Fertimedica Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Kolendra wrote:Hej dziewczyny, wiecie moze, czy lekarze z Kliniki akceptuja zalecenia immunologa w trakcie iui/ivf?
Ciężko powiedzieć. Ja kiedyś pokazałam wyniki badań immunologicznych, które zrobiłam na własną rękę i dr powiedziała, żeby też być ostrożnym w takim diagnozowaniu, bo immunologia to nauka jeszcze nie do końca zbadana, badania są drogie, a leczenie dość agresywne dla organizmu i niezalecane zwłaszcza w dobie koronawirusa. Ja temat odpuściłam, bo mimo wyników KIR gdzie wyszedł brak 3 implantacyjnych, powiódł się pierwszy transfer.. -
mandarynka_1988 wrote:Dziewczyny,
Beta z dzisiaj to 57,77. W piątek było 32,77. To niski przyrost niestety 😔 myślicie, że powinnam czekać już na krwawienie?
Kurczę Mandarynko, nie wygląda to dobrze 😔 przykro mi.. krwawienia nie dostaniesz póki nie odstawisz leków.. musisz poczekać na wizytę i decyzję lekarza..Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 12:20
-
mandarynka_1988 wrote:Dziewczyny,
Beta z dzisiaj to 57,77. W piątek było 32,77. To niski przyrost niestety 😔 myślicie, że powinnam czekać już na krwawienie?
Rzeczywiście niewielki ten przyrost... bardzo mi przykro 😢
Wróciłam właśnie ze scratchingu i dowiedziałam się przy okazji, że nasze zarodki są klasy: 4.1.2 i 3.2.1.
Może nie są najlepszej klasy, ale mam nadzieję, że będą silne i szczęśliwe! Błagam! 🙏🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 13:12
Starania od 2018 roku
2 IUI i 3 transfery nieudane
…
6.10 Transfer zarodka 4.2.1
6dpt 46,8 😍🍀
8dpt 128,3 ✊🏻🍀
10dpt 418,3 ✊🏻🍀
12dpt 1365,8 ✊🏻🍀
15dpt 3658,7 ✊🏻🍀
20dpt 9675 ✊🏻🍀
21dpt maleństwo 2,5mm i ❤️😍
6t 5d maleństwo ma 8 mm ❤️
8t 5d 2,2 cm szczęścia ❤️
11t 4,5 cm szczęścia ❤️
*kocham Cię, zostań ze mną!*
-
pannaaleksandra wrote:Rzeczywiście niewielki ten przyrost... bardzo mi przykro 😢
Wróciłam właśnie ze scratchingu i dowiedziałam się przy okazji, że nasze zarodki są klasy: 4.1.2 i 3.2.1.
Może nie są najlepszej klasy, ale mam nadzieję, że będą silne i szczęśliwe! Błagam! 🙏🏻
Zarodek 4.1.2 to piękny zarodek 🍀❤ na pewno zarodki to siłacze i dadzą czadu!!! 💪💪
Totalnie nie wiem co mam robić dziewczyny! Dzwoniła dr z Ferti, ponieważ przesłałam jej wyniki bety z 3 pomiarów. Kazała odstawić leki i czekać na krwawienie, bo ciąża nie rozwija się prawidłowo.
Napisałam też do mojej stałej od lat pani dr, do której pobiegłam od razu z pierwszym wynikiem. W środę mówiła, że warto powalczyć, że szkoda zarodka i długiej walki o ciążę. Dziś jak napisałam o niskich wartościach i przyrostach bety to odpisała , że mam być spokojna i nie odstawiać żadnych leków. Że jest ok. Żeby być spokojną.
Co robić!!!??? Proszę, doradźcie 🙏 -
mandarynka_1988 wrote:Zarodek 4.1.2 to piękny zarodek 🍀❤ na pewno zarodki to siłacze i dadzą czadu!!! 💪💪
Totalnie nie wiem co mam robić dziewczyny! Dzwoniła dr z Ferti, ponieważ przesłałam jej wyniki bety z 3 pomiarów. Kazała odstawić leki i czekać na krwawienie, bo ciąża nie rozwija się prawidłowo.
