X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Eurofertil Ostrawa
Odpowiedz

Eurofertil Ostrawa

Oceń ten wątek:
  • Annabelle2023 Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda25 wrote:
    Dziękuję:) skontaktuję się z nimi. Bardzo cięzko znalezc klinike i dobrego lekarza. Niby tyle tego jest, a tak trudno wybrac
    Trzymam za Ciebie kciuki❤️ Mam nadzieję, że wkrótce przytulisz swoje dzieciątko 😘

Magda25 lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 stycznia, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Anabelle nam jest bardzo przykro, że wam się nie udało, ale wielu parom się udało dopiero tam uzyskać zarodki, dobrze wiesz jakie są statystyki z badań naukowych, to, że w Twojej grupie transferowej nie udało się 80 % transferów to nie znaczy, że to jest statystyka ogólna. Sam zbadany zarodek daje raptem 50 % szans - widać nie znalazłas się w tej szczęśliwej grupie. Statystyka. I tyle. Nie ma co roztrząsać.
    Zbadany zarodek to 70% szansy na udany transfer. Oczywiście, nigdy nie ma gwarancji. Ale mnie teraz dręczą wyrzuty sumienia, że ślepo słuchałam Lachciny i jego herezji na temat przygotowania do transferu.

Wysłany: 23 stycznia, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam dziewczynę, która miała 4 nieudane transfery u Lachciny na zdrowych zarodkach- oczywiście wszystkie beta 0 i zaszła w ciążę naturalnie. To pokazuje skuteczność jego transferowania

• KasiaBe Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może nie mam dużego doświadczenia, miałam tylko jedna stymulację u nich, ale podczas wizyt na których byłam nie poznałam ani jednej pacjentki ze zmarnowanym cyklem przez zły termin punkcji... Mało tego, dopiero w 3 stymulacji (pierwsza w EF) wql mam co transferować 💪a przeszłam przez dwie Krakowskie kliniki.
    Dr obstawia lekami jakie uważa za stosowne, jeśli komuś to wydaje się za mało może przecież jednocześnie leczyć się u innego lekarza i stosować inne zalecenia do transferu.
    Zbadane zarodki nie są gwarancją sukcesu, niestety 🙄

Emily0723, monester lubią tę wiadomość

5 lat starań + 3 leczenia

Ona, 33l 👩🏼
    niedoczynność tarczycy ✔ wyleczona infekcja ✔ wyleczona Ureaplasma ✔ drożność ✔
    histeroskopia (2 polipy) ✔ podejrzenie CMV > zafałszowane wyniki ✔ CD138 ✔
    krzywa cukrowa ✔ IO✔ kir AA ❌
    Letrox75, wit.D, kw foliowy

On, 35l 🤵
    morfologia 1%>1%>0%>3%
    HBA 56%>12%>83% ✔ DFI 8,7% ✔ HDS 30,07% ❌

kariotypy ✔

2 x IUI 02/03.23 > 👎
    06.23: I ivf: Menopur 75 + Ovaleap 225 + Orgalutran + Zivafert 5000 + Gonapeptyl Daily > 10dc punkcja > 8 komórek, 6 MII, 6 zapłodnionych > 3 doba średnia jakość > 5 doba👎
    07.23: zmiana kliniki > II ivf > Bemfola + Ganirelix + Ovi > 5 komórek > 1 zapłodniona > 1 doba 👎
    10.23 > zmiana na EF > III ivf > Elonva + Meriofert + Provera > 14 dc punkcja > ❄️❄️❄️ > 👎

06.24 > zmiana kliniki > IV ivf > ❄️PGTa ✔
    histero nr 2 > przewlekły stan zapalny...

"Nigdy nie rezygnuj z tego, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień."
  • KasiaBe Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabelle2023 wrote:
    Znam dziewczynę, która miała 4 nieudane transfery u Lachciny na zdrowych zarodkach- oczywiście wszystkie beta 0 i zaszła w ciążę naturalnie. To pokazuje skuteczność jego transferowania
    Znasz dokładnie jej przypadek? Co się zmieniło zanim zaszła naturalnie w ciążę? Bo jeśli nie ma konkretnego powodu np braku jajowodów to każda z nas może nagle zajść w ciążę naturalną.

