X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Eurofertil Ostrawa
Odpowiedz

Eurofertil Ostrawa

Oceń ten wątek:
  • AsiaEK Znajoma

Wysłany: 14 kwietnia, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co można brać na przeziębienie podczas stymulacji? Czy ACC Optima może zaszkodzić?

• Kari_bu Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaEK nie wiem, bezpieczny będzie na pewno ibuprom, co do ACC nie wiem. Skontaktuj się z lekarzem.

Dziewczyny, rzutem na taśmę zdecydowałam się na III mini w EF - przypomnę, że w grudniu z 3 blastocyst po PGTa wszystkie chore, II mini na początku marca i mizerne efekty stymulacji i hodowli (0 blastek) - a teraz mamy 2 blastki zdrowe po PGTa (!). W grudniu już straciłam nadzieję, marzec mnie tylko utwierdził w tym że najprawdopodobniej czeka mnie AK... Teraz boje się cieszyć, ale mam dwie kolejne szanse. Może się uda.

monester, AsiaEK, PawieOczko, Magdzior lubią tę wiadomość

12.2020 - początek starań. 04.2022 - kariotypy ✅, HSG ✅ 13.05.2022 - 1x IUI ❌ 06.2022 - IVF długi protokół (2 zarodki) 07.2022 ET 4.1.2 - ❌ FET 4.2.3 - ❌
    Nowa klinika: 11.2022 - IVF krótki protokół (3 zarodki 2x4.1.1; 4.2.2), po PGT-A: ❄️❄️ 30.01.2023 FET(cykl N, EmbryoGlue), blastka 4.1.1 💔 08.05.2023 FET (cykl N, ivig, EmbryoGlue, akupunktura) blastka 4.1.1 -Puste jajo płodowe 💔
    EF Czechy: I mini - 6 MII, 3 blastki,po PGTa chore; II mini - 2 MII, 0 blastek; III mini - 2 MII, 2 blastki zdrowe
    🌈 Naturalny CUD - 06.11 mamy 💗
    👩🏻 35 lat, Ch. Hashimoto; AMH 1,3 ➡️0.89; MTHRF_677C>T homozygota; PAI-1 4G heterozygota; KIR: Bx ; ANA 4 🆗; allo-MLR 0% ➡️ 29% (09.2023)
    👨‍🦱 35 lat, Astenoteratozoospermia
    preg.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kari_bu wrote:
    AsiaEK nie wiem, bezpieczny będzie na pewno ibuprom, co do ACC nie wiem. Skontaktuj się z lekarzem.

Dziewczyny, rzutem na taśmę zdecydowałam się na III mini w EF - przypomnę, że w grudniu z 3 blastocyst po PGTa wszystkie chore, II mini na początku marca i mizerne efekty stymulacji i hodowli (0 blastek) - a teraz mamy 2 blastki zdrowe po PGTa (!). W grudniu już straciłam nadzieję, marzec mnie tylko utwierdził w tym że najprawdopodobniej czeka mnie AK... Teraz boje się cieszyć, ale mam dwie kolejne szanse. Może się uda.
    Super wynik ! Jednak to jest bardzo losowy proces ! Kiedy transfer ?

• Kari_bu Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Super wynik ! Jednak to jest bardzo losowy proces ! Kiedy transfer ?

Dziękuję 🥰
    Przed transferem muszę powtórzyć allo-MLR, wtedy decyzja czy bedą potrzebne immunoglobuliny. Na wynik długo się czeka, plus ewentualnie kupno ivig to myśle, że najszybciej to będzie czerwiec. Zobaczymy.

