X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Eurofertil Ostrawa
Odpowiedz

Eurofertil Ostrawa

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: 28 marca, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzior wrote:
    Właśnie przyszły wszystkie 3 chore 😭
    Załamałam się
    Przykro mi, ale jeszcze nadzieja w tym jednym. I pomysł ilu rozczarowań uniknelas jakbyś miała je transferować bez badan.

• Magdzior Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Przykro mi, ale jeszcze nadzieja w tym jednym. I pomysł ilu rozczarowań uniknelas jakbyś miała je transferować bez badan.

Wiem no muszę czekać a potem podjąć decyzję co dalej 🥺

• AsiaEK Znajoma

Wysłany: 28 marca, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzior wrote:
    Wiem no muszę czekać a potem podjąć decyzję co dalej 🥺

Bardzo mi przykro :( Mam nadzieję, że ta jedna będzie zdrowa, w końcu wystarczy jedna 🙏
    Dziękuję, że dałaś znać. Za 3 godziny mam konsultację z Lachciną i teraz będę ukierunkowana na AK, chyba szkoda tracić czas, żeby mnie stymulować :(

Magdzior lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 28 marca, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaEK wrote:
    Bardzo mi przykro :( Mam nadzieję, że ta jedna będzie zdrowa, w końcu wystarczy jedna 🙏
    Dziękuję, że dałaś znać. Za 3 godziny mam konsultację z Lachciną i teraz będę ukierunkowana na AK, chyba szkoda tracić czas, żeby mnie stymulować :(
    Poczekaj co lekarz powie - u Ciebie na plus działa młody wiek. Ale rozumiem, bo ja też już nie miałam siły na dalsze stymulacje swoje i te rozbudzone nadzieje a potem obuch w głowę.

• AsiaEK Znajoma

Wysłany: 28 marca, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Poczekaj co lekarz powie - u Ciebie na plus działa młody wiek. Ale rozumiem, bo ja też już nie miałam siły na dalsze stymulacje swoje i te rozbudzone nadzieje a potem obuch w głowę.

Masz rację, zaczekam cierpliwie. Dla mnie stymulacje nie są złe, jedynie głowa kuleje, idealnie to podsumowałaś. Nie mam siły kolejny raz obudzić się po punkcji i usłyszeć, że znowu nic z tego :(

• Magdzior Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaEK wrote:

Mi doktor też już sugeruje AK ale nie wiem czy nie chcemy jeszcze raz spróbować daj znać jak wizyta i jakie koszty ❤️

• Magdzior Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaEK wrote:
    Masz rację, zaczekam cierpliwie. Dla mnie stymulacje nie są złe, jedynie głowa kuleje, idealnie to podsumowałaś. Nie mam siły kolejny raz obudzić się po punkcji i usłyszeć, że znowu nic z tego :(

Hej a ile razy miałaś stymulacje?
    Teraz była moja druga z 5 komórek 3 blastki wszystkie chore🥺
    Z 2 5 komórek 1 blastka bada się🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 12:02

• AsiaEK Znajoma

Wysłany: 28 marca, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzior wrote:
    Hej a ile razy miałaś stymulacje?
    Teraz była moja druga z 5 komórek 3 blastki wszystkie chore🥺
    Z 2 5 komórek 1 blastka bada się🥺

Dla mnie to bardzoo dużo.
    Miałam trzy stymulacje. Pierwsza na letrozolu - był 1 pęcherzyk, 1 komórka, niestety zarodek przestał się rozwijać w 4 dobie. Druga 5 pęcherzyków, dwie komórki, jedna zdegradowana, druga się nie zaplodnila. Trzecia stymulacja - 1 pęcherzyk, nie urósł nawet o 1mm. Po tym już odpuściłam.

• AsiaEK Znajoma

Wysłany: 28 marca, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzior wrote:
    Mi doktor też już sugeruje AK ale nie wiem czy nie chcemy jeszcze raz spróbować daj znać jak wizyta i jakie koszty ❤️
    Nas ograniczają finanse, mamy uzbierane na jedną procedurę bez badania zarodków (tak mi się wydaje po podawanych tu i na Facebooku kwotach).
    Za godzinę rozmowa, dam znać po co i jak :)

• monester Autorytet

Wysłany: 28 marca, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaEK wrote:
    Nas ograniczają finanse, mamy uzbierane na jedną procedurę bez badania zarodków (tak mi się wydaje po podawanych tu i na Facebooku kwotach).
    Za godzinę rozmowa, dam znać po co i jak :)
    Oj jak was ograniczają finanse do 1 procedury to rzeczywiście trzeba brać to co ma szansę czyli komórki dawczyni. Daj znać jak wizyta.

