Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Fertilita Ruda Śląska
Odpowiedz

Fertilita Ruda Śląska

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Xena89 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które maja w tym tygodniu pierwsze wizyty/wizyty kwalifikacyjne, czy mogłybyście dać znać czy fertilita ma jeszcze środki i możecie od razu ruszać z procedurą? Tak samo jak koleżanka wyżej dostaliśmy kwalifikacje w Invimed, ale na samo rozpoczęcie procedury możemy czekać nawet i do nastepnego roku.

👩🏼94' + 👨🏼93' + 🐕

starania od 1.2025
    7.2025 poronienie 7 tyg. 💔
    5.2026 cb (beta HCG max 37) 💔

ona❌: łagodnie dodatnie aps, pai w homo, VR2 i mthfr w hetero, prolaktyna 35ng/ml (dostinex), cytokiny - silna nierównowaga prozapalna, łagodna adenomioza, ureaplasma parvum w macicy (doksycylina), dysbioza mikrobioty macicy (lactobacillus 59%), kir Bx (brak 2DS1)
    🆗cross match 4,1%, allo-mlr 29%, immunofenotyp ok, kariotyp prawidłowy, hormony, tarczyca, glukoza, homocysteina, witamina D, cd 138 ujemne, cd 56 100/mm2, ANA, ASA ok.

on ❌: po operacji żylaków powrózka nasiennego, morfologia 2%, fragmentacja DNA 18,8%.

🆗koncentracja 82mln, ruch i żywotność ok, MAR, HBA, ROS ok, prawidłowy kariotyp, hormony.

IVF - oczekiwanie na środki w klinice.
  • Patka68 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xena89 wrote:
    Dziewczyny, które maja w tym tygodniu pierwsze wizyty/wizyty kwalifikacyjne, czy mogłybyście dać znać czy fertilita ma jeszcze środki i możecie od razu ruszać z procedurą? Tak samo jak koleżanka wyżej dostaliśmy kwalifikacje w Invimed, ale na samo rozpoczęcie procedury możemy czekać nawet i do nastepnego roku.
    Hej tak. Ja się przenosiłam jakieś 2 tyg temu do fertility, i mówili że nie ma żadnego problemu narazie z kasą. Już mam stymulację (idę protokołem długim, tzn teraz biorę jeszcze tabletki anty). Gdyby któraś z was miała pytania to służę pomocą ☺️

Lajla87_87, Xena89 lubią tę wiadomość

👩🏻97👱🏻‍♂️98

2021 r. poronienie -> chlamydia

Starania od maja 2024 r.
    Lipiec 2025 poronienie w 8 tyg -> trisomia 22
    Amh 1,3 👩🏻
    Morfologia 👱🏻‍♂️ z 1% do 5!🌺

2026 maj -> badanie drożności, prawy jajowód niedrożny

2026 czerwiec -> kwalifikacja do IVF
  • Atyde111 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xena89 wrote:

Hej ja dziś miałam wizytę komercyjną, sprawdzili wszystkie nasze badania i dał ok. Mam tylko jutro dostarczyć z Invimed te oświadczenie o zmienię realizatora i odrazu jutro dostanę recepty i plan do stymulacji.

Upewniałam sie w Fertilita i kasę mają i mają też zabezpieczone środki na daną pare by móc wykorzystać wszystkie zarodki z danej procedury.

Invimed to była kpina. Do tego dr PS wmawiała mi że w regulaminie jest że co 3 m robi sie transfer i to dla nas nie korzystne bo musimy czekać. A to totalna bzdura. Chciała naciągnąć żebyśmy komercyjnie zapłacili.

Xena89 lubi tę wiadomość

• Atyde111 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajla87_87 wrote:
    Potwierdzam Pani Ewelina z recepcji jest przecudowna,
    Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę 😀 daj znać jutro po wizycie ciekawa jestem co Wam zaproponuje a gdybyś miała pytania to pisz 😅

Jesteśmy już po wizycie u dr Klara. Fajny człowiek. Podobało nam się jego podejście i rozmowa z nim.
    Udało się pobrać wymazy (jeszcze okresu nie dostałam na szczęście). Sprawdził wszystkie dokumenty i nic mi więcej nie trzeba. Czeka tylko aż jutro dostarczymy mu te oświadczenie z Invimed i odrazu wypisze mi leki i plan leczenia.
    Żeby okres mnie nie dopadł to jeszcze 2 dni dłużej mam pociągnąć progesteron (bo miałam ten cykl stymulowany lametta w Invimed). Teraz jak na szpilkach siedzę i czekam aż w Invimed mi lekarz ginekolog podpisze oświadczenie i szybko lecimy do Fertilita podpisać umowę.

Ale mam ekscytację !

Dobra mam kolejne pytanie: jakie ty suplementy brałaś przy stymulacji i do transferu ? Dietę cały czas mocno trzymałaś ? Bo ja tak 80/20 trzymam i myślę czy teraz pocisnąć na 100% czy to już takiego znaczenia nie ma.

Dziękuję 😍

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