Eurofertil Ostrawa
-
WIADOMOŚĆ
-
monester wrote:Anabelle nam jest bardzo przykro, że wam się nie udało, ale wielu parom się udało dopiero tam uzyskać zarodki, dobrze wiesz jakie są statystyki z badań naukowych, to, że w Twojej grupie transferowej nie udało się 80 % transferów to nie znaczy, że to jest statystyka ogólna. Sam zbadany zarodek daje raptem 50 % szans - widać nie znalazłas się w tej szczęśliwej grupie. Statystyka. I tyle. Nie ma co roztrząsać.
-
Może nie mam dużego doświadczenia, miałam tylko jedna stymulację u nich, ale podczas wizyt na których byłam nie poznałam ani jednej pacjentki ze zmarnowanym cyklem przez zły termin punkcji... Mało tego, dopiero w 3 stymulacji (pierwsza w EF) wql mam co transferować 💪a przeszłam przez dwie Krakowskie kliniki.
Dr obstawia lekami jakie uważa za stosowne, jeśli komuś to wydaje się za mało może przecież jednocześnie leczyć się u innego lekarza i stosować inne zalecenia do transferu.
Zbadane zarodki nie są gwarancją sukcesu, niestety 🙄
Emily0723, monester lubią tę wiadomość
5 lat starań + 3 leczenia
Ona, 33l 👩🏼
niedoczynność tarczycy ✔ wyleczona infekcja ✔ wyleczona Ureaplasma ✔ drożność ✔
histeroskopia (2 polipy) ✔ podejrzenie CMV > zafałszowane wyniki ✔ CD138 ✔
krzywa cukrowa ✔ IO✔ kir AA ❌
Letrox75, wit.D, kw foliowy
On, 35l 🤵
morfologia 1%>1%>0%>3%
HBA 56%>12%>83% ✔ DFI 8,7% ✔ HDS 30,07% ❌
kariotypy ✔
2 x IUI 02/03.23 > 👎
06.23: I ivf: Menopur 75 + Ovaleap 225 + Orgalutran + Zivafert 5000 + Gonapeptyl Daily > 10dc punkcja > 8 komórek, 6 MII, 6 zapłodnionych > 3 doba średnia jakość > 5 doba👎
07.23: zmiana kliniki > II ivf > Bemfola + Ganirelix + Ovi > 5 komórek > 1 zapłodniona > 1 doba 👎
10.23 > zmiana na EF > III ivf > Elonva + Meriofert + Provera > 14 dc punkcja > ❄️❄️❄️ > 👎
06.24 > zmiana kliniki > IV ivf > ❄️PGTa ✔
histero nr 2 > przewlekły stan zapalny...
"Nigdy nie rezygnuj z tego, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień." -
Annabelle2023 wrote:Znam dziewczynę, która miała 4 nieudane transfery u Lachciny na zdrowych zarodkach- oczywiście wszystkie beta 0 i zaszła w ciążę naturalnie. To pokazuje skuteczność jego transferowania
Emily0723 lubi tę wiadomość
Ona, 33l 👩🏼
On, 35l 🤵
morfologia 1%>1%>0%>3%
kariotypy ✔
2 x IUI 02/03.23 > 👎
06.23: I ivf: Menopur 75 + Ovaleap 225 + Orgalutran + Zivafert 5000 + Gonapeptyl Daily > 10dc punkcja > 8 komórek, 6 MII, 6 zapłodnionych > 3 doba średnia jakość > 5 doba👎
07.23: zmiana kliniki > II ivf > Bemfola + Ganirelix + Ovi > 5 komórek > 1 zapłodniona > 1 doba 👎
10.23 > zmiana na EF > III ivf > Elonva + Meriofert + Provera > 14 dc punkcja > ❄️❄️❄️ > 👎
"Nigdy nie rezygnuj z tego, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień." -
KasiaBe wrote:Znasz dokładnie jej przypadek? Co się zmieniło zanim zaszła naturalnie w ciążę? Bo jeśli nie ma konkretnego powodu np braku jajowodów to każda z nas może nagle zajść w ciążę naturalną.