12.2020 - początek starań. 04.2022 - kariotypy ✅, HSG ✅ 13.05.2022 - 1x IUI ❌ 06.2022 - IVF długi protokół (2 zarodki) 07.2022 ET 4.1.2 - ❌ FET 4.2.3 - ❌
    Nowa klinika: 11.2022 - IVF krótki protokół (3 zarodki 2x4.1.1; 4.2.2), po PGT-A: ❄️❄️ 30.01.2023 FET(cykl N, EmbryoGlue), blastka 4.1.1 💔 08.05.2023 FET (cykl N, ivig, EmbryoGlue, akupunktura) blastka 4.1.1 -Puste jajo płodowe 💔
    EF Czechy: I mini - 6 MII, 3 blastki,po PGTa chore; II mini - 2 MII, 0 blastek; III mini - 2 MII, 2 blastki zdrowe
    👩🏻 35 lat, Ch. Hashimoto; AMH 1,3 ➡️0.89; MTHRF_677C>T homozygota; PAI-1 4G heterozygota; KIR: Bx ; ANA 4 🆗; allo-MLR 0% ➡️ 29% (09.2023)
    preg.png
  • AsiaEK Znajoma

Wysłany: 16 kwietnia, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kari_bu wrote:

Wzięłam raz, może nie zaszkodzi. Więcej nic nie brałam, w piątek mam monitoring to podpytam.

Dajesz nadzieję, trzymam mocno za Ciebie kciuki :) U mnie w pon na podglądzie tylko dwa pęcherzyki na jednym jajniku, na drugim kompletnie nic. Mam nadzieję, że uda się uzyskać chociaż jedną blastkę 🙏🙏

Kari_bu lubi tę wiadomość

• Kari_bu Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaEK wrote:
    Wzięłam raz, może nie zaszkodzi. Więcej nic nie brałam, w piątek mam monitoring to podpytam.

Dajesz nadzieję, trzymam mocno za Ciebie kciuki :) U mnie w pon na podglądzie tylko dwa pęcherzyki na jednym jajniku, na drugim kompletnie nic. Mam nadzieję, że uda się uzyskać chociaż jedną blastkę 🙏🙏

Oby tak było! Trzymam kciuki!✊✊

AsiaEK lubi tę wiadomość

preg.png
  • AsiaEK Znajoma

Wysłany: 16 kwietnia, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co dokładnie trzeba oddać do kliniki i w jaki sposób?Mam na myśli igły. Pani mówiła to po czesku, nie zrozumiałam 🙈

• Kari_bu Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaEK wrote:
    Dziewczyny, a co dokładnie trzeba oddać do kliniki i w jaki sposób?Mam na myśli igły. Pani mówiła to po czesku, nie zrozumiałam 🙈

Ja do szklanego, zakręconego słoika wpakowałam wszystkie zużyte igły, fiolki po lekach i strzykawki - lepiej żeby oni to zutylizowali, niż żebyś to wrzuciła do zwykłego kosza.

preg.png
  • AsiaEK Znajoma

Wysłany: 16 kwietnia, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kari_bu wrote:
    Ja do szklanego, zakręconego słoika wpakowałam wszystkie zużyte igły, fiolki po lekach i strzykawki - lepiej żeby oni to zutylizowali, niż żebyś to wrzuciła do zwykłego kosza.

Dzięki, też tak zrobię :) W Polsce nikt tego nie chciał, normalnie wyrzucałam do wyznaczonego kosza to wszystko.

• Magdzior Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kari_bu wrote:

Hej robiłaś pod rząd 3 mini?
    Jestem.w podobnej sytuacji z 1 mini 3 blastki wszystkie chore🥺 2 mini 1 blastka czekam na wynik ale już się nie nastawiam i chcemy robić 3 próbę tylko po miesięcznej przerwie dlatego zastanawiam się jak było u ciebie?

• Kari_bu Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzior wrote:
    Hej robiłaś pod rząd 3 mini?
    Jestem.w podobnej sytuacji z 1 mini 3 blastki wszystkie chore🥺 2 mini 1 blastka czekam na wynik ale już się nie nastawiam i chcemy robić 3 próbę tylko po miesięcznej przerwie dlatego zastanawiam się jak było u ciebie?

