Fertilita Ruda Śląska
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, które maja w tym tygodniu pierwsze wizyty/wizyty kwalifikacyjne, czy mogłybyście dać znać czy fertilita ma jeszcze środki i możecie od razu ruszać z procedurą? Tak samo jak koleżanka wyżej dostaliśmy kwalifikacje w Invimed, ale na samo rozpoczęcie procedury możemy czekać nawet i do nastepnego roku.👩🏼94' + 👨🏼93' + 🐕
starania od 1.2025
7.2025 poronienie 7 tyg. 💔
5.2026 cb (beta HCG max 37) 💔
ona❌: łagodnie dodatnie aps, pai w homo, VR2 i mthfr w hetero, prolaktyna 35ng/ml (dostinex), cytokiny - silna nierównowaga prozapalna, łagodna adenomioza, ureaplasma parvum w macicy (doksycylina), dysbioza mikrobioty macicy (lactobacillus 59%), kir Bx (brak 2DS1)
🆗cross match 4,1%, allo-mlr 29%, immunofenotyp ok, kariotyp prawidłowy, hormony, tarczyca, glukoza, homocysteina, witamina D, cd 138 ujemne, cd 56 100/mm2, ANA, ASA ok.
on ❌: po operacji żylaków powrózka nasiennego, morfologia 2%, fragmentacja DNA 18,8%.
🆗koncentracja 82mln, ruch i żywotność ok, MAR, HBA, ROS ok, prawidłowy kariotyp, hormony.
IVF - oczekiwanie na środki w klinice. -
Hej tak. Ja się przenosiłam jakieś 2 tyg temu do fertility, i mówili że nie ma żadnego problemu narazie z kasą. Już mam stymulację (idę protokołem długim, tzn teraz biorę jeszcze tabletki anty). Gdyby któraś z was miała pytania to służę pomocą ☺️Xena89 wrote:Dziewczyny, które maja w tym tygodniu pierwsze wizyty/wizyty kwalifikacyjne, czy mogłybyście dać znać czy fertilita ma jeszcze środki i możecie od razu ruszać z procedurą? Tak samo jak koleżanka wyżej dostaliśmy kwalifikacje w Invimed, ale na samo rozpoczęcie procedury możemy czekać nawet i do nastepnego roku.
Lajla87_87, Xena89 lubią tę wiadomość
👩🏻97👱🏻♂️98
2021 r. poronienie -> chlamydia
Starania od maja 2024 r.
Lipiec 2025 poronienie w 8 tyg -> trisomia 22
Amh 1,3 👩🏻
Morfologia 👱🏻♂️ z 1% do 5!🌺
2026 maj -> badanie drożności, prawy jajowód niedrożny
2026 czerwiec -> kwalifikacja do IVF -
Xena89 wrote:Dziewczyny, które maja w tym tygodniu pierwsze wizyty/wizyty kwalifikacyjne, czy mogłybyście dać znać czy fertilita ma jeszcze środki i możecie od razu ruszać z procedurą? Tak samo jak koleżanka wyżej dostaliśmy kwalifikacje w Invimed, ale na samo rozpoczęcie procedury możemy czekać nawet i do nastepnego roku.
Hej ja dziś miałam wizytę komercyjną, sprawdzili wszystkie nasze badania i dał ok. Mam tylko jutro dostarczyć z Invimed te oświadczenie o zmienię realizatora i odrazu jutro dostanę recepty i plan do stymulacji.
Upewniałam sie w Fertilita i kasę mają i mają też zabezpieczone środki na daną pare by móc wykorzystać wszystkie zarodki z danej procedury.
Invimed to była kpina. Do tego dr PS wmawiała mi że w regulaminie jest że co 3 m robi sie transfer i to dla nas nie korzystne bo musimy czekać. A to totalna bzdura. Chciała naciągnąć żebyśmy komercyjnie zapłacili.
Xena89 lubi tę wiadomość
-
Lajla87_87 wrote:Potwierdzam Pani Ewelina z recepcji jest przecudowna,
Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę 😀 daj znać jutro po wizycie ciekawa jestem co Wam zaproponuje a gdybyś miała pytania to pisz 😅
Jesteśmy już po wizycie u dr Klara. Fajny człowiek. Podobało nam się jego podejście i rozmowa z nim.
Udało się pobrać wymazy (jeszcze okresu nie dostałam na szczęście). Sprawdził wszystkie dokumenty i nic mi więcej nie trzeba. Czeka tylko aż jutro dostarczymy mu te oświadczenie z Invimed i odrazu wypisze mi leki i plan leczenia.
Żeby okres mnie nie dopadł to jeszcze 2 dni dłużej mam pociągnąć progesteron (bo miałam ten cykl stymulowany lametta w Invimed). Teraz jak na szpilkach siedzę i czekam aż w Invimed mi lekarz ginekolog podpisze oświadczenie i szybko lecimy do Fertilita podpisać umowę.
Ale mam ekscytację !
Dobra mam kolejne pytanie: jakie ty suplementy brałaś przy stymulacji i do transferu ? Dietę cały czas mocno trzymałaś ? Bo ja tak 80/20 trzymam i myślę czy teraz pocisnąć na 100% czy to już takiego znaczenia nie ma.
Dziękuję 😍 -