X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Eurofertil Ostrawa
Odpowiedz

Eurofertil Ostrawa

Oceń ten wątek:
  • xlenkaa Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2023, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetDream07 wrote:
    Cześć dziewczyny, zostało mi trochę leków, odsprzedam:

VAGIFEM – nowe, całe opakowanie + otwarte opakowanie (9 sztuk). Data ważności: styczeń 2025r. Cena: 100 zł
    LENZETTO – 2 x nowe, całe opakowanie + otwarte opakowanie (około pół). Data ważności: październik 2025r. Cena: 100 zł
    UTROGESTAN (polski) 200 mg – 3 x nowe, całe opakowanie. Data ważności: styczeń 2024r. Cena: 80 zł
    UTROGESTAN (czeski) 100 mg – 3 x nowe, całe opakowanie + otwarte opakowanie (19 globulek). Cena: 50 zł
    METYPRED – nowe, całe opakowanie + otwarte opakowanie (4 tabletki). Data ważności: styczeń 2025r. Cena: 8 zł
    CYCLONAMINE – nowe, całe opakowanie. Data ważności: kwiecień 2025r. Cena: 25 zł
    EXACYL – 2 x nowe, całe opakowanie. Data ważności: czerwiec 2025r. Cena: 30 zł
    DUPHASTON – otwarte opakowanie (14 tabletek). Data ważności: lipiec 2027r. Cena: 15 zł
    CYCLOGEST – otwarte opakowanie (12 globulek). Data ważności: luty 2026r. Cena: 50 zł
    ENCORTON 10 mg – nowe, całe opakowanie + otwarte opakowanie (7 tabletek). Data ważności: marzec 2025r. Cena: 20 zł
    ENCORTOLON 5 mg – 2 x nowe, całe opakowanie. Data ważności: maj 2024r. Cena: 20 zł
    EQUORAL 50 mg – otwarte opakowanie (14 tabletek). Data ważności: październik 2025r. Cena: 20 zł

A które z tych leków przydały się przy udanym transferze?

11.2016 ICSI Parends Kraków, 1 zarodek Marzec 2018- crio :(
    Maj 2018 II ICSI Novum Warszawa, 3 zarodki
    Styczeń 2019 narodziny córeczki
    Luty 2020 crio, 16tc odszedł synek, wrzesień 2021 crio :(
    01-02.2022 III ICSI Czechy Eurofeltil, 3 zarodki, 04 crio :(, 06 crio :( 09 crio :(
    03-04.2023 IV ICSI Czechy Eurofeltil, 7 zarodków, po badaniach genetycznych 4 zdrowe.
  • SweetDream07 Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xlenkaa wrote:
    A które z tych leków przydały się przy udanym transferze?

Vagifem, Lenzetto, Duphaston, Cyclogest, Equoral ;)

preg.png

13.02.23r. - transfer, Reprofit Ostrava
    05.03.23r. - jest 💚
    18.04.23r. - prenatalne OK, 5.85 cm 💚
    02.05.23r. - USG 13+6, 8.20 cm 💚 dziewczynka 💚🤗
    06.06.23r. - USG 18+6, 330 gram Księżniczki 💚
    04.07.23r. - USG 22+6, 630 gram Szczęścia 💚
    - - - - -
    Historia IVF:
    I procedura, 3 zarodki z KD - Eurofertil:
    * 1 transfer - biochem
    * 2 transfer - beta 0
    * 3 transfer - puste jajo, poronienie wywołane w szpitalu w 9 tc 💔

II procedura, 1 zarodek z KD - Eurofertil:
    * 4 transfer - beta 0

III procedura, 6 zarodków z KD - Reprofit:
    * 5 transfer (świeży) - beta 0
    * 6 transfer - nasz Okruszek 💚
    Czekają na Nas: ⛄⛄⛄⛄
  • Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 15 września 2023, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile u Was pobrano dojrzałych komórek, przy jakim Amh i jakie dawki leków miałyscie?

Ile zaplaciłyście za leki bez refundacji?