U mnie 1 mini była w grudniu wtedy 3 blastki chore - ze względu na dobry wynik hodowli wg. dr L miałam przygotowywać się do transferu, szacował że może jedną blastka będzie chora a tu taki zonk.

Na początku marca miałam drugą mini - i zero blastek, no i decyzja o kolejnej mini pod rząd.

Trzymam kciuki za tą jedną blastkę 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 18:16

Magdzior lubi tę wiadomość

preg.png
  • Magdzior Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kari_bu wrote:
    U mnie 1 mini była w grudniu wtedy 3 blastki chore - ze względu na dobry wynik hodowli wg. dr L miałam przygotowywać się do transferu, szacował że może jedną blastka będzie chora a tu taki zonk.

Na początku marca miałam drugą mini - i zero blastek, no i decyzja o kolejnej mini pod rząd.

Trzymam kciuki za tą jedną blastkę 🍀

Dzięki 🤗 choć się nie nastawiam
    U nas po 2 mini też już L kazał przygotowywać się do transferu bo były 4 zapłodnione w 3 dobie ale została jedna ale w międzyczasie przyszły 3 chore🥺i się podłamałam teraz czekamy na tą jedną...i musimy podjąć decyzję co dalej 🥺

• Kari_bu Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzior wrote:
    Dzięki 🤗 choć się nie nastawiam
    U nas po 2 mini też już L kazał przygotowywać się do transferu bo były 4 zapłodnione w 3 dobie ale została jedna ale w międzyczasie przyszły 3 chore🥺i się podłamałam teraz czekamy na tą jedną...i musimy podjąć decyzję co dalej 🥺

Wiem, co czujesz mnie informacja o 3 chorych (100%) załamała... teraz boje już się cieszyć. Już nastawiałam się na dalsze działania w Polsce z dofinansowaniem. Wkurzyło mnie też podejście L po drugiej mini - gdzie dwa zarodki zatrzymały się w rozwoju w 3 i 4 dobie hodowli, za namową Lenki zrezygnowaliśmi z FertileChip i tu upatruję niepowodzenia - powiedział mi, że mogę stymulować się ponownie, a że mogę zrezygnować. Zostawił mnie samą sobie... Zdecydowałam, że ta 3 mini to już ostatnia symulacja w EF.

preg.png
  • Magdzior Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kari_bu wrote:
    Wiem, co czujesz mnie informacja o 3 chorych (100%) załamała... teraz boje już się cieszyć. Już nastawiałam się na dalsze działania w Polsce z dofinansowaniem. Wkurzyło mnie też podejście L po drugiej mini - gdzie dwa zarodki zatrzymały się w rozwoju w 3 i 4 dobie hodowli, za namową Lenki zrezygnowaliśmi z FertileChip i tu upatruję niepowodzenia - powiedział mi, że mogę stymulować się ponownie, a że mogę zrezygnować. Zostawił mnie samą sobie... Zdecydowałam, że ta 3 mini to już ostatnia symulacja w EF.

Wiesz co mam chyba podobne odczucia 🥺 nam doktor po 2 mini zasugerował AK ale ze jak się upre możemy stymulować no i człowiek jest rozbity.Prawdopodobnie zdecyduje się na tą 3 a potem podobnie jak ty myślałam już o Polsce co prawda nie chciałam.isc do Polskich klinik ale jednak ta refundacja to ogrom bo jednak koszty nie są małe 🥺

• Kari_bu Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzior wrote:
    Wiesz co mam chyba podobne odczucia 🥺 nam doktor po 2 mini zasugerował AK ale ze jak się upre możemy stymulować no i człowiek jest rozbity.Prawdopodobnie zdecyduje się na tą 3 a potem podobnie jak ty myślałam już o Polsce co prawda nie chciałam.isc do Polskich klinik ale jednak ta refundacja to ogrom bo jednak koszty nie są małe 🥺

