 crio
03-04.2023 IV ICSI Czechy Eurofeltil, 7 zarodków, po badaniach genetycznych 4 zdrowe. -
xlenkaa wrote:A które z tych leków przydały się przy udanym transferze?
Vagifem, Lenzetto, Duphaston, Cyclogest, Equoral
13.02.23r. - transfer, Reprofit Ostrava
05.03.23r. - jest 💚
18.04.23r. - prenatalne OK, 5.85 cm 💚
02.05.23r. - USG 13+6, 8.20 cm 💚 dziewczynka 💚🤗
06.06.23r. - USG 18+6, 330 gram Księżniczki 💚
04.07.23r. - USG 22+6, 630 gram Szczęścia 💚
- - - - -
Historia IVF:
I procedura, 3 zarodki z KD - Eurofertil:
* 1 transfer - biochem
* 2 transfer - beta 0
* 3 transfer - puste jajo, poronienie wywołane w szpitalu w 9 tc 💔
II procedura, 1 zarodek z KD - Eurofertil:
* 4 transfer - beta 0
III procedura, 6 zarodków z KD - Reprofit:
* 5 transfer (świeży) - beta 0
* 6 transfer - nasz Okruszek 💚
Czekają na Nas: ⛄⛄⛄⛄ -
Dziewczyny ile u Was pobrano dojrzałych komórek, przy jakim Amh i jakie dawki leków miałyscie?
Ile zaplaciłyście za leki bez refundacji?On 34: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia
Ona 31: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96
❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA
I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy
17/06/2024 Transfer
BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8,10 😞
II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR (❄️niski stopień mozaicyzmu chromosomu 2, ❄️trisomia 21, ❄️wynik nieinformatywny- 13.12 rebiopsja, czekamy na wynik) 😞 -
Dziewczyny! Wszystkie nasze zarodki nie przeszły badań pgt-a. Miałam dwie mini, 38 lat, amh ok.1. Zastanawiam się, co dalej. Czy skusić się jesczze na kolejną stymulację za jakiś czas, czy zacząć poważnie myśleć o ak? Z jednej strony chciałabym to przyspieszyć wszystko, a to da nam AK, ale z drugiej strony może warto jeszcze próbować 🤷
-
MałaMiMi wrote:Dziewczyny! Wszystkie nasze zarodki nie przeszły badań pgt-a. Miałam dwie mini, 38 lat, amh ok.1. Zastanawiam się, co dalej. Czy skusić się jesczze na kolejną stymulację za jakiś czas, czy zacząć poważnie myśleć o ak? Z jednej strony chciałabym to przyspieszyć wszystko, a to da nam AK, ale z drugiej strony może warto jeszcze próbować 🤷
-
monester wrote:Kurcze, strasznie mi przykro. A ile mieliście zarodków uzyskanych ? Wiesz jak mówia, każda stymulacja to nowa pula komórek, wszystko zależy ile zniesie głowa i portfel. Miały losowe wady ? Mieliście jakieś problemy z nasieniem i specjalna separację ?
Tak, wady były losowe, nasienie ok, zero problemu. Komórek mieliśmy łącznie 9 z dwóch mini, co dało 4 blastki. Suplementuje się od dłuższego czasu na jakość komórek, nie wiem, co jeszcze mogłabym zrobić. Nie mam sobie nic do zarzucenia. Boje się, że przy ponownej stymulacji to wszystko się powtórzy i stracimy czas i zdrowie. To już nawet nie chodzi o pieniądze ;-( czytam forum i widzę, że to loteria. Zastanawiam się, czy jest tutaj ktoś, kto miał podobnie, a przy kolejnym podejściu komórki były ok -
MałaMiMi wrote:Tak, wady były losowe, nasienie ok, zero problemu. Komórek mieliśmy łącznie 9 z dwóch mini, co dało 4 blastki. Suplementuje się od dłuższego czasu na jakość komórek, nie wiem, co jeszcze mogłabym zrobić. Nie mam sobie nic do zarzucenia. Boje się, że przy ponownej stymulacji to wszystko się powtórzy i stracimy czas i zdrowie. To już nawet nie chodzi o pieniądze ;-( czytam forum i widzę, że to loteria. Zastanawiam się, czy jest tutaj ktoś, kto miał podobnie, a przy kolejnym podejściu komórki były ok
-
monester wrote:Na Fejsie widziałam, że były dziewczyny, które miały zdrowe zarodki z kolejnych stymulacji jak i takie które nie miały, więc reguły nie ma, a to że które miał to będzie jedynie dowód anegdotyczny, ale jakże podnoszący na duchu. Zrobiłaś wszystko co mogłaś, a badając zarodki zaoszczędziłas sobie 4 nieudanych transferów. Powiedz proszę ile teraz wyszła faktura za takie 2 mini z badaniem ?