On 34: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia

Ona 31: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96
    ❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA

I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
    🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy

17/06/2024 Transfer
    BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8,10 😞

II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
    🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR (❄️niski stopień mozaicyzmu chromosomu 2, ❄️trisomia 21, ❄️wynik nieinformatywny- 13.12 rebiopsja, czekamy na wynik) 😞
  • MałaMiMi Ekspertka

Wysłany: 16 września 2023, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Wszystkie nasze zarodki nie przeszły badań pgt-a. Miałam dwie mini, 38 lat, amh ok.1. Zastanawiam się, co dalej. Czy skusić się jesczze na kolejną stymulację za jakiś czas, czy zacząć poważnie myśleć o ak? Z jednej strony chciałabym to przyspieszyć wszystko, a to da nam AK, ale z drugiej strony może warto jeszcze próbować 🤷

• monester Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiMi wrote:
    Dziewczyny! Wszystkie nasze zarodki nie przeszły badań pgt-a. Miałam dwie mini, 38 lat, amh ok.1. Zastanawiam się, co dalej. Czy skusić się jesczze na kolejną stymulację za jakiś czas, czy zacząć poważnie myśleć o ak? Z jednej strony chciałabym to przyspieszyć wszystko, a to da nam AK, ale z drugiej strony może warto jeszcze próbować 🤷
    Kurcze, strasznie mi przykro. A ile mieliście zarodków uzyskanych ? Wiesz jak mówia, każda stymulacja to nowa pula komórek, wszystko zależy ile zniesie głowa i portfel. Miały losowe wady ? Mieliście jakieś problemy z nasieniem i specjalna separację ?

• MałaMiMi Ekspertka

Wysłany: 16 września 2023, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Kurcze, strasznie mi przykro. A ile mieliście zarodków uzyskanych ? Wiesz jak mówia, każda stymulacja to nowa pula komórek, wszystko zależy ile zniesie głowa i portfel. Miały losowe wady ? Mieliście jakieś problemy z nasieniem i specjalna separację ?

Tak, wady były losowe, nasienie ok, zero problemu. Komórek mieliśmy łącznie 9 z dwóch mini, co dało 4 blastki. Suplementuje się od dłuższego czasu na jakość komórek, nie wiem, co jeszcze mogłabym zrobić. Nie mam sobie nic do zarzucenia. Boje się, że przy ponownej stymulacji to wszystko się powtórzy i stracimy czas i zdrowie. To już nawet nie chodzi o pieniądze ;-( czytam forum i widzę, że to loteria. Zastanawiam się, czy jest tutaj ktoś, kto miał podobnie, a przy kolejnym podejściu komórki były ok

• monester Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiMi wrote:
    Tak, wady były losowe, nasienie ok, zero problemu. Komórek mieliśmy łącznie 9 z dwóch mini, co dało 4 blastki. Suplementuje się od dłuższego czasu na jakość komórek, nie wiem, co jeszcze mogłabym zrobić. Nie mam sobie nic do zarzucenia. Boje się, że przy ponownej stymulacji to wszystko się powtórzy i stracimy czas i zdrowie. To już nawet nie chodzi o pieniądze ;-( czytam forum i widzę, że to loteria. Zastanawiam się, czy jest tutaj ktoś, kto miał podobnie, a przy kolejnym podejściu komórki były ok
    Na Fejsie widziałam, że były dziewczyny, które miały zdrowe zarodki z kolejnych stymulacji jak i takie które nie miały, więc reguły nie ma, a to że które miał to będzie jedynie dowód anegdotyczny, ale jakże podnoszący na duchu. Zrobiłaś wszystko co mogłaś, a badając zarodki zaoszczędziłas sobie 4 nieudanych transferów. Powiedz proszę ile teraz wyszła faktura za takie 2 mini z badaniem ?

• MałaMiMi Ekspertka

Wysłany: 16 września 2023, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Na Fejsie widziałam, że były dziewczyny, które miały zdrowe zarodki z kolejnych stymulacji jak i takie które nie miały, więc reguły nie ma, a to że które miał to będzie jedynie dowód anegdotyczny, ale jakże podnoszący na duchu. Zrobiłaś wszystko co mogłaś, a badając zarodki zaoszczędziłas sobie 4 nieudanych transferów. Powiedz proszę ile teraz wyszła faktura za takie 2 mini z badaniem ?

Nie wiem, bo jeszcze nie dostałam i się nie upominam ;-) dla mnie im później tym lepiej. Jak dostanę to dam znać.

monester lubi tę wiadomość

• xlenkaa Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2023, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiMi wrote:

Ja miałam z kolei przy drugiej mini wadliwe. Przy pierwszej dodatkowo wzięłam dodatkową selekcję plemników wiec może akurat były lepsze I dlatego blastki zdrowe. Przy drugiej nie korzystałam z tego.

11.2016 ICSI Parends Kraków, 1 zarodek Marzec 2018- crio :(
    Maj 2018 II ICSI Novum Warszawa, 3 zarodki
    Styczeń 2019 narodziny córeczki
    Luty 2020 crio, 16tc odszedł synek, wrzesień 2021 crio :(
    01-02.2022 III ICSI Czechy Eurofeltil, 3 zarodki, 04 crio :(, 06 crio :( 09 crio :(
    03-04.2023 IV ICSI Czechy Eurofeltil, 7 zarodków, po badaniach genetycznych 4 zdrowe.
  • Annabelle2023 Koleżanka

Wysłany: 19 września 2023, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy podczas transferu w EF widzialyscie zarodek na monitorze? Ja nie widziałam i transfer z beta 0. Co mam o tym myśleć ?