Napisałam też do mojej stałej od lat pani dr, do której pobiegłam od razu z pierwszym wynikiem. W środę mówiła, że warto powalczyć, że szkoda zarodka i długiej walki o ciążę. Dziś jak napisałam o niskich wartościach i przyrostach bety to odpisała , że mam być spokojna i nie odstawiać żadnych leków. Że jest ok. Żeby być spokojną.
Co robić!!!??? Proszę, doradźcie 🙏
Jejku nie chcę Ci źle radzić, ale wydaję mi się, że specjaliści z naszej kliniki znają się na rzeczy... a Ty jak czujesz? Chcesz zaczekać, żeby mieć pewność?Starania od 2018 roku
…
6dpt 46,8 😍🍀
8dpt 128,3 ✊🏻🍀
10dpt 418,3 ✊🏻🍀
12dpt 1365,8 ✊🏻🍀
15dpt 3658,7 ✊🏻🍀
20dpt 9675 ✊🏻🍀
11t 4,5 cm szczęścia ❤️
-
pannaaleksandra wrote:Jejku nie chcę Ci źle radzić, ale wydaję mi się, że specjaliści z naszej kliniki znają się na rzeczy... a Ty jak czujesz? Chcesz zaczekać, żeby mieć pewność?
@pannaaleksandra ja mam bardzo mieszane uczucia. Z jednej strony brak mi wiary, że będzie ok. Z drugiej strony nie mam serca nie spróbować.
-
Ola, z każdego zarodusia może być piękna i zdrowa ciąża. Wierzymy w to najmocniej! 💜 na nas czeka 4.2.2 🍀
Mandarynko, ciężko cokolwiek doradzić w takiej sytuacji. Musisz zrobić jak czujesz. Cały czas trzymam za Ciebie kciuki 🤞🏻🧡mandarynka_1988, pannaaleksandra, Malica lubią tę wiadomość
-
Olu, ja już pisałam, że zarodki mogą nas pozytywnie zaskoczyć. Jestem tego najlepszym przykładem. Trzymam za Was mega mocno kciuki! 💚
Kolendra, my co prawda nie badaliśmy się u immunologa, ale po rozmowie z dr Dz, miałam wrażenie, że nie jego to nie przekonuje, raczej padły słowa, że ciężko stwierdzić pozytywny wpływ i że to loteria. Więc nic nie badaliśmy.pannaaleksandra lubi tę wiadomość
-
Mandarynko, mizesz poczekać jeszcze na jeden wynik bety i zobaczyć czy spada czy rośnie i wtedy postanowić, mi przy cb spadła za 2 dni bez odstawiania leków i to był jasny sygnał a do kiedy „Twoja Pani dr” kazała Ci czekać z podstawieniem leków?
@pannaleksandra kciukasy za zarodusie 🍀🙏🤞
@Kolendra ja co prawda nie miałam immu ale jak czegoś chciałam od dr Dz to z nim dyskutowalam i przedstawiałam swój pkt widzenia. Myśle ze warto porozmawiać z lekarzem prowadzącym powodzenia 🤞🙏🍀pannaaleksandra, mandarynka_1988 lubią tę wiadomość
-
@Malica postanowiłam powtórzyć betę w środę już ostatni raz. Moja stara pani dr kazała czekać do 27.04. Mam wtedy wizytę i usg. Albo będzie serducho, albo nie. Tak powiedziała. Dzięki dziewczyny za wsparcie ❤
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 18:31
-
mandarynka_1988 wrote:@Malica postanowiłam powtórzyć betę w środę już ostatni raz. Moja stara pani dr kazała czekać do 27.04. Mam wtedy wizytę i usg. Albo będzie serducho, albo nie. Tak powiedziała. Dzięki dziewczyny za wsparcie ❤
-
Dziewczyny, czy chodziłyście i jak długo na akupunkturę?
Zastanawiam się czy nie spróbować przed transferem w maju. Chcę spróbować wszystkiego...Starania od 2018 roku
…
6dpt 46,8 😍🍀
8dpt 128,3 ✊🏻🍀
10dpt 418,3 ✊🏻🍀
12dpt 1365,8 ✊🏻🍀
15dpt 3658,7 ✊🏻🍀
20dpt 9675 ✊🏻🍀
11t 4,5 cm szczęścia ❤️
-
pannaaleksandra wrote:Dziewczyny, czy chodziłyście i jak długo na akupunkturę?