Nie wiem, bo jeszcze nie dostałam i się nie upominam dla mnie im później tym lepiej. Jak dostanę to dam znać.monester lubi tę wiadomość
-
MałaMiMi wrote:Tak, wady były losowe, nasienie ok, zero problemu. Komórek mieliśmy łącznie 9 z dwóch mini, co dało 4 blastki. Suplementuje się od dłuższego czasu na jakość komórek, nie wiem, co jeszcze mogłabym zrobić. Nie mam sobie nic do zarzucenia. Boje się, że przy ponownej stymulacji to wszystko się powtórzy i stracimy czas i zdrowie. To już nawet nie chodzi o pieniądze ;-( czytam forum i widzę, że to loteria. Zastanawiam się, czy jest tutaj ktoś, kto miał podobnie, a przy kolejnym podejściu komórki były ok
Ja miałam z kolei przy drugiej mini wadliwe. Przy pierwszej dodatkowo wzięłam dodatkową selekcję plemników wiec może akurat były lepsze I dlatego blastki zdrowe. Przy drugiej nie korzystałam z tego.11.2016 ICSI Parends Kraków, 1 zarodek Marzec 2018- crio
Maj 2018 II ICSI Novum Warszawa, 3 zarodki
Styczeń 2019 narodziny córeczki
Luty 2020 crio, 16tc odszedł synek, wrzesień 2021 crio
01-02.2022 III ICSI Czechy Eurofeltil, 3 zarodki, 04 crio , 06 crio 09 crio
03-04.2023 IV ICSI Czechy Eurofeltil, 7 zarodków, po badaniach genetycznych 4 zdrowe. -
Miałam 2 transfery w EF i za każdym razem widziałam zarodek na monitorze. Przy pierwszym transferze beta 0 więc może to po prostu statystyka🤷🏻♀️37 l.
niskie AMH, endometrioza II, adenomioza
1 ivf II.2021(AP)-transfer 5A 😞
2 ivf VII.2021(AP)-transfer 1BB 6 doba 😞
3 ivf V.2022(AP)-brak zarodków
4 ivf IX.2022(EF Cz)mini❄️❄️
KET 13.03.2023💔
KET 26.04.2023🍀♂️❤️
5 ivf X.2022 (EF Cz)mini❄️❄️
24+2 770 g🥰
30+0 1537 g
32+2 1990 g
35+2 2439 g 😍
37+2 3155 g 💕
39+3 jesteś z nami 💙
3410 g i 54 cm ❤️ -
Annabelle2023 wrote:Ale inne dziewczyny z mojego dnia widziały zarodek na monitorze. Kiedy zapytałam o to panią Lenke, to zablokowała mnie na WhatsApp. Jestem w ciężkiej depresji
-
monester wrote:Jedne nieudany transfer o niczym nie świadczy. Ja to w ogóle przy pierwszym patrzyłam w monitor ten co USG robi Ryszard i się zastanawiałam czemu wszyscy widzą zarodek a ja nie, a nie zauważyłam tego wielkiego telewizora po lewej 😅 dopiero mi w łóżkach dziewczyny powiedziały 😅 kolejne razy wiedziałam gdzie patrzeć . I patrzyłam, był tam i tak beta zero
-
Annabelle2023 wrote:Tak, ale w EF 80% transferów to beta 0
-
Annabelle2023 wrote:Z mojego dnia wszystkie dziewczyny to beta 0
-
Annabelle2023 wrote:Z mojego dnia wszystkie dziewczyny to beta 0
monester, Oshin, kasiek2620 lubią tę wiadomość
-
Annabelle2023 wrote:Mam prawo zobaczyć mój zarodek podczas transferu. Ja nie dostałam zniżki na leczenie.