X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Eurofertil Ostrawa
Odpowiedz

Eurofertil Ostrawa

Oceń ten wątek:
  • KasiaBe Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabelle2023 wrote:
    Dla osób niezdecydowanych na EF polecam podcast z dziewczyną, którą straciła tam 5 zarodków przez transfery Lachciny. Ostatni zarodek przeniosła do innej kliniki i dziś jest mamusią ❤️
    Podaj proszę źródło, chętnie posłucham.

5 lat starań + 3 leczenia

Ona, 33l 👩🏼
    niedoczynność tarczycy ✔ wyleczona infekcja ✔ wyleczona Ureaplasma ✔ drożność ✔
    histeroskopia (2 polipy) ✔ podejrzenie CMV > zafałszowane wyniki ✔ CD138 ✔
    krzywa cukrowa ✔ IO✔ kir AA ❌
    Letrox75, wit.D, kw foliowy

On, 35l 🤵
    morfologia 1%>1%>0%>3%
    HBA 56%>12%>83% ✔ DFI 8,7% ✔ HDS 30,07% ❌

kariotypy ✔

2 x IUI 02/03.23 > 👎
    06.23: I ivf: Menopur 75 + Ovaleap 225 + Orgalutran + Zivafert 5000 + Gonapeptyl Daily > 10dc punkcja > 8 komórek, 6 MII, 6 zapłodnionych > 3 doba średnia jakość > 5 doba👎
    07.23: zmiana kliniki > II ivf > Bemfola + Ganirelix + Ovi > 5 komórek > 1 zapłodniona > 1 doba 👎
    10.23 > zmiana na EF > III ivf > Elonva + Meriofert + Provera > 14 dc punkcja > ❄️❄️❄️ > 👎

06.24 > zmiana kliniki > IV ivf > ❄️PGTa ✔
    histero nr 2 > przewlekły stan zapalny...

"Nigdy nie rezygnuj z tego, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień."
  • KasiaBe Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PawieOczko wrote:
    Annabelle2023, nie wiem jaka jest Twoja historia z klinikami, ale nick sugeruje że niedługa. Tutaj jest wiele dziewczyn które mają długą historię porażek i przykrych doświadczeń, i tak jak ja mogły by krytykować wszystkie kliniki w których były poprzednio. Ale wolimy sobie radzić na temat tego gdzie nam się udało i co pomogło. Może też napisz jaką klinikę polecasz, jaki lekarz się sprawdza teraz u Ciebie? bo to że Lachcina nie jest rozwiązaniem dla każdej to akurat oczywiste. Jak będziesz mieć sukces z inną kliniką to wtedy chętnie uwzględnimy to w naszych prywatnych statystykach na niekorzyść EF, bo każda gdzieś tam w głowie sobie dane zbiera i porównuje. Ale żeby mieć pewność że jakaś klinika zawiodła, musisz mieć sukces w innej.
    Dokładnie, przerobiłam przed EF 2 różne Krakowskie kliniki, gdzie z każdej znam dziewczyny którym się udało, a mnie jakoś nie... Każda z tych klinik mimo, że nie dała mi dzidziusia coś wniosła do mojej historii, dała mi wskazówki co robić dalej. Leczenie to nie tylko sukces, to też, a może przede wszystkim diagnostyka, dlatego nie mówię, że ta czy ta klinika jest zła. Idąc tokiem myślenia Annabelle2023 jedna klinka zmarnowała mi 6 zarodków więc jest zła i do niczego się nie nadaje, a co z tym że doprowadziła mnie wql do momentu ivf, zrobiła wszystko przed żeby tego uniknąć, wypróbowała wszystkie inne metody, przebadała wzdłuż i wszerz... Owszem są lepsze i gorsze, dla każdego potrzebne jest coś innego, nikt nie jest dobry we wszystkim i właśnie dlatego trzeba próbować i szukać wszędzie, jak pojawia się szansa to trzeba ją wykorzystać . W tym procesie nikt niczego nie obiecuję, tu nie ma pewniaków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 09:43

Ona, 33l 👩🏼

On, 35l 🤵
    morfologia 1%>1%>0%>3%

kariotypy ✔

2 x IUI 02/03.23 > 👎
    06.23: I ivf: Menopur 75 + Ovaleap 225 + Orgalutran + Zivafert 5000 + Gonapeptyl Daily > 10dc punkcja > 8 komórek, 6 MII, 6 zapłodnionych > 3 doba średnia jakość > 5 doba👎
    07.23: zmiana kliniki > II ivf > Bemfola + Ganirelix + Ovi > 5 komórek > 1 zapłodniona > 1 doba 👎
    10.23 > zmiana na EF > III ivf > Elonva + Meriofert + Provera > 14 dc punkcja > ❄️❄️❄️ > 👎

