X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Eurofertil Ostrawa
Odpowiedz

Eurofertil Ostrawa

Oceń ten wątek:
  • Annabelle2023 Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda25 wrote:
    Dziękuję:) skontaktuję się z nimi. Bardzo cięzko znalezc klinike i dobrego lekarza. Niby tyle tego jest, a tak trudno wybrac
    Trzymam za Ciebie kciuki❤️ Mam nadzieję, że wkrótce przytulisz swoje dzieciątko 😘

Magda25 lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Anabelle nam jest bardzo przykro, że wam się nie udało, ale wielu parom się udało dopiero tam uzyskać zarodki, dobrze wiesz jakie są statystyki z badań naukowych, to, że w Twojej grupie transferowej nie udało się 80 % transferów to nie znaczy, że to jest statystyka ogólna. Sam zbadany zarodek daje raptem 50 % szans - widać nie znalazłas się w tej szczęśliwej grupie. Statystyka. I tyle. Nie ma co roztrząsać.
    Zbadany zarodek to 70% szansy na udany transfer. Oczywiście, nigdy nie ma gwarancji. Ale mnie teraz dręczą wyrzuty sumienia, że ślepo słuchałam Lachciny i jego herezji na temat przygotowania do transferu.

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam dziewczynę, która miała 4 nieudane transfery u Lachciny na zdrowych zarodkach- oczywiście wszystkie beta 0 i zaszła w ciążę naturalnie. To pokazuje skuteczność jego transferowania

• KasiaBe Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może nie mam dużego doświadczenia, miałam tylko jedna stymulację u nich, ale podczas wizyt na których byłam nie poznałam ani jednej pacjentki ze zmarnowanym cyklem przez zły termin punkcji... Mało tego, dopiero w 3 stymulacji (pierwsza w EF) wql mam co transferować 💪a przeszłam przez dwie Krakowskie kliniki.
    Dr obstawia lekami jakie uważa za stosowne, jeśli komuś to wydaje się za mało może przecież jednocześnie leczyć się u innego lekarza i stosować inne zalecenia do transferu.
    Zbadane zarodki nie są gwarancją sukcesu, niestety 🙄

Emily0723, monester lubią tę wiadomość

5 lat starań +3 leczenia
    Ona 33l 👩🏼
    niedoczynność tarczycy✔wyleczona Ureaplasma✔drożność✔histeroskopia (2 polipy)✔podejrzenie CMV>zafałszowane wyniki✔CD138 ✔krzywa cukrowa✔IO✔kir AA❌kariotypy✔ Letrox75, wit.D, kw foliowy
    On 35l 🤵
    morfologia 1>1>0>3%❌HBA 56>12>83%✔DFI 8,7%✔HDS 30,07%❌

2xIUI 02/03.23>👎
    06.23 I ivf: Menopur+Ovaleap+Orgalutran+Zivafert +Gonapeptyl Daily>8 komórek, 6 MII, 6 zapłodnionych>5 doba👎
    07.23 zmiana kliniki>II ivf>Bemfola+Ganirelix+Ovi>5 komórek>1 zapłodniona>1 doba👎
    10.23>zmiana na EF>III ivf>Elonva+Meriofert+Provera>❄️❄️❄️>2x👎>1x degeneracja👎
    06.24>zmiana kliniki>IV ivf>❄️PGTa✔histero nr 2, stan zapalny❌
    >transfer24.12>acard,neoparin,prolutex,prograf,cyclogest,besins,magne B6>jest❤️

"Nigdy nie rezygnuj z tego, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień."
    preg.png
  • KasiaBe Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabelle2023 wrote:
    Znam dziewczynę, która miała 4 nieudane transfery u Lachciny na zdrowych zarodkach- oczywiście wszystkie beta 0 i zaszła w ciążę naturalnie. To pokazuje skuteczność jego transferowania
    Znasz dokładnie jej przypadek? Co się zmieniło zanim zaszła naturalnie w ciążę? Bo jeśli nie ma konkretnego powodu np braku jajowodów to każda z nas może nagle zajść w ciążę naturalną.