Zastanawiam się czy nie spróbować przed transferem w maju. Chcę spróbować wszystkiego... -
Malica wrote:Ja chodziłam od nieudanego transferu do 5mcq ciąży . Najpierw przed transferem do pozytywnego usg chyba 3 razy w tygodniu potem 1 raz w tygodniu ale dr Degi sama dobiera „leczenie”. Tez wyszłam z założenia ze jeśli nie szkodzi a może pomoc to idę.
Ale rzeczywiście czułaś różnicę?
Muszę to rozważyć, bo to kolejne kilkaset złotych miesięcznie, ale jak ma pomóc, to oczywiście jestem w stanie zapłacićStarania od 2018 roku
…
6dpt 46,8 😍🍀
8dpt 128,3 ✊🏻🍀
10dpt 418,3 ✊🏻🍀
12dpt 1365,8 ✊🏻🍀
15dpt 3658,7 ✊🏻🍀
20dpt 9675 ✊🏻🍀
11t 4,5 cm szczęścia ❤️
-
Ja w temacie akupunktury nie pomogę. Jestem na początku drogi i nie bardzo wiem o co chodzi z akupunkturą.
Powtórzyłam betę - 25 jednostek, więc spada.
Sprawa wyjaśniona. Czekają jeszcze 3 zarodki. Trzeba brać się w garść i do boju! 🍀🍀🍀Aleczemutek lubi tę wiadomość
-
mandarynka_1988 wrote:Ja w temacie akupunktury nie pomogę. Jestem na początku drogi i nie bardzo wiem o co chodzi z akupunkturą.
Sprawa wyjaśniona. Czekają jeszcze 3 zarodki. Trzeba brać się w garść i do boju! 🍀🍀🍀
Bardzo mi przykro
Trzymam kciuki za nas wszystkie! Już niedługo będziemy mamami! 🤞🏻🍀❤️Aleczemutek lubi tę wiadomość
Starania od 2018 roku
…
6dpt 46,8 😍🍀
8dpt 128,3 ✊🏻🍀
10dpt 418,3 ✊🏻🍀
12dpt 1365,8 ✊🏻🍀
15dpt 3658,7 ✊🏻🍀
20dpt 9675 ✊🏻🍀
11t 4,5 cm szczęścia ❤️
-
mandarynka_1988 wrote:Ja w temacie akupunktury nie pomogę. Jestem na początku drogi i nie bardzo wiem o co chodzi z akupunkturą.
Sprawa wyjaśniona. Czekają jeszcze 3 zarodki. Trzeba brać się w garść i do boju! 🍀🍀🍀
Przykro mi kochana, ale jeszcze będzie pięknie! Super, że macie jeszcze trzy zarodeczki 💛 szykujecie się od razu na następny cykl? -
pannaaleksandra wrote:Ale rzeczywiście czułaś różnicę?
Muszę to rozważyć, bo to kolejne kilkaset złotych miesięcznie, ale jak ma pomóc, to oczywiście jestem w stanie zapłacić -
Aneta8 wrote:Przykro mi kochana, ale jeszcze będzie pięknie! Super, że macie jeszcze trzy zarodeczki 💛 szykujecie się od razu na następny cykl?
Dr G zasugerowała histeroskopię. Pewnie będę się umawiać. Choć jestem zła, bo od lat dbam o badania , wizyty kontrolne, badania krwi itp. Nikt nigdy nic nie zauważył. Zawsze mówiono mi, że wszystko jest ok. A tu taka niespodzianka. Mamy zdiagnozowaną niepłodność męska. Nagle wychodzi, że może moja macica nie daje rady. Cóż, należy zbadać. -
@madarynko, bardzo mi przykro trochę dziwna propozycja No ale trzeba próbować wszystkiego, ja nie miałam histero tylko sonohsg, ciekawe dlaczego po pierwszej próbie zasugerowała histero a nie np screching endo czy sono? Ale w sumie jak to przejdziesz to będziesz miała pewność ze po Twojej stronie ok