Emily0723 lubi tę wiadomość

Ona, 33l 👩🏼

On, 35l 🤵
    morfologia 1%>1%>0%>3%

kariotypy ✔

2 x IUI 02/03.23 > 👎
    06.23: I ivf: Menopur 75 + Ovaleap 225 + Orgalutran + Zivafert 5000 + Gonapeptyl Daily > 10dc punkcja > 8 komórek, 6 MII, 6 zapłodnionych > 3 doba średnia jakość > 5 doba👎
    07.23: zmiana kliniki > II ivf > Bemfola + Ganirelix + Ovi > 5 komórek > 1 zapłodniona > 1 doba 👎
    10.23 > zmiana na EF > III ivf > Elonva + Meriofert + Provera > 14 dc punkcja > ❄️❄️❄️ > 👎

"Nigdy nie rezygnuj z tego, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień."
  • monester Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaBe wrote:
    Znasz dokładnie jej przypadek? Co się zmieniło zanim zaszła naturalnie w ciążę? Bo jeśli nie ma konkretnego powodu np braku jajowodów to każda z nas może nagle zajść w ciążę naturalną.
    Dokładnie, dopóki mamy owulację i jajowody i maicice to każda z nas może zajść. Ale Kasia nie wdawaj się w dyskusję, bo już jakiś czas temu Anabelle tu wypisywała różne rzeczy, ma prawo do swojego zdania o klinice, ale też wypisuje dużo kłamstw , które pewnie dziewczyny niektóre wystraszą. Klinika jak klinika, zarodki robić umieją , znam dużo udanych pierwszych transferów, znam też dużo nieudanych po kilka razy, ale czy to jest wina kliniki ? Nie sądzę. Pewnych rzeczy Jeszcze współczesna medycyna nie poznała.

Emily0723 lubi tę wiadomość

• KasiaBe Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Dokładnie, dopóki mamy owulację i jajowody i maicice to każda z nas może zajść. Ale Kasia nie wdawaj się w dyskusję, bo już jakiś czas temu Anabelle tu wypisywała różne rzeczy, ma prawo do swojego zdania o klinice, ale też wypisuje dużo kłamstw , które pewnie dziewczyny niektóre wystraszą. Klinika jak klinika, zarodki robić umieją , znam dużo udanych pierwszych transferów, znam też dużo nieudanych po kilka razy, ale czy to jest wina kliniki ? Nie sądzę. Pewnych rzeczy Jeszcze współczesna medycyna nie poznała.
    A to skoro tak to masz racje, szkoda naszego wysiłku na dyskusję, nie kojarzyłam nicku. Rozumiem rozżalenie, ale tak jak napisałaś szkoda tych którym może się tam udać... 😔

monester lubi tę wiadomość

Ona, 33l 👩🏼

On, 35l 🤵
    morfologia 1%>1%>0%>3%

kariotypy ✔

2 x IUI 02/03.23 > 👎

• Joanna44 Debiutantka

Wysłany: 23 stycznia, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny, jestem tu nowa, 8 stycznia mialam transfer zarodka z KD w Eurofertil , narazie beta przyrasta usg 31 stycznia wtedy okaze sie czy jest ok wszystko

monester, KasiaBe lubią tę wiadomość

• Magda25 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabelle2023 wrote:
    Trzymam za Ciebie kciuki❤️ Mam nadzieję, że wkrótce przytulisz swoje dzieciątko 😘

Dziękuję❤️też mocno trzymam za Ciebie kciuki😊oby ten rok był dla nas owocny😘

• monester Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna44 wrote:
    Witam Was dziewczyny, jestem tu nowa, 8 stycznia mialam transfer zarodka z KD w Eurofertil , narazie beta przyrasta usg 31 stycznia wtedy okaze sie czy jest ok wszystko
    Hejka, mamy też wątek nasz osobny dla kd z różnych klinik, in vitro z komórka dawczyni, więc zapraszamy

Joanna44 lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 stycznia, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Dokładnie ! Każdy ma prawo do własnej opinii. Ale większość dziewczyn po nieudanym in vitro już odeszła z grup. Może dlatego tak mało negatywnych opinii na temat Lachciny i EF.