• AsiaEK Znajoma

Wysłany: 28 marca, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczymy jeszcze raz na swoich komórkach, doktor mówi, że możemy spróbować. Zaczynam stresować się gorzej niż przy pierwszej procedurze :(

monester, Magdzior lubią tę wiadomość

• Magdzior Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaEK wrote:
    Walczymy jeszcze raz na swoich komórkach, doktor mówi, że możemy spróbować. Zaczynam stresować się gorzej niż przy pierwszej procedurze :(

Trzeba spróbować i być dobrej myśli 😊 jesteś młodsza wiec szanse są na pewno może to będzie akurat ten cykl❤️

monester lubi tę wiadomość

• AsiaEK Znajoma

Wysłany: 28 marca, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzior wrote:
    Trzeba spróbować i być dobrej myśli 😊 jesteś młodsza wiec szanse są na pewno może to będzie akurat ten cykl❤️
    Teoretycznie tak, ale wyników dobrych nie mam. Bardzo bym chciała ❤

• Magdzior Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaEK wrote:
    Teoretycznie tak, ale wyników dobrych nie mam. Bardzo bym chciała ❤

Wiem co czujesz❤️ ja po pierwszej procedurze miałam 3 blastki i nagle nadzieja prysła w 1 dzień jak się okazało że wszystkie chore 🥺 teraz czekamy na ostatni i jest już mi strasznie ciężko a niestety też nie mamy ograniczonych funduszy 🥺

• AsiaEK Znajoma

Wysłany: 28 marca, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzior wrote:
    Wiem co czujesz❤️ ja po pierwszej procedurze miałam 3 blastki i nagle nadzieja prysła w 1 dzień jak się okazało że wszystkie chore 🥺 teraz czekamy na ostatni i jest już mi strasznie ciężko a niestety też nie mamy ograniczonych funduszy 🥺

Bardzo mi przykro😔 Trzymajmy kciuki za ostatni 🤞 Oby okazał się dla Was szczęśliwy 🍀

• Wytęsknione Nowa

Wysłany: 29 marca, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PawieOczko wrote:
    Czechy są lepsze w skuteczności uzyskania zdrowych zarodków 5ciodniowych (blastek). Uzyskasz więcej w mniejszej ilości procedur. Oczywiście zdarzają się kobiety u których również Czechy nie dają rady, ale w mojej ocenie wiele par ma fenomenalne efekty w porównaniu z Pl. Jeśli zależy Ci na pogłebionej diagnostyce to lepiej ją ogarniać w Pl, bo w Eurofertil podchodzą do tego minimalistycznie.
    Dziękuję. Słyszałam, że w Gyncentrum mają lekarza z Czech, może na początek warto spróbować z nim?

• balbinka Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wytęsknione wrote:
    Dziękuję. Słyszałam, że w Gyncentrum mają lekarza z Czech, może na początek warto spróbować z nim?
    Nie wiem o którym Gyn piszesz, zapewne Katowice.
    Miałam przez niego wykonywaną inseminację 2 lata temu. Jednak w Gyn nie ma tak za bardzo, że prowadzi Cię jeden lekarz (co mnie bardzo denerwowało)…
    Chyba, że teraz coś uległo zmianie 👌🏻

preg.png
    🙋🏻‍♂️’92 azoospermia, nieprawidłowy kariotyp
    🙋🏼‍♀️ ’94 polipy endometrialne, histeroskopia x2, KIR Bx
    💪🏼 starania od 2021 roku
    🏥 Gyncentrum Katowice
    • czerwiec 2022 AID ➡️ ciąża biochemiczna
    • listopad 2022 AID ➡️✖️
    🏥 Eurofertil Ostrawa
    • 01.2024
    - punkcja ➡️ 14 komórek pobranych, 6 dojrzałych, 3 doba 4 zarodki, 5 doba 2 zarodki do mrożenia
    • 06.03.2024 KET ❄️
    - cykl naturalny
    - wlew Intralipidu do transferu
    (Estrofem, Encorton, Acard/Clexane, Utrogestan, Prolutex)
    - ⏸️ 5 dpt
    - 7 dpt : HCG 132; progesteron 17,9
    - 9 dpt : HCG 350; progesteron 20,1
    - 12dpt : HCG 1131
    - 15dpt : pęcherzyk ciążowy + żółtkowy
    - 04.04 - 🤰🏼 CRL 0.85 i ♥️
    - 17.04 - CRL 2.26
    - 10.05 - I prenatalne
  • balbinka Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanko 🙋🏽‍♀️