Emily0723 lubi tę wiadomość

5 lat starań +3 leczenia
    Ona 33l 👩🏼
    niedoczynność tarczycy✔wyleczona Ureaplasma✔drożność✔histeroskopia (2 polipy)✔podejrzenie CMV>zafałszowane wyniki✔CD138 ✔krzywa cukrowa✔IO✔kir AA❌kariotypy✔ Letrox75, wit.D, kw foliowy
    On 35l 🤵

2xIUI 02/03.23>👎
    06.23 I ivf: Menopur+Ovaleap+Orgalutran+Zivafert +Gonapeptyl Daily>8 komórek, 6 MII, 6 zapłodnionych>5 doba👎
    07.23 zmiana kliniki>II ivf>Bemfola+Ganirelix+Ovi>5 komórek>1 zapłodniona>1 doba👎

"Nigdy nie rezygnuj z tego, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień."
    preg.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaBe wrote:
    Znasz dokładnie jej przypadek? Co się zmieniło zanim zaszła naturalnie w ciążę? Bo jeśli nie ma konkretnego powodu np braku jajowodów to każda z nas może nagle zajść w ciążę naturalną.
    Dokładnie, dopóki mamy owulację i jajowody i maicice to każda z nas może zajść. Ale Kasia nie wdawaj się w dyskusję, bo już jakiś czas temu Anabelle tu wypisywała różne rzeczy, ma prawo do swojego zdania o klinice, ale też wypisuje dużo kłamstw , które pewnie dziewczyny niektóre wystraszą. Klinika jak klinika, zarodki robić umieją , znam dużo udanych pierwszych transferów, znam też dużo nieudanych po kilka razy, ale czy to jest wina kliniki ? Nie sądzę. Pewnych rzeczy Jeszcze współczesna medycyna nie poznała.

Emily0723 lubi tę wiadomość

• KasiaBe Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Dokładnie, dopóki mamy owulację i jajowody i maicice to każda z nas może zajść. Ale Kasia nie wdawaj się w dyskusję, bo już jakiś czas temu Anabelle tu wypisywała różne rzeczy, ma prawo do swojego zdania o klinice, ale też wypisuje dużo kłamstw , które pewnie dziewczyny niektóre wystraszą. Klinika jak klinika, zarodki robić umieją , znam dużo udanych pierwszych transferów, znam też dużo nieudanych po kilka razy, ale czy to jest wina kliniki ? Nie sądzę. Pewnych rzeczy Jeszcze współczesna medycyna nie poznała.
    A to skoro tak to masz racje, szkoda naszego wysiłku na dyskusję, nie kojarzyłam nicku. Rozumiem rozżalenie, ale tak jak napisałaś szkoda tych którym może się tam udać... 😔

monester lubi tę wiadomość

5 lat starań +3 leczenia
    Ona 33l 👩🏼
    On 35l 🤵

2xIUI 02/03.23>👎

preg.png
  • Joanna44 Debiutantka

Wysłany: 23 stycznia 2024, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny, jestem tu nowa, 8 stycznia mialam transfer zarodka z KD w Eurofertil , narazie beta przyrasta usg 31 stycznia wtedy okaze sie czy jest ok wszystko

monester, KasiaBe lubią tę wiadomość

• Magda25 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabelle2023 wrote:
    Trzymam za Ciebie kciuki❤️ Mam nadzieję, że wkrótce przytulisz swoje dzieciątko 😘

Dziękuję❤️też mocno trzymam za Ciebie kciuki😊oby ten rok był dla nas owocny😘

• monester Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna44 wrote:
    Witam Was dziewczyny, jestem tu nowa, 8 stycznia mialam transfer zarodka z KD w Eurofertil , narazie beta przyrasta usg 31 stycznia wtedy okaze sie czy jest ok wszystko
    Hejka, mamy też wątek nasz osobny dla kd z różnych klinik, in vitro z komórka dawczyni, więc zapraszamy

Joanna44 lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 stycznia 2024, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Dokładnie ! Każdy ma prawo do własnej opinii. Ale większość dziewczyn po nieudanym in vitro już odeszła z grup. Może dlatego tak mało negatywnych opinii na temat Lachciny i EF.

• Joanna44 Debiutantka

Wysłany: 23 stycznia 2024, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Hejka, mamy też wątek nasz osobny dla kd z różnych klinik, in vitro z komórka dawczyni, więc zapraszamy[/QUOTE

Dziękuję, tak tak, juz na tamten wątek tez zajrzalam😁

• Emily0723 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabelle2023 wrote:
    Dokładnie ! Każdy ma prawo do własnej opinii. Ale większość dziewczyn po nieudanym in vitro już odeszła z grup. Może dlatego tak mało negatywnych opinii na temat Lachciny i EF.
    Większość to juz urodziła dlatego są mało na tym wątku. Ja jestem jedna z nich.