My już wydaliśmy mnóstwo kasy... Czechy miały być ostatnią deską ratunku, ale widzisz jak to się toczy - 3/3 chore zarodki, później słaba reakcja na stymulacje, jakby to wszystko co przeszliśmy to było mało. Poza dofinansowaniem, to do Czech mamy dość daleko. W Polsce trafiłam do fajnej doktor, która robiła mi kontrolne USG do Czech - pogadałam z nią szczerze i powiedziała mi, że na AK jest jeszcze czas, że tylko jeśli psychicznie dam radę to warto spróbować jeszcze na swoich komórkach (umówiłam się z nią, że jak w Cechach nie wyjdzie to wracam do niej jak ruszy dofinansowanie i wtedy spróbujemy stymulację z Elonva). Ten zarys kolejnego planu, dał mi dużo kiedy czułam się kompletnie sama.
    Teraz mam dwa zdrowe zarodki, dwie kolejne szanse.
    Wiem, że jest bardzo trudno ja do tej 3 mini podchodziłam już całkowicie zrezygnowana... jak dasz radę to próbuj. Tłumaczę sobie, że u nas nie ma innego sposobu na dziecko, nikt tego dla mnie nie przejdzie, dopóki próbuje jest szansa że się kiedyś uda. Powodzenia!

Magdzior lubi tę wiadomość

preg.png
  • Magdzior Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kari_bu wrote:
    My już wydaliśmy mnóstwo kasy... Czechy miały być ostatnią deską ratunku, ale widzisz jak to się toczy - 3/3 chore zarodki, później słaba reakcja na stymulacje, jakby to wszystko co przeszliśmy to było mało. Poza dofinansowaniem, to do Czech mamy dość daleko. W Polsce trafiłam do fajnej doktor, która robiła mi kontrolne USG do Czech - pogadałam z nią szczerze i powiedziała mi, że na AK jest jeszcze czas, że tylko jeśli psychicznie dam radę to warto spróbować jeszcze na swoich komórkach (umówiłam się z nią, że jak w Cechach nie wyjdzie to wracam do niej jak ruszy dofinansowanie i wtedy spróbujemy stymulację z Elonva). Ten zarys kolejnego planu, dał mi dużo kiedy czułam się kompletnie sama.
    Teraz mam dwa zdrowe zarodki, dwie kolejne szanse.
    Wiem, że jest bardzo trudno ja do tej 3 mini podchodziłam już całkowicie zrezygnowana... jak dasz radę to próbuj. Tłumaczę sobie, że u nas nie ma innego sposobu na dziecko, nikt tego dla mnie nie przejdzie, dopóki próbuje jest szansa że się kiedyś uda. Powodzenia!

Ja po informacji o 3 chorych się zdołowałam miałam nadzieję na choć 1 zdrowy 🥺 bez entuzjazmu czekam na wynik ostatniej blastki po prostu już jakby przyjęłam ta gorsza wersję .Tak jak ty podobnie chyba spróbujemy raz jeszcze a potem spróbujemy na refundacji na razie się nie poddaje 🥺 dzięki❤️❤️Trzymam kciuki za udany transfer💚

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia, 10:53

• Madzik_ Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o pomoc.

Jak wyglądaeczenje w Czechach? Wiadomo nie każdy ma blisko do kliniki a trzeba się przygotować do punkcji, monitoring, wyznaczanie daty.

Kiedy to wszystko jak się ma daleko? Do transferu tez trzeba zrobic podgląd.

Noi jeszcze jedno jak wygląda u nich leczenie immunologicznie?

👨‍🦱 32l.
    Słaba jakość nasienia
    Fragmentacja 34%
    Leniwe plemniczki
    Reszta wyników ok

👩30l.
    Owulacja OK
    Drożność OK
    Wszystko w normie

W klinice Gyncentrum od Listopada 2020r.

31.03.2021r. 1 IUI🍷
    29.04.2021r. 2 IUI🍷
    26.06.2021r. 3 IUI🍷

Podchodzimy do In vitro.