"Nigdy nie rezygnuj z tego, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień."
  • Emily0723 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabelle2023 wrote:
    Ja nie polecam tej kliniki. Lachcina zmarnował mi jedyny zdrowy zarodek 😭
    Czyli nie masz doświadczenia z żadna inna klinika ale cały czas jedziesz po EF? Serio to już jest śmieszne bo oprócz nieudanego transfeu nie masz żadnych argumentów przeciwko nim. W każdej klinice są nieudane transfery oraz pomyłki w grafiku, żadna nie jest idealna. Ta klinika przynajmniej nie naciąga na dodatkowe koszty jak to zwykły robić polskie kliniki.

• PawieOczko Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabelle2023 wrote:
    Ja nie polecam tej kliniki. Lachcina zmarnował mi jedyny zdrowy zarodek 😭
    Jest teraz w Reprofit dziewczyna w podobnej sytuacji o niku Martit, Reprofit "zmarnował" jej jedyny zdrowy zarodek, tzn. transfer się nie udał. (uwaga! W innych klinikach też do tego dochodzi!) Ale ona zamiast wylewać żale podchodzi w tej samej klinice do mini stymulacji.

Grażka1985 lubi tę wiadomość

Ona: 82r., Hashimoto Eutx75, jajowody drożne, CD138 ✅️
    On: 81 r., Oligoz.II, Teratoz.III ,fragmentacja 15%✅️, t(13;14) rob.
    Medart: od 2021.10 do 2022.08 3 x ivf , łącznie 33 🥚> zapłodnionych 13 > blastek ❄️❄️❄️❄️❄️, (3x 5.1.1, 4.1.1, 4.2.2), wszystkie nieprawidłowe ☹️
    Eurofertil: 2023.03 do 2023.06 2x ivf mini, łącznie 10 🥚> 9 zapłodnionych > blastek ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️ (2 euploidalne) :)

2023.11 FET, hcg: 6dpt 35, 10dpt 242, 14 dpt 1569, 10+2 3,87cm, 19+2 317g dziewczynki, 40+2 3650g szkraba, 41+5 CC 3830g Kluseczki
    age.png
  • Annabelle2023 Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PawieOczko wrote:
    Jest teraz w Reprofit dziewczyna w podobnej sytuacji o niku Martit, Reprofit "zmarnował" jej jedyny zdrowy zarodek, tzn. transfer się nie udał. (uwaga! W innych klinikach też do tego dochodzi!) Ale ona zamiast wylewać żale podchodzi w tej samej klinice do mini stymulacji.
    Ja już nie podejdę do mini. Po stymulacjach u L. Miałam guza piersi

Wysłany: 24 stycznia, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily0723 wrote:
    Czyli nie masz doświadczenia z żadna inna klinika ale cały czas jedziesz po EF? Serio to już jest śmieszne bo oprócz nieudanego transfeu nie masz żadnych argumentów przeciwko nim. W każdej klinice są nieudane transfery oraz pomyłki w grafiku, żadna nie jest idealna. Ta klinika przynajmniej nie naciąga na dodatkowe koszty jak to zwykły robić polskie kliniki.
    Mam 2 opinie biegłych sądowych na temat transferów w EF

Wysłany: 24 stycznia, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily0723 wrote:
    Zrozum, że trzeba robić dodatkowe badania i to kosztuje

• Emily0723 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabelle2023 wrote:
    Zrozum, że trzeba robić dodatkowe badania i to kosztuje
    Rozumiem bo robiłam je na własną rękę zanim podeszlam w ogóle do in vitro. Diagnostyka to podstawa i nie ma jej w żadnej klinice dlatego trzeba działać na własną rękę. A jak to się Tobie nie podoba to zawsze można leczyć die u naprotechnologa tam na pewno zleca mnóstwo badań..