Emily0723 lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Dokładnie, dopóki mamy owulację i jajowody i maicice to każda z nas może zajść. Ale Kasia nie wdawaj się w dyskusję, bo już jakiś czas temu Anabelle tu wypisywała różne rzeczy, ma prawo do swojego zdania o klinice, ale też wypisuje dużo kłamstw , które pewnie dziewczyny niektóre wystraszą. Klinika jak klinika, zarodki robić umieją , znam dużo udanych pierwszych transferów, znam też dużo nieudanych po kilka razy, ale czy to jest wina kliniki ? Nie sądzę. Pewnych rzeczy Jeszcze współczesna medycyna nie poznała.
monester lubi tę wiadomość
Ona, 33l 👩🏼
On, 35l 🤵
morfologia 1%>1%>0%>3%
kariotypy ✔
2 x IUI 02/03.23 > 👎
Joanna44 wrote:Witam Was dziewczyny, jestem tu nowa, 8 stycznia mialam transfer zarodka z KD w Eurofertil , narazie beta przyrasta usg 31 stycznia wtedy okaze sie czy jest ok wszystko
Joanna44 lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Dokładnie, dopóki mamy owulację i jajowody i maicice to każda z nas może zajść. Ale Kasia nie wdawaj się w dyskusję, bo już jakiś czas temu Anabelle tu wypisywała różne rzeczy, ma prawo do swojego zdania o klinice, ale też wypisuje dużo kłamstw , które pewnie dziewczyny niektóre wystraszą. Klinika jak klinika, zarodki robić umieją , znam dużo udanych pierwszych transferów, znam też dużo nieudanych po kilka razy, ale czy to jest wina kliniki ? Nie sądzę. Pewnych rzeczy Jeszcze współczesna medycyna nie poznała.
-
Annabelle2023 wrote:Dokładnie ! Każdy ma prawo do własnej opinii. Ale większość dziewczyn po nieudanym in vitro już odeszła z grup. Może dlatego tak mało negatywnych opinii na temat Lachciny i EF.
KasiaBe, PawieOczko lubią tę wiadomość
-
Annabelle2023, nie wiem jaka jest Twoja historia z klinikami, ale nick sugeruje że niedługa. Tutaj jest wiele dziewczyn które mają długą historię porażek i przykrych doświadczeń, i tak jak ja mogły by krytykować wszystkie kliniki w których były poprzednio. Ale wolimy sobie radzić na temat tego gdzie nam się udało i co pomogło. Może też napisz jaką klinikę polecasz, jaki lekarz się sprawdza teraz u Ciebie? bo to że Lachcina nie jest rozwiązaniem dla każdej to akurat oczywiste. Jak będziesz mieć sukces z inną kliniką to wtedy chętnie uwzględnimy to w naszych prywatnych statystykach na niekorzyść EF, bo każda gdzieś tam w głowie sobie dane zbiera i porównuje. Ale żeby mieć pewność że jakaś klinika zawiodła, musisz mieć sukces w innej.Ona: 82r., Hashimoto Eutx75, jajowody drożne, CD138 ✅️
On: 81 r., Oligoz.II, Teratoz.III ,fragmentacja 15%✅️, t(13;14) rob.
Medart: od 2021.10 do 2022.08 3 x ivf , łącznie 33 🥚> zapłodnionych 13 > blastek ❄️❄️❄️❄️❄️, (3x 5.1.1, 4.1.1, 4.2.2), wszystkie nieprawidłowe ☹️
Eurofertil: 2023.03 do 2023.06 2x ivf mini, łącznie 10 🥚> 9 zapłodnionych > blastek ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️ (2 euploidalne)
2023.11 FET, hcg: 6dpt 35, 10dpt 242, 14 dpt 1569, 10+2 3,87cm, 19+2 317g dziewczynki, 40+2 3650g szkraba, 41+5 CC 3830g Kluseczki
-
PawieOczko wrote:Annabelle2023, nie wiem jaka jest Twoja historia z klinikami, ale nick sugeruje że niedługa. Tutaj jest wiele dziewczyn które mają długą historię porażek i przykrych doświadczeń, i tak jak ja mogły by krytykować wszystkie kliniki w których były poprzednio. Ale wolimy sobie radzić na temat tego gdzie nam się udało i co pomogło. Może też napisz jaką klinikę polecasz, jaki lekarz się sprawdza teraz u Ciebie? bo to że Lachcina nie jest rozwiązaniem dla każdej to akurat oczywiste. Jak będziesz mieć sukces z inną kliniką to wtedy chętnie uwzględnimy to w naszych prywatnych statystykach na niekorzyść EF, bo każda gdzieś tam w głowie sobie dane zbiera i porównuje. Ale żeby mieć pewność że jakaś klinika zawiodła, musisz mieć sukces w innej.