KasiaBe, PawieOczko lubią tę wiadomość

Wysłany: 23 stycznia 2024, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily0723 wrote:
    Większość to juz urodziła dlatego są mało na tym wątku. Ja jestem jedna z nich.
    Gratulacje❤️

• PawieOczko Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabelle2023, nie wiem jaka jest Twoja historia z klinikami, ale nick sugeruje że niedługa. Tutaj jest wiele dziewczyn które mają długą historię porażek i przykrych doświadczeń, i tak jak ja mogły by krytykować wszystkie kliniki w których były poprzednio. Ale wolimy sobie radzić na temat tego gdzie nam się udało i co pomogło. Może też napisz jaką klinikę polecasz, jaki lekarz się sprawdza teraz u Ciebie? bo to że Lachcina nie jest rozwiązaniem dla każdej to akurat oczywiste. Jak będziesz mieć sukces z inną kliniką to wtedy chętnie uwzględnimy to w naszych prywatnych statystykach na niekorzyść EF, bo każda gdzieś tam w głowie sobie dane zbiera i porównuje. Ale żeby mieć pewność że jakaś klinika zawiodła, musisz mieć sukces w innej.

Ona: 82r., Hashimoto Eutx75, jajowody drożne, CD138 ✅️
    On: 81 r., Oligoz.II, Teratoz.III ,fragmentacja 15%✅️, t(13;14) rob.
    Medart: od 2021.10 do 2022.08 3 x ivf , łącznie 33 🥚> zapłodnionych 13 > blastek ❄️❄️❄️❄️❄️, (3x 5.1.1, 4.1.1, 4.2.2), wszystkie nieprawidłowe ☹️
    Eurofertil: 2023.03 do 2023.06 2x ivf mini, łącznie 10 🥚> 9 zapłodnionych > blastek ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️ (2 euploidalne) :)

2023.11 FET, hcg: 6dpt 35, 10dpt 242, 14 dpt 1569, 10+2 3,87cm, 19+2 317g dziewczynki, 40+2 3650g szkraba, 41+5 CC 3830g Kluseczki
    age.png

Wysłany: 23 stycznia 2024, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PawieOczko wrote:
    Annabelle2023, nie wiem jaka jest Twoja historia z klinikami, ale nick sugeruje że niedługa. Tutaj jest wiele dziewczyn które mają długą historię porażek i przykrych doświadczeń, i tak jak ja mogły by krytykować wszystkie kliniki w których były poprzednio. Ale wolimy sobie radzić na temat tego gdzie nam się udało i co pomogło. Może też napisz jaką klinikę polecasz, jaki lekarz się sprawdza teraz u Ciebie? bo to że Lachcina nie jest rozwiązaniem dla każdej to akurat oczywiste. Jak będziesz mieć sukces z inną kliniką to wtedy chętnie uwzględnimy to w naszych prywatnych statystykach na niekorzyść EF, bo każda gdzieś tam w głowie sobie dane zbiera i porównuje. Ale żeby mieć pewność że jakaś klinika zawiodła, musisz mieć sukces w innej.
    Ja nie polecam tej kliniki. Lachcina zmarnował mi jedyny zdrowy zarodek 😭

Wysłany: 23 stycznia 2024, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś chce Utrogestan 4 opak. za etykietę do paczkomatu ?

Wysłany: 24 stycznia 2024, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla osób niezdecydowanych na EF polecam podcast z dziewczyną, którą straciła tam 5 zarodków przez transfery Lachciny. Ostatni zarodek przeniosła do innej kliniki i dziś jest mamusią ❤️

Wysłany: 24 stycznia 2024, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natomiast moja koleżanka chciała zamieścić negatywny post na grupie FB. Niestety, administratorka nie zaakceptowała tego postu.

Wysłany: 24 stycznia 2024, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam jeszcze o dziewczynie, która przyjechała na transfer i nie było jej na liście. Wtedy Lenka w 15 minut rozmroziła zarodek. Oczywiście beta 0

‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