• monester Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, niczego mnie tak nie nauczył ten proces ivf jak pokory. Ale przez te wszystkie lata leczenia często byłam zła na cały świat, na lekarzy, na kliniki, na zaniedbania , że źle dawki leków, punkcja w złym czasie, zła selekcja nasienia itd itp. lata niepowodzeń i to forum, gdzie widzę ile to jest kwestia szczęścia a ile kwestia kliniki i wiem, że nie ma rady czasem jak nic nie działa to po prostu trzeba dalej próbować lub odpuścić i nauczyć się żyć bez dziecka. Złość na cały świat nie pomoże a jakość życia Twoja i Twoich bliskich bardzo spadnie jeśli będziesz karmić te negatywne uczucia.

Emily0723 lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabelle2023 wrote:
    Zapomniałam jeszcze o dziewczynie, która przyjechała na transfer i nie było jej na liście. Wtedy Lenka w 15 minut rozmroziła zarodek. Oczywiście beta 0
    Ale wiesz , że zarodek się rozmraża właśnie w kwadrans ? To było pokazane w tym programie Rozenkowej, potem dają mu jeszcze kwadrans żeby poobserwować. Niektóre kliniki rozmrazaja rano i hodują dalej np do transferu po południu ale to już jest sprawą indywidualna. I zależy od stadium w jakim był mrożony.

Wysłany: 24 stycznia, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Wiecie co, niczego mnie tak nie nauczył ten proces ivf jak pokory. Ale przez te wszystkie lata leczenia często byłam zła na cały świat, na lekarzy, na kliniki, na zaniedbania , że źle dawki leków, punkcja w złym czasie, zła selekcja nasienia itd itp. lata niepowodzeń i to forum, gdzie widzę ile to jest kwestia szczęścia a ile kwestia kliniki i wiem, że nie ma rady czasem jak nic nie działa to po prostu trzeba dalej próbować lub odpuścić i nauczyć się żyć bez dziecka. Złość na cały świat nie pomoże a jakość życia Twoja i Twoich bliskich bardzo spadnie jeśli będziesz karmić te negatywne uczucia.
    Życie nie jest sprawiedliwe. Ja nie mam złości w stosunku do innych ludzi. To nie jest wina innych kobiet, że ja nie mam dziecka.

• monester Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabelle2023 wrote:
    Życie nie jest sprawiedliwe. Ja nie mam złości w stosunku do innych ludzi. To nie jest wina innych kobiet, że ja nie mam dziecka.
    Ale ja nie byłam zła na kobiety, chyba że były to akurat lekarki, które prowadziły moje procedury. Byłam zła tak samo jak Ty jesteś teraz zła na RL. Zresztą dalej uważam, że zmarnowali ten okres w życiu kiedy miałam najlepszy potencjał rozrodczy, ale czasu nie cofniesz, trzeba żyć dalej. Jak popatrzysz tak na wątku miesięcznym ivf - to dziewczyn którym się nie udaja transfery że zdrowymi zarodkami jest multum. A idą do transferów obstawione lekami po pachy . Trzeba przyjąć, że tak jest i tyle. Żyć dalej.

Emily0723 lubi tę wiadomość

• KasiaBe Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabelle2023 wrote:
    Po każdej stymulacji istnieje takie ryzko, te leki nie są bez znaczenia dla organizmu, świadomie się na to godzimy, nikt nas nie okłamuje, rozmawiamy z lekarzami, na lekach są ulotki, nie ma tu żadnej tajemnicy.
    Znam dziewczynę która gdyby nie badania PRZED ivf pewnie do dzisiaj by nie wiedziała o guzie...
    Próbuje Cię zrozumieć, ale od wczoraj nie przedstawiłas nic na poparcie swoich zarzutów. Prosiłam o źrodlo wypowiedzi o której pisałaś, chcesz uświadamiać i ostrzegać więc daj nam konkretne argumenty.

Ona, 33l 👩🏼

On, 35l 🤵
    morfologia 1%>1%>0%>3%

kariotypy ✔

2 x IUI 02/03.23 > 👎

Wysłany: 24 stycznia, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaBe wrote:
    Po każdej stymulacji istnieje takie ryzko, te leki nie są bez znaczenia dla organizmu, świadomie się na to godzimy, nikt nas nie okłamuje, rozmawiamy z lekarzami, na lekach są ulotki, nie ma tu żadnej tajemnicy.
    Znam dziewczynę która gdyby nie badania PRZED ivf pewnie do dzisiaj by nie wiedziała o guzie...
    Próbuje Cię zrozumieć, ale od wczoraj nie przedstawiłas nic na poparcie swoich zarzutów. Prosiłam o źrodlo wypowiedzi o której pisałaś, chcesz uświadamiać i ostrzegać więc daj nam konkretne argumenty.
    Jak znajdę ten podcast to zamieszczę link. Wiesz, L. Twierdzi że leki hormonalne nie spowodowały u mnie guza piersi