Od 12.07.2021r. tabletki antykoncepcyjne 💊💊💊
    Od 08.08.2021r. zaczynamy stymulacje 💉💉💉
    20.08.2021r. Punkcja 🥚🥚🥚

2 Blastocysty ❄❄

1 Transfer 08.11.2021r. 😭
    2 Transfer 09.05.2022r. 😭

🔸️estrofem,
    🔸️ encorton,
    🔸️ accofil,
    🔸️ intralipid,
    🔸️prolutex,
    🔸️cyclogest
    🍷🍷🍷🍷

Kariotypy OK 🧬🧬🧬

Immunologia, cytokiny, KIRy i te inne ok💥

Druga procedura.
    3 zarodki przebadane ok 🍀🍀🍀
    Transfer 15. 06.23r. Z accofilem🍷
    6dpt beta 18
    8 dpt beta 21,5
    10 dpt beta 24
    14 dpt beta 70
    😭😭😭😭😭

Transfer 27.10.2023r.
    7 dpt beta nie ruszyła 😭😭
  • Kari_bu Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik_ wrote:
    Proszę o pomoc.

Jak wyglądaeczenje w Czechach? Wiadomo nie każdy ma blisko do kliniki a trzeba się przygotować do punkcji, monitoring, wyznaczanie daty.

Kiedy to wszystko jak się ma daleko? Do transferu tez trzeba zrobic podgląd.

Noi jeszcze jedno jak wygląda u nich leczenie immunologicznie?

Monitoring w trakcie stymulacji możesz robić w klinice w Polsce - wynik wysyła się do p.
    embriolog Lenki i na jego podstawie dostaje się dalsze zalecenia. Czyli tak naprawdę musisz być na pierwszej wizycie osobiście - dr rozpisze stymulację, dostaniesz leki, w trakcie podglądy w Polsce, no i wiadomo na punkcje musisz być osobiście 🤪 jeśli chodzi o transfer to myślę, że też podobnie, ale jeszcze tego nie przechodziłam.
    Doktor L nie uznaje immunologii, ale ja jestem pacjentką doc. P i działam według jego zaleceń - być może będą potrzebne immunoglobuliny to będę musiała ogarnąć podanie w Polsce.

preg.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kari_bu wrote:
    Monitoring w trakcie stymulacji możesz robić w klinice w Polsce - wynik wysyła się do p.
    embriolog Lenki i na jego podstawie dostaje się dalsze zalecenia. Czyli tak naprawdę musisz być na pierwszej wizycie osobiście - dr rozpisze stymulację, dostaniesz leki, w trakcie podglądy w Polsce, no i wiadomo na punkcje musisz być osobiście 🤪 jeśli chodzi o transfer to myślę, że też podobnie, ale jeszcze tego nie przechodziłam.
    Doktor L nie uznaje immunologii, ale ja jestem pacjentką doc. P i działam według jego zaleceń - być może będą potrzebne immunoglobuliny to będę musiała ogarnąć podanie w Polsce.
    Ale trochę przesadzone jest to, że dr nie uznaje immuno. Uznaje na tyle na ile większość polskich lekarzy. Sam daje encorton, clexane, ostatnio widziałam że proponował immunoglobuliny i intralipid. Tylko nie robi tego zwykle już do pierwszego transferu. Zresztą podobnie jak u nas.

• Kari_bu Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ale trochę przesadzone jest to, że dr nie uznaje immuno. Uznaje na tyle na ile większość polskich lekarzy. Sam daje encorton, clexane, ostatnio widziałam że proponował immunoglobuliny i intralipid. Tylko nie robi tego zwykle już do pierwszego transferu. Zresztą podobnie jak u nas.

No to coś się zmieniło. Jak mu mówiłam o immunoglobulinach, które stosowałam do ostatniego transferu powiedział że to leczenie nie było potrzebne, że takie drogie a i tak nic nie dało (tu się z nim nie zgadzam bo na ivig doszłam najdalej, a powodem było alloMLR 0% a nie mój wymysł).

preg.png
‹‹ 291 292 293 294 295
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