Kiedy odstawiałyście Prolutex ?
    Mam zalecenia, że wszystkie leki biorę do 12 tc, a Prolutex do wykrycia serduszka…
    Trochę mnie to martwi i dziwi tak wcześnie, skoro od 10tc łożysko przejmuje funkcje hormonalną…

U mnie aktualnie ciąża 6+2, we czwartek (04.04) idę na USG zobaczyć czy widać już ♥️.

preg.png
    🙋🏻‍♂️’92 azoospermia, nieprawidłowy kariotyp
    🙋🏼‍♀️ ’94 polipy endometrialne, histeroskopia x2, KIR Bx
    💪🏼 starania od 2021 roku
    🏥 Gyncentrum Katowice
    • czerwiec 2022 AID ➡️ ciąża biochemiczna
    • listopad 2022 AID ➡️✖️
    🏥 Eurofertil Ostrawa
    • 01.2024
    - punkcja ➡️ 14 komórek pobranych, 6 dojrzałych, 3 doba 4 zarodki, 5 doba 2 zarodki do mrożenia
    • 06.03.2024 KET ❄️
    - cykl naturalny
    - wlew Intralipidu do transferu
    (Estrofem, Encorton, Acard/Clexane, Utrogestan, Prolutex)
    - ⏸️ 5 dpt
    - 7 dpt : HCG 132; progesteron 17,9
    - 9 dpt : HCG 350; progesteron 20,1
    - 12dpt : HCG 1131
    - 15dpt : pęcherzyk ciążowy + żółtkowy
    - 04.04 - 🤰🏼 CRL 0.85 i ♥️
    - 17.04 - CRL 2.26
    - 10.05 - I prenatalne
  • PawieOczko Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wytęsknione wrote:
    Gyncentrum to sieciówka z odgórnie narzuconymi procedurami postępowania, zalecają badania nawet jeśli w przypadku danej pary nie ma to wpływu na dalsze postępowanie. Ja bym się trzymała z daleka. No chyba że masz dużo kasy i czasu. Poza tym, przewaga Czech to embriolodzy, lekarze w drugiej kolejności. Lekarz Ci porządnego zarodka nie zrobi, on tylko hoduje jaja.

balbinka lubi tę wiadomość

Ona: 82r., Hashimoto Eutx75, jajowody drożne, CD138 ✅️
    On: 81 r., Oligoz.II, Teratoz.III ,fragmentacja 15%✅️, t(13;14) rob.
    Medart: od 2021.10 do 2022.08 3 x ivf , łącznie 33 🥚> zapłodnionych 13 > blastek ❄️❄️❄️❄️❄️, (3x 5.1.1, 4.1.1, 4.2.2), wszystkie nieprawidłowe ☹️
    Eurofertil: 2023.03 do 2023.06 2x ivf mini, łącznie 10 🥚> 9 zapłodnionych > blastek ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️ (2 euploidalne) :)

2023.11 FET, hcg: 6dpt 35, 10dpt 242, 14 dpt 1569, 10+2 3,87cm, 19+2 317g dziewczynki, 40+2 3650g szkraba, 41+5 CC 3830g Kluseczki
    age.png
  • PawieOczko Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balbinka wrote:
    Pytanko 🙋🏽‍♀️

Kiedy odstawiałyście Prolutex ?
    Mam zalecenia, że wszystkie leki biorę do 12 tc, a Prolutex do wykrycia serduszka…
    Trochę mnie to martwi i dziwi tak wcześnie, skoro od 10tc łożysko przejmuje funkcje hormonalną…

U mnie aktualnie ciąża 6+2, we czwartek (04.04) idę na USG zobaczyć czy widać już ♥️.
    Ja nie miałam wcale Prolutex, tylko Utrogestan do 12 tc i wystarczył, ale kilka razy sprawdzałam poziom proga we krwi przed podaniem globułki albo 7h po.

Ona: 82r., Hashimoto Eutx75, jajowody drożne, CD138 ✅️
    On: 81 r., Oligoz.II, Teratoz.III ,fragmentacja 15%✅️, t(13;14) rob.
    Medart: od 2021.10 do 2022.08 3 x ivf , łącznie 33 🥚> zapłodnionych 13 > blastek ❄️❄️❄️❄️❄️, (3x 5.1.1, 4.1.1, 4.2.2), wszystkie nieprawidłowe ☹️
    Eurofertil: 2023.03 do 2023.06 2x ivf mini, łącznie 10 🥚> 9 zapłodnionych > blastek ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️ (2 euploidalne) :)

2023.11 FET, hcg: 6dpt 35, 10dpt 242, 14 dpt 1569, 10+2 3,87cm, 19+2 317g dziewczynki, 40+2 3650g szkraba, 41+5 CC 3830g Kluseczki
    age.png
‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