• KasiaBe Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabelle2023 wrote:
    Jak znajdę ten podcast to zamieszczę link. Wiesz, L. Twierdzi że leki hormonalne nie spowodowały u mnie guza piersi
    Ok, dzięki, jestem ciekawa tej wypowiedzi. Zupełnie się na tym nie znam, ale wiem że ryzyko rośnie, nie ma co się okłamywać, trochę się narażamy na własne życzenie, taki nasz lajf. Jak często robiłaś USG piersi? Udalo Ci się wyłapać w jakim czasie się rozwinął?

Ona, 33l 👩🏼

On, 35l 🤵
    morfologia 1%>1%>0%>3%

kariotypy ✔

2 x IUI 02/03.23 > 👎

• monester Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a Ty masz dzisiaj 6 dpt? Będzie facelle ?

• KasiaBe Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Kasia a Ty masz dzisiaj 6 dpt? Będzie facelle ?
    5 dpt, transfer był w pt ✊
    Od rana w pracy więc nawet o tym nie myślałam, ale kusisz 🫣

Ona, 33l 👩🏼

On, 35l 🤵
    morfologia 1%>1%>0%>3%

kariotypy ✔

2 x IUI 02/03.23 > 👎

• monester Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaBe wrote:
    5 dpt, transfer był w pt ✊
    Od rana w pracy więc nawet o tym nie myślałam, ale kusisz 🫣
    A jak 5 Ty to poczekaj jeszcze, chyba że masz nerwy mocne. Ale no już 6 wieczór ewentualnie.

KasiaBe lubi tę wiadomość

• balbinka Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati14 wrote:
    Hej mam pytanie czy ktos zalatwial recepty w PL na leki stymulacyjne?

Ja załatwiałam :)

preg.png
    🙋🏻‍♂️’92 azoospermia, nieprawidłowy kariotyp
    🙋🏼‍♀️ ’94 polipy endometrialne, histeroskopia x2, KIR Bx
    💪🏼 starania od 2021 roku
    🏥 Gyncentrum Katowice
    • czerwiec 2022 AID ➡️ ciąża biochemiczna
    • listopad 2022 AID ➡️✖️
    🏥 Eurofertil Ostrawa
    • 01.2024
    - punkcja ➡️ 14 komórek pobranych, 6 dojrzałych, 3 doba 4 zarodki, 5 doba 2 zarodki do mrożenia
    • 06.03.2024 KET ❄️
    - cykl naturalny
    - wlew Intralipidu do transferu
    (Estrofem, Encorton, Acard/Clexane, Utrogestan, Prolutex)
    - ⏸️ 5 dpt
    - 7 dpt : HCG 132; progesteron 17,9
    - 9 dpt : HCG 350; progesteron 20,1
    - 12dpt : HCG 1131
    - 15dpt : pęcherzyk ciążowy + żółtkowy
    - 04.04 - 🤰🏼 CRL 0.85 i ♥️
    - 17.04 - CRL 2.26
    - 10.05 - I prenatalne
  • PawieOczko Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabelle2023 wrote:
    Przykro mi 🙁 życie faktycznie czasem wydaje się być niesprawiedliwe, ale to nie znaczy że jeszcze nie będzie dobrze. Wszystkiego dobrego!

Ona: 82r., Hashimoto Eutx75, jajowody drożne, CD138 ✅️
    On: 81 r., Oligoz.II, Teratoz.III ,fragmentacja 15%✅️, t(13;14) rob.
    Medart: od 2021.10 do 2022.08 3 x ivf , łącznie 33 🥚> zapłodnionych 13 > blastek ❄️❄️❄️❄️❄️, (3x 5.1.1, 4.1.1, 4.2.2), wszystkie nieprawidłowe ☹️
    Eurofertil: 2023.03 do 2023.06 2x ivf mini, łącznie 10 🥚> 9 zapłodnionych > blastek ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️ (2 euploidalne) :)

2023.11 FET, hcg: 6dpt 35, 10dpt 242, 14 dpt 1569, 10+2 3,87cm, 19+2 317g dziewczynki, 40+2 3650g szkraba, 41+5 CC 3830g Kluseczki
    age.png
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