• Oshin Ekspertka

Wysłany: 20 września 2023, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam 2 transfery w EF i za każdym razem widziałam zarodek na monitorze. Przy pierwszym transferze beta 0 więc może to po prostu statystyka🤷🏻‍♀️

37 l.
    niskie AMH, endometrioza II, adenomioza
    1 ivf II.2021(AP)-transfer 5A 😞
    2 ivf VII.2021(AP)-transfer 1BB 6 doba 😞
    3 ivf V.2022(AP)-brak zarodków
    4 ivf IX.2022(EF Cz)mini❄️❄️
    KET 13.03.2023💔
    KET 26.04.2023🍀♂️❤️
    5 ivf X.2022 (EF Cz)mini❄️❄️

24+2 770 g🥰
    30+0 1537 g
    32+2 1990 g
    35+2 2439 g 😍
    37+2 3155 g 💕
    39+3 jesteś z nami 💙
    3410 g i 54 cm ❤️

Wysłany: 20 września 2023, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale inne dziewczyny z mojego dnia widziały zarodek na monitorze. Kiedy zapytałam o to panią Lenke, to zablokowała mnie na WhatsApp. Jestem w ciężkiej depresji

• monester Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabelle2023 wrote:
    Ale inne dziewczyny z mojego dnia widziały zarodek na monitorze. Kiedy zapytałam o to panią Lenke, to zablokowała mnie na WhatsApp. Jestem w ciężkiej depresji
    Jedne nieudany transfer o niczym nie świadczy. Ja to w ogóle przy pierwszym patrzyłam w monitor ten co USG robi Ryszard i się zastanawiałam czemu wszyscy widzą zarodek a ja nie, a nie zauważyłam tego wielkiego telewizora po lewej 😅 dopiero mi w łóżkach dziewczyny powiedziały 😅 kolejne razy wiedziałam gdzie patrzeć . I patrzyłam, był tam i tak beta zero ;)

Wysłany: 20 września 2023, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Jedne nieudany transfer o niczym nie świadczy. Ja to w ogóle przy pierwszym patrzyłam w monitor ten co USG robi Ryszard i się zastanawiałam czemu wszyscy widzą zarodek a ja nie, a nie zauważyłam tego wielkiego telewizora po lewej 😅 dopiero mi w łóżkach dziewczyny powiedziały 😅 kolejne razy wiedziałam gdzie patrzeć . I patrzyłam, był tam i tak beta zero ;)
    Tak, ale w EF 80% transferów to beta 0

• monester Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabelle2023 wrote:
    Tak, ale w EF 80% transferów to beta 0
    ogólnie to skuteczność ivf na pojedynczy transfer to właśnie takie 20 kilka procent. Wiadomo, jak kobieta młoda to rośnie do 30-40 procent a przebadany zarodek to 50 procent. Teraz pytanie, który los wylosujesz: 1 z 5 wygranych czy pozostałe 4. Ja osobiście znam osoby które mają zawsze pozytywną bete, 2 transfery 2 udane, a sama jestem w tej grupie pechowej.

Wysłany: 20 września 2023, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mojego dnia wszystkie dziewczyny to beta 0

• monester Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabelle2023 wrote:
    Z innego dnia może być tak że wszystkie będą dodatnie, to nie jest reprezentantywna próba, jednak jak wyżej - statystyki są takie, że bardziej prawdopodobne, ze się nie uda, niż że się uda.

• Emily0723 Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabelle2023 wrote:
    Rozumiem Twoje rozczarowanie ale co próbujesz sugerować? Że tobia transfery bez zarodkow ? Jeżeli tak to wybacz ale rozumiem dlaczego Lenka Cię zablokowała. Ivf nie jest cudowna metoda dzięki której każdy podchodząc do pierwszego transferu,od razu doczeka się dziecka. Część osób w ogóle się nie doczeka bo takie są statystyki i brutalna prawda.

monester, Oshin, kasiek2620 lubią tę wiadomość

Wysłany: 20 września 2023, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam prawo zobaczyć mój zarodek podczas transferu. Ja nie dostałam zniżki na leczenie.

• Emily0723 Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabelle2023 wrote:
    Mam prawo zobaczyć mój zarodek podczas transferu. Ja nie dostałam zniżki na leczenie.
    Powodzenia z takim roszczeniowym podejściem na pewno daleko znajdziesz, zwłaszcza że personel medyczny jyz ma Cię dosyć przez Twoje insynuacje.

‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