• Joanna44 Debiutantka

Wysłany: 23 stycznia, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Hejka, mamy też wątek nasz osobny dla kd z różnych klinik, in vitro z komórka dawczyni, więc zapraszamy[/QUOTE

Dziękuję, tak tak, juz na tamten wątek tez zajrzalam😁

• Emily0723 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabelle2023 wrote:
    Dokładnie ! Każdy ma prawo do własnej opinii. Ale większość dziewczyn po nieudanym in vitro już odeszła z grup. Może dlatego tak mało negatywnych opinii na temat Lachciny i EF.
    Większość to juz urodziła dlatego są mało na tym wątku. Ja jestem jedna z nich.

KasiaBe, PawieOczko lubią tę wiadomość

Wysłany: 23 stycznia, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily0723 wrote:
    Większość to juz urodziła dlatego są mało na tym wątku. Ja jestem jedna z nich.
    Gratulacje❤️

• PawieOczko Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabelle2023, nie wiem jaka jest Twoja historia z klinikami, ale nick sugeruje że niedługa. Tutaj jest wiele dziewczyn które mają długą historię porażek i przykrych doświadczeń, i tak jak ja mogły by krytykować wszystkie kliniki w których były poprzednio. Ale wolimy sobie radzić na temat tego gdzie nam się udało i co pomogło. Może też napisz jaką klinikę polecasz, jaki lekarz się sprawdza teraz u Ciebie? bo to że Lachcina nie jest rozwiązaniem dla każdej to akurat oczywiste. Jak będziesz mieć sukces z inną kliniką to wtedy chętnie uwzględnimy to w naszych prywatnych statystykach na niekorzyść EF, bo każda gdzieś tam w głowie sobie dane zbiera i porównuje. Ale żeby mieć pewność że jakaś klinika zawiodła, musisz mieć sukces w innej.

Ona: 82r., Hashimoto Eutx75, jajowody drożne, CD138 ✅️
    On: 81 r., Oligoz.II, Teratoz.III ,fragmentacja 15%✅️, t(13;14) rob.
    Medart: od 2021.10 do 2022.08 3 x ivf , łącznie 33 🥚> zapłodnionych 13 > blastek ❄️❄️❄️❄️❄️, (3x 5.1.1, 4.1.1, 4.2.2), wszystkie nieprawidłowe ☹️
    Eurofertil: 2023.03 do 2023.06 2x ivf mini, łącznie 10 🥚> 9 zapłodnionych > blastek ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️ (2 euploidalne) :)

2023.11 FET, hcg: 6dpt 35, 10dpt 242, 14 dpt 1569, 10+2 3,87cm, 19+2 317g dziewczynki, 40+2 3650g szkraba, 41+5 CC 3830g Kluseczki
    age.png

Wysłany: 23 stycznia, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PawieOczko wrote:
    Annabelle2023, nie wiem jaka jest Twoja historia z klinikami, ale nick sugeruje że niedługa. Tutaj jest wiele dziewczyn które mają długą historię porażek i przykrych doświadczeń, i tak jak ja mogły by krytykować wszystkie kliniki w których były poprzednio. Ale wolimy sobie radzić na temat tego gdzie nam się udało i co pomogło. Może też napisz jaką klinikę polecasz, jaki lekarz się sprawdza teraz u Ciebie? bo to że Lachcina nie jest rozwiązaniem dla każdej to akurat oczywiste. Jak będziesz mieć sukces z inną kliniką to wtedy chętnie uwzględnimy to w naszych prywatnych statystykach na niekorzyść EF, bo każda gdzieś tam w głowie sobie dane zbiera i porównuje. Ale żeby mieć pewność że jakaś klinika zawiodła, musisz mieć sukces w innej.
    Ja nie polecam tej kliniki. Lachcina zmarnował mi jedyny zdrowy zarodek 😭

Wysłany: 23 stycznia, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś chce Utrogestan 4 opak. za etykietę do paczkomatu ?

Wysłany: 24 stycznia, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla osób niezdecydowanych na EF polecam podcast z dziewczyną, którą straciła tam 5 zarodków przez transfery Lachciny. Ostatni zarodek przeniosła do innej kliniki i dziś jest mamusią ❤️

Wysłany: 24 stycznia, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natomiast moja koleżanka chciała zamieścić negatywny post na grupie FB. Niestety, administratorka nie zaakceptowała tego postu.

Wysłany: 24 stycznia, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam jeszcze o dziewczynie, która przyjechała na transfer i nie było jej na liście. Wtedy Lenka w 15 minut rozmroziła zarodek. Oczywiście beta 0

‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